cumhurbaşkanı olmak isteyen çocuk

Bi parça sabi ne anlar ölümden, idamdan? Birileri iyi ezberletmiş çocuğa. Kansız şerefsizler.

Bi parça sabi ne anlar ölümden, idamdan? Birileri iyi ezberletmiş çocuğa. Kansız şerefsizler.
Iyi reklam ediliyor heralde Türkiyede. Türkiyenin sorunun cozumu Idam. Ekonomik sorunun cozumu Baskanlik. vs. gibi aptalca ve egitimsizlik yuzunden boyle dusunuluyor bence.
Cocugun gunahi asla yok, ama onu egiten ana baba ve ogretmenlerin abv.

16105713_1290121494391187_5274366009713077178_n.jpg

çocuk istismarcısı ve tecavüzcülere idamı savunup tecavüzcü coşkun avatarı kullanmakta ayrı bir ironi olsa gerek!

Iyi reklam ediliyor heralde Türkiyede. Türkiyenin sorunun cozumu Idam. Ekonomik sorunun cozumu Baskanlik. vs. gibi aptalca ve egitimsizlik yuzunden boyle dusunuluyor bence.
Cocugun gunahi asla yok, ama onu egiten ana baba ve ogretmenlerin abv.

Bu benim şahsi fikrimdir, katılırsın veya katılmazsın. Sonsuz saygı duyarım. Türkiye'de gerçekten işlenen suçların cezaları çok ama çok hafif. Hatta idam cezasının da mutlak surette olması lazım şu günün koşullarında. Çoğumuzun yolda gördüğünde tutup çenesini okşayacağı sevip belki de mutlu edebilmek için hediyelere boğmak isteyeceği erkek veya kız çocuklarına nefsani duyguları uyanan kansız şerefsiz insanlar var. Savunmasız kalan kadınlarımıza kızlarımıza zorla tecavüz edilip hunharca katledilmelerine de şahit olduk hepimiz. Allah aşkına hangimizin içinden bu şerefsizleri idam etmek lime lime etmek geçmedi? Onca askerimiz polisimiz şehadet şerbetini içti, helali hoş olsun. Ne Mutlu ki şehadet şerbetini içtiler onlar. Şu güzel ülkeye ihanet eden teröristlerin ibreti alem için meydanlarda sallandırılmasını kim icinden geçirmedi? Çoğumuz bunu istedik, şahsim adına ben hala istiyorum. Ama bu fikirler, yetişkinlerin akıllarında olmalı. Bir parça sabinin, daha henüz bez bebeğiyle oynaması gereken bir kız çocuğunun bu cümleleri kurması akla mantığa sigar şey değil. Olabilir, cb de olmak isteyebilir, doktor da hakim de polis de. Hay hay. Ama idam getirmek istiyorum ne demek? Buna kim sebep oyduysa, bu ve bunun gibi nice çocuklarımızın kim akıllarına kin ve nefret tohumları ekiyorsa Allah onların bin türlü belasını versin. Ülke olarak önce bundan kurtulmamız lazım.

Bu benim şahsi fikrimdir, katılırsın veya katılmazsın. Sonsuz saygı duyarım. Türkiye'de gerçekten işlenen suçların cezaları çok ama çok hafif. Hatta idam cezasının da mutlak surette olması lazım şu günün koşullarında. Çoğumuzun yolda gördüğünde tutup çenesini okşayacağı sevip belki de mutlu edebilmek için hediyelere boğmak isteyeceği erkek veya kız çocuklarına nefsani duyguları uyanan kansız şerefsiz insanlar var. Savunmasız kalan kadınlarımıza kızlarımıza zorla tecavüz edilip hunharca katledilmelerine de şahit olduk hepimiz. Allah aşkına hangimizin içinden bu şerefsizleri idam etmek lime lime etmek geçmedi? Onca askerimiz polisimiz şehadet şerbetini içti, helali hoş olsun. Ne Mutlu ki şehadet şerbetini içtiler onlar. Şu güzel ülkeye ihanet eden teröristlerin ibreti alem için meydanlarda sallandırılmasını kim icinden geçirmedi? Çoğumuz bunu istedik, şahsim adına ben hala istiyorum. Ama bu fikirler, yetişkinlerin akıllarında olmalı. Bir parça sabinin, daha henüz bez bebeğiyle oynaması gereken bir kız çocuğunun bu cümleleri kurması akla mantığa sigar şey değil. Olabilir, cb de olmak isteyebilir, doktor da hakim de polis de. Hay hay. Ama idam getirmek istiyorum ne demek? Buna kim sebep oyduysa, bu ve bunun gibi nice çocuklarımızın kim akıllarına kin ve nefret tohumları ekiyorsa Allah onların bin türlü belasını versin. Ülke olarak önce bundan kurtulmamız lazım.
Ilk olarak bunu belirtmek lazim: Türkiye'de saglam bir hukuk devleti var mi? Bana sorarsan yok, tabi gidip Fatih gibisine sorarsan bizimkinden iyisi yok. Neyse. Türkiye'de saglam ve calisan bir hukuk devleti olmadan idam getirmek cok dengesiz olur. Ha ben Idam cezasini savunmuyorum elbette o bir trade-off'dur. Idam cezasi getirirsen yanlis/sucsuz insanlari idam edebilme ihtimalli var, ama obur yandanda gercekten igrenc insanlari yeryuzunden yok etme sansin var. Türkiye'de idam cezasi getirilse eger gidip yüzlerce sucsuz insanlari idam edecekler adim gibi eminim.
Neyse benim sahsi fikrimi sorarsan ben idama veya iskenceye karsiyim. Haklisin Türkiye'de cezalar cok hafif, gidip bunlari düzeltsinler iste. Pedofil insanlari, tecavüz vs. gibi insanlar ömrü boyunca icerde yatsin bence, ama böyle düsünüyorum ben, ben kimim ki baska bir insanin canini alabilirim? Allah degilim yani sonucta.
Cocuklara böyle seyler ögretilmemesi gerek. Cocuklarimiz bizim isiklarimizdir, sondurmemek lazim. Cocuklarimizin hayalleri olsun elbette, benimde vardi cocukken simdide var sorun bu degil, ama sorun bir cocugun idam nedir ve ne gerekiri bilmemisken ve bunu kavrayacak kadar hala gelismemis beyinlere anlatmak nedir. Din'de ayni sekilde bence.

Cocuklarimizi ne kadar objektif ve gercekci gelistirirsek o kadar iyi, yetisdikden sonra karar verirler neye inanmak istedigini neye inanmamak istedigini (Siyasi gorus, din vs.)

Gerizekali lan bu. Hala konuyu kavramamis sekilde hala konusuyor, yanlis yerde yanlisim diyeceksin ama adam hala yanlis yerde savunuyor. Konuyu kavramadan konu ustunde yorum yapmak nedir. Unlu adam Weber ne demis? Ilk once milletin neden boyle yaptigini/yorumladigini anlayip konusacaksin/anlatacaksin.
Evet herkes CB olabilir (yakinda herkes olamayabilir bak) ama milletin oyle kucucuk cocugun IDAM hakkinda boyle bir yorum yapmak sasirtici. (Tabi bazi insanlar icin normal, sasirtmiyor bile, hatta sevindiriyor)

Raporladim... Sen okudugunu idrak edemiyorsan, sucu bende arama ;)

Ben asma konusuna yanlis dedim zaten (videoyu izledikten sonra...) Sadece her cocuk istedigi seyi olmak isteyebilir diye 1000000 kere anlattim (ister itfaiyeci ister blablaba) ama iste ileri zekalilar anlayamiyor demek... Umarim geregi yapilir (moderator olsanda)

Raporladim... Sen okudugunu idrak edemiyorsan, sucu bende arama ;)

Ben asma konusuna yanlis dedim zaten (videoyu izledikten sonra...) Sadece her cocuk istedigi seyi olmak isteyebilir diye 1000000 kere anlattim (ister itfaiyeci ister blablaba) ama iste ileri zekalilar anlayamiyor demek... Umarim geregi yapilir (moderator olsanda)

Gordum raporunu merak etme. Alakasiz alakasiz konusmusun yine. ;)

Videoyu izle, sonra yorum yap. Bunlar yapilir genelde. Yani zekasi azicik olanlar yapar bunu.
Kimse cocugun CB olmasina tepki gostermedigi sekilde, tartisma cikarip ayni seyi savunan tek kisisin heralde bu dunyada.
Gereken yapilir umarim evet.

Arkadaşlar sakin olmayalım lütfen.

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Ilk olarak bunu belirtmek lazim: Türkiye'de saglam bir hukuk devleti var mi? Bana sorarsan yok, tabi gidip Fatih gibisine sorarsan bizimkinden iyisi yok. Neyse. Türkiye'de saglam ve calisan bir hukuk devleti olmadan idam getirmek cok dengesiz olur. Ha ben Idam cezasini savunmuyorum elbette o bir trade-off'dur. Idam cezasi getirirsen yanlis/sucsuz insanlari idam edebilme ihtimalli var, ama obur yandanda gercekten igrenc insanlari yeryuzunden yok etme sansin var. Türkiye'de idam cezasi getirilse eger gidip yüzlerce sucsuz insanlari idam edecekler adim gibi eminim.
Neyse benim sahsi fikrimi sorarsan ben idama veya iskenceye karsiyim. Haklisin Türkiye'de cezalar cok hafif, gidip bunlari düzeltsinler iste. Pedofil insanlari, tecavüz vs. gibi insanlar ömrü boyunca icerde yatsin bence, ama böyle düsünüyorum ben, ben kimim ki baska bir insanin canini alabilirim? Allah degilim yani sonucta.
Cocuklara böyle seyler ögretilmemesi gerek. Cocuklarimiz bizim isiklarimizdir, sondurmemek lazim. Cocuklarimizin hayalleri olsun elbette, benimde vardi cocukken simdide var sorun bu degil, ama sorun bir cocugun idam nedir ve ne gerekiri bilmemisken ve bunu kavrayacak kadar hala gelismemis beyinlere anlatmak nedir. Din'de ayni sekilde bence.

Cocuklarimizi ne kadar objektif ve gercekci gelistirirsek o kadar iyi, yetisdikden sonra karar verirler neye inanmak istedigini neye inanmamak istedigini (Siyasi gorus, din vs.)

Algi yaratma... Bi moderator olarak hic yakismiyor, benim hic bir yerde Turkiyede hukuk iyi duzgun isliyor diye birsey dedigimi bulamazsin... Demedim de... Benim aciklamam videoyu izlemeden (masumca) yazilan yorumlar ile alakaliydi... Mesajimi ac tekrar oku...

Son düzenleme:
Konuyu idam mevzusuna cekmeye gerek yok herkesin fikri farklidir bu konuda

Konusulmasi gereken cocugun bu yasta böyle konusmasi

Anne babalarin bu tarz konularda daha ciddi olmasi lazim 10-11 yasindaki cocugun siyasetle bu kadar icli disli olmasi yanlis

Gordum raporunu merak etme. Alakasiz alakasiz konusmusun yine. ;)

Videoyu izle, sonra yorum yap. Bunlar yapilir genelde. Yani zekasi azicik olanlar yapar bunu.
Kimse cocugun CB olmasina tepki gostermedigi sekilde, tartisma cikarip ayni seyi savunan tek kisisin heralde bu dunyada.
Gereken yapilir umarim evet.

Artik bu konuya yorum yapmayacagim... Deminde demistim, israrla daha bana laf atiyorsun... Yapma!

Ama alakasiz demende komigime gitmedi degil... Haaa gercekler alakasizsa orasi ayri tabi.. Kal saglicakla :hat:

6 yaşımdayken biri bana ne olmak istiyorsun diye sorduğunda önce doktor sonra da atatürk olmak istiyorum demişim.

çocukların bunlarla ilgilenmesi kadar saçma bir şey yok. çocuk değil de psikopat siyasetçiler yetiştiriyoruz sanki. ülenin genel mantığı bu yönde. zeki çocuk gibi görünüyor yalnız. filmlerdeki evil karakterler gibi konuşmuş.

Çocukken iki meslek hayalim vardı. Biri ayakkabıcılık, diğeri ise çöpçülük.

Artik bu konuya yorum yapmayacagim... Deminde demistim, israrla daha bana laf atiyorsun... Yapma!

Ama alakasiz demende komigime gitmedi degil... Haaa gercekler alakasizsa orasi ayri tabi.. Kal saglicakla :hat:

Gercekler mi?
Bir tane gercek var ki o da su: Kendin videoyu izlemeden millete yorum yapman. Sen okumadigin kitapi, gormedigin ders hakkinda yorum atarmisin? Millete bu boyle su soyle dermisin? Ortada boyle ciplak kalirsin iste, sonra sucu baskasinda arama kendinde ara. Harbiden gerizekali is yapmisim dersin ders alirsin. Git simdi ne halin varsa gor.

6 yaşımdayken biri bana ne olmak istiyorsun diye sorduğunda önce doktor sonra da atatürk olmak istiyorum demişim.

çocukların bunlarla ilgilenmesi kadar saçma bir şey yok. çocuk değil de psikopat siyasetçiler yetiştiriyoruz sanki. ülenin genel mantığı bu yönde. zeki çocuk gibi görünüyor yalnız. filmlerdeki evil karakterler gibi konuşmuş.

Neden 6 r'taş? Hayır neden 4, 5 veya 7 yaşında değil de 6 yaşında?

tamam beyler sakin biz daha şu forumda kavga etmeden duramıyoruz sonra çocuklar neden böyle diye şaşırıyoruz

Sevgili rahmi Aslan kardeşim, ilk soruna cevap vererek başlıycam. Bu günün Türkiye'sinde hukuk devleti tanımı icin tamamen yok diyemeyiz, ama kesinlikle can çekişiyor diyebilirim. Hukuk devre dışı bırakılmak isteniyor, bunu 15 temmuz gecesi de gördük, 15 temmuz sonrası çıkarılan ohal yasalarıyla da tatbik ettik. Şu var ki idam cezasının olduğu hiçbir ülke yok ki o ülke tamamıyla hukuk devleti olmuş olsun. Dediğin gibi idam cezası getirildiğinde gercekten yaşamayı hak etmeyecek aşağılık insanlardan kurtulacaksın, öte yandan düzmece dosyalarla; çarkına çomak sokan, düzenine ters gelen insanlardan da temelli kurtulma imkanın var. Bu riski gözardı edemeyiz. Haklısın. Ama bu bizim gerçeğimiz. Her ne kadar medeni bir toplum olmaya çalışıyor olsak da, Batı'yla kontamine olmak istesek de biz doğulu bir toplumuz ve bazı gerçeklerimizi göz ardı etmek mümkün değil. Dolayısıyla idam cezasının bu denli dillendiriliyor oluşu yaşadığımız acıların bir dışa vurumu bence. İdama karşısın, saygı duyuyorum. Önceki mesajlarından anladığım kadarıyla gercekten çok güzel bir ülkede yaşıyorsun. İşviçre bence medeniyetin beşiği. Orada gercekten çok düzenli bir yaşam var, insanlar birbirlerine ziyadesiyle saygılı, fikirler rahatça beyan edilebiliyor. Bir rüya benim için İsviçre. Diyor ya Farabi; "coğrafya kaderdir." Diye. Sen de oranın havasını almış suyunu içmişsin, bel ki de bu yüzden daha insancıl yöntemlerle sorunların üstüne gidilmesi gerektiğini düşünüyorsun. Ama buradan bakıldığı zaman işler kesinlikle öyle yürümüyor. Cezaların caydırıcı olması acısından bazı yasal düzenlemelerin yapılması son derece gerekli. Üzülerek söylüyorum ki idam da bizim cezai müeyyidemiz olmalı.

Çocuklarımız ise dediğin gibi gercekten bizim geleceğimiz. Onların bu şekilde beyinlerinin yıkanması, birer suç makinasına dönüştürülüyor olması çok ama çok acı. Fakat ne eğitim sistemimiz, ne eğitmenlerimiz bugünün dünyasıyla engaje olmuş değiller. Bir yandan Batı'yla münasebetimiz kopmasın iyi yanlarından faydalanalım istiyoruz. Öte yandan çocuklarımıza verdiğimiz değere öneme bak. Şu çocuğun bu videodaki sözleri bir utanç kaynağı. İnsanın yüzünü yere eğdiriyor. Ama kimilerini de ne hikmettir başı dimdik gezdiriyor. Neyse çok uzattım. Belki söylenecek çok daha fazla şey var ama dil yetmiyor.

Geri
Üst Alt