Cevap: cristiano ronaldo

Yakisikliligi ve karizmasi ile tum fesat erkekleri catir catir catlatan ve kiskancliklari yuzunden sirf inadina Messi sempatizani olmasini saglamis buyuk futbolcudur. Ingilizler'in buyuk futbolcusu George Best'in "Cirkin dogsaydim su an kimse Pele'yi konusmazdi" sozunun ne kadar gercek oldugunu tum dunyaya gostermistir.

Dünyanın açık ara en iyi futbolcusudur tabii yersen.

apaci.jpg

Gol ve golden sonra gaza gelip attığı 2-3 depar dışında bi bok yapmamıştır yine.

messi'yi içler acısı şekilde çalımlayıp geçmesinden dolayı, şuan gereksiz yorumlara maruz kalan oyuncudur ayrıca.

(bkz: b.ktan depar denilen ve messi'nin yapamayacağı depar) dakika 115 bu arada;

[video=youtube;uHU4IBiA-vA]https://www.youtube.com/watch?v=uHU4IBiA-vA[/video]

messi'yi içler acısı şekilde çalımlayıp geçmesinden dolayı, şuan gereksiz yorumlara maruz kalan oyuncudur ayrıca.

(bkz: b.ktan depar denilen ve messi'nin yapamayacağı depar) dakika 115 bu arada;

[video=youtube;uHU4IBiA-vA]https://www.youtube.com/watch?v=uHU4IBiA-vA[/video]
Topu artis artis süreceğine,adebayorun önüne bıraksa 2-0 olacak maç bitecekti orda.Ayrıca maç içinde mesutun süper paslarını da heba etti.

Bir hücum oyuncusuna çalım atıp bununla övülen ilk futbolcu ünvanını kazanmıştır güzide arkadaşlarımız sayesinde.O Messi'ye çalım atmıştır,Messi 5-6 Madridliye çalım atıp slalom yapmış,üstüne çok şükela bir arapası verebilmiştir.

Bir hücum oyuncusuna çalım atıp bununla övülen ilk futbolcu ünvanını kazanmıştır güzide arkadaşlarımız sayesinde.O Messi'ye çalım atmıştır,Messi 5-6 Madridliye çalım atıp slalom yapmış,üstüne çok şükela bir arapası verebilmiştir.

bu paslaşmalardan sonra kupayı ronaldo nun golüyle real madrid almıstır

İyi motive olduğunda ondan daha iyisi yoktur. Bknz. geçen günkü maçta golü attıktan sonra performansının artması ve spektaküler Ronaldo'yu bizlere göstermesi.

Ronaldo öyle aman aman bi topçu değil, bir Alex degil mesela. Yani yorum yaparken abartmayin sadece bir gol atmis, herkes gol atar.

Messi'nin aynı maçta yaptıklarını söylediğimizde hemen ``Kupayı Madrid aldı ama yaee`` diye savunulan futbolcu.Sonuçtan bahsetmiyoruz,oyuna etkilerinden bahsediyoruz.Ayrıca attığı gol üzerinden Barça'nın paslaşmalarına bok atılandır.Paslaşmalar sıkıcıdır filan ama yetenek dediğin şey öküz gibi sırf gösteri olsun diye yetişemeyeceğin veya kapamayacağın topa dribling yapmak değil bir pası verilebilecek en iyi yere vermektir.

offffff be kardesim

Ben farklı maçı izledim sanırım. Messi toplamda 10-15 dakikalık bir dilimde oynamıştır belki. Hatta abartıya kaçıp o kadar bile yok diyorum. 1-2 kere çalım attı 3-4 kişiye, 1-2'de pas falan anca o kadar. Tabi fanboylar çoştu

Kendisini hiç sevmem ancak çok takdir ettiğim bir futbolcu.Adam her oynadığı maçta elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor.Euro 2004'te oynadığı futbolla mest etmişti beni.Final maçında göz yaşlarını tutamayınca ona olan saygım daha da arttı.Manchester United'ta yaptıkları çok daha etkileyiciydi şu anda yaptıklarına göre ancak şu an forvet oynadığını unutmamak gerekir.Ronaldo-Messi olaylarına girmek istemiyorum ikiside çok büyük oyuncu ve izlemekten zevk aldığım futbolcular.Egosunu biraz daha yenebilirse çok daha sevilen bir futbolcu olacak.

harika, mükemmel futbolcu ve çok iyi bir profesyoneldir. ama maradona, zico, pele seviyesine gelemeyecektir. tarihte gelmiş geçmiş en iyi futbolcular her zaman pas ve teknik konusunda harikaydı. ronaldo böyle değil, fiziğe ve tekniğe dayalı bir oyun. pas konusunda hiç becerikli değil çünkü topu ayağında tutmayı ya da direk kaleye vurmayı tercih ediyor. bu yüzden, messi'ye başka takıma gitse başarılı olamaz söylemleri aslında messi için değil, ronaldo için geçerlidir. messi kötü oynadığı bir maçta bile asist yapabilir, ronaldo bunu yapamaz. bu yüzden capello'ya hangisini alırdın diye sorulduğunda "bilemiyorum, ronaldo mükemmel ama futbol oynamak için messi'yi tercih ederdim" diyor.

not: 15 dakikalık messi değil be kardeşim. villa ve pedro'nun nasıl döküldüğünü gördük o sahada. hücumda tüm yük messi'ye binerse durum bu olur.

Ronaldo İngiltere'de de kendini ispatlamış bir topçudur. ManU ve Madridde başarılı oldu. Messi'yi henüz başka takımda göremedik. Mesela Ronaldo Galatasaray'a gelse bile başarılı olur. Çünkü bireysel yeteneği daha fazla Messi'den. Ama Messi Galatasaray'a gelse Sarp'tan istediği topları alamayacağı ve Yalçın tarzı kasaplarla top oynayamayacağı için kaybolur gider.

Bireysel yetenek; Ronaldo>Messi

Takım oyunu; Messi>Ronaldo

'der kaçarım

Geri
Üst Alt