Yellowjackets

Hiçbir şey bilmeden başladım diziye. ABD'de bir lisenin kız futbol takımının (bildiğimiz futbol) Kanada'ya turnuvaya giderken uçaklarının düşüp ormanda hayatta kalmaya çalıştıkları üzerine oluşturulmuş bir yapımmış. Dizi başlar başlamaz yamyamlık temasından giriyor, dizinin yarısında kızların ormanda mahsur kaldıkları dönem gösteriliyor (1996 yılı), yarısında da yetişkin olduktan sonraki, daha doğrusu oradan kurtulup kazadan 25 yıl sonraki halleri (toplam 19 ay mahsur kalmışlar) gösteriliyor.

Saçmasapan bir dizi herhalde derken ilk sezonu acayip sardı, çok hoşuma gitti muhabbetler. Hele bir de 90'ların temasını çok sevdiğim için ekstra hoşuma gitti. Hatta işteyken ulan eve gitsem de devam etsem ne olacak acaba diye merak etmeye başladım. Açlık hissini vermek için türlü psikolojik vakalar yapmışlar. Onun üzerine bir de dizinin mistik bir tarafı var, onun da ayrı bir psikolojisi var. 2. sezonda yine iyi kötü giderken bir yerde tamamen sapmaya başlayıp kara komedi yapalım derken absürt komediye geçiş yapıp her şeyin içine etmeye başlıyorlar. Elijah Wood falan bile geliyor diziye ama diziyi kurtarmayı geçtim o kadar saçmasapan bir karakter oynuyor ki daha da içine ediyor.

Dizideki karakter türleri güzel, tekdüze davranmıyorlar. Hepsinin ayrı bir insani tarafı da var sapıtık tarafı da var. Bizim jenerasyondan başkası fark etmiş midir bilmiyorum ama izlerken şunu fark ettim, günümüzde geçen ve yeni jenerasyonun hali, tavrı davranışlarından ne kadar illallah etmişiz, ne kadar tiksinmişiz ve bu 90'ların dizisi resmedilirken, kız oyuncular yeni jenerasyondan bile olsa sanki 90'ların tavrıyla yaşamaları gerektiği öğretilmiş. Bu çok hoşuma gitti. Şimdi malum elinde cep telefonu, dudaklarını bükerek selfie çeken, seksi ve olgun göründüğünü zannedip sürekli sesini çatallayarak konuşan mallar gibi davranmıyorlar. Arada uyuz tipler var, bazı olaylara verilen yetersiz tepkiler var tabii ama normal, o kadar olur.

Kısaca 2. sezonun ortalarına kadar belki beklediğimden çok daha iyi bir diziydi. 3. sezonda ne yaptılar bilmiyorum ama pek dikiş tutturabileceklerini sanmıyorum. Karakterlerin yetişkinlikleri çocuklardan daha çocuk gibiler ve saçmalıkların sonu gelmiyor.

Lilyhammer'ı baya komik buldum izlenebilir başrolde Sopranos'taki Silvio var.

Fraiser yeniden çekilmiş. Niles olmadan izlemek üzücü.

esref ruya youtube da ilk bolum ; 18 milyona dogru gidiyor...

nazarimda , - ezel dizisinden sonra - denk geldigim en kaliteli is .
iki dizide de imzasi olan uluc bayraktar'i da tebrik ediyorum. keza, ^ethem ozisik'in kalemi de saglam ve kaliteli.<- en son -> marasli dizisinde o kaliteyi bi tik hissetmistim . keza, cok methedilen poyral karayel de yanilmiyorsam ^kendisi imzali .

umarim bu esref ruya dizisi ilk 2 bolumde oldugu gibi bundan sonra da ayni kalitede devam eder.

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Murat Durmaz , @Vasfi Vural , @Barış Savaş , @Tuncay Van

saygi ve selamlar .

esref ruya youtube da ilk bolum ; 18 milyona dogru gidiyor...

nazarimda , - ezel dizisinden sonra - denk geldigim en kaliteli is .
iki dizide de imzasi olan uluc bayraktar'i da tebrik ediyorum. keza, ^ethem ozisik'in kalemi de saglam ve kaliteli.<- en son -> marasli dizisinde o kaliteyi bi tik hissetmistim . keza, cok methedilen poyral karayel de yanilmiyorsam ^kendisi imzali .

umarim bu esref ruya dizisi ilk 2 bolumde oldugu gibi bundan sonra da ayni kalitede devam eder.

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Murat Durmaz , @Vasfi Vural , @Barış Savaş , @Tuncay Van

saygi ve selamlar .
Ezel gibi diziyse izlerim Suat abim

Ezel gibi diziyse izlerim Suat abim
bariscim , begeni vb goreceli elbette. diziyi sunulan dunyasini her anlamda ben bariz begendim. acik kanaldan fazla dizi izlemem, sectiklerimde de bold ozen gosteriyorum . bu da bu tur bir istisna .

diziye donersek, genel eksi artisi bir yana ; ozellikle 2. bolum basli basina sinema tadinda . son 20 dakika olan ^hotel sekanslarinin oldugu kesitler
brian de palma filmi gibi . kurgu ve gecislerin matematigini iyi buldum . ayrintilari ayri konusulasi bir bolumdu .
keza , bu minvalde ilk bolumun -hali saha sekansinin- ayrintisi da cok etkileyici nuanslarla bezeli idi .

+,
ilk bolumun giris sekansini ^scarface'in meshur sekansina benzettim . diziye baslarsan, bu noktaya dair yorumunu okumak isterim .

ustadin efsanesin den bir kesiti de bu vesile ile hatirlayalim ;

''the eyes , chico . they never lie .

saygi ve selamlar .

MV5BYThkYTQzOWUtOGEzMy00NzQxLTgyNmQtMTg2YWQyYjMyNGI1XkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

İki düşman Londra suç ailesi olan Harrigan’lar ve Stevenson’lar arasında, imparatorlukları yıkma ve hayatları mahvetme tehdidi oluşturan öl ya da öldür savaşında güç ele geçirilmeyi bekliyor. Çatışmanın ortasında kalan ve tehlikeli olduğu kadar yakışıklı da olan ’çözümleyici’ Harry Da Souza, karşıt güçler çarpıştığında sadakatin nerede yattığını çok iyi biliyor. Krallıklar karşı karşıya gelirken, sınırlar aşılacak ve tek kurtuluş garantisi var: Her şeyin üstünde aile.

Evet bir de onlarca film eklemişler.
sevgili halil ,

amazon da genelde yabanci film izliyorum. platformda yerli icerik pek izlemedim.

su sira digital de ^yerli is olarak ; seytan ada'sinda gecen gercek hikayesi olan bir dizi var, onu izlemeyi dusunuyorum . dizi/film izleme adina , bu pazari , bu dedigim diziye ayirdim .

bu arada , esref ruya 3.bolum youtube da 10 m izlenmeyi asmis. muthis bir rakam.

saygi ve selamlar .

MV5BYThkYTQzOWUtOGEzMy00NzQxLTgyNmQtMTg2YWQyYjMyNGI1XkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

İki düşman Londra suç ailesi olan Harrigan’lar ve Stevenson’lar arasında, imparatorlukları yıkma ve hayatları mahvetme tehdidi oluşturan öl ya da öldür savaşında güç ele geçirilmeyi bekliyor. Çatışmanın ortasında kalan ve tehlikeli olduğu kadar yakışıklı da olan ’çözümleyici’ Harry Da Souza, karşıt güçler çarpıştığında sadakatin nerede yattığını çok iyi biliyor. Krallıklar karşı karşıya gelirken, sınırlar aşılacak ve tek kurtuluş garantisi var: Her şeyin üstünde aile.

muhteşem kadro sırf bunun için izlenir

The Studio - eh işte
High Potential - eh işte
Running Point - eh işte
Dope Thief - fena değil
Severance - fena değil
Ludwig - fena değil
Common Side Effects - çerezlik

Geri
Üst Alt