⚽ CL 25/26 Son 16 M:2 | Liverpool 4-0 Galatasaray | MS | 18 Mart | TRT 1

Haklısın, yeni gelen hoca her şeyi bir anda düzeltecek diye bir garanti yok. Ama bu da mevcut oyunu kabullenmemiz gerektiği anlamına gelmiyor. Bu kadro daha derli toplu, daha planlı oynayabilecek yeteneklere sahip.

Guardiola örneği okey ama City’nin elenmesiyle bizim sahadaki dağınıklığımız aynı şey değil. Büyük hocalar da elenir ama önemli olan sahada ne oynadığın. Eleştirim buna.

Aynı fikirdeyim renktaş, kesinlikle bir büyük deplasman maçı taktiği oyunu geliştirmeliyiz.

Mesela kendi evimizde kimle oynarsak oynayalım artık korkmuyoruz. Yenilsek bile biliyoruz ki muhteşem mücadele etmişizdir.

Bunun benzerini deplasmanlara da yansıtmalıyız. Belki de uyduruyorum tamamen tamamen deplasman maçlarına özel bir taktik, belki 5-3-2 gibi bir diziliş, belki başka bir şey.

bugun karşımızda sparta prag olsa yine elenirdik bence fark yemesek bile,bizim olayımız iç saha dısında bitiyor.
Özgüven farki. RAMS Park'ta özgüven yüksek, taraftarin gazi falan ama Avrupa deplasmanlarda bir kirilganlik, panik, özgüven eksikligi. Insallah tecrübe bunu düzeltir yavas yavas ama malesef kolay degil. Örnegim; Sara çok net çok daha az özgüven ile oynuyor deplasmanlarda, hele hele Avrupa'da. Torreira ve Lemina'da Avrupa deplasmanlarinda kirilganlar. Sallai yetersiz bu seviye için ve defansda hatali oynadigi zaman zaten 0% win chance.

osumen sakatlandığında çıkarıp langı alıp lang sola barış sağa salai forvete yapsak
ya da devrede
iyi olurdu kanısındayım. barışı kanattan alınca yardıracak adam kalmadı ve her topu alıdğımızda liverpool 1 sn canım diyerek ayağımızdan alıp kaleye gitti

osumen sakatlandığında çıkarıp langı alıp lang sola barış sağa salai forvete yapsak
ya da devrede
iyi olurdu kanısındayım. barışı kanattan alınca yardıracak adam kalmadı ve her topu alıdğımızda liverpool 1 sn canım diyerek ayağımızdan alıp kaleye gitti
Osimhen ciktiktan sonra oyuncularin inanci kirildi. Kimi alirsan al, saldilar resmen.

Harbiden şunun tekrarını niye göremedik ?

Hakem rezaletti.Şu maçı tescilliler oynasa medyada o hakemin ne tetikciliği kalır nede adamlığı.Maçı anlatanda sürekli hakem diye bağırırdı.
Ama biz olunca hemen maçı hakeme bağlayamayız falan filan.kimsede tepki yok.
Ulan daha ne olacak.Golde faul var. O penaltıyı veriyorsan o faülüde vereceksin.Kaç tane sarı kartlık faülü es geçti.Sertliğe izin verince adamlar kafa göz giriyor.Tek taraflı sertliğe izin veriyor.Biz yapınca hemen çaldı.Karşındada liver var arkadaş.
Bizde öyle çapsız yyorumcular yazarlar varki her anlamda rezaletler.Ne klübü doğru yönlendirme var.Ne hak arama var.

Tabii tamamen benim fikrim ama bu maça kendi oyunumuzu oynayacağız mantığıyla çıkarsak kazanma şansımız zaten yoktu. Sallai'yi görünce ilk 11'de bu yüzden bi an acaba dedim.

Bu maç eğer turu atlayabilmek istiyorsak Inter'in Barcelona maçındaki gibi kaleye otobüsü çekip çanakkale geçilmezi oynayarak 1 gol yesek bile maçı uzatmalara götürme çabası göstermekten başka şansı yoktu.

Bunu tercih etmediğimiz an bu turu verdik en baştan.

Baya 5-4-1 gibi bir dizilişle sahada olmalıydık. Çünkü Live'nin en büyük sorunu bu sene kapalı savunmaları pek iyi açamamalarıydı. Sallai'yi görünce acaba 5'li savunma mı oynuyoruz, Boey sağ stoper, Sallai kanat bek mi acaba diye düşünmüştüm öyle olmadı maalesef.

ztn herife bu kdr endexli olunmamalı
o olmayınca takım napıcağını şaşırmamalı

Bu kadar endexli olunmayı hem anlıyorum heis, çünkü Osi varsa Osi'ye göre plan yaparsın ama evet o olmayınca bu kadar da afallamamalıyız.

Ama Osimhen'in bizim takımda Messi efekti yarattığı kesin. Barça'nın şansı Messi'nin kemikleri lastikten yapılmış gibi olmasaydı, esniyor bükülüyor yine de sakatlanmıyordu. Zaten Messi sakatlıktan çok kısa süre bi ara forma giyememişti orada bile Barça çok ciddi güç kaybetmişti oyunundan.

ya da devrede
İşte o anlarda Gravenberg tek başına dripling yaparak orta sahadan çıkıyordu, bizde de devre arasında söylediğimiz bu profilde (Pape Gueye, Gedson vb.) oyuncu alınmayınca top taşıyamadık. Zaten deplasmanlarda başarısız olunmasının nedeni bu, tek kanatlı tek plan var, o da durunca kontra yapamıyoruz. Ajax maçı tek istisna, orada da topa sahip olan bizdik.

iki mac Liverpool'a çakarken, ajax'i deplasmanda 3'lerken, atletico'ya karşı iyi taktiksel mücadele verirken, juve'yi 5'lerken, turu torino'da geçerken hepsi güzel anilardi. hele ki ilk 24'e girebilsek ilk lig aşaması deneyimizde dediğimiz yerde. teşekkürler takim, yeter ki hatalarımızdan ders çıkararak ilerleyelim.

ben hakkimi helal ediyorum. uzun süre sonra gol anlarında kudurduğumu gördüm sevincten. çünkü süperlig beni kesmiyor artık.

25-26 sezonu icin trabzon ve ifb maçları kaldı biraz izlenebilesi olan.

sagolun varolun aslanlar.

Liverpool, Real Madrid, Barcelona vs.

Bu takımların deplasman maçlarında romantizmi bırakmak zorundayız. Biz de Galatasaray'ız vs dememeliyiz.

Git korkarak oyna, rakibe ezil demiyorum.

Gel gel ayağını eline verecem itoğluit mantığıyla çanakkale geçilmezi oynamalıyız bence.

En çok da 3 pas yapamadık, çok canım sıkıldı, en kötü deplasmanımız olabilir. Keşke kora kor oynayabilseydik de 6-3 filan yenilseydik.

Liverpool’un aşırı sert oyununa hakem tarafından göz yumulduğunu görmek lazım. Bizim oyuncuları yerde yatmakla zaman geçirmekle suçlarken Liverpool’un şerefsizliğini görmezden gelenler var.

Geri
Üst Alt