⚽ CL 25/26 H:1 | Eintracht Frankfurt 5-1 Galatasaray | MS | 18 Eylül | TRT 1

Young Boys- Az maçlarında net ezildik ama bu maçta ezilmediğimiz halde 5 yedik aklım almıyor yaw. Oyun net olarak bizim istediğimiz gibi gidiyodu Barış'ın atamadığı pozisyon ve yunusun ceza sahası önünde saçmalaması maçı nerelere getirdi. Ligin kalitesi yerlerde olduğu için takım geri düşmeye ya da gol yemeye nasıl reaksiyon vereceğini unutmuş başka mantıklı açıklama bulamıyorum

Hep de bize gelince kazık oluyor. Herifin geçen sene geldiği haline bak birde son 8 aynı haline bak.
Sence sorun farklı yerde değil mi?

Sorun oyuncudan çok mentalitede.
Yahu reis yapma Allah aşkına ilk geldiğinde neyse şimdide o.
Bu adam öyle yatacak çalışmayacak lkarakterde bir adam değilki ciddi anlamda düşüle geçsin.Bu adam 20 milyon edecek adam değil.
Başımızdaki çapsızlar oyuncu bulamadı alamadı bu adama 20 milyon vermek zorunda kaldı.
Abi soruyorum
Bı adamda hız var mı?
Teknik mi top hakimiyetti var mı?
Şut tekniği iyi mi?
Sertlik var mı ? net top çalmada iyi m?
Bunlardan hangisine evet diyebiliyorsun.

Burada yapılan birçok eleştiriye katılmakla birlikte, transfer politikası ile ilgili de bir konuya dikkat çekmek isterim.

Transfer sezonunun bitmesine son günler kala, 3 yabancı hakkımız oluşmuşken, burada birçok kişinin hemfikir olduğu 3 mevkiye alternatif alınmalı mesajları vardı. Ama yönetimin umrunda olmadı ve bugünkü maça baktığımızda her ne kadar takım halinde berbat olsak bile, en çok da o 3 mevkiden patlamamız trajikomik

1-Alternatif Sol stoper : Apo var dendi, o olmasa bile Davinson orada oynuyor denildi. Bugün Davinson sol stoperde belki de hayatının en kötü oyununu oynadı
2-Alternatif Genç 3.Forvet: Osimhen olmasa bile Icardi var deni, o olmasa Barış oynar denildi. Bugün ikisi de o pozisyonda rezilleri oynadı
3-Alternatif Genç Defansif Orta Saha : Lemina var ve orta sahada sayı olarak fazlayız denildi. Lemina'da hem bugün hem de sezonun başından bu yana geçen sezondan eser yok. Ama o çıktığında veya kötü olduğunda defansif atletik başka oyuncu bulamıyorsun.

Bazen at gözlüğü ile bakıp inat etmemek lazım. Buradaki insanlar kör değil sonuçta ve herkes aynı şeyi söylüyorsa biraz olsun düşünürdü teknik ekip ve yönetim. Son pişmanlık fayda etmiyor

Okan Hoca ile olmayacağını iyice anlayacağımız bir şampiyonlar ligine 5 gol yiyerek girdik, hayırlısı.

Mac basligindaki son postum da şu. Malesef bu arena için zayifiz. Bu arenada hataları kaldiracak bir arena değil.

Misal icerdeki manu maçıni bize Onana hediye etmişti. Bugünde bizimkiler Frankfurta hediye ettiler

Bundan büyük ders çıkarmak lazım

Azerbaycan, Belçika, Ukrayna, Yuannistan, Norveç ligi takımları çok mu iyi. 300-500 bin eurolara oynayan oyuncularla takım halinde başarı yakalıyorlar. Bizde rahat düzen çıksın bi yıldız maç alsın düzeniyle rezil olup gelıyoruz. Teknik ekibin kadar takımsın.
hocam yazıdıgmı okumuyormusun adamların lıgınde ki makasın durumune boyutu ne ? karabağ oyuncusu 300 e oynuyorda rakıp takım oyuncusu sogan ekmegemı oynuyor ? sınırımden onumu goremıyorum banlatmakmı ıstıyorsun benı tutturmussun felance lıg aç azerbaycan lıgıne bak değerlerıne osımhenın maaşıyla 2 takım kurarsın super lıgde hangı lıge var kaç tane var böyle fark

37 dakika her seyi tam istedigi yapan takim kalan 53 dakikada 5 gol yiyorsa burda sorun daha cok mentaldir, fiziksel degil.

Durduk yere Yunus'un yaptigi bir hata, ona buna carparak giren bir top fakat sonrasinda bize asla yakismayan sekilde oyundan dusmemiz olacak sey degil. Teknik taktik bir yana, oyuncularin bu kadar maci birakmasi hic iyi bir sinyal olmadi ilerisi icin.

Bu arada Frankfurt top ayagindayken hicbir sey yapmadi. Adamlar kendi evlerinde topu bize verip "bunlar nasil olsa sacmalar" deyip 5 gol attilar.

Bu mac icinde gosteremedigimiz reaksiyonu sezon icinde gostermemiz lazim. Umarim Osimhen'in hirsi bize pozitif yansir, yoksa isimiz cok zor.

Valla şu skoru gören ezim ezim ezildik sanar yanarım buna yanarim. heriflerin xg den 1 gol zor çıkıyor yav. Bu kadar mallasmayi nasıl becerdik.

Maçta tek olmayan şey direkt kornerden gol veya tactan gol falandı
En büyük sorunda bu. Oyun içi disiplininden çabuk kopuyoruz. 35 dakika işleyen plandan neden koparsın. Yada 1 hatalı gol yiyince neden maçtan düşersin? Bu büyük sorun bu sorunun sebebi mental ise mental bilmiyorum ama artık bazı eylemler gerekiyor hoca tarafından. Ders alacağız vb. ile geçilmemeli bir yenilikler görmeliyiz hocanın ekibinde mi olur, işleyiş tarzında mı olur? Bir şeyleri değiştirmeli hoca biraz fazla rahat belki de oyuncular o rahatları bozulmalı o zaman. Yada hiç aklımıza gelmeyen bambaşka bir şey sadece bir eylem görmeliyiz sanki CL'de ilk 24 için. Bence hala şansımız var.

Mac basligindaki son postum da şu. Malesef bu arena için zayifiz. Bu arenada hataları kaldiracak bir arena değil.

Misal icerdeki manu maçıni bize Onana hediye etmişti. Bugünde bizimkiler Frankfurta hediye ettiler

Bundan büyük ders çıkarmak lazım
Zaten kompakt oynadik. Hata yapmama adina pas yaptik rakip topu bile göremedi taki yunus o hatayi yapana kadar. Hani hatayi zorlasalar tamam dicem de kendi kendimize attik. Bi yunus kaleciyi calimlayarak kendi atmasi kalmisti.

En büyük sorunda bu. Oyun içi disiplininden çabuk kopuyoruz. 35 dakika işleyen plandan neden koparsın. Yada 1 hatalı gol yiyince neden maçtan düşersin? Bu büyük sorun bu sorunun sebebi mental ise mental bilmiyorum ama artık bazı eylemler gerekiyor hoca tarafından. Ders alacağız vb. ile geçilmemeli bir yenilikler görmeliyiz hocanın ekibinde mi olur, işleyiş tarzında mı olur? Bir şeyleri değiştirmeli hoca biraz fazla rahat belki de oyuncular o rahatları bozulmalı o zaman. Yada hiç aklımıza gelmeyen bambaşka bir şey sadece bir eylem görmeliyiz sanki CL'de ilk 24 için. Bence hala şansımız var.
Hocana, sisteme, taktige, takim arkadaşına guvenmedigin icin koparsın. Basit.

Geri
Üst Alt