Covid-19 Aşı Değerlendirme Anketi

Emre Altun

GSC Moderatör
Yönetici
Moderatör
Herkese günaydın ülkemizde bilindiği üzere 120 milyon doza yakın aşı yapıldı. Üyelerimizin de çoğunun aşı olduğunu düşünerek bir değerlendirme anketi yapmayı düşündüm. Olduğunuz aşılarla ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum.

6 seçeneğe oy verilebilir.

olduğum aşılardan memnunum. etrafımdaki bir çok kişi hastalığa yakalandı bunların içinde birlikte vakit geçirdiğim kişilerde var. aşının koruyuculuğuna inanıyorum. herkesin de olması gerektiğini düşünüyorum. milyarlarca kişinin olduğu aşıyı 'amaan bana bir şey olursa' diye kabul etmemek bencilliktir. farzedelim aşıyı olanlar 2 sene sonra yok oldu (en büyük teorileri bu çünkü aşıyı reddedenlerin) dünyadaki yaşamı idame ettirecek kilit isimlerinde gideceğini düşündüğümüzde geriye kalanlar telef olacak yüksek ihtimal. aşının avusturya örneğinde olduğu gibi ilerleyen süreçte zorunlu hale getirileceğini de düşünüyorum olması gereken de bu. bu örümcek kafalı bakış açısı 100 yıl önce de vardi 100 yıl sonra da olacak. bu psikolojik bir rahatsızlık bence.

olduğum aşılardan memnunum. etrafımdaki bir çok kişi hastalığa yakalandı bunların içinde birlikte vakit geçirdiğim kişilerde var. aşının koruyuculuğuna inanıyorum. herkesin de olması gerektiğini düşünüyorum. milyarlarca kişinin olduğu aşıyı 'amaan bana bir şey olursa' diye kabul etmemek bencilliktir. farzedelim aşıyı olanlar 2 sene sonra yok oldu (en büyük teorileri bu çünkü aşıyı reddedenlerin) dünyadaki yaşamı idame ettirecek kilit isimlerinde gideceğini düşündüğümüzde geriye kalanlar telef olacak yüksek ihtimal. aşının avusturya örneğinde olduğu gibi ilerleyen süreçte zorunlu hale getirileceğini de düşünüyorum olması gereken de bu. bu örümcek kafalı bakış açısı 100 yıl önce de vardi 100 yıl sonra da olacak. bu psikolojik bir rahatsızlık bence.
Anketi açan beyfendi aşı karşıtı knk :asd:

cikar-goster_2032738.jpg

Ben aşı karşıtı degilim isteyen olur isteyen olmaz aşının korudugunada inanmıyom madem aşı koruyo almanyada yüzde 70 ten fazla aşılı sayılar rekor seviyede aşı olmayanlara bir cok yer yasak oldugu Halde demekki aşılılar paso bir birine bulaştırıyo daha gecen burda bi huzur evinde 12 kişi öldü ve coguda 3 aşılıymış ben aşı olmadım şu an corona oldugum icin karantinadayım 1 gün eklem bel agrısı oldum birde 3-4 saat koku tat gitti sonra geri geldi. burdaki politikacılarda sürekli yalan söylüyolar ondan sonrada millet aşıya güvensin

Aşı, hastalıklara karşı bağışıklık sağlama amacı ile insan veya hayvan vücuduna verilen, zayıflatılmış hastalık virüsü, hastalık etkeninin parçaları veya salgıları ile oluşturulan çözeltidir..

bu virüsün vucuda girmesi şartt ister aşıyla ister başka yollarla!!

Aşı hem bireysel hem de toplumsal sağlığı koruyor. Topluluk içinde sosyal bir hayat yaşamak istiyorsak bireysel sorumluluklarımızı yerine getirip aşı olmalıyız.

Aşı hem bireysel hem de toplumsal sağlığı koruyor. Topluluk içinde sosyal bir hayat yaşamak istiyorsak bireysel sorumluluklarımızı yerine getirip aşı olmalıyız.
Aşısızlara her yer yasak almanyada aşılılar rahqt rahat geziyo ve yüzde 70 in üzeride cift yada üc aşılı sayılarda rekor seviyede nasıl koruyo bu aşı bude korumasa ne olurdu acaba

Aşısızlara her yer yasak almanyada aşılılar rahqt rahat geziyo ve yüzde 70 in üzeride cift yada üc aşılı sayılarda rekor seviyede nasıl koruyo bu aşı bude korumasa ne olurdu acaba
Aşı hastalığın bulaşmasını engellemese de hafif semptomlarla iyileşmesini sağlıyor, pnömoni yapmasını engelliyor. Dolayısıyla morbidite ve mortaliteyi azaltıyor. Virüsün vücutta uzun süre kalmasını engellediği için hem bulaş riskini azaltıyor hem de mutasyona uğrayıp dirençli yeni bir varyantın ortaya çıkma riskini azaltıyor.

Geri
Üst Alt