Nuri Aslantas
Büyük Kaptan
- 9 Aralık 2012
- 22.898
- 2.338
- 1.233
Yildirim Demirören 2011 yilinda Besiktas JK Baskani olarak bir Röportaj'de aynen su ifadeler kullanmis:
Yildirim Demirören: (2011)
" Yabancı sınırının bana göre artık kalkması lazım. Ama muhakkak altyapıdan en az bir en fazla 3 oyuncunun ilk 11'de sahaya çıkma mecburiyetinin konulması lazım. Türkiye, AB'ye adım adım yaklaşan bir ülke. Zaten muhakkak Avrupa Birliği vatandaşlarının Türk vatandaşları gibi Türkiye'de oynatılması olacak. Türk oyuncular Avrupa'da AB statüsünde oynayacaklarsa, çok yakında AB oyuncuları Türkiye'ye geldiklerinde Türk statüsünde oynamaya hak kazanacak"
Kaynak: Demirören: Yabancı sınırlaması kalksın - İHA
....................
Yildirim Demirören: (2014)
Simdi 3 Yil sonra bu kez TFF Baskani olarak tam tersine söylüyor:
"Türkiye, AB ülkesi değil. AB üyesi, kendi ülkesine gelmiş bir oyuncuyu AB statüsüne sokabilir. Ancak AB üyesi olmayan Türkiye, dışardan gelen bir oyuncuyu AB statüsüne dahil edemez. Yarın Afrikalılar çıkar, müslüman ülkeler çıkar 'Bize de bu hakkı tanıyın' der. AB statüsü teklifini geri çevirdik. Türk futboluna hayırlı olsun. Aldığımız kararın sonuna kadar arkasında duracağız."
"Bu sene 6 yabancı sahada veya kulübede, 4 yabancı tribünde devam edecektir. Kulüplerimiz Avrupa'da zaten 10 yabancıyla oynayabiliyorlar. Bunun için sorun yok. Geçen seneye baktığımızda çoğu kulübümüzün 4 oyuncusu yine tribündeydi. Ancak bir gerçek var ki geçen sezon Türkiye Ligi ortalamasında sahada süre olarak bulunan yabancı sayısı 4,6'dır. İkincisi, maalesef FIFA'da 289 dosyayla Türkiye, Avrupa'da dava bakımından birinci sıradadır. Yabancı sayısı ne kadar fazla olursa olsun milli takıma başarılı yansımadığına inandığımızdan bu kararımızın sonuna kadar arkasındayız."
Kaynak: Yıldırım Demirören yabancı sayısındaki son kararı açıkladı! - Milliyet Haber
3 Yil icinde ne degisti ? Bu Adam bilerek Galatasaray'ın ve Türk Futbolun önüne kesiyor! Baska Aciklamasi yok..