Cevap: Devre Arasında Kadromuza Katmamız Gereken Oyuncular Kimler ?
Sistem her ne kadar 4141 gibi gözüksede, Hasan Sas açiklamalarinda 253 diyordu, yani 433.
433'te Yigit Gökoglan tarzi adamlar ile gol sikintisi yasarsin. Kanatlarin golcu isimler olmasi lazim, zaten 3 forvet ile oynamazsan, sistem 451'e dönüsür..
Elimizde Baros, Elmander, Sercan ve Kazim gibi 4 forvet var, Baros 11'de ise yaramaz artik, maç çevirmek için iyi olur ama.. Bu 4'lüden en fazla 1'i banko oynamalidir ideal bir Galatasaray 11'inde.
Yani ileri'ye 2 klas adam sart, golcü olmalari sart. Bu anlamda Podolski çuk otururdu sol forvet'e, sag'da Johan/Kazim/Sercan üclüsünden biri geçer, orta'ya da komple bir forvet lazim. Rooney ve Messi gibi geri'ye de gelip pas yapacak, stoperleri yaninda getirip, ilerideki diger iki'liye bos alan yaratacak bu adam. Kim alalim derseniz, bunu yapabilecek, ve alabilecek güçte oldugumuz en iyi ihtimal: Didier Drogba, ancak artik almazlar diye düsünüyorum. Yerli olarak Cenk Tosun bunu yapabilecek potansiyel'e sahip, Samed Yesil (yasi genç, simdilik yeterli olmaz tabiki), Muhammet Demir ve Sahin Aygünes (simdilik yeterli degiller bunlar da tabi ki). Ancak alabildigimiz en iyi yerli forvetleri almamiz sart. Cenk Tosun formsuz, fiyat'i sene basindaki gibi çekmezler, o yüzden ben yine'de almaya çalisalim derim, Fatih Hoca önderliginde neler yapabilir tahmin edebiliyorum az çok.
Gelelim devre arasi hangi iki forvet alinmalidir:
Podolski, Drogba, Sahin Aygünes, Cenk Tosun (Podolski + Cenk'te süper olurdu)
433 oynayan takim'da en az 6 forvet olmasi gerekir, 2 tane kaliteli adam daha alirsak bu bölge sorunsuz'a yakin olur ve artik gol atmak'ta o kadar zorlanmayiz.
Orta saha simdilik iyi görünüyor, ama alternatifsiz. Elimizde kim var? Melo, Selçuk, Engin, Yekta ve Ayhan. Ayhan bu yil'i götürür yedek olarak, onun yerine gelecek sezon baska bir yerli alternatif alinir. Ancak bu yil için direk 11'e girecek bir adam lazim devre arasinda. Olcan Adin ve Alper Potuk iyi giderdi bu takim'a.
Defans'ta Çaglar ve Servet kesinlikle takim'dan uzaklastirilmali'dir. Hakan ne kadar bu yil daha iyi gözüksede onun yerine kaliteli bir sol bek lazim, yerlilerden bir tek Hasan Ali ondan iyi diyebiliriz, Gökhan Süzen vs vs onlar bizde Hakan kadar oynayamazlar. Hasan Ali'ye para'yi bastirmak gerek, ama onu alip kazandik mi, defans'ta yillarca sol bek'te hizmet verecek adam'in olur, arkasinda da Hakan gibi bir adam'in olur. Sabri, Eboué ile sag bek yeterli zaten, stoperler: Ceyhun, Ujfalusi, Semih ve Zan. Zan'in bu yil için 4. alternatif olarak yeterli'dir, ancak Ceyhun'un da bir an önce denenip, belli olmasi lazim bura'ya transfer gerekior mu gerekmiyor mu.
Kale'ye ben Ufuk veya Aykut'u gönderirim, üçüncü kaleci A2'den gelsin.