covid aşılarının yan etkileri

İki dozda (Biontech) da aşı yapılan kolda hafif bir ağrı oldu ve ertesi gün düzeldi.

Kalp problemleri konusunda yapılmış bir araştırma var mı bilmiyorum ama tüm dünyada 4.48milyar kişi ilk dozu 1.22milyar kişi 2. doz aşısını olmuş.
Aşı kaynaklı ölüm sayısı kovid'ten ölüm oranına göre çok çok minimal durumdadır.
Kovid kaynaklı ölüm sayısı sadece açıklanan verilere göre 205 milyon vakada 4.3 milyon kişi. Bu riske girmeye değer mi?

Myocarditis Kalp iltihabi asi sonrasi 2.5 milyonda 28 vaka görülmüş.

Anlamsız kanıtlanmamış tek vaka üzerinden insanları şüpheye sürüklemeyin.

Covide yakalanıp enfarktüs geçirmiş olma ihtimali daha fazla aşı olsa bile.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Myocarditis Kalp iltihabi asi sonrasi 2.5 milyonda 28 vaka görülmüş.

Anlamsız kanıtlanmamış tek vaka üzerinden insanları şüpheye sürüklemeyin.

Covide yakalanıp enfarktüs geçirmiş olma ihtimali daha fazla aşı olsa bile.

+

Buraya birkaç tane organik sağlıklı beslenen sigara içmeyen 30 lu yaşlarda vücut geliştirme koçu , profesyonel sporcu örneği atarım , aşı olmadığı İçin yoğun bakıma düşen ve kaybedilen şaşar kalırsınız

Buraya birkaç tane organik sağlıklı beslenen sigara içmeyen 30 lu yaşlarda vücut geliştirme koçu , profesyonel sporcu örneği atarım , aşı olmadığı İçin yoğun bakıma düşen ve kaybedilen şaşar kalırsınız

bu herif işte

Ben 2 aşıyı da sinovac oldum. Ben de hiç bir etkisi olmadı. Alerjisi olan arkadaşım 2 doz biontech oldu, aşının olduğu yerde 1-2 gün ağrı oldu biraz da halsizlik oluştu. Biontech de genel de hafif ağrı ile geçirenler oldu. Sinovac olanlara 3. Doz aşı açılabilir dedi hemşire açılırsa gidip hemen biontech olacağım.
Ben tedbirimi alayım, takdiri Allah’a bırakayım.

Ben birinci doz biontech oldum, olduktan iki gün sonra geceleri yatarken sol gögsümde agrilar basladi. daha sonra bu agrilar gündüzleri de olmaya basladi.

Doktora gittim, kan aldilar, EKG cektiler, röntgen cektiler, ultrasonla baktilar. EKG ve röntgende bisey bulamadilar hersey normal dediler ultrasonla da ayni seyi söylediler. Ama yine de kesin kalp kasi iltihabi degil diyemediler.

Neredeyse iki ay oldu, agrilar bazen azalaarak bazen de cogalarak devam ediyor.

ikinci dozu olayim mi olmayim mi bilmiyorum. Ikilem de kaldim.

.bende de bildiğin sol tarafta ağrı vardı 2-3 hafta aralıklı devam etti ama o bölgedeki kaslara masaj yapınca rahatliyordu muhtemelen mevsim geçişinde usuttum kaslar tutuldu.. İnsanlar asi yüzünden paranoyak oldu ben de ciddi ciddi şüphelendim aşıdan mi diye ama sonra kendiliğinden geçti..

Tek doz pfizer oldum. Aşı olan yerde 1-2 gün hafif ağrı vardı. Zaten bu herkeste oluyormuş galiba. Bir yan etkisi olduğunu söyleyemem. Tabi Bill emmi bizi 5g’den takip etmiyorsa:D bilemiyorum artık

bu herif işte

Yanlis anlasilmasin ama baska sebeplerden dolayi vefat ettigini de bilemiyoruz. Belki overdose esrar kullandi belki baska biseyler yapti ve Covid dediler. Bunlari da bilemiyoruz. Bulgar arkadaslarim var bana vefat eden aileler icin evden eve gidip Covid olmamalarina ragmen ölüm sebebi covid yazanlar olmus. Ki bunlari da ispat edemiyorum tabi söylenti bunlar.

2 doz biontech oldum. İlkinde sadece hafif bir kol ağrısı oldu. 2. yi yaptırdıktan 16-18 saat sonra halsizlik ile kas ve eklem ağrıları oluştu. Yatağa düşürdü beni. Sabahında uyandığımda ise hiçbir şey kalmamıştı. Yani 12-14 saat kadar sürdü ağrılar ve halsizlik.

Dün almanyada alinan kararlar insanlari resmen zorluyor. Kisitlamalar gittikce cogaliyor. Su durumda asi olmak zorunda oldugumu hissetiriliyorlar bana mesela.
Son kararlarla iyice köşeye sıkıştık.
Ben tartıp biçtim, bu iş olacak gibi değil. Tatil dönüşü aile doktoruma gideceğim, ya ters ya düz o aşı pasaportunu almam lazım.

Gscimbom mobil

Ben birinci doz biontech oldum, olduktan iki gün sonra geceleri yatarken sol gögsümde agrilar basladi. daha sonra bu agrilar gündüzleri de olmaya basladi.

Doktora gittim, kan aldilar, EKG cektiler, röntgen cektiler, ultrasonla baktilar. EKG ve röntgende bisey bulamadilar hersey normal dediler ultrasonla da ayni seyi söylediler. Ama yine de kesin kalp kasi iltihabi degil diyemediler.

Neredeyse iki ay oldu, agrilar bazen azalaarak bazen de cogalarak devam ediyor.

ikinci dozu olayim mi olmayim mi bilmiyorum. Ikilem de kaldim.
Renkdas ailede kalp hastaliğı olan vat midir?

Almanyada halkn %55 i 2 doz % 62 side tek doz aşı olmuş bunların coguda tatile gitmek icin aşı olanlar ama sayılar gene yükseliyo anlamadım ben bu işi

Yakın zamanda aşıya karşı direnç gösteren mutasyon falan çıkar diye korkuyorum. Bu covidin yan etkileri belli işte herkesin yazdığı gibi. çevremde ciddi hiçbir şey duymadım. Hastalığa yakalanmak ve hastalıktan sonra kalıcı hasarlar bırakma ihtimali , hafif atlatsanız bile o psikoloji emin olun daha kötü

Bende olmadim ve aileme de aşı yaptirmadim. Sebebini bilmiyorum ama henuz tam olarak tedavisi kanitlanmamis bir virusu vucuduma sokmak istemiyorum. Tabi bu durum isyeri zorunlu kilarsa yalan olacak.

Yanlis anlasilmasin ama baska sebeplerden dolayi vefat ettigini de bilemiyoruz. Belki overdose esrar kullandi belki baska biseyler yapti ve Covid dediler. Bunlari da bilemiyoruz. Bulgar arkadaslarim var bana vefat eden aileler icin evden eve gidip Covid olmamalarina ragmen ölüm sebebi covid yazanlar olmus. Ki bunlari da ispat edemiyorum tabi söylenti bunlar.
yani onu bilemiyorum tabi, evli 3 çocuğu var spor ile uğraşıyor anlatıldığı kadarıyla. steroid basıyorsa ondan da gidebilir, altta yatan başka sorun vardır ondan da gitmiş olabilir bilemiyorum. eşi korona'dan öldü demiş ise ona inanıyoruz tabi. hangi insanda nasıl tepki vereceği hiç belli değil, çok sağlamım dersin akciğerlerini eline alırsın. oksijen yeterli derecede ulaşamadığından kalpten küt diye gidersin.

Aşı olursan Covid olmazsın diye bir durum yok. Hastalığı hafif atlatırsın ya da entübe durumuna düşme olmaz diyorlar. Yoksa aşıyı olduktan sonra maskeyi çıkarıp atamıyorsak önlemleri bırakmamaya devam etmeliyiz.

Geri
Üst Alt