Cevap: cristiano ronaldo

Kafamda bireysel yetenek nedir sorunsalı yaratan futbolcu.Topun üstünden atlayıp maymunluk yapmak mı yetenek yoksa en doğru zamanda en doğru pası,şutu atabilmek mi?Ronaldo sürekli tercih hataları yapan bir adam oyunda.Ronaldo'nun bireysel yetenek olarak Walcott'tan veya Lennon'dan fazlası yok.Ronaldo'yu Ronaldo yapan şey çalışma azmi,sürekli kendini geliştirmesi ve müthiş fizik gücüdür.

bireysel yetenek mi? futbol tarihinde bir sezonda atılacak en fazla golü attı çocuk, yaşı 23. attığı gol sayısını geçtim 20'den fazla asisti var. barca'nın attığı her 20 golün 18'inde parmağı var. size bir şey söyliyeyim a dostlar. messi olmasaydı, izlediğiniz o pasların hiçbir önemi yoktu. "oahhhhhh paslara bak lan" falan diyemezdi insanlar o başarılar gelmese ya da o goller. bunu sağlayan messi. farkı yaratan. fark yaratmak bireyselliktir. farktan kasıt maçı çevirecek güç ise, messi bunu her zaman doğru yoldan yaparak kazanmaya çalışacak. futbolu bilerek, oynayarak.

bireysel yetenek konusunda flores şöyle diyor: "messi 21. yüzyılın di stefanosu"

Yaşları 18 ile 20 arasında değişen ''fanboylara'' bireysel yeteneği mi anlatacağım dedirten topçudur. -fanboy inan n'aber :p, küfür etme sustum- Ronaldo'nun yeteneği Lennon ile falan eşit düzeydeyse Robben, Kaka, Ibrahımovic gibi tiplerin yeteneği bizim Kazım, Dia seviyesindedir.

Agalar kabul ediniz Ronaldo daha komple bir oyuncu. Tek eksik yanı oyun zekasının Messi kadar olmaması. Birde pas yeteneğini sayabiliriz ona.

Ronaldonun messiden üstün tek yanı fiziğidir.O kadar.

Mamy'i delirtip edebiyat parçalatan topçudur aynı zamanda. Dediğim gibi Türkiye, İngiltere ve İtalya Liglerinde iş yapamayacağını düşünüyorum Messi'nin. Daha doğrusu Barça dışında herhangi bir takıma gitse bu kadar fark yaratamaz onu savunuyorum. Artık tamamen ezberden oynayan, bilbirinin sıçtığı boku bilen tipler var takımında. Ama Ronaldo oynadığı 2 takımda da fark yaratmıştır. Bu tezi çürütemezsiniz. En azından Messi ManU'ya, Inter'e, Galatasaray'a gelene kadar.

Kendisi üzerinden bok atılan Robben,Kaka ve Ibrahimovic doğuştan mucizevi yeteneklere sahip futbolcular.Birbirinden zeki adamlar ayrıca.En olmadık zamanlarda en olmadık şeyleri yapmaları buna en büyük kanıt.Kısacası mıçtın sıvama Okan.Çok alakasız örnekler vermişsin.Bu Robben fanboyuna yeteneğin ne olduğunu açıklarsan mutluluk duyarım.

Öff bazı şeyleri anlamamakta ısrarcısınız. Tamamdır son mesajımdır bu konuda. Robben>Ibrahimovic>Kaka>Nani>Ronaldo. Messi neden mi yok? Messi çünkü bu dünyadan değil. zaaaaaaaaaa xD

bireysel yetenek mi? futbol tarihinde bir sezonda atılacak en fazla golü attı çocuk, yaşı 23. attığı gol sayısını geçtim 20'den fazla asisti var. barca'nın attığı her 20 golün 18'inde parmağı var. size bir şey söyliyeyim a dostlar. messi olmasaydı, izlediğiniz o pasların hiçbir önemi yoktu. "oahhhhhh paslara bak lan" falan diyemezdi insanlar o başarılar gelmese ya da o goller. bunu sağlayan messi. farkı yaratan. fark yaratmak bireyselliktir. farktan kasıt maçı çevirecek güç ise, messi bunu her zaman doğru yoldan yaparak kazanmaya çalışacak. futbolu bilerek, oynayarak.

bireysel yetenek konusunda flores şöyle diyor: "messi 21. yüzyılın di stefanosu"

İspanya tarihinde..

Kendisinin en baba fanboyu cevap veremediği için kaçmakta şuan.:D Bireysel yeteneği açıklasana bana canım kardeşim?:asd:

başka ülkeden ve yalçın gibi kasaplarla oynayacağından bahsediyorsun. youtube'a girip "messi never dive" ya da "messi never die" yaz, çıkan videolarının hepsini tek tek izle. bir adam kasap da olsa, messi'yi yakalaması için önce kafa lazım. onu bir yakalamak lazım. yukarıda bahsettiğin oyun zekası sadece topla değil, messi fizikli oyunculardan nasıl uzak duracağını çok iyi bilir. bu adam yılda 60 maç oynuyor, hepsini izliyorum. her futbolcu aynı numarayı yiyemez. gidip tekme atan birileri illaki oluyor -dünyanın her yerinde var bu- ama indiremiyorlar ne hikmetse. messi her seferinde alt ediyor.

hatta geçen cumartesi gününden bir video: YouTube - Messi never dive vs Real Madrid

bu da 2 hafta önceki shaktar maçı: YouTube - Messi vs Shakhtar Donetsk

Birileri g.t olmakta ısrarcı sanırım.

Bireysel yetenek; pastır, şuttur, orta açmadır, adam geçmedir. Yani en azından şuanlık sadece bunlar geldi aklıma. Daha var tabi ki. Pas dışında her konuda Ronaldo daha komple oyuncudur. Fizik olarak gördük ki 2361920310361. dakikada bile tam saha depar atabilir. Oyun zekası dememek gerek tam olarak lakin Ronaldo daha egoist bir adamdır. Yoksa ManU zamanlarından zeki oyuncu olduğunu biliyoruz.

Daha cidden demiyeceğim bir şey çünkü cidden sinir bozucu oluyor tartışma. Anlamamak için kasıyorsunuz. Sorduğum sorulara alakasız cevaplar veriyorsunuz. Dediğim gibi Messi ve diğerleri. Diğerlerinden de en büyük isim Robben sonra Ibrahımovic sonra da Kaka falan.

güç - hız - denge - bitiricilik - şut hızı - uzak şutlar - devamlılık - çabukluk - frikik - hava topu - mücadele - pas

Bunlarda sizce Messimi daha fazla üstün Ronaldomu ?

En az 7sinde Ronaldo daha üstün.

güç - hız - denge - bitiricilik - şut hızı - uzak şutlar - devamlılık - çabukluk - frikik - hava topu - mücadele - pas

Kırmızı yaptıklarımda Ronaldo üstün.

Edit: Hatta mücadele olarak da aynılar eşit.

pas konusunda messi kadar olmasa da iyi olan futbolcudur. bazıları quaresma'yla karıştırıyor galiba. ayrıca duran top haricinde bencillik yaptığı nadir görülür.

Ronaldoyu üstün göstermek için şut şekli,şutun mil değerinden hızı,şut vururken uygulanan kuvvet,vucuttaki kas yüz ölçümü,görünen damar sayısı... falan da yazsaydın.

Ronaldo İngiltere'de de kendini ispatlamış bir topçudur. ManU ve Madridde başarılı oldu. Messi'yi henüz başka takımda göremedik. Mesela Ronaldo Galatasaray'a gelse bile başarılı olur. Çünkü bireysel yeteneği daha fazla Messi'den. Ama Messi Galatasaray'a gelse Sarp'tan istediği topları alamayacağı ve Yalçın tarzı kasaplarla top oynayamayacağı için kaybolur gider.

Bireysel yetenek; Ronaldo>Messi

Takım oyunu; Messi>Ronaldo

'der kaçarım

Şu boldladığım yer çok çok çok gereksiz bir mantık. Dünya'nın en büyük kulübünde oynarken (Okan alınma kardeşim genel bir yorum yapıyorum) karşılaştırma meraklısı vatandaşın zevkine adam İngiltere'de başka bir takıma mı gidecek?

Bu şunu demek gibi bir şey: Pele, Dünya'nın en iyisi değil, olamaz da zira Brezilya'nın dışına çıkmadı.

Birileri g.t olmakta ısrarcı sanırım.

Bireysel yetenek; pastır, şuttur, orta açmadır, adam geçmedir. Yani en azından şuanlık sadece bunlar geldi aklıma. Daha var tabi ki. Pas dışında her konuda Ronaldo daha komple oyuncudur. Fizik olarak gördük ki 2361920310361. dakikada bile tam saha depar atabilir. Oyun zekası dememek gerek tam olarak lakin Ronaldo daha egoist bir adamdır. Yoksa ManU zamanlarından zeki oyuncu olduğunu biliyoruz.

Daha cidden demiyeceğim bir şey çünkü cidden sinir bozucu oluyor tartışma. Anlamamak için kasıyorsunuz. Sorduğum sorulara alakasız cevaplar veriyorsunuz. Dediğim gibi Messi ve diğerleri. Diğerlerinden de en büyük isim Robben sonra Ibrahımovic sonra da Kaka falan.

Olm niye Barça fanları gibi atarlanıyorsun?:D

Pas,şut,orta açma filan diye ayrı ele alınmaz yetenek.Yetenek saha içinde en doğru işleri yapabilmektir.En doğru yerde en doğru pası,en doğru şutu atmaktır.Ronaldo bunları yapamıyor.Ronaldo'nun yapabildiği iyi şeyler nedir?İyi şut atar,çok hızlıdır,kafaya iyi çıkar,iyi frikik atar,müthiş bir fizik kuvveti vardır.Bu yazdıklarımın hepsi bu adamın fiziksel özellikleriyle ilgili.Yetenek dediğin çok ayrı birşey.Ronaldo iyi bir kanat oyuncusunun yeteneğine sahip ama bunu kendi çabalarıyla yukarılara taşımış çok iyi bir kanat oyuncusudur.Bana göre ötesi de değildir.Bu benim futbol anlayışımla ilgili de olabilir.Geçmişte Ronaldo,Henry vs. gibi günümüzde Ibra,Robben,Messi vs. gibi doğuştan yetenekli,izlerken ``Acaba şimdi ne yapacak`` diye bende merak uyandıran futbolcuları izlediğim için bu adamı sevemiyor olabilirim.

Tanım:Sevmediğim futbolcu.

İki oyuncuyu, anlamsız kalıplar içine sokmayı ne kadar seviyoruz arkadaş! Sakın, hiçbirinden keyif almaya bakmayın, anca sidik yarışı olsun. Sözlük formatı kalmış mı bu başlığın?

Şu boldladığım yer çok çok çok gereksiz bir mantık. Dünya'nın en büyük kulübünde oynarken (Okan alınma kardeşim genel bir yorum yapıyorum) karşılaştırma meraklısı vatandaşın zevkine adam İngiltere'de başka bir takıma mı gidecek?

Bu şunu demek gibi bir şey: Pele, Dünya'nın en iyisi değil, olamaz da zira Brezilya'nın dışına çıkmadı.

Tabii ki gitsin kanıtlasın demiyorum olm. Kimse diyemez zaten. Lakin ben giderse bu kadar başarılı olamayacağını söylüyorum.

Geri
Üst Alt