⚽ CL 25/26 Play-off M:1 | Galatasaray 5-2 Juventus | MS | 17 Şubat | TRT 1

Maçı Okan hocamın göz hizasından izleyince hocama hak verdim. Bu açıdan oyunu nasıl okuyacaksın ki. Hocamın boyu da kısa hiç bir şey göremiyordur.
yalniz gercekten saha icinden izlemekle yayindan izlemek arasinda daglar kadar fark var oyunu okuyabilmek icin. gercekten zor is saha kenarindan.

Sakin kafa ile maçı yorumlamak gerekirse şu Yunus'un yaptığını duşman yapmaz. O ikinci yedigimiz golde nasil bir sorumsuzluk, nasil bir amatorluk. Ya kardesim duruyorsun, sonra ellerini kollarini aciyorsun, daha 3-5 saniye geciyor hala mudahale sansin var ve resmen yuruyorsun. Sonrasinda senin takip etmemenden dolayi gol yiyoruz. Veremedigi paslari, atamadigi calimlari geciyorum, bu tarz takimla dalga gecmek kimsenin haddine degil. Osimhen az bile yapiyor, normalde Marcao-Kerem surecini hak etti dun aksam.

Ikincisi de Baris, ya kardesim sen neden orada pozisyondan o kadar amator sekilde dusuyorsun? Dusuyorsun, takip edemiyorsun, adam 50 metre kosup adrese teslim orta yapiyor. Bu isler bu kadar kolay olmamali, 1-2 tane gevsek yuzunden takim 1-0 öndeyken 1-2 geriye duşmemeli. Belki tarihimizde ilk kez birkac oyuncunun bu kadar bireysel gevsekliginden sonra maçı birakmayip geri dönebildik.

Ikinci yarıda Baris fena toparladi, defans takipleri iyidi, uzerine nihayet ofans oyuncusu oldugunu hatirlayip birebirde zorladi rakibi. Yunus bildigimiz vitaminsizlige devam etti. Zaten ikisi cikinca full yabanci kadro ile adamlara top gostermedik. Yuruyecek halleri yoktu. Mac 5-6 dakika uzasa bir gol daha atardik.

Inanilmaz bir gece oldu bizim icin, ama birsey bitmis degil, ikinci mac cok kritik. Adamlar favori ve iyi ayaklari var, Kenan ve Conceicao problem, orta sahadaki elemanlar fena degil. Ilk 15-20 dakikayi atlatmamiz ve gol yemememiz lazim, orada yiyecegimiz erken gol işleri bozabilir.

Son olarak Osimhen nasil bir canavar ben anlamadim. Bu kadar varligi guclu olan bir topcu hatirlamiyorum uzun zamandir. Bir iki 60 metrelik geriye depar atip defans yapti ya, sanki ilk okul cocuklara karsi oynayan yetiskin gibiydi. Anomali. Onun yerine her hangi bir santrafor olsaydi mac en fazla 2-2 ya da 3-2 biterdi. Cok buyuk fark yaratti ve bence tamamen kisisel motivasyonu buyuk etki etti. Umarim deplasmanda da bu hırsı gösterir, herkese mesaj vermis olur.

Bizim 11 belli artık: Ugurcan, Boey-Sanchez-Singo-Jakobs, Torreira-Sara-Sane-Lang-Baris, Osimhen

Barış ile forma kapışacak Asprilla ve Yunus var. Lang 10 numarada sakinligi, teknigi ve bitiriciligi ile can yakabilir. Yunus'un yapamadigi herseyi yapar. Yunus da umarim 3-5 hafta yedeğe çekilir, bize yazık oluyor, takıma daha da yazık oluyor. Dün kaybetseydik bence takim içinde Yunus'u çok üzerlerdi.

Juve rotasyon yapar mı acaba ümidi kesip. Erken skor bulmak için aşırı risk alarak başlayacaklar. Kontraya en uygun takımız avrupadaki. İkinci maç öne geçersek daha farklı bir skor gelirse şaşırmam

OdaTv "aslan zebrayı parçaladı" ifadelerindeki şiddet dilini eleştiren bir haber yapmış. Bizim maçı böyle görmüşler. Gs düşmanlığında nirvana. Koç Holding ve Fb köpekliğinde yarışıyor tüm medya.

* 121 senelik muhteşem tarihi
* kimsenin yanına bile yaklaşamadığı sayısız başarıları
* müzesinde rakiplerinin iki katı kupası olan
* türk futbolunda ilk ve teklerin takımı
* var olduğundan beri Türk olmayan takımları en çok yenen Türk takımı
* ülkesinin medar-ı iftiharı
* Türkiye ligi'nde en çok şampiyonluk alan
* uefa kupası ve süper kupa sahibi
* 1481'den beri kültürün simgesi
* 1905'den beri futbolun beşiği Şanlı Galatasaray

Zamanında 99-2000’i hatırlayanlar beni çok iyi anlayacaktır. Galatasaray ligi domine etmiş Avrupa’da da 2 ileri 1 geri gidiyordu. Bir önceki sezon Zidane, Deschamps, Davids, Inzaghi, Del Piero, Conte’li Juve’ye iki maçta da yenilmemiş Rosenborg gibi takıma fark yediği için gruptan çıkamamıştı. O zaman gruptan sadece 1 takım çıkıyordu. Sonraki sezona kötü başladı 4 maç sonunda 1 puan almıştı. Yine Avrupa’da başarı gelmeyecek herhalde denilen zamanda önce 4-1 deplasmanda namağlup herta’yı eze eze yenmek , sonra 2-1’den son 5 dakikada 3-2 Milan galibiyeti takımın eksik olan özgüvenini arttırdı. Ve bu iki maç bence UEFA kupasını getiren dönemeç oldu. Takım o zaman biz bu Milan’ı saf dışı bırakabiliyorsak, biz herkesi yenebiliriz özgüveni oluştu. Sonra oynanan maçlarda hep bunun etkisi ile ezici bir oyun ortaya çıktı.

Şimdi de benzer bir eşiğin atlatıldığını düşünüyorum. Manu, Bayern, Tottenham, Liverpool maçlarındaki oyun dünkü oyundan çok farklı değildi. Tamam bu takımları yeniyorsun ama sonra gidip USG, Sparta Prag, Kopenhag gibi takımlara varlık gösteremiyorsun. Dolayısıyla özgüven kırılıp gidiyor. Böyle bir patlamaya ihtiyaç vardı. O büyük maçların neredeyse tamamı bu skorlarla bitmesi gerekirken hep ittire kaktıra yendik. Ama şimdi eze eze kendinden güçlü takımı yenebildiğini gösterdi takım. Yolun sonu nereye gider bilmiyorum. Ama bir eşik aşıldı. Bunu göreceğiz

Adamlar kendilerini yormadan 2 gol attılar kalite farkı
1771445821431.webp

Geri
Üst Alt