DK 2022 Elemeleri G Grubu H:4 | Türkiye 2-2 Karadağ | MS | 1 Eylül | TRT 1

Kenan Karaman, Enes Ünal bunlar nedir arkadas ya. Her mac her mac bunlari izlemek zorunda miyiz biz.

Bunlari Milli Takima dahil edecegime yerlerini bos birakirim daha iyi.

Bu tip skoru tutan takım çok tehlikeli. Letonya'da böyleydi. Farkı açmazsan bela oluyorlar.

Şenol Güneş'in zekası ve futbol aklı bu seviyeye yetmiyor göründü. Oyunculara ve oyuna hakim değil. Tümer basın toplantısında Şenol' un devreleri yakacak bir soru daha sormalı!

Yabancı kuralıyla uğraşacağına takımla ilgilenip işine odaklansaydın keşke

Kenan Karaman, Enes Ünal bunlar nedir arkadas ya. Her mac her mac bunlari izlemek zorunda miyiz biz.

Bunlari Milli Takima dahil edecegime yerlerini bos birakirim daha iyi.
Bu ikisinde ne goruyorlarda milli takima aliyorlar anlamiyorum , birde bunlari milli takim icin yeterli bulup Barcelonanin aldigi Yusuf Demiri yetersiz bulmayi hic anlamiyorum.

Sen git Hollanda ile Norvec'i yen, ki o maclarda cok sansliydik vurdugumuz gol olmustu, sonra git hem Letonya hem de Karadag'a iki farkli öne gectigin maci hediye et.

Euro'daki rezaletten sonra 100 kere kovulmasi gereken adami hala yalaya yalaya bitiremiyorlar. FT olsa Euro sonrasi her yer istifa sesleriyle yankilanirdi. Kodumun zimbaci yalakasinin arkasi saglam tabi.
Bu maçta da vurduğumuz gol oldu

Cengiz çıkmazdı. Burak çıkar enes girerdi.
Baraj kurulduğunda çok az oldu adam sola kesin vurur dedim. Altay safıda yerinde dursa bişey yoktu. Orta gelir diye sağa ayak atınca solu kabak gibi açtı.

Oynatsin bakalim kerem Halil cengiz ayni an bakalim ne oluyor.

Zodafone'un zemini ne öyle Uefa maç oynatmaz umarım.

Bemce kalan grup maçlarına sergenle çıkılmalı
Bir süre hem milli takım hem bjkyi çalıştırabilir
Hepi topu 3-5 maç

devre arasi nacizane mesajimin sonunda sunu yazmistim ;

'' letonya maci gibi olmasin bu macin sonu...

degisiklik olacak mi merak ediyorum. misal pivotu ciftleyebilir....
skoru koruyamayan bir takimiz bu elemelerde genelde.... mutlak 1 gol daha bulmaliyiz macin son ceyregine stressiz girmemize yonelik.......
''

her ne kadar 2.golu duran top yesekte, o faul pozisyonuna gelene dek ,macin son bolumunde fazla gomulduk ,ortayi bosladik, onde enes,kerem,burak kontralar icin bekledi-bir kac kontra bulsakta-kanimca bu 3lunun rakip stoplerlerin uzun top oynarken oralarda fazla adamla bulunmalari taktiksel hata idi............

ilk degisikligimizi 66 da yaptik. yusuf cikip orkun giris.bolgesel olarak dogru hamle olsa da, tipoloji olarak taylan,salih daha oncelikli olmaliydi.....

sonraki degisiklik dk 75 ; kenan cikip kerem giris. dogru hamle idi....

< ; bu iki degisikliklere *rakip de ayni dakika da karsilik verdi oyuna yeni ayaklar alarak...

sonraki donemec ;

83 deki degisiklikler ; cengiz cikip enes giris.... hem bolgesel hem tipoloji olarak farkli yerlerin oyunculari... hoca bu degisiklikte taktiksel hata yapti teknik anlamda......

83un diger degisikligi ; pivot okay cikip . stoper alpaslan giris......
*boylesine tecrubeli bir hocanin boylesine buyuk stratejik hata yapmasi akil alir gibi degildi....
>
< : > resmen pivot orta sahayi cikarip rakibe daha yumusak karinli orta saha ile karsi koymaya calistik,ki - giren oyuncu da her yonden faul ne oyun kalitesi yeterli ne tipoloji olarak uygun degildi....
< ; > * stoperi coklu yapayim(rakip macin son bolumunde uzun toplarla ceza sahasinda tehlike yaratmasin diye,olsa gerek... coklu stoperle savusturma_eski demode taktik) - *ortasahayi yumusak ve *az adamla birakayim -*en onde de rakip stoperlerin uzun top yapmasini engellemek icin *3luyu orada tutayim(kerem,burak,enes)---------

olmaz olmaz olmaz.............

< ; futbolu basit oynatmadikca, oyuna gereksiz ve yanlis mudehaleler yaptikca,panik veya anlik karar verip salt bir bolgeye kumelenme sacma girisimdi, basarisizlikla sonuclandi sonucunda.......

* ilk 11i gectim ,sonradan olsa pivotu ciftlememek buyuk hata idi,,,eldeki salt pivotu da cikarip tuz biber olmasina yol acmak tecrubeli bir hocanin taktiksel facialarindan idi saha icine dokunus babinda....

ayrica * sol bekte devsirme oynatmak hata idi... muldur gereksiz frikikler sundu ordan rakibe,,,akan oyundaki hatalarini yetersizligini saymiyorum bile.........

*kulup baz'inda bile buyuk kulup rotasyonuna *sahsen almayacagim-buyuk kulup kalibresi ve kalitesi denkleminde yetersiz buldugum *alpaslan'in oyuna girmesi-uzun toplari engellemek adina stoperi coklama baglaminda,dogru isim degildi kalibre ,kalite ve yeterlilik denkleminde. diger stoperi tanimiyorum(bardakci,kasimpasaspor),.....

gecmiste formamizi terleten servet cetin'i de yeterli bulmazdim bazi bold yonlerden, misal o da bosna ile cok kritik deplasmandaki tamam mi devam mi macinda yayda benzer faul yapip frikik vermisti golu yemistik ya puan maci idi ya playoff ,suan tam olarak hatirlamiyorum.

uzun toplarda hakemlerin de asiri mercek altina aldiklari hava toplarinda yeterli veya yetersiz fark etmeksizin stoplerlerin dengeli cikislari yapmalari gerekir,,, < ;o tur faul yapacaklarsa hic hava topuna cikmasinlar daha iyi.

>

*caglar soyuncu'yu bu mac ozelinde cok aradik tandem bolgesinde.....

*kimi maclar hocalara yazar. kulup veya milli baz fark etmez mac_statusu....
*bu mac hocaya yazar kisaca......

yazik oldu. holllanda nin puan kaybettigi aksamda, kaybedilen bu altin degerindeki 2 puani cok arayacagiz gibi...

avrupa futbolundaki en iyi bir kac duran top kullanan oyunculardan biri elimizde,,,
*fakat hem burak hem cengiz frikiklerin basina gecerek gereksiz kareler sundular.
*hocanin da gorunene gore bir agirligi yok. hakan'in gecmiste yayina baglanip nerede oynatilmasi adina yaptigi yorum, belki senol hoca nin kendisine daha da mesafeli olmasina yol acmis olabilir....
boyle olsa da , sahada ,duran topu en iyi kullanan bireyin o frikikleri kullanmasina komut vermeli idi teknik ekip kenardan... bu da koca bir sifir teknik ekibe yonelik. sahada liderligi kendisine vermeleri gerekirsen olay duran toplarda 2.3. tercih olmasina kadar gelmis. mac icerisinde hakan'in buruklugunu bu yonden anliyorum.

kim bilir ,
bir sonraki macta kolay rakibe 3,4 atariz bu aksamki facia teknik ve taktik anlamdaki 'teknik adam hatalarini unuturuz her zamanki gibi.....

yarisin son donemecinde sayet * 2.lik icin kafa kafaya gidersek , yoruma bayagi acik bir durum ortaya cikar...
malesef playoff sansini bile kacirabiliriz bu kirilgan takim olgusu ve teknik ekip tarafindan yetersiz ve hatali sahaya surdugu isimler ve sonraki tercihlerindeki yanilgilar vsvs den dolayi..........

neyse.

basarilar dilerim.

Geri
Üst Alt