Aslınca cevap vermek istemiyordum ama vermek zorundayım.
Birincisi ben asla burada partizanlık yapmıyorum, tuttuğum bir parti de yok. Doğrular her zaman zamansız kapımızı çalar, ben de zamansız bir zamanda konuşmak istemiyordum. Tamam kısmen haklısın, sonuçta çok kötü bir durumdayız ve oldukça duygusal bir durumdayız. Şurada saydığın bir çok sebebin farklı bakış açılarla çürütüleceğini biliyorsun, hatta siyasi yönünü de gösteriyorsun. Ben ise tam tersi bu olayın sadece birilerine yıkıp kaçmamak gerektiğine dem vurmak istiyordum.
Aksine arkadaşın olayı siyasi boyuta çekmesini engellemeye çalışmıştım. O hükümet zamanında 800 kişi şehit olmuş, yok diğerinde 0 tane şehidimiz var falan. Eminim o hükümetin döneminde çocuktu ve hiçbir şeyden haberi yoktu. Yakalanan terör örgütü ele başından sonra buhrana giren terör örgütünün, hükümetin destek aldığı çevrelerin ve ülkenin yoksullukla boğuştuğunu eminim taa Hollanda'da çocuk olarak tahmin etmesine ihtimal vermiyorum. Bu olayda suçlu şudur, suçlu budur demek doğru değil. Boş milliyetçi dogmalarla bu iş çözülseydi çoktan çözerdik. Asıl problemin sistemde olduğunu bilmek gerekir, ben yine de boş yorumlar yapıp, boş önerilerde bulunmak istemiyorum. Zaten hepimiz biliyoruz.
Burada suçlu yok mu kardeşim dersen elbette var ama şu anda ona buna b.k atarak bir şey elde edemeyeceğini bilmelisin. Birlik içerisinde sakin kararlar verip uygulamalıyız.