DK 18 Elemeler M:8 | Türkiye 1-0 Hırvatistan | MS | 5 Eylül | TV8

tek mac oynadigin rakibinle ikili averaji nasil kiyaslayacaksin bir anlatir misin

kostarika cin min ne alaka

Ikili averaj icin cift mac olmasi gerekmiyor . 1996 avrupa futbol sampiyonasi cek cum ve italyanin oldugu grubu buraya linkliyorum , cevap orada

UEFA EURO 1996 - History - Standings – UEFA.com

baktiginda anlamaya capin yetmeyecegini dusunerek ekleyim , ikili averajdaki iki rakami oynanan mac sayisina degil "between the teams in question" tabirine aittir

yine anlamadigini dusundugum icin soyleyim , 3 lu averaj oldugunda 3 er kez mi oynuyorsun ?

ikili uclu dortlu averaj , ilgili takimlari birbirinden ayirma kriteri olarak degerlendiriliyor

son olarak iyi ki senin gibiler baskan secmiyor :)

Italya nın çıkma ihtimali bayağı düşük çünkü Italya en iyi 2.lerden biri şu an. Yani direkt katılacaklar Euro ya diyebiliriz.

Playoff'a o çapta bir takım kalmaz gibi.

sent via GSC

Bir diger capsiz da bu . Daha euro diyor , dunya kupasi elemeleri oynadigimizin farkinda degil

ikincisi elli kere yazildi daha statuyu bilmiyor , en iyi ikinci diyor

mesaj israfi resmen . La ogren gel de oyle tartisalim , bir de yabanci dilin de var , iki site karistir bari

Adama bak sabah sabah herkese giydirmeye baslamis.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kenan sana ayrica cevap yazacagim cunku degindigin konular sahsen senle tartismalarim olsa da bilgiye dayanan seyler , boyle gelin canimi alin , bilgisiz adamin israrina tahammul edemiyorum

oncelikle bizim liderlik sansimiz cok az , o treni malesef kacirdik gibi duruyor . O kadar dedik fin ve kosova maclarinda 2 ile filan yetinmeyin atin atin atin diye

gecen dunya kupasi elemelerinde romanya deplasmaninda kazanmistik , son dakika 1-0 iken 2-0 olunca 2 averaj farki daha cebe koymustuk , son mac volkanin salakligi ile gitti ama gitmeseydi o averaj cok ise yarayacakti

bu grupta lider olunmasi icin ya hirvatlarla ya da ukraynayla esit puanda olmamiz lazim

hirvatlarin ukraynayi yendigi durumda zaten 2 galibiyet de yetmiyor

hirvatlar berabere kalirsa da bizim o averaj farkini kapatmamiz ve gecmemiz mucize olur

tek olasilik ukraynanin kazanmasi ama averajda bize gecilmesi

burada yorumum devreye giriyor , hirvatlar kendilerini turnuva disi birakacak sonucu almazlar , o kadar da gucsuz degiller , ciddi bir hakem vs sorunu olmasi lazim

bişey yazacaktım da korktum :)

şimdi gruplardan 3. çıkarsak en iyi 4.lürden en kötüsünü mü alıp 7 defa maç yapıyoruz. 4ünü kazanırsak finalde Brezilya ile oynuyoruz. Doğru mu:)

herkes herşeyi bilmek zorunda değil, gscforumdan da öğrenebilir bence.

Surekli kotu hatta les oynadigimiz soylenip duruyor , ben de futbolda zaten kucuk bir ulke oldugumuzu hep belirtiyorum ama beklenen ne onu bir anlayamadim ?

gecen sene hollandadan 4 puan aldik , galibiyetimiz 3-0 di , cekleri deplasmanda 2-0 yendik , fransada tekrar 2-0 yendik .. oyle ya da boyle karar macinda herkese bela olan izlandayi da yendik

bu gruplarda 0-2 geri dustugumuz ukrayna macini 2-2 ye getirdik , ki bugune bir sansimiz olabildi , akar cakar koyar denen hirvatlardan da 4 puan aldik

daha ne isteniyor anlamiyorum ?

yani biz hic bir zaman bunlari supurup grup lideri olan , turnuvalarda ispanyalari filam gomen bir takim zaten olamayacagiz

kendi kalibremiz icinde gayet iyi kovaliyor ve ciddi takimlari yeniyoruz

2012 elemelerinde de bugun iyi isler cikaran belcika ve avusturyadan 4 er puan almis yenilmemistik

beklentiyi surekli yuksek tutup da her mac rezil rusva oldugumuzu soylemenin alemi yok dusuncesindeyim

Aslında bu kadro söylendiği kadar kötü değil. Daha hiç kullanamadığımız

Yunus Mallı
Enes Ünal

gibi adamlar var.

Cengiz Ünder (AS Roma)
Enes Ünal (Villareal)
Hakan Çalhanoğlu (AC Milan)
Nuri Şahin (B.Dortmund)
Çağlar Soyüncü (Freiburg)
Yunus Mallı (Wolfsburg)
Emre Mor (Celta Vigo)
Ömer Toprak (B.Dortmund)
Arda Turan (Barcelona)
Kaan Ayhan (Düsseldorf)

Her an yurt dışında iyi bir takımda 10-15 Milyon Euro'ya transfer yapabilecek

Oğuzhan Özyakup
Yusuf Yazıcı

var.

Selçuk, İsmail, Cenk gibi çürükleri ayıklarsın olur bu iş. Gerçi bana göre Arda'da çürük elmadır Barcelona'da olmasına karşın o ayrı mesele.

Kenan sana ayrica cevap yazacagim cunku degindigin konular sahsen senle tartismalarim olsa da bilgiye dayanan seyler , boyle gelin canimi alin , bilgisiz adamin israrina tahammul edemiyorum

oncelikle bizim liderlik sansimiz cok az , o treni malesef kacirdik gibi duruyor . O kadar dedik fin ve kosova maclarinda 2 ile filan yetinmeyin atin atin atin diye

gecen dunya kupasi elemelerinde romanya deplasmaninda kazanmistik , son dakika 1-0 iken 2-0 olunca 2 averaj farki daha cebe koymustuk , son mac volkanin salakligi ile gitti ama gitmeseydi o averaj cok ise yarayacakti

bu grupta lider olunmasi icin ya hirvatlarla ya da ukraynayla esit puanda olmamiz lazim

hirvatlarin ukraynayi yendigi durumda zaten 2 galibiyet de yetmiyor

hirvatlar berabere kalirsa da bizim o averaj farkini kapatmamiz ve gecmemiz mucize olur

tek olasilik ukraynanin kazanmasi ama averajda bize gecilmesi

burada yorumum devreye giriyor , hirvatlar kendilerini turnuva disi birakacak sonucu almazlar , o kadar da gucsuz degiller , ciddi bir hakem vs sorunu olmasi lazim
Sinan zahmet edip cevap vermissin ama yine biraz kendin ile celismissin.
Evet bu gruptan lider cikmanin tek yolu Ukrayna üzerinden geciyor ama o bile kesin degil, cünkü adamlarin daha kosovo maci var, hemde kendi sahalarinda bildigim kadari ile, bunu dün aksam bir cok kez dile getirmistim.
Bakma hirvatlarin kosovoyu sadece 1-0 yendiklerini, hava kosullari, macin ikiye bölünmesi ve buna ragmen macta kacirdiklari sayisiz gol.
Ilk mac zaten 6-0 bitmisti, yani Ukraynanin Kosovo karsisinda Averja farkini acmasi uzak bir ihtimal degil.
Ondan sonra zaten gidip hirvatlari yenerler ise yine arti averaj oluyor.
Bizim ise bu oyun ile daha izlandayi yenebilecegimiz mechul, herzaman sans yanimizda olmaz.
Yine Finlandinya deplasmani, kolay görünüyor ama degil cünkü sadece rakip ile degil hava kosullari ile mücadele edecegiz.
Bizim oyuncular daha dün aksam eskisehirde cok iyi hava sartlarinda bile mücadele konusunda o kadar süper degildiler.
Grup birincligini gectim bizim icin su anda Playoff bile zor bir ihtimal, cünkü kendi elimizde degil.
Bak iddia ediyorum, adamlar ile macimiz olmasina ve kazanirsak puan olarak önlerine gececek olmamiza ragmen Izlandayi gecmek bile kendi elimizde degil, cünkü biz futbol oynamiyoruz, rakip kötü gününde olursa kazanabiliyoruz hemde o bile zar zor. Birde tabi yönetici, teknik direktör ve kendini hala futbol oynamaya uygun gören kabadayi faktörleri var. Eger bu üc faktör isine bakip, alakasiz isler ile ugrasmazlar ise ve teknik direktörümüz dogru kadroyu cikarir ise sansimiz yüzde 10 falan artar.
Bu yüzden ben senin dünden beri hirvatlara karsi galibiyet aldik diye takindigin taviri pek anlamiyorum.
Evet herkes hirvatlarin farkli galibiyetini bekliyordu, sans yanimizda olmasaydi zaten öylede olacakti.
Sans yanimizdaydi, hirvatistan son macin kosullari zor gectigi icin olsa gerek bir yerden sonra yoruldu, kadromuz yine bir takim hatalara ragmen daha dogruydu ve kalecileri resmen bize pozisyon hazirladi. Hic bir kaleci öyle bir pozisyonda topu ortaya dogru degil yana dogru yumruklar.
Yani ortada Futbol bilgeligi gibi bir durum yok, on kere mac yapsan belki iki kere bir araya gelecek olan sartlar bir araya geldi.
Zaten sende bu son mesajinda yine kendin ile biraz celiserek bunu kabul ettin, bu hirvatistan iyi gününde oldugu zaman kimseye pabuc birakmaz, kötü günüde pek fazla denk gelmez.

Son düzenleme:
Ben zaten hirvat macini kazaniriz filan yazmadim ki ? Bir tane mesajim yok boyle gosteremezsin

bu tepkimin iki nedeni var .. sanki her kulvarda kesin basarisizlik kaderimizmis gibi konusulmasi .. 4 senedir takimin pertligi konusuluyor , yok 3 uncu olduk gittik , yok o oldu bu oldu

bunlari biliyorum ama netice onemli . O zaman ben de derim ki , gecen euro da , irlandanin italyayi 86 daki golle yenmesi , italyanin yedek kadro cikmasi

portekizin 3 kez maglup duruma dustugu macta beraberligi 3 kere yakalayabilmesi de bizim sanssizligimizdi

dikkat ediyorum , her turnuvada ayni sozler , dunya kupasinda bir avrupali takimla karsilasmadik muhabbeti , sanki senin eledigin senegal veya japonya hic avrupali takim elememis gibi

euro 2008 deki son dakika gollerine gondermeler . Baska yerde mac 90 dk denir , biz onu iyi degerlendirince sans olur

isvicreyle play off oynarken toplamda 4-4 kalip ucu ucuna elenince sanssizlik olmaz , ama kazakistan letonyayi yenince sans olur

danimarkadan 90 da yiyip siralamada yukari cikamayinca sanssizlik olmaz ama izlandaya 89 da atinca sans

yapmayin , ben kucuk ve yetersiz bir futbol ulkesiyiz diyenim zaten ama bazi takimlar zaten her grupta ucu ucuna cikiyor ediyor

portekizin maclarina bir bakin gecen turnuvadaki , yunanistan nasil sampiyon oldu 2004 te

her ulkenin bu sanslara ihtiyaci olur

Ben zaten hirvat macini kazaniriz filan yazmadim ki ? Bir tane mesajim yok boyle gosteremezsin

bu tepkimin iki nedeni var .. sanki her kulvarda kesin basarisizlik kaderimizmis gibi konusulmasi .. 4 senedir takimin pertligi konusuluyor , yok 3 uncu olduk gittik , yok o oldu bu oldu

bunlari biliyorum ama netice onemli . O zaman ben de derim ki , gecen euro da , irlandanin italyayi 86 daki golle yenmesi , italyanin yedek kadro cikmasi

portekizin 3 kez maglup duruma dustugu macta beraberligi 3 kere yakalayabilmesi de bizim sanssizligimizdi

dikkat ediyorum , her turnuvada ayni sozler , dunya kupasinda bir avrupali takimla karsilasmadik muhabbeti , sanki senin eledigin senegal veya japonya hic avrupali takim elememis gibi

euro 2008 deki son dakika gollerine gondermeler . Baska yerde mac 90 dk denir , biz onu iyi degerlendirince sans olur

isvicreyle play off oynarken toplamda 4-4 kalip ucu ucuna elenince sanssizlik olmaz , ama kazakistan letonyayi yenince sans olur

danimarkadan 90 da yiyip siralamada yukari cikamayinca sanssizlik olmaz ama izlandaya 89 da atinca sans

yapmayin , ben kucuk ve yetersiz bir futbol ulkesiyiz diyenim zaten ama bazi takimlar zaten her grupta ucu ucuna cikiyor ediyor

portekizin maclarina bir bakin gecen turnuvadaki , yunanistan nasil sampiyon oldu 2004 te

her ulkenin bu sanslara ihtiyaci olur
bak iste senin gözden kacrdigin bir olay var hep sans hep sans.
Hele Avrupa sampiyonasi elemeleri, sansta degil mucize, son dakika golü ve ondan sonra bir sürü kriterin bir araya gelmesi, yani kirk yilda olacak bisey.
Üstüne düsün birde ücüncü cikmak, yani bugüne kadar olmayan kural.
Yine mesela turnuvadan elenmemiz, aslinda oraya kadar gelmemiz sans, cünkü son macta bile top oynamadik.
Irlandanin italyaya gol atmasi mesela sans degildi, adamlar o macta aslanlar gibi oynadilar.
Oysa isini sansa birakan bizdik, cünkü ceklere karsi iki gol daha atsaydik, yani kendi isimizi kendimiz görseydik turu geciyorduk ve rakip yetmisten sonra artik havlu atmisti.
Euro 2008, son almanya maci haric komple bütün turnuva sans.
Ardanin sutunun rakibe carpip gol olmasi, isvicrenin sahanin bataklik olmasi sebebi ile cizgide kalan topu.
Yine Ceklere karsi rezil bir top oynayip, son anlarda gaza bazip kalecinin topu elinden kacirmasi, hepsi tamamen sans.
Bir tek senin bahsettigin 2002 dünya kupasinda iyi top oynadik, neden, cünkü o zamanin iskeleti Galatasaraydi ve o iskelet saglamdi.
Düstügümüz grup gercekten zor degildi, kosta rika ve cin, sonrasinda yine senegal ve japonya ama iyi top oynamistik, ilk macta brezilyaya karsi bile.
Yine oradaki sansimiz son macimizin cine karsi olmasi ve grupta güclü bir brezilyanin olmasi, gidip kosta rikayi farkli yenmesi. Birde yaptigin bir hata daha var, evet biz katildigimiz turnuvalara bakarak kücük bir futbol ülkesiyiz ama harcadigimiz paralara ve nüfus potansiyeline baktigin zaman, futbola olan ilgi alakaya baktigin zaman hicte öyle degiliz, kendimizi kandirmayalim. Bu yüzden bir Irlandanin turnuya katilip, o turnuvada turu gecmesi ile bizi karsilastirmak kendimizi kandirmaktir. O adamlarin eti butu belli ama ona ragmen turnuvada bizden daha iyi top oynayip sans ile degil, bizim aptalligimiz ve oynadiklari oyun sayesinde tur atladilar.
Ben sana biz Hirvatlari yenecegiz diye yazdin demedim, dünden beri sergiledigin tavirlar, özellikle bu macin farkli hirvatistan galibiyeti ile bitecek diyenlere hitaben yazdigin mesajtan bahsettim. Orada sergiledigin tavir sanki sen galip gelecegimizi önceden tahmin etmissin de herkes yanilmis. Evet galip geldik, evet yanildik ama oynayacagimiz oyun konusunda yanilmadik, biz top oynamadik, sadece hirvatistanin bu kadar kötü olmasi bizi yaniltti. Buna ragmen adamlar daha ilk yari 3-0 önde olabilirdi.

Son düzenleme:
Iste sans oyle bir seydir ki nereden baktigina gore . Mesela biz danimarka ve yunanistani gecip isvicreyle
eslestik , esit gol atarak elendik , adamlar o donem gruplarinda da inanilmaz bir beraberlikler silsilesi ile playoff a kaldilar

cebe koydugumuz letonya turunu anlamsiz iki golle kaybettik goz gore gore

finalde karsilasabilecekken hem grupta hem yari finalde 7 de 7 ile kupayi kaldiran brezilya ile iki kez oynadik , kucuk marjlarla kaybettik

biraz da suna deginelim . 24 takimin katildigi bir turnuvada , ispanya hirvatistan ve cekler mi cikar ? Her kategorinin en iyisi , en istemeyecek olduklarin

baskette de aynisi , gecen gruba bak , dun de yazdim , sirbistan , ispanya , italya , almanya ile eslestik inanilmaz bir sey

yani sansli oldugumuz seyler kadar sanssiz oldugumuz da var bakinca .

Zaten sans da bu isin bir parcasi ise , bak bizden daha iyi oldugu net belli hirvatlari en onemli tarihi macinda eleyip ,hem de 2 maclik sekansta 4 puan alabiliyorsun

futbolda var bunlar

Iste sans oyle bir seydir ki nereden baktigina gore . Mesela biz danimarka ve yunanistani gecip isvicreyle
eslestik , esit gol atarak elendik , adamlar o donem gruplarinda da inanilmaz bir beraberlikler silsilesi ile playoff a kaldilar

cebe koydugumuz letonya turunu anlamsiz iki golle kaybettik goz gore gore

finalde karsilasabilecekken hem grupta hem yari finalde 7 de 7 ile kupayi kaldiran brezilya ile iki kez oynadik , kucuk marjlarla kaybettik

biraz da suna deginelim . 24 takimin katildigi bir turnuvada , ispanya hirvatistan ve cekler mi cikar ? Her kategorinin en iyisi , en istemeyecek olduklarin

baskette de aynisi , gecen gruba bak , dun de yazdim , sirbistan , ispanya , italya , almanya ile eslestik inanilmaz bir sey

yani sansli oldugumuz seyler kadar sanssiz oldugumuz da var bakinca .

Zaten sans da bu isin bir parcasi ise , bak bizden daha iyi oldugu net belli hirvatlari en onemli tarihi macinda eleyip ,hem de 2 maclik sekansta 4 puan alabiliyorsun

futbolda var bunlar
Futbol hata oyunu ve sansta olacak.
Ancak tekrar ediyorum, bizdeki farkli olan durum biz devamli sans ile ve baskalarinin eline bakarak bir yerlere geliyoruz, yani sansinda sansi ile.
O kadar paraya, bu kadar genc nüfusa ve futbola olan ilgi alakaya ragmen.
Bu kriterlere sahip olan bir cok ülke futbol oynayarak kendi islerini kendileri hallediyorlar ve biraz sansa ihtiyaclari olsa bile elli tane olasiligin bir araya gelmesini, yani sansinda sansini beklemiyorlar, kendi sanslarini kendileri futbol oynayarak yaratiyorlar.

Maç öncesi söylediğim şey gerçekleşti. Hırvatistan'ı yenmek çok da zor değildi. Kosova maçında hem mental hem fiziksek bir yorgunluk geçirmişlerdi. Maç bizim evimizde olacaktı.

Raktic yoktu,Mandzukic ise son yarım saat oynayabildi. Bana göre müthiş oynamadık ama en azından istek,arzu vardı. Kovacic maçın başında o golü atsaydı veya penaltı verilseydi şimdi dünya kupası hayalimiz bitmişti.

Sonuçta şu anda her şey elimizde. İzlanda maçına kadar oyuncular fizik olarak daha iyi olacaktır. Ben İzlanda maçından ziyade Finlandiya deplasmanından korkuyorum.

Bir diger capsiz da bu . Daha euro diyor , dunya kupasi elemeleri oynadigimizin farkinda degil

ikincisi elli kere yazildi daha statuyu bilmiyor , en iyi ikinci diyor

mesaj israfi resmen . La ogren gel de oyle tartisalim , bir de yabanci dilin de var , iki site karistir bari
Hahaha ezik herif.

Artik ne kadar dolduysan hata yapmamı beklemişsin pusu da.

Yazık acıdım. Hadi bize yeni Mustafa Durak'lar öner.

sent via GSC

Son düzenleme:
Bu arada Modric'in Oğuzhan hakkında yaptığı yorumun bi videosu falan var mı yoksa klasik sosyal medya uydurması mı yine?

azcık akıllı olursak bu gruptan lider çıkarız..İzlandayı evimizde bir zahmet yenelim buraya kadar gelmişiz ... tek sıkıntı ukrayna-hırvatistan maçı..Ukraynanın ilk maçı kosovayla muhtemelen yenerler hırvatlar da finalandiyayı yener...son maçta Ukrayna Hırvatları yenerse lider bitirir grubu.. Hırvatlar yenerse onlar lider bitirir..Bize yarayan tek sonuç beraberlik olacaktır..
Milli balımızı az çok biliyorsam biz o 2 maçı kazanırsak Ukrayna-Hırvat maçı berabere biter

eğer bizim 6 puan aldıgımızı düşünürsen , ukranya 2 maçı da alsa aynı puan oluyoruz 20 . hırvatlar 2 maçı alırsa direk 1. olarak gidiyor eğer hırvatlar berabere kalırsa 20-20 oluyorz hırvatlar ve biz averaja kalıyor . ukranya kazanırsa veya beraberlikde 1.lik şansımız var averaj ile . sadece hırvatistan lider bitirebilir oda 2.maçı kazanırsa

Geri
Üst Alt