Derbi ve Avrupa Maçlarında Hazin Tablo!

Evet kısmen öyle. Onun kurduğu kadro ile oynuyoruz hala.

Hamza bile Olcan, Bilal, Carole, Semih gibi oyuncular ile Kadıköy deplasmanından Fener bundan daha iyi iken puan aldı, Beşiktaş'ı yendi içeride dışarıda. Trabzon'u yendi.

Bir kadro kuruluyor ve içinde Melo gibi savaşçı, Sneijder kadar keskin şutör ve zeki 1 adet bile futbolcu barınmıyorsa, kadro pas futbolunda hiç yoksa (tek alternatif Mariano-Soso beraber oynarsa o kanatta 1-2 pas) ve sadece fizik kondisyon olunca ayakta durabiliyorsa, aldığın adamların çoğu yine son kontratını, ya da Arap yarım adasına dönmeden önce ki son kontratını imzalayan hırsı olmayan isimler ise (Gomis'i tenzih ediyorum son kontratı olarak gelmesine rağmen çatır çatır oynadı maaşını da hak etti, gönderilmesi bu teknik heyete ve yönetime yazar) ben ortada bir başarı göremiyorum.

Sneijder, Bruma gibi isimleri yeniçeri diye gönderdi. Selçuk az mı yeniçeriydi. O da gidip her maç son 10 dakika oyuna alıyordu, Terim'de alıyor bugün.

Nasıl ki Terim konusunda fazla taraflı yorumlar yapılıyorsa senin de Tudor'a olan duruşun biraz fazla taraflı bana sorarsan. Bence bir halt olmayacaktı devam etseydik.

Yahu adam sorun yaşadı, sıfırdan kadro kurduk. Sonra gitti kendi kurduğu kadroda ki adamlar ile bile problem yaşadı. Yeni Malatya maçında oyuncular resmen gitsin diye maç sattılar geçen sene. Ndiaye dışında top oynamadı takım o maç. Yapanlar da Türk değildi yani, hani Terim gelir mi acaba desin? Udinese'ye gitti 3 hafta sonra gönderdiler anlayıp karakter problemi olduğunu.

Tamam da bugün Gomis haraç meraç satılırken, Feghouli anlamsız kadro dışı bırakılırken, Mariano ve Fernando bariz sıkıntılı iken Maicon ortalarda yok iken niye kimse hocayla oyuncuların arası açık demiyor?

Gelelim Udinese meselesine. Ben özellikle takip ettim. Adamın ne karakter sorunu ne de başka birşey sebep oldu bu işe. Adam 4 maçta düşecek bir takımla 7 puan topladı ve ligde tuttu. Gelecek sezon ile ilgili planları uymayınca, fikir ayrılıklarından ayrıldılar. İngilizce Türkçe haberlere bak istersen.

Hangi cifte standard yav, Fatih hoca icin yazilan mesajlari da mi göremiyorsun? Gecen sezon Tudor oldugunda ne gibi bir fark vardi Allah askina? Tudoru savunanlar da vardi elestirenler de vardi, bugünden farki nedir? Fatih Terim gibi bu takima Tudora göre cok daha fazla seyler kazandirmis adam icin neler neler yazilip ciziliyor. Fatih Terime karsi daha hos görülü olunmasi seni neden bu kadar sasirtiyor onu da anlamiyorum dogrusu. Tudor geldigi günden itibaren gecen sezonun ilk 7-8 haftasi haric bir sürü yanlis yapti. Sonra gitti o ilk 7-8 hafta sonrasi yine kendi hatalari ile takimi bildigin alabora etti. Bunun yanina ortaya koydugu kisisel tavirlar da isin cabasi oldu. Bu takima dogru düzgün bir sey verememis, iyi giden islere kendi hatalari ile comak sokmus ve kisisel olarak da sacma sapan davranislar sergilemis bir adama karsi tepkilerin daha cok ve daha sert olmasina sasirman gercekten ilginc. Su son mesajin ile ve yine bir cok baska mesajin ile Tudor ve gecen sezon basta oldugu dönem icin bahaneler yaziyorsun ama Fatih Terimi savunanlarin bahane üretmesini elestiriyorsun, bu da ayri bir ilginc.

Bu mevzu sadece bizi degil , fbjk yi de ilgilendiriyor , 3 sebebi yazdik

1-) Sonunda uygulanan ffp kararlari
2-) 14 e cikarilan yabanci sayisi
3-) Video hakem

Bu 3 faktor , anadolunun hakkini sonunda almasina sebep oluyor . Futursuzca para veren , yahut bos beles yabancilari alan ve hakemlerce surekli kollanan buyuklere mustehak

Basaksehir iyi yonetilse de sampiyonunun hic kimseyi hareketlendirmeyecek bir takim olmasi

Keske trabzonspor bir atak yapsa .

Hangi cifte standard yav, Fatih hoca icin yazilan mesajlari da mi göremiyorsun? Gecen sezon Tudor oldugunda ne gibi bir fark vardi Allah askina? Tudoru savunanlar da vardi elestirenler de vardi, bugünden farki nedir? Fatih Terim gibi bu takima Tudora göre cok daha fazla seyler kazandirmis adam icin neler neler yazilip ciziliyor. Fatih Terime karsi daha hos görülü olunmasi seni neden bu kadar sasirtiyor onu da anlamiyorum dogrusu. Tudor geldigi günden itibaren gecen sezonun ilk 7-8 haftasi haric bir sürü yanlis yapti. Sonra gitti o ilk 7-8 hafta sonrasi yine kendi hatalari ile takimi bildigin alabora etti. Bunun yanina ortaya koydugu kisisel tavirlar da isin cabasi oldu. Bu takima dogru düzgün bir sey verememis, iyi giden islere kendi hatalari ile comak sokmus ve kisisel olarak da sacma sapan davranislar sergilemis bir adama karsi tepkilerin daha cok ve daha sert olmasina sasirman gercekten ilginc. Su son mesajin ile ve yine bir cok baska mesajin ile Tudor ve gecen sezon basta oldugu dönem icin bahaneler yaziyorsun ama Fatih Terimi savunanlarin bahane üretmesini elestiriyorsun, bu da ayri bir ilginc.

Ben bahane yazmıyorum. Aç bak o maçlarda en çok kim eleştirmiş Tudor'u. Ayrıca Sneijder konusuna da bakalım.

1. Bahaneler sürekli Terim için üretiliyor.
2. Taraftarın örgütlü kısmı ahbap-çavuş ve çıkar ilişkisinden sesini çıkaramıyor. Normalde geçen seneye göre bakarsak şu anda Florya'ya ölüm mölüm yazıları yazılması gerekmez miydi?
3. Medya. Bir Allah'In kulu soru soramıyor, hocayı eleştiren yazı yazamıyor. Oyunculara yüklenen, yönetime yüklenen, kondisyonere yüklenen var.

Bunları gerçekten göremiyor musun?

Tamam da bugün Gomis haraç meraç satılırken, Feghouli anlamsız kadro dışı bırakılırken, Mariano ve Fernando bariz sıkıntılı iken Maicon ortalarda yok iken niye kimse hocayla oyuncuların arası açık demiyor?

Gelelim Udinese meselesine. Ben özellikle takip ettim. Adamın ne karakter sorunu ne de başka birşey sebep oldu bu işe. Adam 4 maçta düşecek bir takımla 7 puan topladı ve ligde tuttu. Gelecek sezon ile ilgili planları uymayınca, fikir ayrılıklarından ayrıldılar. İngilizce Türkçe haberlere bak istersen.

Gomis'in satılmasında Terim'den çok bence yönetimin suçu var ama güvenmeyecekti o kadar az gün kalmışken bunlar beceriksiz diyerek. Kafasında zerre Eren ile devam etmek olmadığını ifade etti aslında.

Feghouli ile Maicon da farklı hikayeler. Feghouli konusunda hocanın hatası büyük. Şu an oynamaması normal. Ama geçen sene de sürekli bir güzel performans verdi mi dersen o kontratın hakkı olacak? Ona cevabım alternatifsizliğine rağmen hayır. Ben olsam ben de göndermek isterdim. Gitmedi, kalınca da faydalanmaya çalışırdım oynatırdım. En azından kötü de oynasa zeki biri.

Maicon ise aldatma hikayesi sonrası iyi giderken birden çköküş yaşadı. O kadar duygusal olarak etkileniyorsan o zaman profesyonellik gereği paranı da alma. O konuda da ben suçun çoğunu oyuncuda buluyorum. Suç derken profesyonellik anlayışı yetersiz anlamında.

Bu mevzu sadece bizi degil , fbjk yi de ilgilendiriyor , 3 sebebi yazdik

1-) Sonunda uygulanan ffp kararlari
2-) 14 e cikarilan yabanci sayisi
3-) Video hakem

Bu 3 faktor , anadolunun hakkini sonunda almasina sebep oluyor . Futursuzca para veren , yahut bos beles yabancilari alan ve hakemlerce surekli kollanan buyuklere mustehak

Basaksehir iyi yonetilse de sampiyonunun hic kimseyi hareketlendirmeyecek bir takim olmasi

Keske trabzonspor bir atak yapsa .

Kasımpaşa da proje takımı. Ama o bile şampiyon olsa en azından bir semt sevinir. Daha mütevazı bütçelere kurulmuş, scouting emeği verilen bir takım. Başakşehir olunca kim sevinecek ya. belediye işçileri mi? 10 yıl önce öyle bir semt bile yoktu.

Formda olan yırtıcı aslanlara ihtiyacamız var bunun gibi, ruhsuz heriflerle kolay maçları kazanırız anca

5b0dbc8f66a97c43510c62e9

Kasımpaşa da proje takımı. Ama o bile şampiyon olsa en azından bir semt sevinir. Daha mütevazı bütçelere kurulmuş, scouting emeği verilen bir takım. Başakşehir olunca kim sevinecek ya. belediye işçileri mi? 10 yıl önce öyle bir semt bile yoktu.

Trabzon olsun , haklari yendi bir cok sezonda

Ama onlar da artik bir cikis yakalasin , hakem safsatasi donmezse istanbulda bjk yi yenip ciddi aday olurlar

Basaksehirle de maclari iceride

Tudoru kondisyoner olarak getirelim takıma iş çözülsün. Td olacak kapasite yok ancak iyi kondisyoner olur kendisinden,güzel çalıştırıyor takımı yalan yok.

geçen sene fatih terim olmasaydı muhtemelen 22 maçtada galibiyetimiz olmayacaktı derbi maçlarında

Uzucu bir istatistik. Ancak bu donemde gelen sampiyonluklar ve kupalar gozardi edilmemeli

Ben bahane yazmıyorum. Aç bak o maçlarda en çok kim eleştirmiş Tudor'u. Ayrıca Sneijder konusuna da bakalım.

1. Bahaneler sürekli Terim için üretiliyor.
2. Taraftarın örgütlü kısmı ahbap-çavuş ve çıkar ilişkisinden sesini çıkaramıyor. Normalde geçen seneye göre bakarsak şu anda Florya'ya ölüm mölüm yazıları yazılması gerekmez miydi?
3. Medya. Bir Allah'In kulu soru soramıyor, hocayı eleştiren yazı yazamıyor. Oyunculara yüklenen, yönetime yüklenen, kondisyonere yüklenen var.

Bunları gerçekten göremiyor musun?
Yoo hepsini görebiliyorum, bunlari da inkar etmiyorum ama senin bunlari sanki inkar ediyormusuz gibi davranmam ilginc. Örnek verdiklerin ise iki tane ne oldugu ve bugüne kadar davranislari herkes tarafindan bilinen organ. Her ne kadar spor yorumculari arasinda tek tük olsa bile Terime yüklenenler olsa bile bunlar böyle. Ancak senin bunlari öne sürerken atladigin iki önemli faktör var. Birisi Terim ve Tudor arasinda cok büyük fark oldugu ve bu yüzden de tepkilerin farkli olmasi ki bu da dogal bir sey. Örnek vermem gerekirse Alman Milli Takimi ve Klinsmann / Löw dönemi öncesi görev yapan teknik direktörler. Adamlar neler neler söylüyorlardi o basarisiz dönemler de calisan teknik direktörler icin ve o teknik direktörler pek fazla görevde kalamadilar. Bugün ise Löw Alman Milli takimi ile gelmis gecmis en basarisiz dünya kupasini oynadi ve yapilan elestiriler o bahsettigim dönem yapilan elestirilere göre cok baska. Bu da dogal, bir tarafta hic bir basarisi olmayan teknik direktörler, diger tarafta dünya kupasini almis teknik direktör. Bu dünyanin hemen hemen her yerinde böyle, basarisiz olan teknik direktörler gönderiliyor, en yakin örnegi Real Madrid. Yine dünyanin her yerinde bir takima basarilar kazandirmis tenik direktör ve oyunculara karsi tepkiler daha ilimli olur. Bir diger faktör ise Tudor ve davranislari. Yani öyle bir yaziyorsun ki sanki Tudor bahsedilen süreci cok iyi yönetmis gibi. Bütün bunlarin verilen tepkilere ve bunlarin dozajina etkisini göz ardi etmen gercekten sasirtici.

Bunun yaninda bahaneler konusuna gelince. Tudor ile ilgili sadece bundan önce yazdigin mesaj ile degil, baska bir cok bahaneler ile dolu mesajini hatirliyorum. Gecen sene elestirmis olabilirsin, ona da bir sey demiyorum ama gecen sene de Tudoru savunurken bahaneler ürettigini hatirliyorum. Ben senin Tudor ile iligli davranislarinda Terim özelinde elestirdiklerin ile cok fazla bir fark göremiyorum. Kendine bile itiraf edemedigin bariz bir takintin var Tudor konusunda.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt