Doğan Alemdar, 3.5 Milyon Euro'ya Rennes'e Transfer Oldu

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
1629122562928.png

Rennes, Doğan Alemdar transferi için Kayserispor ile 3,5 milyon euro bonservis, bonuslar ve sonraki satıştan pay karşılığında anlaşmaya vardı.

Fransız ekibi, 18 yaşındaki file bekçisi ile 5 yıllık sözleşme imzalayacak.

(İHA)

Al işte bir tane daha kaçırdık. Muslera her maç bir tane alıyor. Yavaştan kaleci bulmamız lazımdı.

Altaypıdan kaleci yetiştirmiyorsun , gidip potansiyelli kalecin almıyorsun yapılanma diyorsun.

2 sene sonra yerli kaleci kullanmak zorunda kalacaksın bunu görmemek bunu düşünmemek ne biliyim.

Sonra da yapılanma diyorsun. Güzel yapılanamama

Al işte bir tane daha kaçırdık. Muslera her maç bir tane alıyor. Yavaştan kaleci bulmamız lazımdı.

Altaypıdan kaleci yetiştirmiyorsun , gidip potansiyelli kalecin almıyorsun yapılanma diyorsun.

2 sene sonra yerli kaleci kullanmak zorunda kalacaksın bunu görmemek bunu düşünmemek ne biliyim.

Sonra da yapılanma diyorsun. Güzel yapılanamama
Aralarinda en iyisi Altay‘di. Fatih, Okan vs ugrasacagimiza onu almaliydik.

Umarim Fransa'da basarili olur. Milli takim icin yeni bir kaleci adayi daha cikar boylece.

Yabancı kuralı 7-8 iken oyuncular Avrupa'ya gitmiyordu. Sonra 14'e yükseldi sınır. Ondan sonra Avrupa'ya kaçışlar başladı. O kaçan futbolcuların dünyanın en büyük kulüplerinde ya 11 oynaması ya da önemli alternatiflerden olması diğer Türklerin de iştahını kabarttı. Eziklik kompleksini atlatıp "Avrupa'da da en iyi şekilde oynayabilirim" demeye başladılar. Bununla birlikte Türkler burada daha fazla para kazanıyorlardı. Artık kur farkı ile birlikte orada normalin altında bile para kazansalar burada aldıklarından çok daha fazlasını kazanıyor olacaklar.

Bu yüzden yabancı sınırı şu anda 5 bile olsa Türk oyuncuları tutamazsın artık. Gidip her Türk'e eskisi gibi 2,5-3 milyon euro yıllık ücretler verilemeyeceğine göre artık bu devran böyle devam edecek.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Hayırlı olsun bizde olsa forma yüzü göremezdi kariyeri için doğru bir karar

Kayserispor, Doğan Alemdar’ı Rennes’e sattı. İki kulüp arasındaki işlemler tamamlandı.

- Bonservis: 3.5 milyon Euro
- Başarı bonusları: 500 bin Euro
- Sonraki satıştan pay: %20

Sözleşme 4+1 yıl

@ertansuzgun

Muslera'yı çok beğenmeme rağmen burada 3, 4 senedir yerli kaleci şart oğlu şart diye yırtınıyorum. Çünkü GS düşmanı Tff ortamında bu stratejik bir karşı hamle olacaktı. Muslera "bay haksız rekabet" olabilir ama her sene temcit pilavı gibi üzerinizde yabancı sınırı korkutmasının yapıldığı bir ülkede iyi bir yerli kalecinizin olması çok stratejik. Mesela bu dediğim yapılsaydı şeytan efendi üzerimizden milli marş algısını yapamamış olacak ve belkide bu berbat kuralın fitilini hiç ateşleyemeyecekti.

Artık anladımki bizim kaliteli, genç, Türk bir kalecimiz olamayacak. Kimse bunun bilincinde değil malesef hala Muslera da Muslera diyorsunuz. Bunun sıkıntısını tüm forum 1, 2 yıl sonra anlayıp veryansın edecek. Yabancı sınırı uygulanmaya devam ederse ben seneye şu "yabancı kaleci şart" diyenleri tek tek göreceğim. Farkında bile değilsiniz şu an Gedson gelirse bile Cicalı Gedsonlu kadro kurmakta zorlanıyoruz. Sonraki iki yılda ne yapacaksınız? Geri 5'linizin hepsi yabancı ve geriye yalnız 1 yabancı hakkınız kalacak onu da tepe tepe kullanırsınız artık. Muslera'ya bu son sözleşmesindeki astronomik şartları sunanlara ben diyecek bir kelime dahi bulamıyorum. Brüt 4 milyon Euro ulan. Bu kapı gibi sözleşmeyi gören kaleci bizden kaçıyor. Mert'i bile alamadık. Belki bunu alır bir yıl kiralarız diyordum o da kaçtı.

SON DAKİKA | Kayserispor, Doğan Alemdar'ın Fransa Ligue 1 ekiplerinden Rennes'e transfer olduğunu açıkladı.

Geri
Üst Alt