Ben zaten hirvat macini kazaniriz filan yazmadim ki ? Bir tane mesajim yok boyle gosteremezsin
bu tepkimin iki nedeni var .. sanki her kulvarda kesin basarisizlik kaderimizmis gibi konusulmasi .. 4 senedir takimin pertligi konusuluyor , yok 3 uncu olduk gittik , yok o oldu bu oldu
bunlari biliyorum ama netice onemli . O zaman ben de derim ki , gecen euro da , irlandanin italyayi 86 daki golle yenmesi , italyanin yedek kadro cikmasi
portekizin 3 kez maglup duruma dustugu macta beraberligi 3 kere yakalayabilmesi de bizim sanssizligimizdi
dikkat ediyorum , her turnuvada ayni sozler , dunya kupasinda bir avrupali takimla karsilasmadik muhabbeti , sanki senin eledigin senegal veya japonya hic avrupali takim elememis gibi
euro 2008 deki son dakika gollerine gondermeler . Baska yerde mac 90 dk denir , biz onu iyi degerlendirince sans olur
isvicreyle play off oynarken toplamda 4-4 kalip ucu ucuna elenince sanssizlik olmaz , ama kazakistan letonyayi yenince sans olur
danimarkadan 90 da yiyip siralamada yukari cikamayinca sanssizlik olmaz ama izlandaya 89 da atinca sans
yapmayin , ben kucuk ve yetersiz bir futbol ulkesiyiz diyenim zaten ama bazi takimlar zaten her grupta ucu ucuna cikiyor ediyor
portekizin maclarina bir bakin gecen turnuvadaki , yunanistan nasil sampiyon oldu 2004 te
her ulkenin bu sanslara ihtiyaci olur
bak iste senin gözden kacrdigin bir olay var hep sans hep sans.
Hele Avrupa sampiyonasi elemeleri, sansta degil mucize, son dakika golü ve ondan sonra bir sürü kriterin bir araya gelmesi, yani kirk yilda olacak bisey.
Üstüne düsün birde ücüncü cikmak, yani bugüne kadar olmayan kural.
Yine mesela turnuvadan elenmemiz, aslinda oraya kadar gelmemiz sans, cünkü son macta bile top oynamadik.
Irlandanin italyaya gol atmasi mesela sans degildi, adamlar o macta aslanlar gibi oynadilar.
Oysa isini sansa birakan bizdik, cünkü ceklere karsi iki gol daha atsaydik, yani kendi isimizi kendimiz görseydik turu geciyorduk ve rakip yetmisten sonra artik havlu atmisti.
Euro 2008, son almanya maci haric komple bütün turnuva sans.
Ardanin sutunun rakibe carpip gol olmasi, isvicrenin sahanin bataklik olmasi sebebi ile cizgide kalan topu.
Yine Ceklere karsi rezil bir top oynayip, son anlarda gaza bazip kalecinin topu elinden kacirmasi, hepsi tamamen sans.
Bir tek senin bahsettigin 2002 dünya kupasinda iyi top oynadik, neden, cünkü o zamanin iskeleti Galatasaraydi ve o iskelet saglamdi.
Düstügümüz grup gercekten zor degildi, kosta rika ve cin, sonrasinda yine senegal ve japonya ama iyi top oynamistik, ilk macta brezilyaya karsi bile.
Yine oradaki sansimiz son macimizin cine karsi olmasi ve grupta güclü bir brezilyanin olmasi, gidip kosta rikayi farkli yenmesi. Birde yaptigin bir hata daha var, evet biz katildigimiz turnuvalara bakarak kücük bir futbol ülkesiyiz ama harcadigimiz paralara ve nüfus potansiyeline baktigin zaman, futbola olan ilgi alakaya baktigin zaman hicte öyle degiliz, kendimizi kandirmayalim. Bu yüzden bir Irlandanin turnuya katilip, o turnuvada turu gecmesi ile bizi karsilastirmak kendimizi kandirmaktir. O adamlarin eti butu belli ama ona ragmen turnuvada bizden daha iyi top oynayip sans ile degil, bizim aptalligimiz ve oynadiklari oyun sayesinde tur atladilar.
Ben sana biz Hirvatlari yenecegiz diye yazdin demedim, dünden beri sergiledigin tavirlar, özellikle bu macin farkli hirvatistan galibiyeti ile bitecek diyenlere hitaben yazdigin mesajtan bahsettim. Orada sergiledigin tavir sanki sen galip gelecegimizi önceden tahmin etmissin de herkes yanilmis. Evet galip geldik, evet yanildik ama oynayacagimiz oyun konusunda yanilmadik, biz top oynamadik, sadece hirvatistanin bu kadar kötü olmasi bizi yaniltti. Buna ragmen adamlar daha ilk yari 3-0 önde olabilirdi.