Sakin kafa ile maçı yorumlamak gerekirse şu Yunus'un yaptığını duşman yapmaz. O ikinci yedigimiz golde nasil bir sorumsuzluk, nasil bir amatorluk. Ya kardesim duruyorsun, sonra ellerini kollarini aciyorsun, daha 3-5 saniye geciyor hala mudahale sansin var ve resmen yuruyorsun. Sonrasinda senin takip etmemenden dolayi gol yiyoruz. Veremedigi paslari, atamadigi calimlari geciyorum, bu tarz takimla dalga gecmek kimsenin haddine degil. Osimhen az bile yapiyor, normalde Marcao-Kerem surecini hak etti dun aksam.
Ikincisi de Baris, ya kardesim sen neden orada pozisyondan o kadar amator sekilde dusuyorsun? Dusuyorsun, takip edemiyorsun, adam 50 metre kosup adrese teslim orta yapiyor. Bu isler bu kadar kolay olmamali, 1-2 tane gevsek yuzunden takim 1-0 öndeyken 1-2 geriye duşmemeli. Belki tarihimizde ilk kez birkac oyuncunun bu kadar bireysel gevsekliginden sonra maçı birakmayip geri dönebildik.
Ikinci yarıda Baris fena toparladi, defans takipleri iyidi, uzerine nihayet ofans oyuncusu oldugunu hatirlayip birebirde zorladi rakibi. Yunus bildigimiz vitaminsizlige devam etti. Zaten ikisi cikinca full yabanci kadro ile adamlara top gostermedik. Yuruyecek halleri yoktu. Mac 5-6 dakika uzasa bir gol daha atardik.
Inanilmaz bir gece oldu bizim icin, ama birsey bitmis degil, ikinci mac cok kritik. Adamlar favori ve iyi ayaklari var, Kenan ve Conceicao problem, orta sahadaki elemanlar fena degil. Ilk 15-20 dakikayi atlatmamiz ve gol yemememiz lazim, orada yiyecegimiz erken gol işleri bozabilir.
Son olarak Osimhen nasil bir canavar ben anlamadim. Bu kadar varligi guclu olan bir topcu hatirlamiyorum uzun zamandir. Bir iki 60 metrelik geriye depar atip defans yapti ya, sanki ilk okul cocuklara karsi oynayan yetiskin gibiydi. Anomali. Onun yerine her hangi bir santrafor olsaydi mac en fazla 2-2 ya da 3-2 biterdi. Cok buyuk fark yaratti ve bence tamamen kisisel motivasyonu buyuk etki etti. Umarim deplasmanda da bu hırsı gösterir, herkese mesaj vermis olur.
Bizim 11 belli artık: Ugurcan, Boey-Sanchez-Singo-Jakobs, Torreira-Sara-Sane-Lang-Baris, Osimhen
Barış ile forma kapışacak Asprilla ve Yunus var. Lang 10 numarada sakinligi, teknigi ve bitiriciligi ile can yakabilir. Yunus'un yapamadigi herseyi yapar. Yunus da umarim 3-5 hafta yedeğe çekilir, bize yazık oluyor, takıma daha da yazık oluyor. Dün kaybetseydik bence takim içinde Yunus'u çok üzerlerdi.