Davet Gelirse Galatasaray Avrupa Süper Ligi'ne Katılmalı mı?

Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasından sonra Avrupa Kulüpler Birliği’nin (ECA) başkanı olan Andrea Agnelli’nin istifa etmesinin beklendiği, yerine de Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un geleceği iddia edildi.

kaç kaç kaç

Galatasaray ismini büyüten sizsiniz, 20 yıl önce evet ya da 8 yıl önce evet kendimizi hatırlattık ancak kalıcılık yoksa hiçbirşeysindir.

Taraftarın olması da bir şey ifade etmez senin taraftarın ağırlıklı olarak Türkiye'de ve bu insanların üretebileceği ekonomi de oldukça sınırlı.

Sosyal medyada kalabalık olduğun için hiç bir şey olmaz.

Bir de şunu netleştirelim sen diyorsunki oyunu kuran olalım, 12 takım var 3 tane daha kalıcı takım eklenecek ve bunlardan birisi Galatasaray olsun diyorsun değil mi? Ben de bunun ihtimalini olanaksız olarak görüyorum, yukarıda saydığın sebepler Perez, Agnelli gibi adamların pek umrunda değil.
Adminim tam da üzerinde durdugumuz, anlaşmaya varamadigimiz noktaya değinmişsin;8-20 sene önceki başarıları ve tekrarlanabilir bir yapıya dönüştürmek için bu bir fırsat.Yoksa şimdiki düzende artık bu başarılar ve gelirler hayal.Şu aşamada ilk talebimiz kapalı bir yapıda kalıcı bir yer (oyun kurucu),olmazsa iyi bir sözleşme ile orta vadeli (3-5 yıl) kalıcı bir yer o da olmazsa yüksek gelirli başarı odaklı geçici üyelik... Sonuçta kulübün durumunu, borçlarını ve mali yapısını düşünürsek şu şartlarda sürdürebilir kalıcı başarı felan hayal.Ancak oluşacak bu yeni düzende gelecek yüksek gelirden (uzun, orta ve kisa vade farketmez) faydalanarak bu mali yapıyı düzeltip ayağa kalkabiliriz ve daha güçlü daha iddialı daha global bir kulüp haline geliriz.Ha varsa günümüz şartlarında başka projeleriniz, çözüm önerileri öğrenmek isteriz adminim ama "bu fırsat herzaman gelmez"; iş bu fırsatları değerlendirecek dirayeti, gücü ve kararlılığı göstermek olacaktır.(Bizi ligden felan atamazlar;havuz dağılır,lig biter vs.oralara hiç girmiyorum korkularınız buysa)

Kapalı bir lig olacak takım sayısı 24, 30 veya 32 olacak. Tüm şartlar eşit olacak NBA gibi o zaman çok mantıklı olur. Ama çağrılıp çağrılmama olayı oluyorsa zaten çoğu takım bunu kabul etmeyecek. Eğer 15 takım kendi arasında bir lig kurup yerel liglere de devam edecekse bu 3-4 ülkeyi kapsadığı için çok fazla dönüşü olmaz ve kısır bir yapı oluşturur.

Adminim tam da üzerinde durdugumuz, anlaşmaya varamadigimiz noktaya değinmişsin;8-20 sene önceki başarıları ve tekrarlanabilir bir yapıya dönüştürmek için bu bir fırsat.Yoksa şimdiki düzende artık bu başarılar ve gelirler hayal.Şu aşamada ilk talebimiz kapalı bir yapıda kalıcı bir yer (oyun kurucu),olmazsa iyi bir sözleşme ile orta vadeli (3-5 yıl) kalıcı bir yer o da olmazsa yüksek gelirli başarı odaklı geçici üyelik... Sonuçta kulübün durumunu, borçlarını ve mali yapısını düşünürsek şu şartlarda sürdürebilir kalıcı başarı felan hayal.Ancak oluşacak bu yeni düzende gelecek yüksek gelirden (uzun, orta ve kisa vade farketmez) faydalanarak bu mali yapıyı düzeltip ayağa kalkabiliriz ve daha güçlü daha iddialı daha global bir kulüp haline geliriz.Ha varsa günümüz şartlarında başka projeleriniz, çözüm önerileri öğrenmek isteriz adminim ama "bu fırsat herzaman gelmez"; iş bu fırsatları değerlendirecek dirayeti, gücü ve kararlılığı göstermek olacaktır.(Bizi ligden felan atamazlar;havuz dağılır,lig biter vs.oralara hiç girmiyorum korkularınız buysa)

Anlatamadığım ya da sizin anlamadığınız nokta şurası.

Olayı 12+3+5'in 3ü olmak konusunda değerlendirirsek o 3lüde olma ihtimalimiz % 0. +5 konusu da oldukça düşük ha olamaz mı olabilir ki o +5 de zaten yüksek ihtimaller her sene değişecek.

Asıl noktaya gelelim. İşin finansman sağlayıcısı JP Morgan ki organizasyonu da bu yatırım firmasına satmışlar ya da haklarını vermişler, ortada dönen miktar yıllık 4 milyar euro. Bu adamlar neden veriyorlar bu parayı? Hayrına değil herhalde bir kazanç beklentisi var.

Kazanç kimden gelecek? Reklam endüstrisi + taraftarlar üzerinden elde edilecek gelirler. Herhangi bir Türk kulübü bu miktara ne kadarlık katkı yapabilir peki?

Tekrarlıyorum senin gelirin 100 milyon euro, ŞL varken en iyi zamanında, taraftar varken bu olsa olsa 120 olur ötesi olmaz, ötesi olması için oyuncu satmak zorundasın, yeri gelmişken söyleyelim sen geliştirici bir kulüp de değilsin, hiç olamadın da.

Şimdi bu şartlarda +3 veya +5 neden Galatasaray olsun, geçmişteki başarılar mı mevzu ki oraya bakarsak da öyle über başarılarımız falan da yok. 3 senelik bir başarı süreci var, sonrasında da 8 yıl önce 2 yıllık bir başarı süreci var. Ondan önceki başarılar 30 sene önce. Son 25 senenin sadece 5inde başarılı Avrupa deneyimi yaşamış, taraftarlarının kendi kulübüne faydası 30 milyon euro belki olabilen bir kulüp bu organizasyona ne verebilir? Oyuncu yetiştirebilsen ya da güncelde çok iyi bir takımın olsa neyse.

Ülkede 1 milyon Galatasaraylı aktif Digiturk kullanıcısı bile yokken yayın gelirine ne katkı verebilirsin? Yılda 100 lira olsa hadi 1 milyon üye olsa 100 milyon ediyor, 12 milyon euro civarı ve anlamsız bir bedel ki bu da maksimum yani en iyi senaryo.

Bu işin tek oluru var o da hatır gönül ilişkileri iyi olan bir kaç kişinin araya girip torpille bizi aldırması. Onun da kalıcı olamayacaksak anlamı olmaz en baştan beri söylediğim gibi, biz Uefa'da bile iş yapmaktan uzak bir yapıdayız şu an, gittik ilk sene herkesten fark yersek seni bir daha almazlar.

Ha bu realitelere rağmen oyun kurucu falan olacağımızı iddia ediyorsan başka bir sözüm yok benim.

Ha bu realitelere rağmen oyun kurucu falan olacağımızı iddia ediyorsan başka bir sözüm yok benim
Bayern,PSG gibi takımlar kabul etmedikten sonra yıllık bütçe ve maaş ödemeleri anlamında bu seviyelere en yakın kulüpler biziz.Çogu Avrupa kulübünün maaş bütçeleri bizimkilerin çok çok altında. Başarısızlık bu bütçeler ile top oynatamayan teknik ve idari yapıların.Eurolig'de THY'nin olduğu gibi globall sponsorluk gelirleri şirketlere de sahibiz.Sorun bu potansiyeli kullanmak için gerekli vizyon ve irade diye düşünüyorum.Son olarak durumu somut bir örnekle bitireyim."Şu anki durumumuz AB üyesi ülke olalım mı olmayalım mı diye bölünmüş iki toplum gibi.İmtiyazli ortaklık, gümrük birliği, vizesiz seyahat, kültürel yozlaşma,aile yapısı vs. birçok konu üzerinde bölünmüş en koyu savunucu insanlar bile gün sonunda bakılır ki "ilk fırsatta"kapağı bu ülkelere atmıştır.

Bayern,PSG gibi takımlar kabul etmedikten sonra yıllık bütçe ve maaş ödemeleri anlamında bu seviyelere en yakın kulüpler biziz.Çogu Avrupa kulübünün maaş bütçeleri bizimkilerin çok çok altında. Başarısızlık bu bütçeler ile top oynatamayan teknik ve idari yapıların.Eurolig'de THY'nin olduğu gibi globall sponsorluk gelirleri şirketlere de sahibiz.Sorun bu potansiyeli kullanmak için gerekli vizyon ve irade diye düşünüyorum.Son olarak durumu somut bir örnekle bitireyim."Şu anki durumumuz AB üyesi ülke olalım mı olmayalım mı diye bölünmüş iki toplum gibi.İmtiyazli ortaklık, gümrük birliği, vizesiz seyahat, kültürel yozlaşma,aile yapısı vs. birçok konu üzerinde bölünmüş en koyu savunucu insanlar bile gün sonunda bakılır ki "ilk fırsatta"kapağı bu ülkelere atmıştır.

Yahu senin maaş bütçen senin bilançonla örtüşmüyorki? Ajax 200 milyon euro geliri varken 28 milyon euro ödüyordu. Senin gelirinin % 60'ını, gelirinin 3 katı da borcun varken maaş olarak vermen bir kıstas olamaz, bu gerizekalılık olarak nitelendirilebilir en fazla ki sen zaten sadece maaş verebiliyorsun. Şu an Türkiye'de hiç bir kulübün 10 milyon euroluk bile transfer yapacak gücü yok. Mevzu bütçeyse de senden önce 30 kulüp sayarım en az.

Adamlar oturup senin bilançolarına baksa, Avrupa'da ne halde olduğunu görse zaten seni almaz eğer onu koz olarak kullanacaksan. İdari ve teknik yapı problemliyse bu lige girince düzelecek mi bir anda, hayır.

Verdiğin örnek de somut bir örnek değil çünkü sen hala 12+3'ün 3ünde olacağımızı iddia ediyorsun yani diyorsunki biz kapalı kısımda olacağız, ben de bunun ihtimali bile yok diyorum, bekleyelim görelim.

Her sene kalıcı olup garanti gelir alacaksan herkes tamam der buna zaten 12 takım da bu yüzden toplandı, yerleri garanti olacağı için. Onlardan birinin yeri garanti olmasa, bu işe karşı çıkan tarafta olurlardı bu da organizasyonun niteliğini ortaya koymak için yeterli done.

Ayrıca JP Morgan nasıl bir kan emici haberiniz var mı?

Keyfinden mi koyuyor sizce o bütçeyi?

Kan alacak piyasadan kan, her şeyi kendilerine göre organize edip yönlendirecekler.

Amerikalıların kontrol edemediği tek endüstriydi futbol, gerizekalı İngiliz kulüpleri kıçlarını sata sata soktular onları da ve bugün de bir sonraki adımı atmaya çalışıyorlar.

Uefa, Fifa gibi kurumların şerefsiz organizasyonlar olmalarının sebebi de zaten endüstriyel futbol ve dönen paralar. Bu romantiklik değil, burada gerçekçi olduğunu iddia edenlerden 10 kat daha gerçekçiyim ve finansal noktalara 10 kat daha hakimim sizden, bir de öyle tipler varki her sene 100-150 gelecek niye karşısın ayağı çekiyor, sen kimsin de sana verecekler bu paraları düşünen yok. Adamların zaten bu organizasyonu kurma amacı senin gibi takımların her sene katılımdan aldığı 30-35 milyon euroluk gelirler, bunları da kendilerine istiyorlar. ŞL gelirlerine 3 sene önce %30 zam yapıldı yine yetmedi bunlara.

Taraftarına şirin gözükmek, şov yapmak için antin kuntin adamlara 400 milyon euro para harcayıp ellerinde patlayınca da kendi kıçlarını böyle toplamaya çalışıyorlar.
150 milyon yuro veriyorlarmis dogru mu knk.

Adamlar oturup senin bilançolarına baksa, Avrupa'da ne halde olduğunu görse zaten seni almaz eğer onu koz olarak kullanacaksan. İdari ve teknik yapı problemliyse bu lige girince düzelecek mi bir anda, hayır
O ligi kuran adamlar zaten kendi ekonomik yapılarının da sürdürülemez olduğunu, borçlu olduğunu o yüzden de bu organizasyonu düzenlediklerini kendisi beyan ediyor; senden farkları yok.Bu argümanı kullanamazlar.İkincisi yıllık bütçeden kastettiğim Başakşehir misali bir takım ya da Premier Lig'de düşmeye oynayan takımlar değil.Halihazirda teklifi reddeden takımları çıkarırsak en güçlü alternatifden birisi biz kalıyoruz.UEFA baskını da bunu açıklamaları ile teyit ediyor.Kaldiki bu fonu sağlayan kişiler artık bu ligi kurduktan sonra geri adım atmaz.Kita Avrupası dışından takım da ekleyemeyeceklerine göre "yaklaşıyor"diyebileceğimiz büyük fırsatın takipçisi olalım diyerek saygılar sunuyorum.

O ligi kuran adamlar zaten kendi ekonomik yapılarının da sürdürülemez olduğunu, borçlu olduğunu o yüzden de bu organizasyonu düzenlediklerini kendisi beyan ediyor; senden farkları yok.Bu argümanı kullanamazlar.İkincisi yıllık bütçeden kastettiğim Başakşehir misali bir takım ya da Premier Lig'de düşmeye oynayan takımlar değil.Halihazirda teklifi reddeden takımları çıkarırsak en güçlü alternatifden birisi biz kalıyoruz.UEFA baskını da bunu açıklamaları ile teyit ediyor.Kaldiki bu fonu sağlayan kişiler artık bu ligi kurduktan sonra geri adım atmaz.Kita Avrupası dışından takım da ekleyemeyeceklerine göre "yaklaşıyor"diyebileceğimiz büyük fırsatın takipçisi olalım diyerek saygılar sunuyorum.

Onların borcu yıllık gelirlerinden daha az, seninki yıllık gelirinin 3 katı o da en iyi döneminde. Şu anki gelir seviyesine göre 6 katı falan. Senden bayağı bir farkları var.

Benim yazdığım her donenin arkasında somut rakamlar var ama dikkat edersen sen sadece iddia ile bizi 12+3'ün 3üne alacaklarını iddia ediyorsun.

Neyse.

ya gs'yi sizde ne sanıosnz kardeşim hayrıdır ya bi kupo bi de götten maldan şeylere ne biat ettiniz

Onların borcu yıllık gelirlerinden daha az, seninki yıllık gelirinin 3 katı o da en iyi döneminde. Şu anki gelir seviyesine göre 6 katı falan. Senden bayağı bir farkları var.
Adminim bahsedilen yıllık gelir bizim gibi kulüpler için 150 m Euro(senin toplam borcun).Saglam bir proje ile gidersen ikna edersin ve borç felan da kalmaz ortada... Eğer bekleyelim Nihat'in Federasyon'un yanında duralım dersek biz zaten biteriz.

Adminim bahsedilen yıllık gelir bizim gibi kulüpler için 150 m Euro(senin toplam borcun).Saglam bir proje ile gidersen ikna edersin ve borç felan da kalmaz ortada... Eğer bekleyelim Nihat'in Federasyon'un yanında duralım dersek biz zaten biteriz.

O 15 kuran takim su 3,6 milyar bonus haric sene basi garanti 100 milyon katilma parasi alacakmis. Bize o zaman niye 150m versinler?

şahsen yıllık gelirimiz 150 milyon olsa
fenerin 15
beşiktaşın 10 olsa

ben buna şerefsizlik derim. şeref yoksunu gs derim böyle bişi olsa

Bu organizasyonun temeli reklam ve tv geliridir ve bunlardan gelecek payın büyük oranda kulüplere dağıtılmasıdır.. Dikkat edilirse 12 takımı oluşturan 3 ülkenin ortalama nüfusu 65 70 milyon. Icinde barindirdigi 4-5 takım hariç abd çin uzak doğu pazarıda dar. Türkiye ve Gs a bu organizyon icin bu anlamda bir sans gelecegi muhakkak. Kimse merak etmesin buraya katılacak Galatasarıyın reklam ve tv potansiyelise 12 takimin bazilarindan oldukca fazla olur. Galatasaray demek ayrica Orta Asya ve Ortadogu pazarınada acilmak demek

O 15 kuran takim su 3,6 milyar bonus haric sene basi garanti 100 milyon katilma parasi alacakmis. Bize o zaman niye 150m versinler?
Detaylar bugün açıklanacak,o bahsedilen para sadece katılım payı ve naklen yayin geliri.Arti sponsor, seyirci geliri felan eklenirse bambaşka rakamlar da ortaya çıkabilir.

şahsen yıllık gelirimiz 150 milyon olsa
fenerin 15
beşiktaşın 10 olsa

ben buna şerefsizlik derim. şeref yoksunu gs derim böyle bişi olsa
Ülkede sana karsi her türlü komplo kurulurken de Serefsizlik diyeceksin ozaman. Cünkü kendimi bildim bileli Türkiye de futbol Galatasaraya karsi oynaniyor net olarak haksiz bir rekabet mevcut.

Ülkede sana karsi her türlü komplo kurulurken de Serefsizlik diyeceksin ozaman. Cünkü kendimi bildim bileli Türkiye de futbol Galatasaraya karsi oynaniyor net olarak haksiz bir rekabet mevcut.

ülkede her takımın ağlaması aynı kurumlar ve devlet zaten yattara bunların sorumluları. gs'ye karşı oynanan bu kadar oyun olsa emin ol bu kadar ne şampiyon oluruduk ne sermayemiz olurdu. komployo gerek yok. kimsenin kimseden üstünlüğü yok

Geri
Üst Alt