dizi/film hikayelerinin 'çalıntı' olması veya yabancı yapımlara çok benzetilmesi

Ibrahim Özveren

10 Numara!
Selam renktaslar,

Malum corona sebebiyle eve kapanmış bulunuyoruz ve haliyle dizi/film için harcadığımız vakit artabiliyor.

Bende bu sebeple dün eski bir Hollywood filmi olan The Departed'i izledim. Filmin başından sonuna kadar 'bu hikaye bana cok tanıdık geliyor' diye düşünürken, sonunda Turkiyede çevrilmiş olan 'içerde' dizisine cok benzediğini farkettim. Bazı yerlerde benzemekten öteye gidip tıpa tıp kopyalandığını gördüm.

Sizinde boyle bildiginiz ornekler var mı? Göze batmış örnekleriniz? Bu filmlerde kullanılan hikayelerin kendine gore bir telif hakkı varmıdır diye boş konulara merak sardım bu aralar

Selam renktaslar,

Malum corona sebebiyle eve kapanmış bulunuyoruz ve haliyle dizi/film için harcadığımız vakit artabiliyor.

Bende bu sebeple dün eski bir Hollywood filmi olan The Departed'i izledim. Filmin başından sonuna kadar 'bu hikaye bana cok tanıdık geliyor' diye düşünürken, sonunda Turkiyede çevrilmiş olan 'içerde' dizisine cok benzediğini farkettim. Bazı yerlerde benzemekten öteye gidip tıpa tıp kopyalandığını gördüm.

Sizinde boyle bildiginiz ornekler var mı? Göze batmış örnekleriniz? Bu filmlerde kullanılan hikayelerin kendine gore bir telif hakkı varmıdır diye boş konulara merak sardım bu aralar
içerde zaten bu filmden uyarlamaydı

Selam renktaslar,

The Departed da orijinali değilki, daha eski bir yapımın kopyası o da

Sayısız örnek var böyle.

yerli bir kanalda yayınlanan dizi film yerlidir nokta.

yerli tv , araba telefon kullanıyorsunuz da yerli dizi filme mi bok atıyorsunuz .

çok ayıp

The Departed da orijinali değilki, daha eski bir yapımın kopyası o da

Sayısız örnek var böyle.

Üstat bu konuda pek bilgi sahibi degilim. Ama senaryoyu ilk yazan senarist kopyalanan senaryosu için bir ucret falan almali diye düşünüyorum. Yoksa bu hazır hikayeleri kullanan yapimcilar bunun uzerinden para kaldirmalarini anlamlandiramiyorum

En kötüsü de Desperate Housewifes olsa gerek.
Iyiki Sex and the City'i çalmadık...

Gscimbom mobil

Screenshot_20200617-162244_IMDb.jpg

Screenshot_20200617-162301_IMDb.jpg

bu da birebir kopya mesela

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk

Yav çakma veya çalıntı olsun. Kaliteli olsun, ben yine razıyım. Sen Anlat Karadeniz, Hercai vs gibi iğrenç yapımların yerine TV'de Hekimoğlu, Mucize Doktor, Öğretmen filan gibi yapımları görelim. Fena mı yani.

Screenshot_20200617-162512_IMDb.jpg

Screenshot_20200617-162526_IMDb.jpg

bu da birebir kopya olarak aklima geldi simdi

ama bunu sadece biz yapmiyoruz
amerikanlar da cok yapar

Screenshot_20200617-162637_IMDb.jpg

Screenshot_20200617-162654_IMDb.jpg

oldboy rezaletini de unutmamak gerekir

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk

Geri
Üst Alt