A model family
Daha izledim ama konusu Netflix dizisine benzer. Kartelin parasini aklayan dizi, adini unuttum

Geçen hafta başladım, ilk sezonu biraz vasat olsa da sonrasında merak unsuru ön planda olduğu için aktı gitti 5 sezon. Toplamda 6 sezonmuş ama Netflix'te yok sonuncusu.

lod.webp

# binnur kaya , olgun toker, ecem erkek , zeynep camci nin basrollerinde yer aldigi yeni bir dizi geliyor.
ismi ; selma. yeni sezonda ekranda olacak.

@Murat Durmaz , @ tuncay van
( binnur ve olgun'un oyunculuklarini cok begenirim)

kult dizilerimizden *halka dizisinin , yeni bolumleri ozelinde - ilk 4 bolumu yazilmis .
4 bolum daha yazilip akabinde cekimlerine gecilecekmis. simdilik eski ekipten kimler olacak belli degilmis - yazim isleri biter bitmez oyuncularla gorusulecek .

buyuk ihtimal digital de olur yeni bolumler.

Geç de olsa Oz dizisine başladım, ilk sezonu bitirdim. Muhteşem bir yapım.

'Selamünaleyküm brothers!'

1662204535411.webp

sevgili @Onur Adıbelli ,

malesef izleme imkanim olmadi - fakat, ozellikle 2.ekledigin dizi de gecen bazi yerler ( derry, castle rock kasabalari) stephen king ustadin romanlarin da ve kisa hikayelerinde gecen, belirtilen yerler /kurgu kasabalar dolayli.
it ~ bag of bones ~ dreamcatcher <=> hikayeleri > (derry bolgesi) -
needful things ~ the dark half ~ cujo ~ the dead zone <=> hikayeleri > (castle rock bolgesi) ...

ustteki *ikisi ile beraber < + > * the jerusalem's lot( meshur ,salem's lot) bir tur ucleme kurgu/fictional kasabalar olarak cogunlukla yazar sking'in hikayelerinin gectigi yerler olarak dikkati ceker.

< yazar *s king 'in de buyuk bir > *h.p. lovecraft hayrani oldugunu da belirtmek gerekir bu denklemde.
dolayisiyla, ustte belirttigim nuanslar ve ucleme / trinity homage(saygi durusu vb) <<< - >>>
velhasil , buyuk usta nin uclemesine homage/saygi durusu olarak gorulur.
bahsini ettigim h.p ustadin kult uclemesi ; *arkham, *innsmouth , *dunwich .

bu ara detayi nacizane belirtmemin nedeni, dizi ve romanin(s king), cok ozel buldugum h.p lc ustadi bir sekilde onore etmesi dolayli yazmayi dusundum.

ustadin kendisinin eserlerini ve *ilham alindigi/esinlendigi film ve dizilere bir sans vermeni tavsiye ederim.

ilk diziyi de izlemedim.

*eskilerden gidiyoruz, bir dizi onereyim bilim kurgu - kult bir dizidir - h.p lc ustad dunyasindan esinlenme:
(dizinin *yaraticisi buyuk h.p hayrani oldugundan, kendiside aciklamasinda belirtmis idi vakti zamaninda) .
dizi : babylon 5

yeniden cekilmesini istedigim kult dizilerden...

saygi ve selamlarimla

Geri
Üst Alt