Dolandırıcılık, Tele Pazarlama Hakkında

Taha Karadeniz

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Beyler hep vardı tabi ama genelde mesaj yoluyla veya arada bir arama şeklinde olurdu ama bu ara artık bokunu çıkardılar. Türk telekom, Vodafone veya Turkcell'den arıyoruz; taahhüdünüz bitmiş adı altında başlayan dolaylı dolandırmacılık artık canımı sıkmaya başladı. İşin ilginç yanı bu dolandırıcılık faaliyetinde kullanılan kurum ne yazık ki yayıncı kuruluş. Telefon hat paketi+yayın kanalı hediye muhabbetiyle insanları dolandırıyorlar. Hakikaten yayın paketi alıyorsunuz bu arada ama sadece bu, hat için paket yok.

Sadece dün 7 saatlik periyotta gelen aramalar. Sözde yeri göğü inleten devletimizin bu konudaki acizliği canımı çok sıkıyor.

WhatsApp Image 2024-10-31 at 17.17.44.webp

İYS'den bilindik kurumlar dışında hepsini engelledim. Gelen aramalardan yüzlercesinin numarasını engelledim. Telefon da zaten otomatik çoğunu dolandırıcı diye tanımlıyor, engelliyor ama yok bitmiyor bu bela. Adamlar ayan beyan sabit numarayla dolandırıcılık yapıyor.

Ülkenin hali bu, sorarlarsa güvenli dersiniz.

korunmanın yolu yakalanmamak

Bana yaklaşma da dedim ama olmuyor V.V. Reis.

Sabah gene aradılar. Açtım bu sefer, anlatıyor hanımefendi. Durdurdum, ''benim kendi dolandırıcım var benle uğraşmayın başınız belaya girer'' dedim. Gül gibi İstanbul Türkçesi konuşan kadın bana tam bir kıro Türkçesiyle bir ''ne alaga'' çekti ki dillere destan.

Bende son dönemde çok olmuyor. Bir kere de son seçim öncesi 216 Ankara hattından seçim anketcileri denk geldi.

2 seneye bir numara değiştiriyorum, 3 hat kullanıyorum benim gözlemin genelde bu online yemek siparişi sitelerinden numara yayılıyor

Hocam artık ona hiç gerek kalmadı. Adamlar direkt e-devlet bilgilerimizi alıp üzerimize ne kadar hat varsa görebiliyor sonuçta. Filtreleme seçeneği olan satıcılar varmış e-devlet bilgileri için.

Yaylalarda Türkiye'nin en temiz suyunu içenlere, su arıtma cihazı satmaya çalışanların ayriyeten hayranıyım

3 gündür beni de arıyorlar günde kaç defa.

Almanya'da da bilgilerimiz güvenli değilmiş demek ki.

3 gündür beni de arıyorlar günde kaç defa.

Almanya'da da bilgilerimiz güvenli değilmiş demek ki.

Renktaş bilmediğim için soruyorum, Türkiye vatandaşlığın var mı? Kullandığın hat Türk mobil şirketlerine mi ait? Bu sorun için Alman makamlarına şikayette bulunsan iş görür mü acaba?

Renktaş bilmediğim için soruyorum, Türkiye vatandaşlığın var mı? Kullandığın hat Türk mobil şirketlerine mi ait? Bu sorun için Alman makamlarına şikayette bulunsan iş görür mü acaba?
Türk vatandaşlığım vardı ama bu yıl çıktım vatandaşlıktan. Yok hat Alman hattı 15-16 yıldır aynı numarayı kullanıyorum. Türkiye ile alakası yok bence, çünkü en son arayanlar Hollanda ve İngiltere telefon numaralarıydı.

Ama bu sorunlar her yerde var demek ki. Bilgilerimizi kim başkalarına veriyorsa abv

telefonunuza antivirüs programı kurun, kurun, kurunnn!!!!

bu işi savsaklamayın hepiniz elinde 30 bin liralık telefonlar var ama iş antivirüs almaya gelince yan çiziyorsunuz.

sonra ağlıyorsunuzz!!!

Digiturk tarafından geçen ay dolandırıldım bende.

249₺ ye süper lig maçları dahil diye sattılar gelip kurulum yapıldı ama maçlar yok daha yeni iptal işlemini bitirebildim.

Diyorum ki hani bu konuşmaları kaydediyordunuz açın dinleyin temsilciniz bana hangi paketi satmış ama araştırma inceleme yok tabii

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri
Üst Alt