oncelikle - selamlar sevgili mehmet ,
su sira tv de izledigim iki dizi den biri bu dizi .
forumumuz da basligini da acmistim , gerci farkli bir nedenden pisman oldum akabinde
@Murat Saylak 'a rica ettim -basligi kaldirdi .
diziye donersek , dizi nin cekim tarzini sinematografik kalitesini oldukca begendim . ki ,
ilk bolum meshur giris sekansini *scarface filmine benzettim
( sasali kosk , genis merdivenler , duvarli bahceli alan , yerde yatan adamlar , scarface filmi_final_spoileri gibi -dizinin finalini- cagristiran esref'in son hali , arkada calan dokunakli melodi ve olusan genel karanlik hava) .salt bu sekans yonunden bile -beni kazanmis ve diziye cekmisti esref ruya . < - >
diger yandan ,
diziye asil baslama nedenim cagatay ulusoy oyunculugu . diger faktor , saglam galatasarayli olusu .
esref'in yanindaki karakterler de kendilerine has orijinal tiplemeler . faruk'u derinlik buluyorum. kitap,siir, duzgun turkce'ye verdigi onem vb . gurdal'i ozellikle dizi nin mizah tarafina katkisi dolayli renkli buluyorum. muslum karakteri ise bi tik gizemli yazilimda , flashback'lerle gecmisini islemelerini isterim .
villain secimlerini (nusret aga) kaliteli buldum . usta bir oyuncu secmeleri stratejik olarak olumlu bir hamle idi dizi adina .
dizi de arti ve eksi buldugum yonler genel baglam da elbette var, bu diziyi izleyene forumumuz da ilk defa denk gelmemle ortaya karisik bu mesaji yazayim istedim. haliyle simdilik bi cirpi da aklima bunlar geldi .
ps ;
3.bolumu izlememissin anladigim kadariyla , olur da izlersen, asagidaki sekansa dair yorumunu okumak isterim (spoiler) :
saygi ve selamlar.