Coca Cola'dan Açıklama!

Recep İçfındık

Büyük Kaptan
Coca-Cola’nın gelirinin İsrail’e aktarıldığı iddiası gerçek dışıdır.

Son günlerde çeşitli platformlarda Coca-Cola’ya yönelik asılsız iddiaların gündeme getirildiğini üzülerek izliyoruz.

Coca-Cola şirketi, 128 yıl önce ABD’de kurulmuş olan, % 100’ü halka açık uluslararası bir şirket konumundadır ve dünya coğrafyasında çok çeşitli ekonomik, siyasi ve dini rejimlerden oluşan birbirinden farklı 206 ülkede faaliyetlerini yürütmektedir.

Şirketimizin herhangi bir ülkeyi, hükümeti, herhangi bir ülkenin politikalarını, siyasi ya da dini inancı desteklemesi söz konusu değildir. Bu çerçevede

Coca-Cola’nın gelirinin İsrail’e aktarıldığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır.

Coca-Cola Filistin’deki 3. en büyük işveren, 5. en büyük yatırımcıdır.

• Coca-Cola şirketi 1998 yılından bu yana Filistin’de faaliyet göstermektedir.

• Coca-Cola’nın Filistin’de 3 fabrikası, biri Gazze’de olmak üzere 7 satış ve dağıtım merkezi bulunmaktadır.

• Coca-Cola, 350 Filistinliye iş olanağı sağlamakta, Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden ise 3,500 aile geçimini sağlamaktadır.

Türkiye’de de doğrudan 3 bin dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlayan Coca-Cola olarak, 50 yıldır Türkiye’de ekonomiye güç vermek üzere faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Coca-Cola’ya yönelik son günlerdeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla,

Coca-Cola Türkiye

bu bilgi kirliliginin giderilmesi iyi oldu. sabah izledim bi salak marketci kendi marketindeki 2 koli kolayi sokaga doktu. halbuki zarari kendine verdi. cesitli firmalar duydum, pepsi coca cola, intel, volvo, nokia alma aldirma israil mali yazmislar. iclerinden 1 tanesi bile israil sirketi degil, icelim ictirelim cola coca iyidir. seviyoz

[attachment=12021:he amk.jpg]

Ekli dosyalar

• he amk.webp
    he amk.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 613
Coca colanin tadi eskiden daha iyiydi.Birkac senedir tadi iyi degil

Umurumda degil zaten yaklasik 2 senedir içmiyorum Cola Pepsi falan. Kilo vermek içik bitaktim ondan sonrada alistim içmemeye

Sent from my iPhone using Tapatalk

gecen 2 koka kola kamyonu birbirini gorup ani fren yaptilar, soforleri nabiyorsun lan diye digerine seslendi. kasadaki tum colalar tepe taklak olup devrildi. sonra 0 kola alinca NERDE BUNUN ASIDI diyoz

:D Açılmamış kolanın asidi kaçmaz.İçindeki hava yok sanırım.Asitin uçması için sanırım havayla teması gerekiyor.

Coca Colayı bayadır almıyorum zaten . Eskiden asit daha fazla olurdu şimdi şekerli sudan farkı yok . Yani boykot yapıyorum ama İsrail için değil . İki kola almayıp israile zarar verdiklerini düşünen insanlar var . Sabah video izledim bakkal gelmiş elindeki bütün kola şişelerini yola döküyor . Amacının ne olduğunu bilssm yorumlayacam da ..

Coca Cola masumlari oynama!! Kahrolsun israil! Sizde onlarla batacaksiniz!!

Bu marka niye boycott ediliyor, kücük bir özet:

From 1966 Coca-Cola has been a staunch supporter of Israel. In 1997 the Government of Israel Economic Mission honored Coca-Cola at the Israel Trade Award Dinner for its continued support of Israel for the last 30 years and for refusing to abide by the Arab League boycott of Israel.

Every year Coca Cola bankrolls the American-Israel Chamber of Commerce Awards which honors companies that have contributed most to the Israeli economy. In 2009 a Coca-Cola sponsored award went to Israel’s Lobby AIPAC for its successful lobbying of the Senate to reject of the UN call for "immediate ceasefire" and endorse the continuation of the Israel military assault on Gaza.

In 2008 Coca-Cola tasked the Israeli venture capital Challenge Fund to locate suitable investments in Israel with a promise of "a blank cheque” . This agreement is exceptional in the Israeli venture capital industry.

In 2009 Coca-Cola hosted a special reception at the Coca-Cola world headquarters to honour Brigadier-General Ben-Eliezer. Ben-Eliezer is a wanted war criminal, during the Six-Day War his unit was responsible for the execution of over 300 Egyptian POWs. Under Sharon, Ben-Eliezer served as Defence Minister presiding over the massacre at Jenin.

For the past two decades, nearly every year, Coca-Cola has sponsored the JCC Maccabi Games whose stated aim is to cultivate Jewish youth in an informal setting to "encourage their identification with the state of Israel". As part of this, Coca Cola has sponsored young children to visit Israeli military bases and spend time with war criminals in order to engender empathy, in their own words "visit an air force base.. talk with the pilots that are the elite Israel Defense Force units..meet fighters of the army.".

Coca-Cola Israel, Israel's third largest food & beverages company, owns dairy farms in the illegal Israeli settlements of Shadmot Mechola in the Jordan Valley and a plant in the industrial zone of Katzerin in the occupied Golan Heights.

Bu kadari yetmez diyorsaniz, daha detayli bilgi burada https://www.inminds.com/boycott-coca-cola.html

Deli misiniz divane misiniz, duyan da İsrail ordusunu Coca-Cola finanse ediyor sanır. Hayatımda bu kadar amaçsız bi eylem daha görmedim. Ayrıca Coca-Cola Company içinde Türkiye'de satılan ürünler;

• Coca-Cola
  • Sprite
  • Fanta
  • Cappy
  • Nestea
  • Powerade
  • Schweppes
  • SenSun
  • Burn
  • Damla Su
  • Doğadan bitki çayları
  • Fuse Tea

bunlar. Neden sadece kola ile sınırlandırıyorlar boykotu ona da bir anlam veremiyorum.

Bir gıda ürününde de eskiden iyiydi artık bozdu yorumunu görmeyelim be :D

[attachment=12024:BtQR9hMCIAAWqSL.jpg]

ya da 250 liralık cola alıp sonra onu sokağa dökmek gibi fantezilerimiz olduğu için Coca pek etkilenmez bizim protesto anlayışımızdan.

Ayrıca İsrail'in arkasındaki bu destek de öyle Cola'ya üfleyerek falan sönmez.

[attachment=12025:10534092_790589477642202_5740596587132878354_n.jpg]

Ekli dosyalar

• BtQR9hMCIAAWqSL.webp
    BtQR9hMCIAAWqSL.webp
    48,6 KB · Görüntüleme: 658
  • 10534092_790589477642202_5740596587132878354_n.webp
    10534092_790589477642202_5740596587132878354_n.webp
    105,8 KB · Görüntüleme: 451
Sormazlar mı adama Cola Colayı protesto etmek için aldığın Fanta'lar hangi şirkete bağlı diye :)

İnsanımız hiçbir işi tam olarak doğru yapamıyor maalesef . Rijkaard'a da sormuşlardı Türk milletini özetlermisin diye o da her şeyden biraz var ama hiçbir şeyi tam değil diye :)

İnsanımız hiçbir işi tam olarak doğru yapamıyor maalesef . Rijkaard'a da sormuşlardı Türk milletini özetlermisin diye o da her şeyden biraz var ama hiçbir şeyi tam değil diye :)

Artık "hiçbirşeyden biraz bile yok" oldu o laf. Bomboş bi millet haline geldik. Herkes kafayı saksı niyetine gezdiriyor omuzlarında.

Geleneksel koyun muhabbetı başlamış

Coca Cola içmeyin ama, "para İsrail'e gidiyor" saçmalığından dolayı değil. Glikoz/fruktoz şurubundan dolayı. Zehirleniyorsunuz, bu zıkkımları ihtiva eden her şeyden uzak durun. Coca Cola Türk insanına değer vermiyor. Türk pazarından yaklaşık 6 kat küçük olan Yunanistan pazarı için üretilen colalarda glikoz/fruktoz şurubu kullanmazlar. Daha doğrusu kullanamazlar.

Coca Cola içmeyin ama, "para İsrail'e gidiyor" saçmalığından dolayı değil. Glikoz/fruktoz şurubundan dolayı. Zehirleniyorsunuz, bu zıkkımları ihtiva eden her şeyden uzak durun. Coca Cola Türk insanına değer vermiyor. Türk pazarından yaklaşık 6 kat küçük olan Yunanistan pazarı için üretilen colalarda glikoz/fruktoz şurubu kullanmazlar. Daha doğrusu kullanamazlar.

Bak ne güzel demişsin kullanamazlar diye. Avrupa'da nasıl yapamıyorlarsa, sen de gerekli düzenlemeleri yap ülkende sokma zararlı olan ürünü. Devletin satışına onay verdiği şeyi halkın tüketmemesini beklemek saçmalığın daniskası.

Deli misiniz divane misiniz, duyan da İsrail ordusunu Coca-Cola finanse ediyor sanır. Hayatımda bu kadar amaçsız bi eylem daha görmedim. Ayrıca Coca-Cola Company içinde Türkiye'de satılan ürünler;

• Coca-Cola
  • Sprite
  • Fanta
  • Cappy
  • Nestea
  • Powerade
  • Schweppes
  • SenSun
  • Burn
  • Damla Su
  • Doğadan bitki çayları
  • Fuse Tea

bunlar. Neden sadece kola ile sınırlandırıyorlar boykotu ona da bir anlam veremiyorum.

Merak etme boykott edenler (benim gibi) coca cola grubunun hangi ürünlerden olustugunu iyi biliyor ;)

Kim demis Coca cola boykottu sadece as coca cola ya sinirli diye?

edit: yabanci dili olan ve boykott etmek isteyen bu siteye bakabilir https://www.inminds.co.uk/boycott-israel-2012.php cok saglam bir kurulus tarafindan belirleniyor sirketler, ve niye boykott edilmesi gerekiyor onu da acikliyor...

Bak ne güzel demişsin kullanamazlar diye. Avrupa'da nasıl yapamıyorlarsa, sen de gerekli düzenlemeleri yap ülkende sokma zararlı olan ürünü. Devletin satışına onay verdiği şeyi halkın tüketmemesini beklemek saçmalığın daniskası.

Yönetmelik evlere şenlik. "Glikoz şurubu ya da şeker" yazma özgürlüğü var firmaların. 8 yıl olacak Türkiye'deyim, beni şaşırtacak bi olay kalmadı artık.

Geri
Üst Alt