⚽ CL 25/26 H:1 | Eintracht Frankfurt 5-1 Galatasaray | MS | 18 Eylül | TRT 1

1996 -1997 de ic sahada fbden 4 yediğimiz maç gibi oldu şüphesiz frankfurt maci.

Bu işin rövanşı da yok, afedersin böyle formatın içine edeyim.

İntikam yeminleri edip, rövanşı bekleyemiycez. Dişlerimizi sıkıp bu işin istanbulu da var diyemiycez. Biz nasıl deşarj olacağız şimdi, adamlar salladı salladı golleri tüydüler. Yediremiyorum.

Küçükken bilye oynarken ütüp ütüp kaçmak yok derdik, adamlar ütüp ütüp kaçıp gittiler.

CL'de 1 gol yedin diye oyun planını bir anda bırakamazsın. Doğaçlama oyun oynayamazsın. Küstüm ben diyip maçı salamazsın. Rakipten daha az koşamazsın, ikili mücadelelerde ezilemezsin (ki işin fiziki kısmı bence psikolojikti).
Bu lig farklı bir oyun denemene müsade eden bir lig değil her şeyden önce. Ek olarak ne kadar salaklık yaparsan yap ligdeki rakipler ceza kesemiyorlar bu da bazı olumsuz manada alışkanlıklar doğuruyor. Misal basit top kayıpları, bireysel hatalar, geriye düştüğünde nasıl oynayacağını tecrübe edememe vs vs. Yani hocayı eleştirelecek yönlerden eleştirelim evet de, iş biraz da ligin yapısına ve oyuncuların iş ahlakına bağlanıyor. E tabii şans da olacak. Ama her halükarda şu skoru hak etmedik bana göre. İşin daha fazla can yakan kısmı da bu. Adamların set hücumu denediği bir tane atağı yok.
Kesinlikle katılıyorum bazı arkadaşlar bahane diyorda bu futbolcular insan nasıl stoper tandemi birlikte oynuyor alışıyor alışkanlık kazanıyor birbirlerine oyun tarzıda öyle adamlar tsl ziraat derken ligde 40-45 maç oynuyor en az büyük bir alışkanlık kazanıyorlar e avrupaya gidince kolay değil lig açısından bakarsak yabancı hocaların şampiyon olamamasının sebebide bu durum gelen yabancıların 1 yıl sonra düşmesinide açıklıyor ligimiz

Bu maç özelinde şansızlık bireysel hata çok oldu ama bu endişe bu eleştiriler bu maça değil 2 senelik Avrupa serüveninin birikimi. Aylardır beklediğin maç gelmiş konsantre olacaksın, düşmeyeceksin, maçı pozisyon pozisyon yaşayacaksın bizimkiler Kayseri Rizeyle oynuyor rahatlığında takılıyor. Yarın gider Liverpool la kafa kafaya oynar ertesi maç Boda ya yenilir. Bu teknik ekip büyük hedefler için küçük kaldı.
Evet kayseri rize rahatlıgıyla oynuyoruz young boysa frankfurta ama bayern manu ya başka oynuyoruz 40-50 maç tsl de maç yapan takımı bayerne karşı manuya karşı motive ediyoruz ama az alkmara ajaxa frankfurta motive edemiyoruz çünkü kayseri rize karagümrüke karşı oynayan bu takımın özgüveni tavan yapıyor frankfurtu karagümrük ajaxı adana demir sanıyor çok sebep var işin özü avrupaya hiç mi hiç hazır değil türk futbolu taraftar transfer yıldız ile tatmin oluyor teknik heyet yönetim ligi alak uyuturuz diyor tff başlı başına ayrı bir dünya dev aynasında görüyoruz kendimizi

Artık hocanın bazı şeyleri değiştirmesi lazım gerekirse 0-1'den sonra deli gibi kapanacaksın boşluk vermeyeceksin sahada sistem yok, başı boş tavuk gibi gereksiz adam presi yapıyoruz.

Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın bir edebi, adabı vardır. Bu kadar gol yenmez. Ayıptır. Uluslararası maçlarda ilk önce o sıfırı orada tutacaksın. Yenilsen bile adam gibi yenilmen lazım. Rezillik yaşatma. Geçen sezon Avrupa Ligi'nde yaşanan kepazeliklerden ders alınmamış ve aynı şekilde devam ediliyor. Bu kafa yapısıyla 8 maçtan sıfır çeker otururuz. İki maçı kafadan silmiştik zaten. Şimdiden 3 yenilgi oldu. Kalan 5 maçta neler olacağını merak etmiyorum çünki her şey kolayca tahmin ediliyor. Adamlar skor olarak gerideyken bile zerre panik yapmadı. Maç beraberliğe gelmişken sanki 5'lik olmuş gibi devam edersen maçın sonunda 5'lik olursun. Adamlar bizde 3.forvet olmayı kabullenmeyen Batshuayi'yi 3.forvet yapıp maç bitmeden oyuna aldı.

Valla okani eleştirin haklisiniz da 2. Yari rezalettik değişiklikler de saçmalıktı ama kimse kusura bakmasin bu kadar amatör hatalar yapan topculara 2 cift laf edin.

Misal 2-2 gotursen sanchez veya saranin goluyle mağlup olsan yine böyle konuşabilir miyzdiniz bence konuşamazdiniz.

Oyuncuların yaptığı sacmaliklar cidden konuşulması gereken şeyler
Yok arkadaşlara göre bu kendi kalemize golleri veya Yunus’un gol yediren paslarının sorumlusu da Okan Buruk.

İlk gole kadar maçı gayet iyi götürdük. Sonra futbolcular saçmalamanın cılkını çıkardı. Hoca da yaptığı değişikliklerle bu saçmalama yarışına dahil oldu.

Sinirim ve şaşkınlığım biraz geçti ve mantıklı düşünüyorum, bir daha böyle bir maç olmaz bence. Büyük bir iş kazasıydı bu maç. Tüm şanssızlıklar, dikkatsizlikler bir araya geldi.

Ne biz 5 gol yiyecek kadar berbat oynadık, ne de Frankfurt 5 gol atacak kadar şov yaptı.

Bu maçın hakkı kesinlikle bu değildi. Hatta Barış'ın kaçırdığı pozisyon gol olsa bambaşka bir şey konuşuyor olabilirdik.

En temizi bu maçı unutmak ve bu maçta yaşadığımız konsantrasyon sıkıntımıza yoğunlaşmak.

Bunun bir daha olacağını sanmıyorum.

Bana göre gecenin en büyük skandalı, "oyuncular 3-1 den sonra maçı kafasında bitirmişti" açıklaması. Maçı kimse kafasında bitiremez hocam. Senin işin bu. Kafada bitirtmemek. Öyle bir şey yok. 5-0 önde de olsan maç kafada bitmeyecek, 5-0 geride de olsan. Kaldı ki skor 3-1 ve daha 45 dakika var. Maç nasıl kafada bitiyor?

Deplasmanda 0-2'yi yakalamaya ramak kalmışken atamazsan günün sonunda arka arkaya yediğin gollerle dağılıp parçalınırsın.

Bugün 0-2 olsa muhtemelen biz dağıtacaktık ama tabi ki klasik olarak yine dağıldık genelde dağıldığımız için farklı gelmiyor.

"Hata" ve "şanssızlık" faktörleri var bunlarda direk %100 etkiledi.

Bugünün telafisini mutlaka Liverpool, City, Atletico bu 3 takımdan 4 puan alarak anca kapatabiliriz nasıl yaparız onu artık kendileri düşünsünler.

Futbol barbar sporudur, kültürden devam

Geri
Üst Alt