DK 18 Elemeler M:8 | Türkiye 1-0 Hırvatistan | MS | 5 Eylül | TV8

Hırvatistan bu maçta erken gol bulur ve rahat alır maçı.

Lucescu kalmaz. Lucescu, herkesin beğendiği bir isimken nasıl olur da bu kadar kendisine cephe aldırdı anlamak zor.

bukadar önemli kritik mac eskisehirde, vodafone, konya, tt arena varken... bana ilginc geldi!

dominos pizza esliginde bol bol kahkaha attiran bir mac olur ins

Bastır Hırvatistan gün yüzü görmesin bu yerli sevicilerin hiç biri artık Milli Takım falan umurumda değil.

milli takimin seyirciyi haketmedigi de bir gercek de , ama istanbul seyircisi de tavriyla milli takimi haketmiyor

gerci neden goksenin veya melih yuhalanmiyor baskette cunku herseylerini veriyorlar .. futbolcularin ne kadar antipatik oldugunu beyaz futbolda da masaya yatirdilar , sinan engin ozellikle yarim saat bunu anlatti

ayni seyi 50 kere soyledi ama dedigi dogru , biz bu milli takimi sevmiyoruz , sevmemekte de hakliyiz

Cenk-Enes-Cengiz
Nuri-Oğuzhan-Hakan
Sakıb-Ömer-Çağlar-Şener
Harun
Ne olur ki yani? Bu kadroyla elensek Acun'un, Rıdvan'ın namus timsali çetesi dışında kim ses eder? Varsın Sakıb adamını kaçırsın. Ki sanmıyorum İsmail kadar mallaşacağını.

milli takimin seyirciyi haketmedigi de bir gercek de , ama istanbul seyircisi de tavriyla milli takimi haketmiyor

gerci neden goksenin veya melih yuhalanmiyor baskette cunku herseylerini veriyorlar .. futbolcularin ne kadar antipatik oldugunu beyaz futbolda da masaya yatirdilar , sinan engin ozellikle yarim saat bunu anlatti

ayni seyi 50 kere soyledi ama dedigi dogru , biz bu milli takimi sevmiyoruz , sevmemekte de hakliyiz
Mesajinla olayi bir o tarafi yatirmissin, bir bu tarafa.

Evet cunku kabahat cift tarafli

futbol milli takiminin oynadigi kisiliksiz futbol , sahaya koymadigi mucadele , ve saha disi olaylarla seyirciyi haketmedigi net kere net

ama takimin iyi ya da kotu olmasindan bagimsiz , ozellikle istanbul seyircisinin de macin oynandigi stadyuma gore oyuncu secmesi de anadolunun bu maclara ev sahipligi yapmayi daha cok hakettigini dusunduruyor , o yuzden "istanbul seyircisi" dedim

Evet cunku kabahat cift tarafli

futbol milli takiminin oynadigi kisiliksiz futbol , sahaya koymadigi mucadele , ve saha disi olaylarla seyirciyi haketmedigi net kere net

ama takimin iyi ya da kotu olmasindan bagimsiz , ozellikle istanbul seyircisinin de macin oynandigi stadyuma gore oyuncu secmesi de anadolunun bu maclara ev sahipligi yapmayi daha cok hakettigini dusunduruyor , o yuzden "istanbul seyircisi" dedim
Iste senin o yazdigin son cümle bile ismi gecen futbolcularin yüzünden, karistiklari olaylar, sergiledikleri tavirlar yüzünden.
Bahsettiklerim sadece saha icindeki olaylar bile degil, daha cok saha disinda üzerlerine vazife olmayan seyler.
Bunun disinda sergiledikleri tutarsiz tavirlar, mesela küfür ve siddet konusunda.
Bunun Istanbul seyiricisi tarafindan tepki görmesi gayet dogal, cünkü en büyük seyirci kitlesi bu sehirde.

Iste senin o yazdigin son cümle bile ismi gecen futbolcularin yüzünden, karistiklari olaylar, sergiledikleri tavirlar yüzünden.
Bahsettiklerim sadece saha icindeki olaylar bile degil, daha cok saha disinda üzerlerine vazife olmayan seyler.
Bunun disinda sergiledikleri tutarsiz tavirlar, mesela küfür ve siddet konusunda.
Bunun Istanbul seyiricisi tarafindan tepki görmesi gayet dogal, cünkü en büyük seyirci kitlesi bu sehirde.

o adamlarin diger takim taraftarlari gozunde nasil pislik muamelesi gordugunu biliyorum , haklilik haksizlik baska bir konu ama sen volkani yuhalayinca , fenerliler atiyorum burak i yuhalayinca ne fayda sagliyor ? anadoluda en azindan bu olmuyor

yani takimlar arasi catismalarin yargilamasinin yapilacagi yer milli maclar olmamali

ben ispanya degilim diye acik acik bagiran katalunya gibi bir bolgenin dunya capinda takimi olan barcelona oyuncularinin ispanya milli takimi adina oynarken o zaman neler yapilmasi lazim filan

ben turk degil kurt devletiyim diyen , ornegin ali naki mi ne vardi , milli takima alinsa ne olur mesela ?

adamlar o durumu bile sindiriyor ,bize bakin bir de .

o adamlarin diger takim taraftarlari gozunde nasil pislik muamelesi gordugunu biliyorum , haklilik haksizlik baska bir konu ama sen volkani yuhalayinca , fenerliler atiyorum burak i yuhalayinca ne fayda sagliyor ? anadoluda en azindan bu olmuyor

yani takimlar arasi catismalarin yargilamasinin yapilacagi yer milli maclar olmamali

ben ispanya degilim diye acik acik bagiran katalunya gibi bir bolgenin dunya capinda takimi olan barcelona oyuncularinin ispanya milli takimi adina oynarken o zaman neler yapilmasi lazim filan

ben turk degil kurt devletiyim diyen , ornegin ali naki mi ne vardi , milli takima alinsa ne olur mesela ?

adamlar o durumu bile sindiriyor ,bize bakin bir de .
Katalunya ile karsilastirma yapmak biraz talihsiz olmus.
Bir yerde siddet, küfür, propaganda, ki kimin propagansasi yazmayayim öbür yanda bildigim kadari ile siddetsiz bagimsizlik talebi.

Katalunya ile karsilastirma yapmak biraz talihsiz olmus.
Bir yerde siddet, küfür, propaganda, ki kimin propagansasi yazmayayim öbür yanda bildigim kadari ile siddetsiz bagimsizlik talebi.

o zaman sunu sorayim , ispanyadaki durum birebir turkiyede olsa, o ayrilikci kesimin oyuncusu milli takima secilebilir mi , secilse sahaya cikarilabilir mi ?

biz sunu anlamiyoruz, volkani emreyi veya sunu bunu milli takimda protesto edince bir sey kazanmiyorsun ..

o zaman sunu sorayim , ispanyadaki durum birebir turkiyede olsa, o ayrilikci kesimin oyuncusu milli takima secilebilir mi , secilse sahaya cikarilabilir mi ?

biz sunu anlamiyoruz, volkani emreyi veya sunu bunu milli takimda protesto edince bir sey kazanmiyorsun ..
Ilk soruna cevap veremem, sadece olabilir diyebilirim, cünkü ortada siddet olmaz ise tepkiler farkli olabilir.
Volkan ile Emrenin milli takimda protesto edilmesi bana göre dogru, böyle oyuncularin her platformda tepki görüp dislanmalari gerek.
Suc bunlari tekrar tekrar milli takimi alanlarda, tepki verenlerde degil.

Buna katiliyorum , ne oldu volkan cekti gitti , cok da sevmedigim babacan ondan iyi oynadi ve gecen elemelerin mimarlarindan oldu

ama su da var , volkan boyle , babacan adam dover , ondan onceki jenerasyon omer catkic orgut mensubu cikti ,tolga ve onurun davranislari ve secildiklerindeki performanslari belli ... yani onun disindakiler de fabri , muslera vs yabanci zaten

donup dolasip , yabanci kisiti olsun olmasin oyuncu yetistirecek duzeni kuramadigimiz icin olan biten bu sacmaliklar cok da sasirtici gelmiyor

total bir cokus icerisindeyiz

Hırvat Večernji list gazetesi, bugün oynanacak Türkiye - Hırvatistan Milli maçı öncesi Yugoslavya göçmeni olan Saffet Sancaklı ile bir röportaj yapmış.[FONT=&quot]''Futbolumuz derin bir bunalım içinde ve olası bir Hırvat zaferini bile bunu iyileştiremeyecek. 5 Guardiola gelse nafile..'' demiş[/FONT]

DI8cBjJWsAE-_0H.jpg

Buna katiliyorum , ne oldu volkan cekti gitti , cok da sevmedigim babacan ondan iyi oynadi ve gecen elemelerin mimarlarindan oldu

ama su da var , volkan boyle , babacan adam dover , ondan onceki jenerasyon omer catkic orgut mensubu cikti ,tolga ve onurun davranislari ve secildiklerindeki performanslari belli ... yani onun disindakiler de fabri , muslera vs yabanci zaten

donup dolasip , yabanci kisiti olsun olmasin oyuncu yetistirecek duzeni kuramadigimiz icin olan biten bu sacmaliklar cok da sasirtici gelmiyor

total bir cokus icerisindeyiz
biz olaya hep oyuncular üzerinden bakiyoruz, bu bir yere kadar dogru.
Oyuncularin kalitesini bir kenara birakalim, kaliteden önce temel noktalar eksik.
Iste bu temel noktalarin eksik olmasi sadece oyuncularin kabahati degil, yöneticilerin, kimi yerde ailelerin ama futbol bazinda baktigimiz zaman en fazla alt yapida calisan hoca ve egitmenlerin.
Belki taraftarada suc bulunabilir ama taraftar sonucta basari ister, basarida iyi oynayan oyuncu sayesinde gelir, dolayisi ile iyi oynayan oyuncuyada ilgi alaka gösterilir, bu üc asaga bes yukari dünyanin heryerinde böyle.
Ancak bizde ki hata su, Ozan yüz kilo olmus hala Fenerbahcede ve Milli Takimda oynayabiliyor.
Ardanin yemedigi halt yok, hala Milli Takimda oynayabiliyor ve her türlü iddiasina girerim, Türkiyede bir takimda olsaydi o takimdada banko oynardi.
Volkan, hemde iki Volkan birden, yedikleri haltlar ortada milli takimda ve kulüplerinde oynuyorlar.
Yine bizim Yasin, gecen sene yaptiklari ortada ve hala Galatasaray gibi bir takimda.
Yine Emre Belözoglu, yemedigi halt kalmadi Milli takima cagirildi.
Ayni durum sike ve sikeye karisanlar icin gecerli, adamlar ya faal futbolcu olarak yada ne bileyim yorumcu olarak bu piyasanin icindeler.
Iste böyle durumlara tolerans göstermeden müdahele etmedikce, yetenekli diye oyuncularin herseyine göz yumdukca, alttan gelen oyuncu istedigi kadar kaliteli olsun er yada gec karakter olarak ayni seviyeye geliyor.
Biz Altyapiya hep futbol akademisi olarak bakiyoruz, Avrupadaki adamlar bunu komple bir Akademi olarak yürütüyor, Futboldan tutunda egitime kadar.
Belki bir Enes Ünal veya Cengiz Ünder kendilerini kurtarirlar, oda erkenden yurt disina gittikleri icin.

Son düzenleme:
Ayrica, bir önceki mesajimda ismini belirttigim Enes ve Cengiz.
Erken yasta Avrupaya giderek belkide kendilerini kurtardilar.
Ancak, yabanci siniri ile oynanirsa bakin görün bu oyuncularda heba olacak.
Büyük kulüpler cocuklara gidip ret edemeyecekleri teklifler yapacaklar.

Seyircinin yegane hatasi kabullenememesi durumu . bugun sen oyuncu yetistiremeyen ,sistemsiz ve basarisiz bir futbol ulkesisin . mesela basketbolda da ekol degilsin ama bir tik uzerisin futbola gore

demek ki sen futbolda basarisiz olmayi kabulleneceksin , ulkende buyuk organizasyon duzenlenmeyecek , hakemler senin aleyhinde calisacak .. ne kadar debelensen de bu sac ayaklarini lehine cevirmedikce durum degismeyecek

iste seyirci bu noktada akli selim olamiyor , hep bir kaos , siddet, hesap sorma isine giriyor , sindirmek diye bir sey vardir , saldirarak daha yetenekli ,daha caliskan olunmaz

ben surekli satranc , tavla oyunu kaybedip gerildikce tekrar oynayan ve kaybeden adamlara benzetiyorum bizim ulkeyi ve seyirciyi

Seyircinin yegane hatasi kabullenememesi durumu . bugun sen oyuncu yetistiremeyen ,sistemsiz ve basarisiz bir futbol ulkesisin . mesela basketbolda da ekol degilsin ama bir tik uzerisin futbola gore

demek ki sen futbolda basarisiz olmayi kabulleneceksin , ulkende buyuk organizasyon duzenlenmeyecek , hakemler senin aleyhinde calisacak .. ne kadar debelensen de bu sac ayaklarini lehine cevirmedikce durum degismeyecek

iste seyirci bu noktada akli selim olamiyor , hep bir kaos , siddet, hesap sorma isine giriyor , sindirmek diye bir sey vardir , saldirarak daha yetenekli ,daha caliskan olunmaz

ben surekli satranc , tavla oyunu kaybedip gerildikce tekrar oynayan ve kaybeden adamlara benzetiyorum bizim ulkeyi ve seyirciyi
Bu yine seyircinin sucu degil, cünkü seyirciyie sunulan ürün bu.
Sucun büyügü bu ürünü bu hale getirenlerde, yönetimlerde, baskanlarda, egitimcilerde, alt yapi, hatta kimi zaman üst yapi hocalarinda ve bunlara ragmen bu isten kendini siyiramayan oyuncularda.
Yetenegi ve akli olan adam kendini bu durumdan her sekilde kurtarir, Enes ve Cengiz örneginde gördügümüz gibi.
Eger bu isin sorumlulari, bu isi yapmak ile görevlendirilenler ürünü kaliteli yapabilseler taraftar herzaman destek olur.
En güzel örnek mesela Fenerbahce alt yapisindan cikan o sigara görüntüsü.
Dogal olarak kovuldu o cocuklar, o noktadan sonra yapilacak tek sey zaten o.
Ancak, o isin o noktaya gelmesine sebep olan neden ve kisiler sorgulandi mi?
Hic sanmiyorum dogrusu!!

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt