T. Bora Cengiz
Kırmızı Üye
- 3 Eylül 2017
- 1.123
- 1.150
- 753
Ben söyleyeyim: Modern futbol zehirlenmesi. Bu saçma salak 6 numara, 8 numara, 6,5 numara olayları insanlara kafayı yedirtti. Hem Guendouzi hem Kante orta sahada adam kovalayıp sağa-sola ve geriye pas yapma üzerine kurulu adamlar oldukları için herhangi bir tehdit oluşturmuyorlar rakibe. İstediği kadar pas yapsınlar, kaleye giden aksiyon yapmadıkları için takım mecburen kanatlardan oyun kurmak zorunda kalıyor. Bu noktada da Kerem üzerinden oyun kurmak imkansız, çünkü ne öyle bir yeteneği var ne de zekası. Üstüne bir de ayağına geleni kaptırıyor çoğunlukla. Bu konuda Greenwood'a bakıyorlar o da bence gayet iyi bir oyuncu, ama göreceğiz bu sene İsmaille neler yapabilecek.Greenwood gelince asensio kafada bitmiş,orta sahaları dümdüz en ufak yaratıcılık yok,Lyon istediği an tempo yaptı istediği an durdu bu kadar transfer yapıp bu herifler nasıl sürekli geriye gidiyor ben çözemiyorum
Yani bazılarının "güçlü merkez orta saha" kavramı aslında takımın en güçsüz yeri oluyor. Bu dediğim 7/24 defans yapan Anadolu takımlarında tam tersi tabi. İşiniz rakibi karşılamak ve kontra oynamaksa Kante de Guendouzi de iyi oyuncular. Türkiye Liginde şampiyonluğa oynuyorsanız takır takır puan kaybedersiniz bu tarz ikililerle.
Bizim en büyük şanssızlığımız da bu ikilide Torreira ve Sara'yi kullanıyor olmamız. Bir defansif (Torreira) oyuncu her ne kadar gerekli olsa da Sara'dan yeterince gol ve assist katkısı alamadığımız için pek üretemiyoruz.