DK 18 Elemeler M:3 | İzlanda 2-0 Türkiye | M.S | 9 Ekim | TV8

Valla ust uste izlandaya cek cumhuriyetine yenilip letonyadan 1 puan alabildigimizde 3 mac 8 puan kaybi ile play off a bile kalamayiz diyenlerin yazdiklari su an okuyormusum gibi aklimda , hem bu forum hem de baska yerlerde

ayni kisiler selcuk un frikikinde havalara sicriyorlardi fransadayiz yarabbi sukur diye

izlandaya yenilirsek izlandayi yenebiliriz de , aradaki 2 puan da izlandanin fazladan bir beraberlik almasina bakar , iki tane hirvat maci var adamlarin , nereye garantiliyorlar bizi yenmekle ?

ayni muhabbetler bir kac ay evvel de yapildi , ersunlu senede de yapildi , danimarka bizi gecer yunanistani gecemeyiz gibisinden

norvec bosnali grupta da soylendi hepsi , o aralarda da moldovayi maltayi yenememistik , bire bir ayni karamsarliklar vardi

Geçen Euro ya gitme durumunuzun nasıl oluştuğu ortada. Milletin karamsar olması kadar doğal birşey yoktu.

Nihayetinde bilmem kaç tane maçın skoru lehimize sonuçlanmalıydı Euro ya gidebilmemiz için. Bu da oldu. Tamamen şans.

Islamabat denen bir adamın 40 yılda bir gol atıp Kazakistan gibi 40 yılda bir maç kazanan ülkenin galibiyeti sayesinde gittik. Ha bir de değindiğin frikik golü var. Ne yani millet sevinmesin mi gol olunca daha önceden gidemeyiz dedikleri için?

Hero or zero denilecek Izlanda maçında takım tabiri caizse bok gibi oynadı, şans faktörü ile bileti kaptık diye yine aynısı olacak değil. Hollanda gibi bir takımın saf dışı kalması Kazakistan'ın maç kazanması gibi ekstrem olaylar olmasa biz yine katılamayacaktık Euro ya.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Evet ama bundan onceki butun ama butun gruplarda oldu bunlar , mesela 96 katilim grubunda deplasmanda izlandayi yenemeyip isvicreye iceride yenilen takimdik , isvecten 4 , isvicreyi deplasmanda yenerek toparladik son anda

Euro 2000 e giderken , yine iceride finlandiyadan 3 yiyen ustune moldovayi yenemeyen bir milli takimdik , irlandayi deplasman golu avantaji ile son anda gectik , bursadaki rovans 0-0 iken son saniyede serseri bir sandel topu koseden rustunun cikardigini hatirliyorum

2002 dunya kupasi elemelerinde yine ve yeniden iceride makedonyayi ve slovakyayi yenemeyen , isvece 2-1 yenilen bir milli takimdik . Cok degil dunya ucunculugunden bir kac ay evvel

hepsinde yandik bittik edebiyati yapildi .. Az sonra sonraki senelere de deginecegim

play off larda avusturya ve irlanda gibilerini gectigimiz gibi isvicre hirvatistan letonya gibi facialarimiz da var

2004 grubunda fena degildik . Sadece ingiltere maclarinda 5 puan kaybettik , ingiltere 4 puan kaybetti , aslinda gruplardaki en iyi performansimizdi , ama 2-0 ondeyken 2-2 beraberlikle letonyaya elendik , gruptaki iyiligimiz bir seye yaramadi

2006 grubunda karsilikli yaristigimiz danimarka yunanistan ve ukrayna ile 6 macta 1 galibiyet 1 maglubiyet 4 beraberlik aldik ama yetti 2 incilige , ersunun danimarkada penalti kacinca zirladigi donem . Gurcistani bile yenememistik , gerizekalica trabzonda oynayip hatirlayin .. O donemde bugunkunden 10 kat fazla konusulurdu cikamayiz edemeyiz diye , yine ciktik . Play off ta elendik

2008 grubunda ust uste su skorlari aldik

turkiye 2-2 norvec
bosna 3-2 turkiye
malta 2-2 turkiye
turkiye 3-0 macaristan
moldova 1-1 turkiye
turkiye 0-1 yunanistan ..

6 mac 1 galibiyet 2 maglubiyet ve 3 beraberlik

sonra ? Avrupa sampiyonasi yari finali

gruptayken soylenenler suydu .. "Maltayi moldovayi yenemeyen takim oraya gitse ne olacak ?"

Fatih Terim'in bu sefer bu maçta yanlış kadro çıkarma lüksü yok.
Karşımızda ki rakip çok dirençli mücadele eden bir ''Takım'' o yüzden yine hata yaparsak geçen seferki gibi 3 atıp gönderirler.
Umarım bu sefer doğru kadroyu bulur.

sigthorsson ft'ye caksa da izlesek

izlandaya tum kalbimle basarilar dilerim

Gecen elemelerde oyle diyordu herkes, son 3 maci alip playoff bile oynamadan gitti Turkiye.

Bizim gruplardan cikamadigimiz sezonlar 98 i saymazsak , 2010 ve 2014 dunya kupasi gruplari .. Simdiki gruptan da cikamayabiliriz olabilir ama bizde aliskanlik oldu , yaklasik 20 senedir takip ederim , hep daha 2 inci 3 uncu mactan itibaren iki sarki soylenir

biz bu gruptan cikamayiz , biraz ihtimal varsa da , bu halimizle ciksak ne olur ki

bu iki sarki hic bitmez .. Hatirliyorum en son 2012 elemelerinde avusturya ile belcikanin ikisini birden arkamizda biraktik , kimse inanmiyordu , herkes 4 unculuk muhabbeti yapiyordu , ne oldu gidemedik yine play off ta elendik ama gruptan cikmistik yine

ben lider olacagimizi dusunmuyorum ama her golun onemi var , ozellikle finlandiya ve kosova maclarini kazanmanin yani sira her attigimiz golun her pozisyonun degerini bilmek lazim

hatirlarsaniz mevlutum romanyaya attigi bir ikinci gol vardi 2 sene evvel , volkanin kadikoyde hollandadan yedigi sacma robben golu olmasa tum ipleri elimize almamizi saglamisti

Ondan once konya olabilir , birini cok farkli yenmistik hatta 4-0 mi 5-0 mi iken bir gol atilmisti herkes asiri tepki gosterince sasiranlar olmustu "mac zaten 4-0 olmus dk 90" diye . Halbuki cok onemliydi averaj

Bizim gruplardan cikamadigimiz sezonlar 98 i saymazsak , 2010 ve 2014 dunya kupasi gruplari .. Simdiki gruptan da cikamayabiliriz olabilir ama bizde aliskanlik oldu , yaklasik 20 senedir takip ederim , hep daha 2 inci 3 uncu mactan itibaren iki sarki soylenir

biz bu gruptan cikamayiz , biraz ihtimal varsa da , bu halimizle ciksak ne olur ki

bu iki sarki hic bitmez .. Hatirliyorum en son 2012 elemelerinde avusturya ile belcikanin ikisini birden arkamizda biraktik , kimse inanmiyordu , herkes 4 unculuk muhabbeti yapiyordu , ne oldu gidemedik yine play off ta elendik ama gruptan cikmistik yine

ben lider olacagimizi dusunmuyorum ama her golun onemi var , ozellikle finlandiya ve kosova maclarini kazanmanin yani sira her attigimiz golun her pozisyonun degerini bilmek lazim

hatirlarsaniz mevlutum romanyaya attigi bir ikinci gol vardi 2 sene evvel , volkanin kadikoyde hollandadan yedigi sacma robben golu olmasa tum ipleri elimize almamizi saglamisti

Ondan once konya olabilir , birini cok farkli yenmistik hatta 4-0 mi 5-0 mi iken bir gol atilmisti herkes asiri tepki gosterince sasiranlar olmustu "mac zaten 4-0 olmus dk 90" diye . Halbuki cok onemliydi averaj
Bu benim aslinda 2002'den beri gordugum en potansiyelli Turkiye milli takimi.

Yalniz soyle bi durum var, penalti kurallari degisti, ceza sahasinda formadan cekmeye veya duran toplarda filan masum da olsa fiziksel engellemeye artik penalti ve sari kart. Yani fiziksel oyunun sonu, teknik oyuna daha cok prim. Daha henuz net bi standartla uygulanmiyor cok gorece karar cunku ama dun mesela Turkiye'ye verilen penalti eski kurallarla hicbir yerde verilmezdi ama yeni kurala gore penalti (ama sonra daha netini vermedi). Yine premier ligde bu sezon su ana kadar rekor sayida penalti verildi, hepsi boyle yok kolunu engellemis formadan tutmus gibi ucuz penaltilar, her mactan sonra da basin toplantilarinda ve tvde yeni kurallar diye konusuluyor ama hala ogrenemediler (her hafta oluyor cunku mutlaka) ve standart tutturulamadi. Bu elemelerde ve ozellikle bir dahaki turnuvada da bu kurallar kullanilacak mi bilmiyorum, ama Turkiye'de bu kurallar uygulanmaz ve oyuncular bu kurallar dahilinde savunma yapmayi ogrenmezse Turkiye bunu verecek hakeme denk geldiginde cok ucuz penaltilar verebilir. Turkiye dun hakem konusunda da cok sansliydi, Caner 3 defa filan oyundan atilabilirdi.

Eger bu bilgin sebebiyle kazandigimiz penaltiya dogru diyorsan (ki dogrudur incelediysen) ,arkasindan hakem konusunda sansliydik demen pek isabetli olmamistir dusuncesindeyim

Sansli oldugumu tek konu Caner mevzusu , kesinlikle atilmaliydi .. Atilabilirdi demek az kalir. Ozellikle ofsayt verilmis olan pozisyondaki itirazinin izahi yok.

Yalniz o hakem de oyuncu topa hareketlenmis olmasina ragmen tribune bile oyle bir intiba verdi ki , sanki bayragi cekmeyecekmis gibi .. hem oyuncularin hem terimin uzerine yurumesi bundandi ,belki o ikilemi hakem de cozmus olacak ki uzerine gitmedi terimin de canerin de ... soguk kanli karsiladi

emre nin ilk dusurulmesine "ayakta kalabilirdi ,evet mudahale var ama onun da ayak yerden kesilmeye meyilli" gibi bahaneler bulunabilir , yuzde yuz katliam bunun verilmemesi diyemem , fakat ikinci giris sahanin neresinde olursa olsun yuzde yuz faul .. eger boyle girislere faul cezasi verilmezse yakinda tum oyuncular ayak tirpanlamaya baslar , kesinlikle kabul etmiyorum , topa girisin ve topla oynama kriterinin de belli kosullari var

e aleyhimize verdigi penalti da dogru sozumuz yok , cenk in lehine verdigi penalti da bence cenk de cekiyor , bunu zamaninda kubilay yapardi ,ben karsilikli oldugunu dusunuyorum orada hareketlerin

macin bitis anindaki faulu de vermemek icin maci bitirdigi kesin

Kosova maci antalyada gorunuyor , tamam konya yeter diyorduk da antalya da baydi

fener finali antalya , karadag maci antalya , rusya maci antalya

bununla beraber 6 ayda 4 uncu antalyada mac

bursa veya biterse trabzon neden olmuyor

Nerede olursa olsun, yeterki istanbulda olmasin.

Evet ama bundan onceki butun ama butun gruplarda oldu bunlar , mesela 96 katilim grubunda deplasmanda izlandayi yenemeyip isvicreye iceride yenilen takimdik , isvecten 4 , isvicreyi deplasmanda yenerek toparladik son anda

Euro 2000 e giderken , yine iceride finlandiyadan 3 yiyen ustune moldovayi yenemeyen bir milli takimdik , irlandayi deplasman golu avantaji ile son anda gectik , bursadaki rovans 0-0 iken son saniyede serseri bir sandel topu koseden rustunun cikardigini hatirliyorum

2002 dunya kupasi elemelerinde yine ve yeniden iceride makedonyayi ve slovakyayi yenemeyen , isvece 2-1 yenilen bir milli takimdik . Cok degil dunya ucunculugunden bir kac ay evvel

hepsinde yandik bittik edebiyati yapildi .. Az sonra sonraki senelere de deginecegim

play off larda avusturya ve irlanda gibilerini gectigimiz gibi isvicre hirvatistan letonya gibi facialarimiz da var

Sinan Bilgin ile ilgili hersey denilebilir, ama factlerden yani hakikatlardan yola cikarak yorumlar yapan bir üye. Olaylara yüzeysel bakip, bos yorumlarda bulunmadiginiz icin, size tebrik ederim sinan bey.

Sen ondan daha az elitsin,yoksa birebir aynı gibisiniz. :D

Yazi tarzi antipatik gelebilir, ama yalan/yanlis birsey dedigini okumadim simdiye dek. Varsayimlardan degil su kacmamis, gercekler bazinda yorum yapiyor. Her yorumu dogru olmayabilir, hakikatlardan yola cikarak yapiyor yorumunu, bu cok önemli.

Misal, Yaya Toure´nin menejerinin Guardiola´yi karalamak icin, yaptigi elestirilere bak, hangi alanda hareket ediyor. Resmen GSC´nin ruhunun beden bulmus hali gibi. Bizde genellik ile ayni cizgide yapiliyor yorumlar. Kolpa yani.

Yazi tarzi antipatik gelebilir, ama yalan/yanlis birsey dedigini okumadim simdiye dek. Varsayimlardan degil su kacmamis, gercekler bazinda yorum yapiyor. Her yorumu dogru olmayabilir, hakikatlardan yola cikarak yapiyor yorumunu, bu cok önemli.

Misal, Yaya Toure´nin menejerinin Guardiola´yi karalamak icin, yaptigi elestirilere bak, hangi alanda hareket ediyor. Resmen GSC´nin ruhunun beden bulmus hali gibi. Bizde genellik ile ayni cizgide yapiliyor yorumlar. Kolpa yani.

Benim ukalalik , kufurden beter insanlari hakir gorme gibi kendimin de hosuna gitmeyen davranislari sergiledigim anlar boyle satasma niyetli yazilar geldigi zaman oluyor .. Cunku benim dunyamda kufur kiyamet etmek yoktur , saglik haric beddua ederim , sinsilik yaparim , pusu kurarim , zamanini beklerim , ama bunlarin hepsini oncelikle ilk satasmayi yapana yaparim , ben kimseye satasmam

buraya gelip dedigin gibi dogru yanlis yorum yapiyorum , ismi ustunde yorum ..

Sinan Bilgin'i ben uzun zamandır tanırım üslubu kendine göre serttir ama şimdi genelde şöyle oluyor kongre üyesiyim diyince millet ki bu gruba bende dahilim olayları biraz bizim gözümüzden bakmasını istiyoruz o daha realist bakıyor sonra başka forumlarda galeyana geliniyor falan filan ama özetle iyi adamdır...

Gerçi hala daha özürümü kabul etmedi.! bazen herkes geriliyor biz nasıl sataşıyorsak o da sinirlenip öyle yazıyor.. Ama iyi bir Galatasaraylıdır kendisi milli maçlara filan gider avrupada maçlara gider diye biliyorum ben...

Yav bu kadar uzun uzun yazmaya gerek yok izlandaya kaybedersek veda ederiz bu kadar basit yani mental olarak biteceğimiz için diğer maçların bir önemi yok ben milli takımdan aşırı derecede soğudum tüpçü olduğundan mıdır terimin onun emrine girmesindenmidir bilmiyorum ama hiç heyecanlanmıyorum önceleri dışarlarda izlerdik davul zurna vs şuan lige ara verildiğinde daha çok üzülüyorum bende bir b.k luk var herhalde..

Bu benim aslinda 2002'den beri gordugum en potansiyelli Turkiye milli takimi.

Yalniz soyle bi durum var, penalti kurallari degisti, ceza sahasinda formadan cekmeye veya duran toplarda filan masum da olsa fiziksel engellemeye artik penalti ve sari kart. Yani fiziksel oyunun sonu, teknik oyuna daha cok prim. Daha henuz net bi standartla uygulanmiyor cok gorece karar cunku ama dun mesela Turkiye'ye verilen penalti eski kurallarla hicbir yerde verilmezdi ama yeni kurala gore penalti (ama sonra daha netini vermedi). Yine premier ligde bu sezon su ana kadar rekor sayida penalti verildi, hepsi boyle yok kolunu engellemis formadan tutmus gibi ucuz penaltilar, her mactan sonra da basin toplantilarinda ve tvde yeni kurallar diye konusuluyor ama hala ogrenemediler (her hafta oluyor cunku mutlaka) ve standart tutturulamadi. Bu elemelerde ve ozellikle bir dahaki turnuvada da bu kurallar kullanilacak mi bilmiyorum, ama Turkiye'de bu kurallar uygulanmaz ve oyuncular bu kurallar dahilinde savunma yapmayi ogrenmezse Turkiye bunu verecek hakeme denk geldiginde cok ucuz penaltilar verebilir. Turkiye dun hakem konusunda da cok sansliydi, Caner 3 defa filan oyundan atilabilirdi.

Şansız tarafı da şuydu iki tane net penaltıyı vermedi

Bu ateş üfleyerek sönmez

@Sinan Bilgin'i ben uzun zamandır tanırım üslubu kendine göre serttir ama şimdi genelde şöyle oluyor kongre üyesiyim diyince millet ki bu gruba bende dahilim olayları biraz bizim gözümüzden bakmasını istiyoruz o daha realist bakıyor sonra başka forumlarda galeyana geliniyor falan filan ama özetle iyi adamdır...

Gerçi hala daha özürümü kabul etmedi.! bazen herkes geriliyor biz nasıl sataşıyorsak o da sinirlenip öyle yazıyor.. Ama iyi bir Galatasaraylıdır kendisi milli maçlara filan gider avrupada maçlara gider diye biliyorum ben...
Sinan Bilgin e de sanada .... basın gidin forumdan.

Sinan Bilgin'i ben uzun zamandır tanırım üslubu kendine göre serttir ama şimdi genelde şöyle oluyor kongre üyesiyim diyince millet ki bu gruba bende dahilim olayları biraz bizim gözümüzden bakmasını istiyoruz o daha realist bakıyor sonra başka forumlarda galeyana geliniyor falan filan ama özetle iyi adamdır...

Ben şu ana kadar yazdıklarında herhangi bir sertlik agresiflik görmüyorum

Gayet sade temiz sakin bir şekilde fikirlerini bildirmiş

Ben şahsen İzlandaya kaybedersek puan olarak değil mental olarak havlu atacağımızı düşünüyorum

Çünkü mağlubiyet olursa Fatih Terimin işine son verileceğini yerine gelecek teknik direktörün şu anda alınmayan oyuncuları alacağını ve böylece yine futbolcuya dayalı sisteme dönüleceğini düşünüyorum

Şu an itibari ile milli takımın bu alınmayan oyunculara ihtiyaçı yok çünkü şu anki kadro doğru oynatılsa Hırvatistan ile liderliğe oynar

Bu ateş üfleyerek sönmez

Geri
Üst Alt