Defans İçin Bir İddia da Almanya'dan!

Alpay Asma

Şef Gümüş Kıvrım

article_9cbb545495634993_1338040350_9j-4aaqsk.jpeg

Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirmek için arayışlarına devam eden Galatasaray'da bir isim daha ön plana çıktı.

Detaylar GSC Portal'da...

Arda'nın ilk sezonunda oldukça takip etme şansı bulmuştum Atletico maçlarını. Hafızam beni yanıltmıyorsa Perea ve Miranda'yla birlikte dönerli oynuyorlardı.. Manzano'nun gidişinin ardından Simeone tamamen Miranda-Dominguez ikilisine görev verdi tandemde.

Yine aklımda kaldığı kadarıyla, sol ayaklı ve geriden oyun kurabilme yeteneği var. Sol bek performansını görmesem de oynadığı maçlar olmuş, bu bir avantaj. Böyle joker oyuncular her zaman iş yapmıştır.

Sanılanın aksine tecrübesiz, pasif bir oyuncu değil. İspanya milli takımının alt yaş katogorilerinde azımsanmayacak seviyede kendine yer bulmuş ve kaptanlık yapmış. Yani liderlik vasfı da var.

Yine hava toplarında iyi bir oyuncu. Tipik İspanyol futboluna tam uymuyor açıkçası tiplemesi. Gerektiğinde topa sert ve agresiflik düzeyini iyi ayarlayabilen bir futbolcu.

Almanya kariyerini takip edemedim, dolayısıyla yerinde mi saydı, yoksa geriye mi gitti emin değilim ama Atletico performansı oldukça iyiydi. O performansı alabilirsek, kimsenin aklı kalmaz geride, bundan eminim.

Arda'nın ilk sezonunda oldukça takip etme şansı bulmuştum Atletico maçlarını. Hafızam beni yanıltmıyorsa Perea ve Miranda'yla birlikte dönerli oynuyorlardı.. Manzano'nun gidişinin ardından Simeone tamamen Miranda-Dominguez ikilisine görev verdi tandemde.

Yine aklımda kaldığı kadarıyla, sol ayaklı ve geriden oyun kurabilme yeteneği var. Sol bek performansını görmesem de oynadığı maçlar olmuş, bu bir avantaj. Böyle joker oyuncular her zaman iş yapmıştır.

Sanılanın aksine tecrübesiz, pasif bir oyuncu değil. İspanya milli takımının alt yaş katogorilerinde azımsanmayacak seviyede kendine yer bulmuş ve kaptanlık yapmış. Yani liderlik vasfı da var.

Yine hava toplarında iyi bir oyuncu. Tipik İspanyol futboluna tam uymuyor açıkçası tiplemesi. Gerektiğinde topa sert ve agresiflik düzeyini iyi ayarlayabilen bir futbolcu.

Almanya kariyerini takip edemedim, dolayısıyla yerinde mi saydı, yoksa geriye mi gitti emin değilim ama Atletico performansı oldukça iyiydi. O performansı alabilirsek, kimsenin aklı kalmaz geride, bundan eminim.

Hemen hemen her noktası doğru ama savunmacıdan beklenen ölçüde de güven verici değil. Yani sakarlıkları var bizim Chedjou ve Dany gibi. Hani bir Ujfa gibi rhat rahat izletmez maçları.

Hemen hemen her noktası doğru ama savunmacıdan beklenen ölçüde de güven verici değil. Yani sakarlıkları var bizim Chedjou ve Dany gibi. Hani bir Ujfa gibi rhat rahat izletmez maçları.

Bayern maçı haricinde net bir sakarlığını hatırlamıyorum açıkçası.

İnsan psikolojisidir sonuçta, demorolize olduğunda kendinden hiç beklenmeyecek şeyler yapma ihtimalin var. Geçtiğimiz sezon Ramos'un gönderilme durumu tartışılıyordu mesela. Oldukça fazla sayıda kırmızı kart görüp, saçma işler yaptığı için (ki bugünde bir vukuatı vardı) ama o Ramos Şampiyonlar ligi şampiyonluğunda Bayern ve final maçında attığı gollerle kupayı getirdi belkide.

Olabiliyor böyle şeyler. Stoper oyuncusunun kendini bulma yaşı 27-28'den sonrası derler hep.Bügün belki bu aşamayı kaydetmeyi bekleme lüksümüz yok ama Balanta da, Doria da kapalı kutu oyuncular. Belki inanılmaz stoperlere dönüşecekler ileride ama şu aşamada ikisine nazaran Avrupa tecrübesi olan bir oyuncu tercihi daha mantıklı. Semih'in yanında Doria ve Balanta kadar sırıtacağını düşünmüyorum.

Konu dışı ama forumun sağında solunda çıkan reklamları kapatmanın bir yolu yok mu ya? Her tıklamamda reklam...

Geri
Üst Alt