doğu perinçek

Ergenekon’dan yatanları çıkartırması?

Rauf Denktaş’ı savunması?

Suriye operasyonlarına zemin hazırlaması?

Fetö ile mücadele?

Açılıma karşı durma?

Adam resmen akp yi eğitti terbiye etti ihanetten çıkardı

Fark ettiysen hepsi Fetö zamanı yapılan ihanetler ve fetö kavgasından sonra geriye dönüş olarak devam eden süreçler , o olaydan sonra tutunacak dal arayan bir hükümet'e doğru yolu bu adam olmasa da gösterecekti elbette biri ki yapılan yanlışları eski haline getirmek zorunda kaldı hükümet, Suriye de operasyon yapmak zorunda olmasını anlaması için bu adama da gerek yoktu bence geçiş sürecinde kadrosunu kullanıyorlar sadece bu adamın en kısa sürede kendi kadrolarıyla doldurdular her yeri

aynen şunun gibi;15 temmuzdan sonra ülkenin bağırsaklarını temizlemek için üst mevkilere alevi olan ve hiç bir cemaat içinde olmayan rütbeli insanları getirtip temizledikten sonra onları görevden alması gibi aynı şekilde bu adamı da öyle kullanıyorlar.

Ergenekon’dan yatanları çıkartırması?

Rauf Denktaş’ı savunması?

Suriye operasyonlarına zemin hazırlaması?

Fetö ile mücadele?

Açılıma karşı durma?

Adam resmen akp yi eğitti terbiye etti ihanetten çıkardı
Üstat devletin hakim-savcısının, üst düzey askeri yetkililerinin hiyerarşik olarak devletin ya da hükümetin hiçbir yönetim kademesinde bulunmayan üstelik halkta da Enes Batur kadar destekçisi olmayan bir adamın emirleri doğrultusunda hareket etmesi ideal bir devlet düzeninde ne olarak adlandırılır? Özellikle hakim ve savcılar kimsenin adamı olamaz kimsenin direktifleriyle hareket edemez, ona göre ceza verip vermemeye karar vermez. İsmi fetö-perinçek-uzun adam vs ne olursa olsun. Yoksa onun yandaşı gelir işini yaptırır öteki gider başka türlü davranır, oradan emir gelir falan sonuçta da ortaya 2020 Türkiye'si gibi bir şey çıkar.

Ergenekon’dan yatanları nasıl çıkartıyor hakim mi bu adam?
Üstat kaçırdınız galiba HSYK 2010dan sonra fetöcülerim eline geçince yetmez ama evetçiler ve hükümet sayesinde kendilerinden olmayan herkesi tasfiye etmeye başladılar

Akpye de savaş açınca çaresiz kalan hükümet Cavit Çağlar gibi merkez sağcılara perinçek gibi maoculara yanaştı hatta hizbullahçılar bile bu ara hapisten çıktı onlar güneydoğuda hdpye karşı mücadele etti

Cavit Çağlar putinle görüşme ayarladı yani herkes işin bir ucundan tuttu

Perinçek de partisinin mensubu askerlerle ve hukukçularla kumpas davalarını boşa çıkarıp mahkumların salıverilebilmesi için hukuki düzenlemeler hazırlayıp hükümete sundu misal özel yetkili mahkemelerin iptali

Ordudaki klikleri fetömetreyi geliştirdi fetö temizliği yaptı saldıray Berk’ten Hasan Atila uğura kadar

En önemlisi de darbe öncesinde barolar birliği seçimlerinde oluşturdukları platformla hukukçularını organize edip fetöcü olmayan hukukçuları tek bir platformda birleştirdi Zeynep küçükün desteğiyle Metin Feyzioğlu ümit kocasakal gibi eski ve yeni ulusalcı başkanlar ki hepsi vatan partisinin mensubu yahut konuşmacısı oldu bir dönem yargı paketi çıkardı hem baroyu tuttular hem de fetöcüler tarafından etöcü 🤣olmakla suçlanan askerleri serbest bıraktırdılar

O askerlerde muvazzaf olsun olmasın Mustafa önseller Osman başıbüyükler Ali türkşenler devlet Bahçeli’den talimat alan birinci ordu komutanı ümit paşa gibi ülkücülerle sokağa indiler fetöcü avladılar tabi diyanetin okuttuğu SElayla sokağa çıkan halkın dışında yani kimse Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından sonra çıkmadı kronolojiyi atlıyor millet

Sonrasında da hendeklere gömdük AB taraftarlarını ülke uçurumdan döndü; peşi sıra babül halep, afrin ve barış Pınar’ı geldi eş zamanlı pençe harekatı da perinçek gibi bir komünist bir Çin ajanı eğer bunları yapıp ağa babalarına rağmen libya ve dilin harekatlarımızı destekliyorsa ki deniz yetki anlaşmasını da perinçekle beraber yatan amiraller yaptı Cem gürdenizler cihat amirallerdir Türk dış işlerinin monşerlerine karşı mavi vatan konseptini geliştirenler hakkının verilmesi lazım zira hem idlib hem Libya’yı bitirmeli dahası barış olmadan sincara ve kandile de operasyon yapmalıyız hazır hükümet batı düşmanıyken mazallah batı ile akpnin arası yeniden düzelse yahut AB taraftarı CHP ve hdpnin içinde bulunduğu bir hükümet gelse operasyonlar durur İsmail saymaz denen bozguncunun niyeti de bu süreçleri yavaşlatmak zira o da biliyor Türk askeri bir kere girdiği yerden bir daha çıkamaz

Yani artık iktidar el değiştirebilir zira geri dönüşü olmayacak teklif edenleri vatan haini ilan ederiz bunlar gibi hedonistler de başlarını yakmaya cesaret edemez tüm endişe bu

Örnek 10 yıldır Adem körfezindeyiz:) bırak askeri gemimizi atsınlar ki Somali ve Sudan’da üst elde ettik

Kısaca durum bu üstat

Fark ettiysen hepsi Fetö zamanı yapılan ihanetler ve fetö kavgasından sonra geriye dönüş olarak devam eden süreçler , o olaydan sonra tutunacak dal arayan bir hükümet'e doğru yolu bu adam olmasa da gösterecekti elbette biri ki yapılan yanlışları eski haline getirmek zorunda kaldı hükümet, Suriye de operasyon yapmak zorunda olmasını anlaması için bu adama da gerek yoktu bence geçiş sürecinde kadrosunu kullanıyorlar sadece bu adamın en kısa sürede kendi kadrolarıyla doldurdular her yeri

aynen şunun gibi;15 temmuzdan sonra ülkenin bağırsaklarını temizlemek için üst mevkilere alevi olan ve hiç bir cemaat içinde olmayan rütbeli insanları getirtip temizledikten sonra onları görevden alması gibi aynı şekilde bu adamı da öyle kullanıyorlar.

Doğu bey de alevidir babası adalet parti milletvekili idi anne tarafından da kürttür Tuncelili

Üstat devletin hakim-savcısının, üst düzey askeri yetkililerinin hiyerarşik olarak devletin ya da hükümetin hiçbir yönetim kademesinde bulunmayan üstelik halkta da Enes Batur kadar destekçisi olmayan bir adamın emirleri doğrultusunda hareket etmesi ideal bir devlet düzeninde ne olarak adlandırılır? Özellikle hakim ve savcılar kimsenin adamı olamaz kimsenin direktifleriyle hareket edemez, ona göre ceza verip vermemeye karar vermez. İsmi fetö-perinçek-uzun adam vs ne olursa olsun. Yoksa onun yandaşı gelir işini yaptırır öteki gider başka türlü davranır, oradan emir gelir falan sonuçta da ortaya 2020 Türkiye'si gibi bir şey çıkar.

Seninki ideal olan ama cumhuriyet tarihimiz hatta meşrutiyetin hikayesi de bu

Seninki ideal olan ama cumhuriyet tarihimiz hatta meşrutiyetin hikayesi de bu
Olayları dönemlerine göre değerlendirmek gerekir. Örneğin işgal altındayken Kazım Karabekir'in Osmanlı nezdinde hiçbir yetkisi olmayan Mustafa Kemal'in emirlerini uygulamasıyla bunlar bir tutulamaz. Zaten o dönemin adamları, şartları ve yaptıklarıyla bunlar da kıyaslanamaz. 2020'de hala asker-savcı-hakimler perinçek gibilerinin emirleriyle hareket ediyorsa devlete-hükümete falan çok gerek yok bence. Ülkeye bak yaw polis-hakim-savcı üst düzey askerlerinin yarısı zırlayıp duran bir şarlatanın güdümündeydi. Sonra bunlar gidiyor yerine başkasınınki geliyor diye seviniyoruz(!). Takip ettikleri adamların da başardıkları elle tutulur hiçbir şey yok.

İnsanlar soruyor üstat ukalalık olsun diye değil ciddiye aldığım için cevap veriyorum kusura kalma

estağfurullah üstat o anlamda demek istemedim, bilgi önemlidir paylaşmak da güzel bir şey ben kendim için dedim yazman da bir sakınca yok herkes kendi fikirlerini dile getirebilmeli sonuçta bu insani bir hak

Olayları dönemlerine göre değerlendirmek gerekir. Örneğin işgal altındayken Kazım Karabekir'in Osmanlı nezdinde hiçbir yetkisi olmayan Mustafa Kemal'in emirlerini uygulamasıyla bunlar bir tutulamaz. Zaten o dönemin adamları, şartları ve yaptıklarıyla bunlar da kıyaslanamaz. 2020'de hala asker-savcı-hakimler perinçek gibilerinin emirleriyle hareket ediyorsa devlete-hükümete falan çok gerek yok bence. Ülkeye bak yaw polis-hakim-savcı üst düzey askerlerinin yarısı zırlayıp duran bir şarlatanın güdümündeydi. Sonra bunlar gidiyor yerine başkasınınki geliyor diye seviniyoruz(!). Takip ettikleri adamların da başardıkları elle tutulur hiçbir şey yok.
Mustafa Kemal Atatürk’ün emirlerini dinlemesinin nedeni her ikisinin de teşkilat-ı mahsusa üyesi olmasıdır üstat sen gençken beraber eşkiya vurduğun adamı mı dinlersin yoksa işbirlikçi bir padişahı mı?

Yani tam olarak o zamanda hizipçilik vardı aslında İzmir suikasti olmasa ittihatçılar sürülmez ve kadro hareketi de olmazdı Türklükte kurumsallaşma olmaz komitacılık olur durum bu

Mustafa Kemal Atatürk’ün emirlerini dinlemesinin nedeni her ikisinin de teşkilat-ı mahsusa üyesi olmasıdır üstat sen gençken beraber eşkiya vurduğun adamı mı dinlersin yoksa işbirlikçi bir padişahı mı?

Yani tam olarak o zamanda hizipçilik vardı aslında İzmir suikasti olmasa ittihatçılar sürülmez ve kadro hareketi de olmazdı Türklükte kurumsallaşma olmaz komitacılık olur durum bu
Bence iki olayın birbiriyle alakası yok. Bir ideal uğruna beraber hareket etmek başka, birisinin idealleri uğruna mücadele etmek, onun emirlerini uygulamak ise bambaşkadır. İşin içine çıkar girer vs. Baya açabiliriz konuyu da bence gerek yok zira dediğim gibi pek alakası olduğunu düşünmüyorum örneklerin.

Bu yapılanları normal karşılarsan yarın x cemaat, z kişisinin adamları gelir yine kurumları ele geçirir, kendi çıkarlarına göre işler yaparlar. Devletin yetkilisi başka kişi ve kurumların emri altına girmez, giremez. Halkına hizmetle yükümlüdür. Halkın yetki vermediği kişilerin emir kulluğunu yaptıklarında fetö gibi vak'alarla karşılaşıyoruz işte çok net değil mi? Bunlar kabul edilemez. Bugün doğruyu yapar belki ama yarın kendi çıkarı doğrultusunda yanlış yapmasının önünde hiçbir engel yok. Görünürde bir sorumluluğu olmadığı için denetim mekanizmasının da dışında kalır. Ama o vatansever, bu çok iyi gibi subjektif yorumlarla devlet işi yapılmaz. Bunlar net bence çok tartışmaya gerek yok.

Bence iki olayın birbiriyle alakası yok. Bir ideal uğruna beraber hareket etmek başka, birisinin idealleri uğruna mücadele etmek, onun emirlerini uygulamak ise bambaşkadır. İşin içine çıkar girer vs. Baya açabiliriz konuyu da bence gerek yok zira dediğim gibi pek alakası olduğunu düşünmüyorum örneklerin.

Bu yapılanları normal karşılarsan yarın x cemaat, z kişisinin adamları gelir yine kurumları ele geçirir, kendi çıkarlarına göre işler yaparlar. Devletin yetkilisi başka kişi ve kurumların emri altına girmez, giremez. Halkına hizmetle yükümlüdür. Halkın yetki vermediği kişilerin emir kulluğunu yaptıklarında fetö gibi vak'alarla karşılaşıyoruz işte çok net değil mi? Bunlar kabul edilemez. Bugün doğruyu yapar belki ama yarın kendi çıkarı doğrultusunda yanlış yapmasının önünde hiçbir engel yok. Görünürde bir sorumluluğu olmadığı için denetim mekanizmasının da dışında kalır. Ama o vatansever, bu çok iyi gibi subjektif yorumlarla devlet işi yapılmaz. Bunlar net bence çok tartışmaya gerek yok.
Karşılaştırmadım Türk tarihi böyle ama sen ideal olanı yazıyorsun maalesef sahada olan durumlar farklı tezahür ediyor üstat

Yo ima ederek algı kasan sensin bu forumda beni tanıyan herkes ANAP’lı olduğumu bilir konu hakkında 800 sayfa yayınlamışım 2008de şu anda da oy atsam MHP’ye atarım

Gülerek okuyorum yazdığını zira 13 senedir oy atmıyorum ben ama maalesef güdülen koyunlar hep iki seçeneğe mahkumdur ya Akp ya chp keşke mevzu memleket değil de kendi küçük hayal aleminiz olsa

Ha bu arada laf atılırsa cevap da alınır esas algı farkında değilmiş gibi yapmak baş baş

Kolay gelsin, bol kazançlar ANAP’ lı kardeş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri
Üst Alt