Davutoğlu Yeni Bedelli Askerlik Koşullarını Açıkladı!

Askerlik bitmiş 15 yıl önce.artık ileride oğlum için takip ederim şimdilik beni çok ilgilendirmiyor Allah yardımcınız olsum gençler

Sony Xperia

Lanet olsun yapcağınız işe. Bedelli askerlik çıkartıp da nasıl bu kadar saçma yaş ve para sınırları koyabiliyorsunuz. 1 Ocak 1988 doğumlu birini 31 Aralık 1987 doğumlu birinden nasıl ayırabiliyosunuz ?

Ne biliyim CHP önerisindeki tarzda yıllık gelir/ödenecek fiyat orantısıyla birşeyler yapsanız düşük gelirli insanlarada olanak sağlasanız, aynı şekilde yaş sınırı değilde ne biliyim üniversite bitirmiş olma şartı olur bilemiyorum ya da normal şartlarda üniversite bitirme yaşı koysanız sadece daha çok insanı kapsayacak insanları yaş ve gelirlerinden dolayı ayrıştırmasanız ne olurdu yazık yazık yazık... 88'li olduğum için yararlanamadım evet çünkü ben bu haktan yararlanmayı 87'li arkadaşlarım gibi hak etmiyorum ...

Bu arada haktan yararlanabilenler için hayırlı olsun gerçekten çok büyük bir fırsat...

Kardeş %100 haklısın söylediklerinde biri diğerinden sadece 2-3 ay önce doğdu diye faydalanbiliyor..Hele 1 ocak 88 doğumlu olanları düşünemiyorum resmen 1 günle ya..

profesyonel ordu yapılanması beni endişelendiriyor, ırak ordusunun halini gördük ışide karşı tek kurşun atmadılar.

benim için çok iyi oldu zaten ikinci kez mecburi hizmete gidiyorum orda biriktirir öderim.

çocukuklarından beri ne bu 88lilerin çektiği arkadaş.
adamlar ne yapsalar haklı artık

pek anlayamadim
yas siniri simdi tam olarak nedir

almanyada yasiyorum yasim 28 askerligim 2024 e kadar ertenlemis durumda su an ..
benim icin yeni sartlar ne demekdir buna göre

umarım kanun meclisten geçerken 88lileride kapsar hale getirilip genişletilir

4 milyar 788 milyon $ para getirisi olacak devlete.bu paranın tümü savunma sanayi giderlerinde kullanılacakmış(umarım).

Ne zaman basvuru yapilacak 1 ocaktan itibaren mi ve ne kadar sure de basvurulabilecek . Bilen duyan goren

bedava lan.. kısa dönem ve kebap sayılabilecek bir askerlik yapmış biri olarak söylüyorum..

yaşınız tutuyorsa ve ona rağmen bu parayı vermeyip askere giderseniz, net gerizekalısınız..

param yok falan geçin o işleri... sabah akşam çalış, iki iş yap, yine de askere gitme.. aklın varsa tabi..

yok ben illa gidecem diyorsan git ebeninkini tersten gör.. sana herşey müstahak :) bak bu kadar da uyardım.. askerde ebeninkini tersten görürken beni hatırlarsın..

89 lular insan degilmi ? onlarda ister .. 90 da ister oyle gider .. bir yerde sinir belirlenmeli ..

Olay bu zaten ben 88'liyim üniversite ve lise öğrenimim boyunca genelde 90-86 aralığındaki insanlarla okudum. 86 doğumlusu da mezun 90 doğumlusu da mezun, çalıştığım yerde meslektaşım 91 doğumlu. Yani aslında 91 doğumlular hatta 92 doğumlular dahi şuanda eğitimlerinin ana kısmını tamamlamış ve iş hayatına başlamışlar bu insanların birbirinden hiçbir farkı yok, birbirleriden ayrılamazlar. Yüksek eğitimin tamamlanma yaşı normal şartlar altında bellidir, sınır olarak bu yaşı koyduğun zaman bunun altındakileride daha eğitimleri devam ettiği için üzmemiş olursun. Benim söylediğim sadece aklıma gelen ilk seçenek illa doğrusu budur demiyorum ama yani şuanki şekliyle saçmalıktan öte birşey değil.

Maddi olarak da 18.000 TL benim için çok uygun ama yine asgari ücret alan bir vatandaşında onun için çok uygun olan bir ücretle bedelli askerlikten faydalanabilmesi gerekirdi. Suistimaller çok olurmuydu? evet ama bunu engellemekte yine devletin görevi.

Faydalanamayan birkaç arkadaşım adına çok üzüldüm ben 87liyim kıl payı faydalandım..Evliyim eşim 3.5 aylık hamile işyerim var bırakamıyordum nasıl sevindiğimi anlatamam la neredeyse gözümden yaş gelecekti.. Ama bu hükümet olduğu sürece paraya çok ihtiyaç olacak sistem az buçuk belli oldu 2011'de çıkıp 2014'ün sonunda .ıkıyorsa bilin ki önümüzdeki 4-5 yıl içinde tekrar çıkma şansı yüksek..

Kardeşim hayırlı olsun. Diğer konuda da açıklamıştın müşkülünü. En iyisi oldu bizler için. Umarım yaş'ı da düşürürler, ki bence düşecek. 1 Ocak 1988'li bir arkadaş var. Yararlanamıyor. 1 günle kaçırıyor.

yarın çıkar hayır yanlış anladınız yok der.. Seçime kadar devam eder bu..

Kardeşim hayırlı olsun. Diğer konuda da açıklamıştın müşkülünü. En iyisi oldu bizler için. Umarım yaş'ı da düşürürler, ki bence düşecek. 1 Ocak 1988'li bir arkadaş var. Yararlanamıyor. 1 günle kaçırıyor.

Sağol burak sen o zaman da büyük bir inançla çıkacağını söylemiştin ben olumsuzdum... Ne yalan söyleyeyim büyük sürpriz oldu..İnşallah dediğin gibi yaş düşer 89'lu 90'lı arkadaşlar alınmasın lütfen ama 88 lilerden itibaren çok ciddi bedelli beklentisi oluşmuştu 88 lilere ayrı bir üzüldüm..

pek anlayamadim
yas siniri simdi tam olarak nedir

almanyada yasiyorum yasim 28 askerligim 2024 e kadar ertenlemis durumda su an ..
benim icin yeni sartlar ne demekdir buna göre
Senlik bir durum değil dovizli askerlik seninki,bu tasarı Turkiye'de TC vatandaşlari için.

89 lular insan degilmi ? onlarda ister .. 90 da ister oyle gider .. bir yerde sinir belirlenmeli ..

Kardeş 25 zaten hayal gibiydi Türkiye şartlarında çok çok zordu ..26'nın(89'lular) adı bile edilmiyordu duyumlar konuşmalar 25-27-28 üzerineydi..AÇıkçası ben akpden 30 bile bekliyordum çok samimi şekilde konuşuyorum..Eşime de dedim inşallah 1-2 yıl ertelenir bunlar yine 30 yaş çıkaracak diye.. Velhasıl medyadan takip edenler çok bilmez öyle bir 25 yaş duymuştur ama forumları takip ediyorsan 27 yaşın altındaki kardeşlerimizin beklentisi zaten yok gibiydi.. O yüzden 88'liler bu kadar dert yanıyor.. Tabi mantıken senin dediğin çok doğru illa ki birileri mağdur olaaktı bu yasadan

Neyse bir espri yaparak gireyim demiştim konuya ama burada kıl payı kaçırıp çok üzülen arkadaşlarımız var... Ancak şunu söyleyebilirim ki tarih olayı ne olursa olsun birilerinin çok üzüleceğini bilmek gerekir. 88 doğumlular için de çıkmış olsaydı bu sefer 89 doğumlular aynı şekilde isyan edeceklerdi...

Askerliğini (kısa dönem) yapmış birisi olarak bedelli çıkan ve maddi olarak bunu karşılayabilecek arkadaşlara hayırlı olsun, kıl payı kaçıran arkadaşlar için de başarılar diliyorum...

Geri
Üst Alt