Derbinin Hakemi Kim Olmalı?

Kemal Tan Canatan

Dursun başkanla sonsuza
Hocaların Hocası
Sizce iki tarafi da tatmin edecek derbi hakemi kim olmali?

Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.

HUM daha gecen hafta Trabzon-Fener macini yönetti.

Derbiye vermezler bence.

Genç olsaydı tereddütsüz Collina getirilmeliydi derdim. Olsun, belki Erden başkan GSTV'ye yorumcu olarak getirir. 😌

derbiler için var dahil yabancı hakem ithal edilmeli. kademeli bir şekilde de tamamen geçilmeli. herşeyimizin ithal olduğu bir ortamda yabancı hakem diyince aaovv. milli takım adına yarısan birsürü yabancı uyruklu insan varken konu hakem olucan taviz verilmemesi ilginc gercekten. milyon avroların döndüğü ve bu kadar ilginin olduğu bir sporda kendini geliştirememiş sağlık ve dil testlerinde sınıfta kalmıs oyunu okuyamayan adamlardan olmaz. farklı isimlerle aynı gelişmemezlik üzerinde ısrarcı olmak salaklıktan baska bir sey değil. ne zaman liyakat adam gibi uygulanır bu işlerde o zaman yerlileşmeye geçiş yapılabilir.

evet 100 milyona doğru giden bir nufuslu bir ülkede hakem çıkaramama büyük bir sorun, utanılacak da durumdur. ama bu durumda utanması gereken izleyiciler değil yetkililerdir. onlar problemi çözemedi diye ben ekran basında sinirlenmek zorunda değilim. ben en iyi imkanlarla, en iyi oyuncularla, en iyi oyunu izlemek zorundayım. bunu da yapmak o yetkililerin görevidir. ister yabancı hakem, ister liyakat tercih kendilerinin. o yüzden yayıncıların muslukları kısmalarına da kızamıyorum haklı adamlar. her mac entrika, her maç eyyam, her maç seyir zevki düşük maçlar. bunlar göz önüne alındığında iyi bile para veriyorlar.

sen yukarda bahsettiğim iyi imkanları, oyunu sunama sonra izleyiciler korsana kayıyor diye ağla. çok ağlarsınız daha. en iyi şartları en iyi oyunu sunmadığınız sürece bu işin de önünü alamazsınız. sen insanların kafasındaki soru işaretlerini kaldır bak nası artıyor decoder ve yasal yayın izleyicileri.

en iyi hakem halil umut meler gibi gözüküyor

Geri
Üst Alt