cristiano ronaldo'nun geçmişte daha iyi olduğu gerçeği

İlk senelerdeki Ronaldo manyaktı gerçekten çok seviyorum. Gol asist yapmıyordu düzgün ama manyak skills'leri vardı otur bütün gün izle yani. Sonraki dönemi hem gol-asist yapıyordu hem adam geçiyordu eskisi kadar çılgınca çalıma girmesede altın çağı oydu zaten. Şu an 1 milyon gol bile atsa göze hitap etmediği bi gerçek. Ayrıca makina falan değil ceza alanı golcüsü gibi oynuyor senelerdir kaç kere izledim Real'i yani kaç senedir böyle zaten. Makina arıyorsanız Bayern'i izleyin Robben'i görürsünüz veya Eden Hazard'ı. İleri-geri bütün maç deli gibi gidip geliyor bu adamlar onun üstüne de acayip istatistikleri var. Ronaldo gol noktalarında güçlü kalıcam diye takım savunmasını bitiriyor benin görüşüm. Ancelotti'de muhtemelen gelme diyordur gerçi de bilemeyeceğim tabi.

ManU'da tipik bir kanat oyuncusuydu, şık çalımların, bilek hareketlerinin adamıydı. ya kanattan güzel hareketlerle içeri dalardı ya sıfıra inip artislik orta açardı.
Şimdi kendisi ceza alanında olup, birinin sıfıra inip ona orta açmasını bekliyor.
İşin zevki de kaçmış oldu tabii.

çok yanlış gelmişsin sen. oraya buraya saldırmışsın mesajında ama hepsi karavana.
başlayalım:
futbol cambazlığı yapmak iyi futbolculuk olmuyor. konuda bunu ifade ettiğime işaret eden en ufak bi harf yokken bundan bahsediyor olman komik. anlattığım, ronaldo'nun eskisi kadar zevk veriyor olmadığı.

şu an komple futbolcu olmadı, komple forvet oldu. ayrıca zamanında kendini kanıtlamak için değil, futbol tarzı o olduğu için cambazlık yapıyordu. ve real madrid hocaları değil, florentino perez ronaldo'nun üzerine takım kuruyor. tıpkı barcelona'da messi için olduğu gibi (bunu saldırma ihtimaline karşılık belirttim)

messi'nin numarasının adam çalımlamak olduğunu söyleyip, ronaldo'ya "komple futbolcu" demek trajik. komple futbolcu olmak sadece topa kafa vurabilmek değildir. messi-ronaldo tartışmasına döndürme niyetim yok bu konuyu ama messi gibi geriden oyun kuran, pas yapan, adam geçen, gol atan, orta saha özelliklerinin hepsini barındıran, yeri geldiğinde savunma yapabilen bi oyuncuya "numarası adam çalımlamak" derken, son dönemlerde işlevi yalnızca ceza sahası golcülüğüne dönen ronaldo'ya "komple futbolcu" demek acayip trajikken, "messi'nin pozisyon bilgisinde baya eksiklik var" demek de tüy dikmek olmuş. ayrıca hava toplarında kötü olduğu da doğru değil, doğru olan boyunun kısa olması. hava topu kazanamadığını gördüm doğal olarak ama kafasıyla kaleyi tutturamadığını görmedim mancity maçındaki kaçırdığı penaltı sonrasında.

Bro ben sana laf atmadım ki niye üstüne alındın hemen ? Yukarda birkaç mesaj vardı biraz da genele konuştum bu kadar.

Madem laf attın cevaplayayım;

Birincisi; Futbol cambazlığı olmak iyi futbolculuk değil dedim. Zaten sen de bunu yazmışsın, ben senin mesajına paralel yazmadım orayı ama neyse..

İkincisi; Evet komple oyuncu değil forvet oldu doğru. Elit bir forvet olmak için tüm özellikler fazlasıyla var. Kendisini genç yaşlarda izlediysen (özellikle Sportif Lizbon ve ManU sezonlarındaki maçları) kendini kanıtlamak için böyle numaralar yaptığını az çok görmüşsündür. Zaten bir takıma çıkıp, o takımın vazgeçilmezi olmak için diğer oyunculardan ya daha iyisini yapman lazım yada daha farklısını yapman lazım. O sezonlarda Manu'da öyle Ronaldo gibi birisi yoktu. O açığı kapadı. Oyun stilini ise net olarak belirleyemeyiz. ManU'daki oyun stili ile şimdiki oyun tarzı arasında dağlar kadar fark var. Çünkü kendisini kanıtladı ve artık futbol cambazlığı dediğimiz hareket, çalım gibi şeyleri şuanda minumum'a indirmiş durumda. Gol atmak için oynuyor evet doğru zaten bu her futbolcunun (kaleciler hariç) maç esnasında en büyük isteğidir. Şuan Ronaldo rekor için oynuyor, rekor kırıyor ve yeni rekorlar kırmak istiyor. Artık bu oyuncular için para, takım önemli değil adam tarihe adını yazdırmak istiyor. Olay bundan ibaret.

Real Madrid hocaları tabii ki ilk önceliği Ronaldo'nun üstüne takım kurmak değil ancak kuruyorlar mı kuruyorlar. Başkan Perez neden Benzema değil de Ronaldo'nun üstüne kuruyor bunu düşündün mü ? Veya Barça başkanı neden İniesta veya forvetin üstüne takımı kurmuyorlar da Messi'nin üstüne kuruyorlar ?

Son olarak; Messi'nin numarası adam çalımlamak. Zaten mesajımda tek numarası demedim, numarası dedim. Başka numaraları da var elbet oyun kurmak, kapalı alanlarda oyunu açmak gibi. Ama Messi'yi Messi yapan adam çalımlamak. Yoksa oyun kurmak falan olsaydı Xavi, İniesta yerine o oynardı. Ronaldo'nun yaptığı şey boş kale golcülüğü değil. Şuan Barça'dan daha iyi bir takım oyunu oynuyor Real Madrid. Barça son 2 sezondur takım oyununu bırakıp daha çok bireysel performanslara bağlı. Ronaldo'lu Real Madrid'in ilk yıllarında tam tersiydi. Yani Real Madrid bireysel, Barça takım oyunu oynuyordu. (Her neyse konudan fazla uzaklaşmayalım)
Ronaldo'nunki boş kale golcülüğü değil, sisteme uymaya çalışıyor. Adamın orjin mevkisi kanat ama forvete kaydı veya kaydırıldı. Ama kanat oynadığı maçlardan daha etkili bir performans sergiliyor. +60 golü de boş kaleye atmadı sonuçta. İsabet oranı da fazla. Yani 120 tane top geliyor 60'ını gole çevirmiyor aynı Burak Umut gibi. Messi hava toplarında da boyu kısa olduğu için zayıf kalıyor. Burda fiziğine vurgu yapmıştım aslında.

Edit: Her neyse Ronaldo-Messi tartışması yapmak yersiz. En azından bu konuda. İkisi de iyi oyuncu.

Son düzenleme:
Bro ben sana laf atmadım ki niye üstüne alındın hemen ? Yukarda birkaç mesaj vardı biraz da genele konuştum bu kadar.

Madem laf attın cevaplayayım;

Birincisi; Futbol cambazlığı olmak iyi futbolculuk değil dedim. Zaten sen de bunu yazmışsın, ben senin mesajına paralel yazmadım orayı ama neyse..

İkincisi; Evet komple oyuncu değil forvet oldu doğru. Elit bir forvet olmak için tüm özellikler fazlasıyla var. Kendisini genç yaşlarda izlediysen (özellikle Sportif Lizbon ve ManU sezonlarındaki maçları) kendini kanıtlamak için böyle numaralar yaptığını az çok görmüşsündür. Zaten bir takıma çıkıp, o takımın vazgeçilmezi olmak için diğer oyunculardan ya daha iyisini yapman lazım yada daha farklısını yapman lazım. O sezonlarda Manu'da öyle Ronaldo gibi birisi yoktu. O açığı kapadı. Oyun stilini ise net olarak belirleyemeyiz. ManU'daki oyun stili ile şimdiki oyun tarzı arasında dağlar kadar fark var. Çünkü kendisini kanıtladı ve artık futbol cambazlığı dediğimiz hareket, çalım gibi şeyleri şuanda minumum'a indirmiş durumda. Gol atmak için oynuyor evet doğru zaten bu her futbolcunun (kaleciler hariç) maç esnasında en büyük isteğidir. Şuan Ronaldo rekor için oynuyor, rekor kırıyor ve yeni rekorlar kırmak istiyor. Artık bu oyuncular için para, takım önemli değil adam tarihe adını yazdırmak istiyor. Olay bundan ibaret.

Real Madrid hocaları tabii ki ilk önceliği Ronaldo'nun üstüne takım kurmak değil ancak kuruyorlar mı kuruyorlar. Başkan Perez neden Benzema değil de Ronaldo'nun üstüne kuruyor bunu düşündün mü ? Veya Barça başkanı neden İniesta veya forvetin üstüne takımı kurmuyorlar da Messi'nin üstüne kuruyorlar ?

Son olarak; Messi'nin numarası adam çalımlamak. Zaten mesajımda tek numarası demedim, numarası dedim. Başka numaraları da var elbet oyun kurmak, kapalı alanlarda oyunu açmak gibi. Ama Messi'yi Messi yapan adam çalımlamak. Yoksa oyun kurmak falan olsaydı Xavi, İniesta yerine o oynardı. Ronaldo'nun yaptığı şey boş kale golcülüğü değil. Şuan Barça'dan daha iyi bir takım oyunu oynuyor Real Madrid. Barça son 2 sezondur takım oyununu bırakıp daha çok bireysel performanslara bağlı. Ronaldo'lu Real Madrid'in ilk yıllarında tam tersiydi. Yani Real Madrid bireysel, Barça takım oyunu oynuyordu. (Her neyse konudan fazla uzaklaşmayalım)
Ronaldo'nunki boş kale golcülüğü değil, sisteme uymaya çalışıyor. Adamın orjin mevkisi kanat ama forvete kaydı veya kaydırıldı. Ama kanat oynadığı maçlardan daha etkili bir performans sergiliyor. +60 golü de boş kaleye atmadı sonuçta. İsabet oranı da fazla. Yani 120 tane top geliyor 60'ını gole çevirmiyor aynı Burak Umut gibi. Messi hava toplarında da boyu kısa olduğu için zayıf kalıyor. Burda fiziğine vurgu yapmıştım aslında.

Edit: Her neyse Ronaldo-Messi tartışması yapmak yersiz. En azından bu konuda. İkisi de iyi oyuncu.
üstüme almadım yaw, sonuçta bana laf etmedin ki :D ben sadece katılmadığım düşüncelerinin, belki biraz da abartarak, bana göre neden yanlış olduklarını ifade ettim.

direk ikincisinden başlıyorum. kanıtlamak asıl gayesi değildi bence, tamamen tarzı o olduğu içindi. içinden gelen oyun o "fancy" oyun stili. şu anda kendisini kanıtlamaya ihtiyacı olmadığı için değil, daha fazla gol atabilecek enerjiyi bulabilmek için eski tarzından uzak bana sorarsan (sen de katılıyorsun bi nevi rekorlar kırmak istediği için böyle oynadığını savunarak), ki bu da kendini kanıtlama ihtiyacı hissettiğini gösteriyor diyebiliriz.

üzerine takım kurulması hakkında herhangi bi eleştirim olmadı zaten, olması gereken bu.

barça'nın real'den daha kötü takım oyunu oynadığına katılamayacağım, modric ve benzema yokken gösterilen performans açıklayıcı sanırım. ronaldo'nun forvete kayması biraz da kendisinden kaynaklı real'in oynamak istediği sistemden daha çok. takımın asıl golcüsü ronaldo, doğal olarak da o pozisyona kayıyor, burada herhangi bi sıkıntı yok. boş kale olayını da hiç belirtmedim ayrıca, bence boş kaleye gol atabilmek de önemli bi meziyet, özellikle juve'ye attığı gol.

bu konuyu açma sebebim ronaldo gibi özellikleri olan bi oyuncudan mahrum kalmamız. kendisine bok atma gibi bi amacım yok, öyle olsa messi'yle kıyaslar, şöyle böyle derdim subjektif yaklaşarak. eskisi gibi keyif verebilseydi keşke diyorum sadece.

messi > ronaldo
barca > realmadrid

diyerek parça tesirli bomba bıraktığım konu..

ayrıyeten irina shayk bunu adam etmiş ama sen git kızı aldat hem de kaç kere , bozdu bu ronaldo çok bozdu..

üstüme almadım yaw, sonuçta bana laf etmedin ki :D ben sadece katılmadığım düşüncelerinin, belki biraz da abartarak, bana göre neden yanlış olduklarını ifade ettim.

direk ikincisinden başlıyorum. kanıtlamak asıl gayesi değildi bence, tamamen tarzı o olduğu içindi. içinden gelen oyun o "fancy" oyun stili. şu anda kendisini kanıtlamaya ihtiyacı olmadığı için değil, daha fazla gol atabilecek enerjiyi bulabilmek için eski tarzından uzak bana sorarsan (sen de katılıyorsun bi nevi rekorlar kırmak istediği için böyle oynadığını savunarak), ki bu da kendini kanıtlama ihtiyacı hissettiğini gösteriyor diyebiliriz.

üzerine takım kurulması hakkında herhangi bi eleştirim olmadı zaten, olması gereken bu.

barça'nın real'den daha kötü takım oyunu oynadığına katılamayacağım, modric ve benzema yokken gösterilen performans açıklayıcı sanırım. ronaldo'nun forvete kayması biraz da kendisinden kaynaklı real'in oynamak istediği sistemden daha çok. takımın asıl golcüsü ronaldo, doğal olarak da o pozisyona kayıyor, burada herhangi bi sıkıntı yok. boş kale olayını da hiç belirtmedim ayrıca, bence boş kaleye gol atabilmek de önemli bi meziyet, özellikle juve'ye attığı gol.

bu konuyu açma sebebim ronaldo gibi özellikleri olan bi oyuncudan mahrum kalmamız. kendisine bok atma gibi bi amacım yok, öyle olsa messi'yle kıyaslar, şöyle böyle derdim subjektif yaklaşarak. eskisi gibi keyif verebilseydi keşke diyorum sadece.

Kendini kanıtlama olayı kişiden kişiye değişir bence. Yani burada hayır oyun stili bu, bu yüzden böyle oynuyor diyene de saygı duyarım, kendisini kanıtlamak için oynadı diyene de saygı duyarım. Ama ben 2. tercih diyorum. Şuan kendini yeterince kanıtladı zaten, ilk yıllarında tabii ki rezerv takımdan as takıma çıkmak, dünyadaki her futbolcunun Real Madrid gibi en dip noktasına ulaşmak gibi. Bu ikisini de başardı. İmaj sahibi oldu. Eski stilinden baya uzak tabii ki. Bana kalırsa da futbolcuların amacı artık sonuca odaklı değil futboldan keyif almak olmalı. Eskiden Ronaldinho'nun yaptığı gibi. Ama artık böyle futbolcu kalmadı. Futbol gerçek amacından uzaklaştı.

Benzema ve Modriç yokken Real Madrid'in etkisiz olması tabii ki de normal. Barça'nın İniesta'sız ve Suarez'siz oynadığını düşün. Evet 11 kişi oynuyorlar ama alışkın kadrolarını bozuyorlar. İstikrar çok önemli. 30 maç Messi oynasın 1 maç yerine xx oynasın takım bozulur. Çünkü alışkın değiller. Real Madrid'de de aynı şekilde. (yine konudan uzaklaşıyorum toparlıycam) Benzema oynadığı zaman maç içerisinde Ronaldo ve Benzema sürekli yer değiştiriyorlar. Yani birisi forvet diğeri de arkası oluyor. İkisi de yabancı değiller o iki yere. O yüzden verim düşmüyor. Yani takımın asıl golcüsü diye bir şey yok. Benzema olmadığı zamanlarda Ronaldo'nun forvete geçmesinde yanlış bir şey yok. Real Madrid'in Benzema'dan sonraki en büyük gol silahı Ronaldo. Benzema olmayınca da Ronaldo oraya geçiyor doğal olarak.

Son paragrafına katılmakla birlikte son eyyorlamamı yaparsam; Ronaldo hala keyif veriyor ama eskisi gibi değil tabii ki.

Eskiden goze hos gelen top oynsada su an bence daha yararli takimina. Artik taraftara degil de skoru yakalama cabasinda
Yasta bi noktaya geldi ronaldonun yeteneklerinin de messiye nazaran cok calisma sonucu ortaya ciktigini varsayarsak normal.

Up,Güzel bir tespit cidden,Pek Manu yıllarını izleyemedim Ronaldonun ancak bir çok eski maçının tekrarını veya özetini izledim Manuda,şovmenmiş cidden olağanüstü hareketleri ve çalımları var sürekli etkileyici çalımlar ve rakibi perişan etmeler vs,Realdeki ilk 2 senesinde filanda bu tarzı ve özelliği sürmüş ama gol ve asistini arttırmış sonrasında ise iyice forvete evrilmiş durumda artık sürekli top dağıtan,indiren ve ceza sahasında pozisyon bitiren bir isime dönmüş durumda eskiden topu kendisi getirip veya atakları kendisi sürükleyip tamamlardı veya asiste dönüştürürdü şimdi ise tarzını değiştirdi rakibini manyağa çeviren sol kanattan gol pozisyonu arayan ve gol rekoru kırma çabasına giren bir forvete evrildi.Gerçi şu andada işini harika yapıyor ama bu değişikliği çok açık.

Son düzenleme:
Katılıyorum ama bence bunun olmasının sebebi Ronaldo'nun sürekli Messi ile yarıştırılması istatistikleri yakalamak için sürekli golü düşünmek zorundaymiş gibi geliyor

Şovmen degil işini yapıyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kesinlikle Manu yillarinda cok daha iyi bir Ronaldo vardi.Kendisini o yillar cok severdim ama son iki uc yıldır maalesef tek derdi gol atmak olan bi ronaldo var.Manu yillarindaki Ronaldo'yu ozluyorum

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eskiden show amacli eglenerek oyunyordu.

Simdi ise keskin nisanci gibi görevini üst düzey de tamamlayip herkesi biciyor :D

Durum ayni sadece bu degisti . Halen dünyanin en iyisidir

adam uzaylı messiyle yarısıyor o kadar olacak :) tarihin en calıskan oyuncularından biri olabilir

Geri
Üst Alt