sevgili dome hocamizin aciklamarinda maca yonelik taktiksel anlamda en onemli buldugum bolum; < : >
Domenec Torrent: " Bizim ana hedefimiz, orta sahanın arkasını korumak ve biraz topa sahip olmaktı. Bunu başardık."
Domenec Torrent: "Biz Barcelona’nın ofansif oyununu bozmaya çalıştık. Zekice oynamaya çalıştık. Onları çok iyi analiz ettik. Maçın sırrı bu"
uzun bir yorum olacak - simdiden okuyacak arkadaslara tesekkur ediyorum.
< - >
mac aday kadro ve mac basliginda nacizane olarak ekledigim yorumlarimda, ustte dome hocanin aciklamis oldugu noktalara benzer yonleri vurgulamis ve macin 90 dakikasi genelinde bu tur reaksiyonlari takimimizdan bekliyorum demistim.
orta saha ve stoperlerin arasini cok ama cok saglam kapattik. oyleki barca devamli kanatlardan orta yapmaya ve kanattan topla gitmelerine br nevi zorladik. bilindik klasik mini ucgenli kumelenmeli yay onu barca paslasmasini sadece bir kez o da macin son anlarinda verdik.
bu cok onemli bir detaydi.benim adima...
mac oncesi yorumlarimda israrla *atletico madrid gecmis yillardaki versus barca takimina karsi yaptigi yari alan takim savunmasi ve bu baglamdaki stoperler ve dmlerin arasinin cok kilit oldugunu belirtmemde <*atletico nun simeone hoca onderliginde bu taktikle *barcayi durdurdugu ve istedigi sonuclari aldigini belirtmistim. gecmis donemde ozellikle *sampiyon olduklari sezon bu bariz ortaya cikmisti- bu oyun taktigi versus barcaya karsi.
dome hocanin belirttigi topa sahip olma konusu. bu da onemli bir detaydi.
gerek pena gerek victor nelsson ile akilli ve ayaga uzun toplar ile mustafa ,kerem,babel,feg dortlusunu zaman zaman bulsuturmamiz, barcanin dengesini bozan taktik kurgu idi.
mac oncesi basliginda belirttigim minvalde, barca on baskisini bu tur uzun paslarla, ve kenar on uc cizgi bolgelerine atacagimiz paslar ve toplarla kerem'i bulusturmamiz gerektigine vurgu yapmamdaki ana faktor < *topun ayagimizdan hizli sekilde cikmasi gerektigi barca nin arka tarafta kerme vs ile birebir kalmasi gerektigi detayi idi... kerem macta bir kac kez bu sekilde topla bulustu hemen hemen hepsinde de topu olumlu kullandi..ama sut ama pas ,ama calim ve orta yapmasiyla...
takim defans anlayisinda;
macta taylan ve berkan'in gobekte cok ama cok iyi oynadiklarini belirtmeliyim. bu mac ozelinde bugune dek begendigim en iyi ikili perfomansi kendilerinin formamiz altindaki kariyer genelinde.....
dome hocanin ustte benimde mac oncesi vurguladigim stoper ve orta saha arasini bu ikili dinamik ve tatli sert anlayislariyla 90 dakika durmak bilmeyen enerjileri ile resmen *barcayi kenardan oynamaya itmelerine sebebiyet vermeleri ,alkisi hak eden orta saha performansi idi bu ikili ozelinde.......
bu ikiliye ve pva'ya inanilmaz katki veren isim ise; * kerem idi..
inanilmaz bir ozveri ile bekine yardima mac boyu gelmesi,yetmeyip ortasahada taylan ve berkani uclemesi defansif anlamda, cok ama cok degerli idi... zaten bu ekstralari fazla yapmasaydi,kim bilir belki onde daha enerjik ve topu kaleye daha bol yolluyabilirdi belkide golle bile bulusabilirdi....
bu ozveri ve feragatini her zaman hatirlayacagim aslan kardesimin...
boey 'i bu macta ozellikle kademeye girmesi ile cok begendim. bosa cikan toplari da arkaya dusen toplari da cok iyi supurdu... kenardan gelen traore ortalarini havadan ve yerden es gecmeyip savurmasi alkisi hak eden defansif performansti boey ozelinde...
marcao ve nelsson tandemi...
marcao tatli sert mudehaleleri ve yerinde toplara kaymasiyla cok onemli son atak anlarini basariyla savusturmasi takimin diger oyuncularina da moral olmustu ozellikle bazi kritik anlarda...
nelsson'un nerdeyse hatasiza yakin oynamasi ozellikle tarafimi cok memnun etti. bir kaptan ve lider gibi iceriye girislere izin vermedi,,, yetmedi hava toplarinin neredeyse cogunu topladi, topla cikislarda cok etkili uzun paslarla takimi ozellikle orta saha ve kanat beklerini cok ama cok fazla rahatlatti. attigi uzun paslardaki isabet orani bildigim nelsson goruntusu idi...
kendisinin remsi basligindaki ilk mesajimda belirttigim tandansta muhtesem bir performans sergilemesi ayrica mutlu etti.
kanimca bonservisine salt bu mac performansiyla +5 yazilmistir kanaatindeyim. bu tur avrupa maclari, bu seviye ve rakip barca olunca 90 dakikayi kusursuz geciyorsan. +5 en az bonservise eklenmistir diye dusunuyorum. ki, aldigimizda da cok ama cok kar edecegimiz buyuk potansiyel diye de ozellikle vurgulamistim. o zaman da demistim ,simdide diyorum;
umarim uzun yillar takimimizda kalir. satis zorunlu olursa ustte belirttigim simdilik +5 ,kim bilir kupada gidecegimiz yol kadar da artarak devam edecektir diye dusunuyorum.
pena ;
macin adami sayilabilecek kritik kurtarislarla takimin oyunda kalmasinda cok ama cok buyuk faktor idi...
barcanin kalesi ileride emin ellerde-baglaminda cok cok iyi bir mac cikardi. tebrikler kardesime....
dome hoca nin rakip analizindeki becerisini kendi basligindaki ilk mesajimda deginmistim.barcayi barca da kusursuz sekilde durdurup rovansa umutlu bakmamiza kapi acti. tebrikler dome ve ekibine.
son olarak. kerem'in mac sonu aciklamari cok iyidi... cok heyecanli olmasina ragmen 2.maca yonelik asiri konsantrasyonlu olmasi ozellikle tura yonelik rovans maci agirlikli yanitlar vermesi guzel anlardi..
hayirlisiyla rovansta benzer taktik anlayisla bu sefer taraftarimizin cok guzel destegiyle tarihi bir tur aksami yasayip turu gecen tarafin biz olacagini hissediyorum-umut ediyorum....
onceki gunlerde cesitli basliklarda da tum ictenligimle dedigim gibi,
~ Galatasarayimizin oldugu yerde Umut her daim vardir..... ~