cristiano ronaldo'nun geçmişte daha iyi olduğu gerçeği

Murhan kıvırma, okumadan sallamışssın işte.

Bence Ronaldo eskisi gibi iyi bir degisiklik yok belki etrafindaki oynuyan oyuncular dolayisiyla sizin gozunuze kotu oynuyor olabilir.

Söylenmek isteneni anlamayan birtakım şükrülerin işi hala iyi-kötü oynamak tarafından yorumlamaya çalıştığı gerçek.Tarzdan bahsediyoruz.Ronaldo yenmeye bakıyormuş,Manchester'da oynarken yenmeye bakmıyormuş,oldu.

Bence Ronaldo eskisi gibi iyi bir degisiklik yok belki etrafindaki oynuyan oyuncular dolayisiyla sizin gozunuze kotu oynuyor olabilir.
Tuncay cim adamin tarzi degisti konu bu ( baslik biraz yaniltici :D ), bu konuda boyle dusunmuyorsan yaniliyorsun malesef. Kalitesi degismedi/dusmedi zaten :)

başlığı kasıtlı olarak böyle yaptım ki okuyan-okumayan ortaya çıksın. ronaldo faydasız demiyorum.

iN5i

Eskiden "Skiller" di simdi degil ...eskiden iyiydi simdi daha iyi ve her gün üstüne koyuyor ve daha fazlasini istiyor .Basari ve goller icin hep ac ve istekli

Man Utd donemi haric;
eskiden de ceza sahası içi golcüsüydü, şimdi de oyle.
Messi ise dünyanın en iyi sahte 9'u,en iyi sahte 8'i,en iyi sağ forveti.

Kanat futbolcusundan nerdeyse tamamen bitirici forvet noktasına evrildide ondan.Daha yararlı mı degil mi bilinmez ama göz zevki bakımından eski Ronaldo şimdikni gömer.

Kanat oyuncusu iken santrafor özellikleri de kazandı. Eski bilek hareketlerini pek denemiyor artık ilk opsiyonu pas veya şut oluyor. Eskisi gibi yapabilir mi şüpheliyim oda var.

Daha fazla takım oyuncusu olabilmek adına yapılmış bir değişiklik. R.Madrid'e geldiği an bu değişimi yapacağı az çok tahmin ediliyordu zaten. Nitekim öyle de oldu. Değişim süreci sonunda Ronaldo Artık bireyselliği azaltıp daha fazla takım oyuncusu olma yolunda önemli bir adım attı. Bu olayın Messi ile yarışabilmek gibi zayıf bir amaç için yapılmadığını düşünüyorum, Golcü kimliği bireysel takılırken de fazlasıyla mevcuttu.

Şimdi futbol cambazlığı yapıp, 2-3 tane rakibe skill yaptırmak iyi futbolculuk mu oluyor ? Atıf Şeyşu da mı iyi oyuncu ? Veya Burhan Eşer ?

Adam tam bir komple futbolcu oldu. Bakın komple diyorum yani her özelliğini üst düzeye getirdi. ManU'dayken evet kendini kanıtlaması ve hocanın gözüne girmesi için cambazlık, skill yapıyordu ama artık bunu yapmasına gerek yok. Şuan (bana göre) dünyanın en iyi futbolcusu. Real Madrid hocaları artık onun üstüne takım kurmaya başladı. Yeni transfer olduğu zaman acaba Ronaldo'nun oyununa uyar mı deniliyor.

Messi'nin numarası adam çalımlamak. Adam çalımlamasını küçük görmüyorum. Zaten dünyanın en iyi adam çalımlayan futbolcusu Messi'dir, tartışan yok. Ama hava toplarında, pozisyon bilgisinde baya eksiklikleri var. Bundan sonra da geliştirir mi çok zor.

Güzel tespitler. İstatistikler bunu doğruluyor. Ronaldo artık genç değil ve artık gücünü sadece gol atmaya harcıyor ve bunuda iyi yapıyor.

Söylenmek isteneni anlamayan birtakım şükrülerin işi hala iyi-kötü oynamak tarafından yorumlamaya çalıştığı gerçek.Tarzdan bahsediyoruz.Ronaldo yenmeye bakıyormuş,Manchester'da oynarken yenmeye bakmıyormuş,oldu.
Yenmeye bakiyormus derken o çok övdünüz tarzi yerine takim adina nasil 3 puan getirebilirim mentaliteyle maçlarini oynadigini anlatmak istedim. Manchester'de simdi Madriddeki ''winter-mentality'' yoktu. Ha tabi orada'da yenmek için oynuyordu ama Madrid'de daha çok takim için oynamayi düsündügü, gol atma ve 3 puani getirmek 1. ve o bahsettiginiz tarz ve diger seyleri 2. planda oldugu inkar edilmeyecek bir gerçek.

Şimdi futbol cambazlığı yapıp, 2-3 tane rakibe skill yaptırmak iyi futbolculuk mu oluyor ? Atıf Şeyşu da mı iyi oyuncu ? Veya Burhan Eşer ?

Adam tam bir komple futbolcu oldu. Bakın komple diyorum yani her özelliğini üst düzeye getirdi. ManU'dayken evet kendini kanıtlaması ve hocanın gözüne girmesi için cambazlık, skill yapıyordu ama artık bunu yapmasına gerek yok. Şuan (bana göre) dünyanın en iyi futbolcusu. Real Madrid hocaları artık onun üstüne takım kurmaya başladı. Yeni transfer olduğu zaman acaba Ronaldo'nun oyununa uyar mı deniliyor.

Messi'nin numarası adam çalımlamak. Adam çalımlamasını küçük görmüyorum. Zaten dünyanın en iyi adam çalımlayan futbolcusu Messi'dir, tartışan yok. Ama hava toplarında, pozisyon bilgisinde baya eksiklikleri var. Bundan sonra da geliştirir mi çok zor.

çok yanlış gelmişsin sen. oraya buraya saldırmışsın mesajında ama hepsi karavana.
başlayalım:
futbol cambazlığı yapmak iyi futbolculuk olmuyor. konuda bunu ifade ettiğime işaret eden en ufak bi harf yokken bundan bahsediyor olman komik. anlattığım, ronaldo'nun eskisi kadar zevk veriyor olmadığı.

şu an komple futbolcu olmadı, komple forvet oldu. ayrıca zamanında kendini kanıtlamak için değil, futbol tarzı o olduğu için cambazlık yapıyordu. ve real madrid hocaları değil, florentino perez ronaldo'nun üzerine takım kuruyor. tıpkı barcelona'da messi için olduğu gibi (bunu saldırma ihtimaline karşılık belirttim)

messi'nin numarasının adam çalımlamak olduğunu söyleyip, ronaldo'ya "komple futbolcu" demek trajik. komple futbolcu olmak sadece topa kafa vurabilmek değildir. messi-ronaldo tartışmasına döndürme niyetim yok bu konuyu ama messi gibi geriden oyun kuran, pas yapan, adam geçen, gol atan, orta saha özelliklerinin hepsini barındıran, yeri geldiğinde savunma yapabilen bi oyuncuya "numarası adam çalımlamak" derken, son dönemlerde işlevi yalnızca ceza sahası golcülüğüne dönen ronaldo'ya "komple futbolcu" demek acayip trajikken, "messi'nin pozisyon bilgisinde baya eksiklik var" demek de tüy dikmek olmuş. ayrıca hava toplarında kötü olduğu da doğru değil, doğru olan boyunun kısa olması. hava topu kazanamadığını gördüm doğal olarak ama kafasıyla kaleyi tutturamadığını görmedim mancity maçındaki kaçırdığı penaltı sonrasındaki pozisyon hariç.

son olarak şunu da belirteyim. ilk mesajımda yazdığım şeyden tamamen uzaklaşarak alakasız yerlere odaklanmışsın. ronaldo eskisi kadar keyif veriyor mu? hayır. = gerçek = benim konuda anlattığım.

Ronaldo nezaman Gol'e duskun oldu o gun sogudum ondan .. adam manyak skills yapardi .. ama lanet olasi kucuk cuce Messi gol attikca herife baski geldi sende at at at diye oda simdi gol atma makinesine donustu ..

Hava toplarinda eksikligi var diyerek messiyi eleştirmek :o Aynen yav kalecilerin diktigi topların hicbirini alıp indiremiyor. Gerci barca kalecileri top dikmez ama olsun. Halbuki umut öyle mi? Koçum benım.

Geri
Üst Alt