Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Şike Yasası'na Veto !

Cevap: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Yeni Şike Yasasını Veto Etti!

5-12 yıl şike için çok fazla. Spor mahkemeleri şart. Spordan ömür boyu men edersin, yaptığı vurgun kadar para cezası kesersin ve en fazla 1-3 yıl hapiste tutarsın olur biter. Fakat bu yasanın veto edilmesine çok sevindim. Kişilere göre yasalar çıkmamalı artık bu ülkede. Şu dava sonuçlandıktan sonra tekrar çıkarılabilir.

benim Cumhurbaşkanım diye söylemiyorum çok dürüst adamdır :D

Kirli islere bulasmadiktan sonra ister ağır olsun ister olmasın.

Cezanın indirilmesini isteyen şike yapacak demektir bana göre.

Benim anlamadim sey 18 kulup neden yasa teklifi sundular.

Sadece icerdekileri cikartmak icin degildir herhalde.Ya kendileride birseyler yaptilar zamaninda yada baska birsey.

Yalnız bir şeyi gözden kaçırıyorsunuz, sen tek başına gider birisini dolandırırsın dediğin gibi olabilir, ama sen tutar bunu ORGANİZE BİR CETEYE, ORGANİZE BİR SUÇ ÖRGÜTÜNE DÖNÜŞTÜRÜRSEN cezan bu kadar olmaz.

Haberde görüldüğü gibi cete olursa, organize bir şey olursa değişiyor cezanın ağırlığı.

Artı yahu bu yasa çıkalı daha 1 sene zor oldu, o zaman akılları neredeydi bunların?

Şİmdi işin ucu BÖYÜKLERE ulaşınca mı akılları başlarına geldi?

Adamlar dolandırıcılıktan yargılanmayacak benim bildiğim şike yasasında yargılanacak,ayrı şeyler onlar.Olgun Peker'in falan durumu nedir bilemem,azizden bahsediyorum.

off süper olmus ezikler deliriyordur simdi

aziz yıldırım türk vatandaşlığından çıkarılsın

libyaya sürülsün

takımın adı: GÜLENBAHÇE olsun

renkleri: YEŞİL-GÜL KURUSU rengi olsun

stadın adı:TAYFETGÜL ARENA olsun

TÜRK FUTBOLU TEMİZLENSİN

6223 nolu kararla sarı ve laci renkler bir araya gelmesin

fenerbahçeliler afganistan felluce gazze yemen‚e sürülsün

kandil‚penicilinvania‚kabildekiler türkiyeye yerleşsin

nüfüs azalır milli gelir artar

cari açık kapanır

kişilere gemicilere denizde fenerci olanlara kişiye özel yasa çıkarılsın

futbolu fransız mektebciler yönetsin

cumhuriyetin savcı ve mahkemeleri olmasın

RECEPGÜLLERİN mahkemeleri olsun

ÜLKE ‚TÜRK FUTBOLU‚ECONOMİ‚ VATANDAŞ RAHATLASIN

bizimlede uğraşmamış olur başka şeylere zaman ve aklınızı harcarsınız

tırlattılar:D

Luboş yine çıldırmış, saracak yer arıyor :D :D :D

3242.png

Tekrar ediyorum A.Gül'ün veto etmesinin sebebi kamuoyunda kişiye özel çıktığı düşünüldüğü için,içerik için değil.Muhtemelen aynı yasa kabul edilecektir önümüzdeki günlerde.Dediğim gib zaten meclisin oy birliğiyle aldığı kararı Cumhurbaşkanı tek başına veto etmez,danışıklı döğüş gibi birşey olmuştur.

cok biliyosan git gazeteci filan ol. bi susta keyfimizin icine etme.

pffff.onaylasaydı da sevinseydin keşke devrim.bi türlü mutlu olamadın sen de...

Kardeş lütfen bozma havayı tartışıyoruz sadece.Yoksa Aziz Yıldırım babamın oğlu değil isterse 30 yıl versinler,gram üzülmem.Günahım kadar sevmem ayrıca.Yasaları tartışıyoruz,kişileri değil.Aynı olay Galatasaraylı yöneticilerin başına gelse aynı şeyi derdim.

Benim anlamadim sey 18 kulup neden yasa teklifi sundular.

Sadece icerdekileri cikartmak icin degildir herhalde.Ya kendileride birseyler yaptilar zamaninda yada baska birsey.

Halen sike yapmak istiyorlar, bence o yüzden. Kendine güvenen aslinda 900 yil olsa bile aramaz hapis cezasini.

cok biliyosan git gazeteci filan ol. bi susta keyfimizin icine etme.

Bende sevindim veto edilmesine,kişiye özel çıktığı için,tartışıyoruz sadece.Bunda sevinecek bir durum göremiyorum ben.Bizim için önemli gün yarın.Yarın istediğimizi alalım da hep beraber sevinelim.

Cevap: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Şike Yasası'na Veto !

Zaten hali hazır ağır dediğiniz sistemde en ağır şekilde ve kesin delillerle yargılansalar ;

ilk kez yapmaktan,

iyi halden,

belki sonunda gelecek itiraftan,

ceza indiriminden,

vs...

en fazla 6 yıl ceza alıcaklar. (Silahlı işe bulaşmış olanlar hariç) Kanunlara görede 4 yıl yatıp çıkabilecekler. Hatta öyleki bir kısmı para cezasına çevrilip 2-2.5 yıl yatıpda çıkma ihtimalleri bile var.(Eğer silahlı, tehditli,gasp lı bir işe bulaşmadıysa A.Y dahil)

3-5 yıl ile yargılanmasını istemek zaten çok yattılar hadi çıksınlar demek. Hele hele 1-3 yıl direkt parayı ödeyip şikeye devam etsinler demek. Siz bu basında dolaşan şu kadar yıl isteniyor laflarına ne takıyorsunuz ki? Istemek başka vermek başka...

2001 yılında çifte ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan adamlar şimdi dışarıda dolaşıyorlar. Zaten cezalar hep alt sınırdan kesilir, üst sınırdan istenir.

dolandırıcılıgın cezası 1-5 yıl bu cezalar abartılı kabul edin işte

Yalnız bir şeyi gözden kaçırıyorsunuz, sen tek başına gider birisini dolandırırsın dediğin gibi olabilir, ama sen tutar bunu ORGANİZE BİR CETEYE, ORGANİZE BİR SUÇ ÖRGÜTÜNE DÖNÜŞTÜRÜRSEN cezan bu kadar olmaz.

zmir'de, çıkar amaçlı suç örgütü oluşturarak 'adam öldürme, zorla senet imzalatma, tehditle haraç toplama, tefecilik, alıkoyma' gibi çok sayıda suçu işledikleri ileri sürülen ve 'Aktaşlar' olarak bilinen grubun 10 üyesine ceza yağdı.

İzmir'de, çıkar amaçlı suç örgütü oluşturarak 'adam öldürme, zorla senet imzalatma, tehditle haraç toplama, tefecilik, alıkoyma' gibi çok sayıda suçu işledikleri ileri sürülen ve 'Aktaşlar' olarak bilinen grubun 10 üyesine ceza yağdı. En çok ceza çete lideri olduğu iddia edilen Misbah Aktaş'a verildi. Aktaş 2 kez ömür boyu ve 153 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberde görüldüğü gibi cete olursa, organize bir şey olursa değişiyor cezanın ağırlığı.

Artı yahu bu yasa çıkalı daha 1 sene zor oldu, o zaman akılları neredeydi bunların?

Şİmdi işin ucu BÖYÜKLERE ulaşınca mı akılları başlarına geldi?

3-5 yıl olması lazım.

Suanda abartılı olabilir ama eziklerin istediği 1-3 yıl çok saçma.

Arda bey, şu anki yasaya göre 10 yıl ceza alacak birisi zaten 5-6 sene yatıp çıkar, ceza hukukumuza göre şu kadar cezayı çarptırılması der fakat iyi halden, şundan, bundan vs.vs. denir neredeyse yarıya iner hapis yatma süresi.

Yakın zamanda bir cem garipoğlu olayı biliyorsunuz bakın habere:

[12:27 | 0 yorum ]

Münevver Karabulut’un öldürülmesine ilişkin olarak, sanık Cem Garipoğlu, "çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek" suçundan, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

../..

Ne olmuş: 24 yıl cezaya çarptırılmış.

Haberin devamına bakalım:

Cem Garipoğlu, 3 Mart 2009'da işlediği cinayetin ardından 197 gün boyunca firari olarak saklandı. 17 Eylül 2009'da teslim olan Garipoğlu 18 Eylül 2009'da tutuklandı. Garipoğlu, savcının talep ettiği üst sınırdan, 24 yıl ceza aldı. Bu durumda Ceza İnfaz Kanunu gereği bu cezanın üçte ikisini yani 16 yılı cezaevinde geçirecek. Ayrıca, Garipoğlu'nun gözaltına alındığı günden, cezanınYargıtay'da onandığı güne kadar tutuklu kaldığı süre de cezadan düşülecek. Böylece Garipoğlu 14 yıl daha cezaevinde kalacak.

Cem Garipoğlu kaç yıl hapis yatacak?-internet budur

Yani şu şike davasından birileri 10 yıla mahkum olursa hapiste yatacakları sure taş çatlasın 5-6 yıl ancak olur.

trilyonların döndüğü bir olayda bu kadar da olmasın mı???

Son Dakika...Aziz Yildirim´in sekeri 546´ya firlamis :D

allahına kurban abdullah tüm fenerliler senin daş...larını yesinler:D

Bende sevindim veto edilmesine,kişiye özel çıktığı için,tartışıyoruz sadece.Bunda sevinecek bir durum göremiyorum ben.Bizim için önemli gün yarın.Yarın istediğimizi alalım da hep beraber sevinelim.

ozaman bir sey sorcam merak ediyorum: iddianamenin haberi ve $ike yasasinin veto edilmezi sizce tesaduf mu? :))))

Geri
Üst Alt