Doğuş Holding, İstinye Park Hisselerini Satıyor!

Keramettin TANRIVERDİ

"Bizi sevenleri üzmeyelim baba"
Yönetici
Administrator
Para Dergisi İstinye Park'taki Doğuş hisselerinin satışa çıkarıldığını yazdı.

Para Dergisi İstinye Park'taki Doğuş hisselerinin satışa çıkarıldığını yazdı.Para Dergisi Doğuş Holding’in İstanbul'un en iyi iş yapan AVM'lerinden biri olan İstinye Park'taki hisselerini satışa çıkardığını yazdı. Bu payı diğer ortak Orjin Grup'un ortakları Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım mı yoksa başka bir yatırımcının mı alacağı merak konusu olurken şirketin Maslak'taki Volkswagen Arena'yı da satışa çıkardığı ifade edildi. Buna ilaveten Holding'in tepe yönetiminde değişikliklerin devam edeceği ve hareketli günler yaşandığı söylendi.

Buna göre Doğuş Yayın Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen koltuğunu Otomotiv Grup Başkanı Açlan Acar'a bıraktı. Bu değişiklik ile Acar, otomotiv grubu ile birlikte medya şirketlerinin de başına geçmiş oldu. Bu bilgiyi geçen hafta Şahenk, bir iç yazışma ile çalışanlarına duyurdu.Türkiye'nin önemli holdinglerinden Doğuş Holding'in temeli 1951'de atıldı. Ayhan Şahenk'in kurup büyüttüğü Holding'i bugün oğlu Ferit Şahenk yönetiyor. Otomotiv, inşaat, medya, turizm ve hizmetler, gayrimenkul, enerji ve yeme-içme olmak üzere yedi sektörde faaliyet gösteren Doğuş Grubu ayrıca, mevcut hizmet verdiği sektörlerin yanı sıra teknoloji, spor ve eğlence alanındaki yeni yatırımlarıyla da büyümesini sürdürüyor. Grubun 300'ün üzerindeki şirketi ve 35 bini aşkın çalışanı var. Şahenk, son yıllarda yeme içme sektörüne yaptığı yatırımlarla konuşuluyor.

Holding 23.5 milyar liralık banka borçları için de, bankalardan yeniden yapılandırma talep edecek.

Para

Yıldız Holding vol 2 durumu var, bir şeyler dönüyor ya bakalım, çıkar yakında kokusu.

Sermaye yurtdışına kaçıyor geyiğine inanmaya başlıyorum artık.

Her seyi satiyor,kanal kapatiyor,devletten borc icin yapilandirma istiyor ama Fb'nin basket takimina sponsor olmaktan cekinmiyor herif.

Fb'ye kaynak lazım tabi.

Arkadaşlar dünyadaki her şeyi futbol odağında görmeyin.

Benim gözlemim, kriz günden güne realize olmaya başladı ve karşımıza da çıkıyor. Yıldız Holding'in yakın zamanda 20 milyar borç için tüm bankalarla görüşmesinden bir süre sonra aynı süreci Doğuş'un yaşayacak olması tuhaf.

Bu holdingler çok büyük holdingler lakin, ikisinin bir kaç ay arayla topla 45 milyara dayanan borç rakamları için yeniden yapılanma istemeleri insanı kuşkulandırıyor.

Tabii işin diğer yönü de Volkswagen Arenanın satışa çıkarılması. O bölgede çok efsane bir tesis yapıldı, tiyatro, konser vs. her türlü etkinlik düzenlenebiliyor. Normalde para basması gereken bir bölge lakin talep beklenilen seviyede değil demekki, bunun sebebini de biraz insanlardaki eğlence hayatından uzaklaşmaya bağlıyorum.

En son Volkswagen Arena'ya gittiğimde, İnönü stadının orada bomba patlamıştı, hala o dönemki olayların etkisi de hissediliyordur, işin o kısmı da var.

Tabii işin diğer yönü de Volkswagen Arenanın satışa çıkarılması. O bölgede çok efsane bir tesis yapıldı, tiyatro, konser vs. her türlü etkinlik düzenlenebiliyor. Normalde para basması gereken bir bölge lakin talep beklenilen seviyede değil demekki, bunun sebebini de biraz insanlardaki eğlence hayatından uzaklaşmaya bağlıyorum.

En son Volkswagen Arena'ya gittiğimde, İnönü stadının orada bomba patlamıştı, hala o dönemki olayların etkisi de hissediliyordur, işin o kısmı da var.
Bende 2017 marta kadar Uniqİstanbul daki macfit e gidiyordum Doğuşla anlaşamayıp salonu başka yere taşımışlardı.Şimdi yeni salona giderken önünden geçiyoruz bazen eskisi gibi kalabalık gözükmüyor belkide bize denk gelmiyorda olabalir tabi.Benim gördüğüm hafta içileri en az 2-3 etkinlik oluyordu otoparkta yer bulamıyorduk bazen, hafta sonlarıda Sarıyere falan giderken önünde kuyruk olduğunu görmüşlüğüm var şu sıralar onuda görmedim gibi.

Bende 2017 marta kadar Uniqİstanbul daki macfit e gidiyordum Doğuşla anlaşamayıp salonu başka yere taşımışlardı.Şimdi yeni salona giderken önünden geçiyoruz bazen eskisi gibi kalabalık gözükmüyor belkide bize denk gelmiyorda olabalir tabi.Benim gördüğüm hafta içileri en az 2-3 etkinlik oluyordu otoparkta yer bulamıyorduk bazen, hafta sonlarıda Sarıyere falan giderken önünde kuyruk olduğunu görmüşlüğüm var şu sıralar onuda görmedim gibi.

Beykent'te falan mı okuyorsun?

Arkadaşlar dünyadaki her şeyi futbol odağında görmeyin.

Benim gözlemim, kriz günden güne realize olmaya başladı ve karşımıza da çıkıyor. Yıldız Holding'in yakın zamanda 20 milyar borç için tüm bankalarla görüşmesinden bir süre sonra aynı süreci Doğuş'un yaşayacak olması tuhaf.

Bu holdingler çok büyük holdingler lakin, ikisinin bir kaç ay arayla topla 45 milyara dayanan borç rakamları için yeniden yapılanma istemeleri insanı kuşkulandırıyor.
Ülkenin yarisi ekonomi kötü diyince sen fetöcüsün diyor yav argüman siralamak bile yersiz. Dogan Haber Ajansi'ni bile piyasaya göre cerez parasina satmislar. Ülke ekonomisine olan güven azalinca dolar deger kazanir diyordu bizim pröfesör. adam hakli sanirim. o 4, digeri 5, yine bir digeri ise 6 tl olacak.

Beykent'te falan mı okuyorsun?
Yok sadece oradaki salon kalabalık değildi ve bize de yakın sayılır o yüzden oraya gidiyorduk.Okul aöf de şuan, en son örgün eğitim Yıldız Meslek yüksekokulu maslaktı oda yakın sayılır oraya.

Bu salaklari hükümet kurtarmazsa batacaklar heralde borç yapılandırması da talep etmişler.ama hükümet kurtarır böyle bir dönemde

ub.msji

Ülkenin yarisi ekonomi kötü diyince sen fetöcüsün diyor yav argüman siralamak bile yersiz. Dogan Haber Ajansi'ni bile piyasaya göre cerez parasina satmislar. Ülke ekonomisine olan güven azalinca dolar deger kazanir diyordu bizim pröfesör. adam hakli sanirim. o 4, digeri 5, yine bir digeri ise 6 tl olacak.

Dövizdeki hareketler şu ortamda anormal değil. Hani sadece ekonomi değil oradaki mesele, doğuda savaş var, ohal var, 1 yıl sonra yapılacak 2 adet seçim var, fetö denilen bir olay var, üretim yok vs vs

Ekonomik krizi anlayabilmek çok zor değil ama kimisi gözlerini tıkıyor işte çünkü daha çok orta direk denilen kesimi etkiliyor, aradaki uçurum genişliyor bu tarz ortamlarda.

Dövizdeki hareketler şu ortamda anormal değil. Hani sadece ekonomi değil oradaki mesele, doğuda savaş var, ohal var, 1 yıl sonra yapılacak 2 adet seçim var, fetö denilen bir olay var, üretim yok vs vs

Ekonomik krizi anlayabilmek çok zor değil ama kimisi gözlerini tıkıyor işte çünkü daha çok orta direk denilen kesimi etkiliyor, aradaki uçurum genişliyor bu tarz ortamlarda.

Ah Korkut Boratav hoca. Okumanızı tavsiye ederim. Keramettin Bey’in bu söylediklerini sınıf farklılıklarını krizlerde kimlerin zarar göreceğini o kadar iyi anlatıyor ki kitaplarında. Felaket tellallığı yapmayalım ama görünen köy de kılavuz istemiyor !

Önce babasının has sektörleri inşaat ve bankacılıktan çıktı. Geçen sene son garanti hisselerini de sattı. Ardından medyada kitabevi-dergicilik-cnbc e-ntvspor'dan çıktı. Dream satılıyor tüm restoran ve eğlence mekanlarıyla (istinye park-wolswagen arena dahil). Sırada star tv-ntv-kral tv olarak kalan tüm medyası var deniyor. Geriye zaten retail yani beyefendinin sevdiği markaların türkiye temsilcilikleri olan sektör ile otomotiv bayiliği ve enerji sektörü kalıyor.

Ki 2 senedir Otomotivi ve retaili de satacağı yönünde haberler çıkıyor;

Ferit Şahenk hakkında bir iddia daha... Otomotiv devi satılıyor mu? İşte talip

Bu gidişle boyavat-artvin-aslancıktaki 3 hesçiği ve şahsi gayrimenkulü dışında bir şey kalmayacak. Amaç banka borçlarını kapatıp üstüne yarım milyar dolar gibi bir parayı yurt dışına çıkarma niyetinde... Nereden nereye hakikaten fenerin tüm zenginçikleri yok oluyor bir bir darısı ali koç'un başına ki ancak onun gibi bir angut koç gibi türkiyenin gizli sahibi oligarkı batırabilirdi. Haydi getir yıldızları şımarık şucuk aslansın kaplansın...Haydi sen de murat-saadettin-ferit-mehmet ali-hakan bilal ağabeylerinin izinde iflasa fener sevsin sizi :)

Önce babasının has sektörleri inşaat ve bankacılıktan çıktı. Geçen sene son garanti hisselerini de sattı. Ardından medyada kitabevi-dergicilik-cnbc e-ntvspor'dan çıktı. Dream satılıyor tüm restoran ve eğlence mekanlarıyla (istinye park-wolswagen arena dahil). Sırada star tv-ntv-kral tv olarak kalan tüm medyası var deniyor. Geriye zaten retail yani beyefendinin sevdiği markaların türkiye temsilcilikleri olan sektör ile otomotiv bayiliği ve enerji sektörü kalıyor.

Ki 2 senedir Otomotivi ve retaili de satacağı yönünde haberler çıkıyor;

Ferit Şahenk hakkında bir iddia daha... Otomotiv devi satılıyor mu? İşte talip

Bu gidişle boyavat-artvin-aslancıktaki 3 hesçiği ve şahsi gayrimenkulü dışında bir şey kalmayacak. Amaç banka borçlarını kapatıp üstüne yarım milyar dolar gibi bir parayı yurt dışına çıkarma niyetinde... Nereden nereye hakikaten fenerin tüm zenginçikleri yok oluyor bir bir darısı ali koç'un başına ki ancak onun gibi bir angut koç gibi türkiyenin gizli sahibi oligarkı batırabilirdi. Haydi getir yıldızları şımarık şucuk aslansın kaplansın...Haydi sen de murat-saadettin-ferit-mehmet ali-hakan bilal ağabeylerinin izinde iflasa fener sevsin sizi :)
inşaattan nasıl cıktılar yav herifler boyna metro ihalesi alıp duruyor. ukraynada havalimanı yapıyorlardı hes mes de var dedigin gibi

Batsınlar diyeceğim ama bir sürü insan ekmek yiyor onlara yazık

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

inşaattan nasıl cıktılar yav herifler boyna metro ihalesi alıp duruyor. ukraynada havalimanı yapıyorlardı hes mes de var dedigin gibi
Babası üst yapı inşaat işleri yapıyordu bu teknik işler-altyapı, ayhan bey zamanında bankacılık ve inşaat lokomotifti bu ise medya ve otomotivi önceledi şirket politikası olarak onu diyorum renktaş mesela nişantaşındaki banka merkezlerini otel yaptı :)

Geri
Üst Alt