Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Galatasaray Sürprizi!

oo solcular doluşmuş

Önce "sağcılık" ve "solculuk" kavramlarının kökenini bilmek ve ona göre hareket etmek lazım.

Bu kavramlar, Fransız ihtilali dönemine tekabül eder. Dönemin Fransa meclisinde iki farklı görüş ortaya çıkmıştı. Bir tarafta Fransa Kralını, monarşiyi ve burjuva kesimini savunanlar otururken, diğer tarafta ise özgürlük, eşitlik, adalet gibi kavramları savunan ve alt sınıfı (köylü, halk, işçiler, ezilen kesim) destekleyen kişiler yer alıyordu.

Monarşi ve burjuvayı savunanlar meclisin sağ tarafında otururken, halkı ve ezilen kesimi savunanlar ise sol tarafta oturmaya başlamışlardı.

İşte "sağcı" ve "solcu" kavramları buradan gelmiştir. Şimdi isteyen istediği tarafı seçebilir. Halktan yana mısınız, yoksa zengin zümreden yana mı...

Saygılar...

Umarım metro ve stadyumla ilgili problemler çözülür.Her maçtan sonra ulaşımla ilgili sorunlardan veryansın ediyoruz çözüm hükümetle yakın ilişki kurmak

UNAL-AYSAL-ABDULLAH-GUL-FRANCOIS-HOLLANDE-2014-01-27-fransa-46-yemek.jpg

fft99_mf2217810.Jpeg

Aysal olsaydi siyasete asla karistirmazdi kulübü...

Ne güzel ülke ya. Sorununu çözmek için illa ki yıkama yağlama yapman gerekiyor. Şuna bak, demek ki bu ziyaret olmasa bizim bu metro vs. sorunları sittin sene halletmezlerdi. Gerçi o sorunları da bizzat kendileri yarattılar ya hadi neyse. Bu alenen meydan okumadır. Ya gelir ayağımıza kapanırsınız ya da sizin başınıza daha büyük belalar salarız. İstediklerini de aldılar en sonunda. Bir devletin kendi futbol takımına yaptığı aşağılayıcı muameleyi dehşet içinde izliyoruz.

oo solcular doluşmuş
Bu işin sağı solu yok ki. Kimi Tayyip'i sever, kimi Recep'i, kimi Devlet'i, her ne kadar dilim varmasa da kimi de Selahattin'i sever. Kimi Atatürk'ü kahraman Vahdettin'i hain bilir, kimi Vahdettin'i kahraman, Atatürk'ü hain bilir. Kimi müslümandır, kimi hristiyan, kimi yahudi, kimi ateist, kimi deist. Bu görüşlerinden dolayı renkdaşlarını aşağılamak, hakaret etmek, küfür etmek, ilkel, bağnaz, cahil insanların işidir ve aynı renklerin etrafında toplanan takım ruhunun içine fitne sokar. taraftarı böler, parçalar. Bu tip adamların, cahillikte, sahadaki zenciye muz atan taraftardan hiç bir eksiği yok hatta fazlası vardır. Siyaset her ne kadar sporun içerisine girmeye çalışsada biz forum olarak bu birlikteliğin bozulmaması için siyaseti bu foruma sokmayalım.

Kitabına göre oynuyorlar işte yoksa aysalın bıraktığı onca borcu kapatmanın başka bir yolu yok.

Önce "sağcılık" ve "solculuk" kavramlarının kökenini bilmek ve ona göre hareket etmek lazım.

Bu kavramlar, Fransız ihtilali dönemine tekabül eder. Dönemin Fransa meclisinde iki farklı görüş ortaya çıkmıştı. Bir tarafta Fransa Kralını, monarşiyi ve burjuva kesimini savunanlar otururken, diğer tarafta ise özgürlük, eşitlik, adalet gibi kavramları savunan ve alt sınıfı (köylü, halk, işçiler, ezilen kesim) destekleyen kişiler yer alıyordu.

Monarşi ve burjuvayı savunanlar meclisin sağ tarafında otururken, halkı ve ezilen kesimi savunanlar ise sol tarafta oturmaya başlamışlardı.

İşte "sağcı" ve "solcu" kavramları buradan gelmiştir. Şimdi isteyen istediği tarafı seçebilir. Halktan yana mısınız, yoksa zengin zümreden yana mı...

Saygılar...
lollll

Aysal akepenin vizyon tiplantisina gitti.

Takimi savunan gerizekali oluyorsa Aysali savunanda odur.
Suna bak adam taraftara alenen gerizekali diyor ceza gelmiyor o zaman bizde bundan sonra aysalfanclubune ayni ithamda bulunuruz.

Aynı şey Kılıçdaroğlu veya ona paralel bir sol lidere yönelik olsaydı yalakalık tabiki olmazdı..Yalakalık denilen olay sadece CHP karşıtı bir lideri sahiplenmektir birileri için..

Adamlar fakir ama gururlu modunda..Bak benim partim veya ideolojim kaybeder ama ben 3-5 kuruş için ideolojimi satmam modundalar..

Oysa kabul edemedikleri şey karşıtı olduğu bütün hükümetlerin toplam yaptığı hizmetleri bile 3'e katlamış..Buradan aldığı güçle devşirme olan diğer ideolojiyi tasviye edip onlarca yıl sürecek iktidarını garantilemiştir..Bu yolu benimseyen yönetimi kutluyorum..

Bu işin sağı solu yok ki. Kimi Tayyip'i sever, kimi Recep'i, kimi Devlet'i, her ne kadar dilim varmasa da kimi de Selahattin'i sever. Kimi Atatürk'ü kahraman Vahdettin'i hain bilir, kimi Vahdettin'i kahraman, Atatürk'ü hain bilir. Kimi müslümandır, kimi hristiyan, kimi yahudi, kimi ateist, kimi deist. Bu görüşlerinden dolayı renkdaşlarını aşağılamak, hakaret etmek, küfür etmek, ilkel, bağnaz, cahil insanların işidir ve aynı renklerin etrafında toplanan takım ruhunun içine fitne sokar. taraftarı böler, parçalar. Bu tip adamların, cahillikte, sahadaki zenciye muz atan taraftardan hiç bir eksiği yok hatta fazlası vardır. Siyaset her ne kadar sporun içerisine girmeye çalışsada biz forum olarak bu birlikteliğin bozulmaması için siyaseti bu foruma sokmayalım.

Tam da yerinde söylediğin haa. Bu forumamı siyaset sokmayacaklar. Alakasız konularda bile dönüp dolaşıp olay siyasete bağlanıyor burda abi :D

Aynı şey Kılıçdaroğlu veya ona paralel bir sol lidere yönelik olsaydı yalakalık tabiki olmazdı..Yalakalık denilen olay sadece CHP karşıtı bir lideri sahiplenmektir birileri için..

Adamlar fakir ama gururlu modunda..Bak benim partim veya ideolojim kaybeder ama ben 3-5 kuruş için ideolojimi satmam modundalar..

Oysa kabul edemedikleri şey karşıtı olduğu bütün hükümetlerin toplam yaptığı hizmetleri bile 3'e katlamış..Buradan aldığı güçle devşirme olan diğer ideolojiyi tasviye edip onlarca yıl sürecek iktidarını garantilemiştir..Bu yolu benimseyen yönetimi kutluyorum..

Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğunu yapan iktidardan mı bahsediyoruz ? :)

Cumhuriyet tarihi boyunca devletin kurup işlettiği bütün kuruluşları (şirketler, limanlar, yollar, araziler, barajlar, köprüler vesaire) tamamına yakın biçimde özelleştiren ve 12 yıl boyunca bu özelleştirmelerden elde ettiği paraların kaymağını yiyen, şimdilerde ise kaynaklar tükendiği için askerlik kavramını satmaya başlayan (Bkz.Bedelli Askerlik) iktidar mı bu söz ettiğin iktidar ?

16 yaşında çocuğu tutuklayan, meydanlarda 14 yaşındaki çocuğun ölüsünü yuhalatan iktidar mı ?

"Ya bizdensin, ya teröristsin, hainsin" diyen, "Bitaraf olan, bertaraf olur" anlayışını benimseyen iktidar mı ?

DAHA SAYAYIM MI ? :)

Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğunu yapan iktidardan mı bahsediyoruz ? :)

Cumhuriyet tarihi boyunca devletin kurup işlettiği bütün kuruluşları (şirketler, limanlar, yollar, araziler, barajlar, köprüler vesaire) tamamına yakın biçimde özelleştiren ve 12 yıl boyunca bu özelleştirmelerden elde ettiği paraların kaymağını yiyen, şimdilerde ise kaynaklar tükendiği için askerlik kavramını satmaya başlayan (Bkz.Bedelli Askerlik) iktidar mı bu söz ettiğin iktidar ?

16 yaşında çocuğu tutuklayan, meydanlarda 14 yaşındaki çocuğun ölüsünü yuhalatan iktidar mı ?

"Ya bizdensin, ya teröristsin, hainsin" diyen, "Bitaraf olan, bertaraf olur" anlayışını benimseyen iktidar mı ?

DAHA SAYAYIM MI ? :)
1000 defa tartıştım ben bu meseleyi.1001.'sine luzum yok..Sanki bu millet 90'lı yıllarda olduğu gibi hükümetleri koalisyona makhum etmeyi bilmiyor..Tartışmaya gerek bile duymuyorum artık bu saçmalıkları.

Aklıma gelen gerekçeler;

1. Vergi cezası,
2. Stadın sözleşmesi (yükümlülükler, mahkeme süreci, devir-teslim vs.),
3. Stadın yolları, ulaşım,
4. Yabancı kısıtlaması,
5. Seyircisiz oynama cezası,
6. Passolig vs.

Ulkeye bak anasini satim. Koskoca Galatasaray klubu metro icin adamin ayagina gidiyor.

Orda metro ihtiyaci oldugu zaten cok acik.

Illa adamin ayagina mi gitmek lazim yapilmasi icin.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Normal şeyler.Bu kadar abartmaya gerek yok.

Başımızda chp,akp,mhp de olsa bunlar yapılır.Her başkan yapar bunları sorun yok.

şu iddia komik siyaset klube karışır mı,Vay Aysal şöyle yaptıydı vay Albayrak böyle yaptıydı ..Bunu söyleyenler Türkiye de yaşamıyorlar bence.Bizde siyaset herşeye karışır.

Aysal akepenin vizyon tiplantisina gitti.

Takimi savunan gerizekali oluyorsa Aysali savunanda odur.
Suna bak adam taraftara alenen gerizekali diyor ceza gelmiyor o zaman bizde bundan sonra aysalfanclubune ayni ithamda bulunuruz.

Sakin ol güzel kardesim, insanlara hakaret etmek cözüm yolu degildir, sadece kutuplasmayi körükler. Aysal´i sevenler yada savunanlar, illaki bir fanclub´e üye olmak zorunda degildir. Herkesin fikiri kendine...

1000 defa tartıştım ben bu meseleyi.1001.'sine luzum yok..Sanki bu millet 90'lı yıllarda olduğu gibi hükümetleri koalisyona makhum etmeyi bilmiyor..Tartışmaya gerek bile duymuyorum artık bu saçmalıkları.
Tartışılacak bir şey yok zaten ortada. Bu ülke, siyasi tarihinin %95 lik kısmı boyunca hep sağ hükümetler tarafından yönetilmiştir. Şimdiki hükümet ise o sağ hükümetlerin biraz daha muhafazakar (!) olan modelidir sadece.

dipnot : ya da sözde muhafazakar diyelim.

Ve nedense, ülke tarihi boyunca yaşanan tüm olumsuzluklardan solcular sorumlu tutulmuştur. Darbelere kadar... Oysa bu ülkede darbelerden, iktidar baskılarından en büyük yaraları solcular almıştır. Bkz. 80 darbesinde işkence gören solcular, daha öncesinde asılan Deniz Gezmiş'ler, Mahir'ler, Hüseyin'ler, hapse atılan Nazım Hikmet'ler, Yılmaz Güney'ler, yasaklanan kitaplar ve filmler, suikastlere kurban giden Abdi İpekçi'ler, Uğur Mumcu'lar...

Ama nedense mağdur olan kesim hem sağcılar, muhafazakarlar olmuştur bu ülkede. Çok ilginç gerçekten...

Ha bu arada 90 lı yıllarda da yapılan baskıların altında Demirel, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, Necmettin Erbakan gibi başbakanların hükümetleri vardır. Arada kısa bir dönem başbakanlık yapmış olan Ecevit'i katacak olursanız da, onunla ilgili şeylerin tamamı ayrıca uzun bir yazı gerektirir. Irak'a girmek isteyen ABD'nin komplolarına kadar uzar gider.

Neyse boşverelim gitsin. Devam edin siz...

Geri
Üst Alt