# Diego Forlan

Cevap: Forlan Galatasaray'a çok yakın...

Gelse gelirdi pek umutlanmayalım bence.

Keşke gelse Forlan çok isterim.

EmreUtkucan Emre Utkucan

Forlan gelmek istemiyor.. Yani bu transfer zor. Umarim fikri degisir.

Ben soğudum Forlan'dan. Onun yerine ofansif meziyetleri olan bir orta saha alırsak bizim açımızdan daha faydalı olur.

Forlan transferine olumsuz bakılmasının başlıca iki nedeni var bence. İlki, transferin ilk duyulmaya başlandığı dönemde gerçekleşen süreç ve Forlan'ın yaptığı açıklamar. Eğer gerçekten Forlan'ın A.Madrid'ten yüklü bir alacağı varsa, bu yaptığı açıklamalar son derece normaldir. Teknik direktör değişimine rağmen orada kalmaya pek gönüllü olmadığını düşünüyorum, çünkü geçen sezonun başından itibaren ayrılmak istediğini dile getiriyordu. Forlan'ın para konusundaki tavrı ve buraya geliş şekli görüşmeler sırasında anlaşılabilecek bir durum. Transferleri kim yaparsa yapsın mantığıyla, isim gözetmeksizin herhangi bir yönetici görevlendirilirse anlaşılmaz tabi. Bu yüzden Forlan'ın buraya bakış şekli doğru iletişim ile anlaşılabilir ya da olumsuz bakış açısı kulübün verimi doğrultusunda şekillendirilebilir. Zaten hazırlık maçlarında görülen hava kısa sürede dağılmaz ve oyun anlamında düşüşler yaşanmazsa Forlan'ın ben parama bakarım mantığını seçeceğini düşünmüyorum. Çünkü oyuncuyu bu düşünceye iten en önemli sebeplerden biri takımın içinde bulunduğu durumdur, ki Forlan'ın karakter yapısı da kesin yatar mantığını benimseyecek bir durumda değil. O yüzden Guti muamelesi yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.

Olumsuz bakılmasının bir diğer nedeni ise, olası Forlan transferi ile hazırlık maçlarında iyi performans sağlayan oyun şablonun değişme olasılığı. Çünkü Baros'un yedek kalma ihtimali pek kolay gözükmüyor. Bu yüzden Forlan'ın Baros'un arkasında ikinci forvet gibi oynaması, takımın savunmasını sekteye uğratabilir. Üçlü orta sahanın direnci bu şekilde azalacaktır. Bunu bir şekilde çözebilmekte mümkün. Kazım'ın yerine Sabri'nin oynaması ve Sabri'nin direkt Kazım'ın görevini üstlenmesi yerine, orta alanda üstlendiği role yakın bir rol benimsemesi. Bunun uygulanabilirliğini olası kılan noktalardan biri de, Ujfalusi'nin sağ açık gibi oynaması. Bu hamle ile Kazım'ın sorunlu olan savunma yönü hem giderilmiş olacak, hem de ofansif olarak daha iyi katkı alınabilecek bir oyuncuya yer açılabilecek. Tabi tüm bunlar birer olasılık. Hazırlık maçlarını dikkate alarak transfer yörüngesini değiştirmekte mümkün olabilir. Ujfalusi'nin sağ bek performansı, iki stoperin güven vermeyen performansları, üçlü orta sahanın performansı sezon başından süre gelen sağ bek ve forvet arayışlarını değiştirebilir. Bu da güçlü bir ihtimal.

2 yillik sözlesmeye evet derse, yillik ücretide abartmazsa belki olabilir. Forlani alirsak böyle birsey olur.

Muslera-Sabri-Servet-Ujfalusi-Maalesef-Melo-Selcuk-Eboue-Arda-Forlan-Baros

Forlan alirsak Eboue sart cünki sag kanat defansif-ofansif dengeli olmali. Sabri-Eboue dönüsümlü oynarlar faydalanabiliriz. Eboue yerine bir Keita'yi alirsak biraz ofansif olur gibi. bir bakalim :

Muslera-Sabri-Servet-Ujfalusi-Maalesef-Melo-Selcuk-Keita-Arda-Forlan-Baros

Keita+Forlan offf yakar ortaligi harbiden.

Ekonomik olarak kulübü zorlamayacaksa transfer edilsin yoksa gerek yok.....

Agüero'yu da sattılar.

Ne istiyor bu Atletico Madrid, ben olsam satmazdım Forlan'ı.

Neymar'ı alabileceklerse satsınlar tabi.

Aysal: medya forlanı kurcalamaya devam etsin

Forvet alınacaksa bu Pivot özellikli değil Forlan tipinde olmalı:Topla iyi,sezgisi güçlü,pozisyon almasını bilen,özgüveni yüksek,duran top ustası,orta saha meziyetleri olan ve en önemlisi liderlik vasfı gelişmiş biri...Keşke 2 yaş daha genç olsaydı...

32 yaşında adam,oynama isteği düşük olurda seneye yüksek yıllık ücreti nedeniyle ''Nasıl etsekte elden çıkarsak?'' dermiyiz endişesi çok da haksız değil...Onun yerine Arshavin gibi bir kanat hücumcusu alınıp 3 lü orta saha (3. sü Lass olsa keşke) ile oynamak daha sağlamcı bir yaklaşım olur ki ligimizin yapısı bunu daha mantıklı kılıyor...

Hasılı kararsızım;Arshavin mi,Forlan mı?...

Forlan seneye kıçını kaldıramaz

Tabi burda kaldırmasına gerek kalırmı bilemem

Aman gelmesin ya ne olacak...33 yaşında adam, 2 yıl oynayacak diye, hem de ilk yıl Avrupa'da bile yokuz, ne gerek var bununla uğraşmaya. Gitsin Katar'a.

Böyle adamlara taviz verirsek yakında M. Demirkol'un dediği gerçek olacak zaten, Katar'a döneceğiz.

Forlan için söylenen olumsuz cümlelere pek katılmıyorum. Ulfaluji ilk transfer edildiğinde ''yaşlı'' ''kazık yedik'' ''yatmaya geldi'' vb. bir sürü yorum yapıldı. Bakınız:

* Fizik gücü: 32 yaşındaki bir futbolcu için oldukça güçlü ve yıkılmaz bir fiziğe sahip. İşini profesyonalce yapan bir futbolcu.

* Yaşı: Şu anda yere göğe koyamadığımız (haklı olarak) ulfaluji ile aynı yaşta. Son transferi biz olabiliriz ama bu galatasarayımızda yatacağı manasına gelmez. (Bkz: Ulfaluji, Hagi, Popescu, Taffarel...)

* Yetenekleri: Topla iyi dribling yapabilen tekniği iyi ve ayağına hakim bir oyuncu. Uzaktan attığı golleri ve frikikleri hepimiz biliyoruz zaten. Ayrıca takım sıkıştığında sorumluluk alabilen lider yapılı bir futbolcu.

* Ücret: Eğer takımımızda iyi futbolcular izlemek istiyorsak büyük paraları gözden çıkarmalıyız. (Bkz: Arda-3 Selcuk-2,5 Melo-3.3 Baros 2,7.....) Tabi bu noktada 5 milyon £ ve benzeri denge bozabilecek rakamlara önemle dikkate alınmalıdır. ( 4'e kadar verilebilir bence :) )

Sonuç olarak şu ana kadarki tavırları ile birçok Galatasaray taraftarını ( Ben dahil :) ) gıcık etmiş olsa da adı geçen ve alınabilecek 'Second Striker' yada 'Playmaker' tipi oyuncular içinde en mantıklı 2 seçimden biridir. ( Diğeri 'Arshavin Reis' gönüllerin kralı :) )

Demem o ki ; Ya bu sarı civcivler kümede kalırda Ali Sami Yen Spor Kompleksine gelirse, Forlan'da şöyle 25 metre civarından çatala asarsa :D Forlan iyidir iyi ! :D

bu adamı eskiden severdim de şu transferin uzaması tavırları konuşmaları kıl oldum ya..gelcekse gelsin yıllık 3.5M den de fazla verilmesin. fazlasını ısterse arshavin var aquilani var galatasarayıma futbolcumu yok ya..

Ne kadar yakın?

Onu söylemeleri lazım..

Geri
Üst Alt