Hocam sene sonu zaten gideceksin yüzde %90.

Ama rica ediyorum sinir ucu operasyonu yapmadan bizlere:

---------------------------I. Pena 🇪🇸---------------------------

--Boey 🇫🇷----Marcao 🇧🇷-----Nelsson 🇩🇰----Aanholt 🇳🇱--

----------------Berkan 🇹🇷-----Cicaldau 🇷🇴-------------------

--Emre 🇹🇷----------Morutan 🇷🇴--------------Kerem 🇹🇷-----

-----------------------Mohamed 🇪🇬----------------------------

11'ini izlet.

2-1 geriye düstükten sonra gördügüm yüz ifadesi istifa edecek gibiydi.

Gidişini iple çekiyorum resmen.

11'ini izlet.
Bekler formsuz ve verimsiz. Bu sebeple topla çıkmada tek opsiyon Berkan oluyor. O da pres yiyince rakipler hapsediyor bizi. En azından 1 bek farklı olmalı. Pulgar'ı da bir an önce hazırlamak adına mutlaka oynatmalı.

11'ini izlet.
Gomis’i forvette tercih ederim. Geçen maç rakibi sırtında taşırken, topu kontrol edip dağıtması ile bile net fark yarattı.

Emre, Morutan, Kerem en ideal hücum hattı bence de. Morutan kenarda değil, serbest olarak ceza yayının önünde oynamalı. Bu formasyonda çok gol atacağını tahmin ediyorum.

Torrent yüzde 90 gider düşüncene ise katılmak istemiyorum. Umarım sezon öncesini bu takımda geçirme fırsatını bulur. Kalıp kalmaması bir kenara….

Önümüzdeki sene bu takıma bence şu transferler lazım:
Yedek kaleci (Dört Türk zorunluluğu nedeniyle Okan as kaleci olmalı)
Yedek stoper
Yedek Türk sağ bek (Omar gitmeli)
Sol bek ve yedek Türk sol bek (VA ve Ömer gitmeli)
Orta saha göbeği için as oyuncu (Gedson tarzı)
Orta saha göbeği için yedek oyuncu
İki kanat oyuncusu (Biri Yunus. Biri Onyekuru tarzı dikine gidebilecek hızlı ve golcü bir kanat)
Üçüncü forvet (Türk… Diagne gitmeli)

Yani daha önce tekrar tekrar söylediğim gibi bu forumun geneline katılmıyorum. Bu takımın 11’i bu lig için son derece iyi. Sadece berbat kadro yapılanması nedeniyle çok önemli bölgeler es geçildi. Gedson bizde olsaydı bu takım şampiyonluk potasında olurdu. Düzgün bir sol bekimiz olsaydı çok sağlam bir takım olur, çok daha az gol yerdik. Bir tane ilk 11 için golcü kanat oyuncumuz olsaydı çok daha etkili olurduk. Boey’in sakatlık olayları öncesi performansı çok iyiydi. Sağ bek sıkıntılarımız geçici… Diğer bölgelerdeki oyuncularımız son derece iyi oyuncular.

Pena gayet iyi bir kaleci (geri gidecekse ki öyle gözüküyor, Okan yerine geçebilir 4 Türk zorunluluğu nedeniyle)
Boey gayet iyi bir bek (sakatlık öncesi son derece iyiydi)
Nelsson bence çok iyi bir stoper ve hatta kaptan olarak ilk yazacağım oyuncu
Marcao hep dediğim gibi hataya açık olsa da bu lig için çok iyi bir stoper
İyi bir sol bek
Cicaldau güçlenip defansif olarak daha fiziksel olursa çok değerli bir oyuncu olur. Bugüne bakarsak fiziksel olarak güçlü olmadığı için maç içinde yok olup gidebiliyor. Ancak şu an beğenilmeyen süreçte bile ofansif olarak pozisyona giriyor. Maalesef hepsini kaçırdı Ama bu kadar gol koklayan, doğru koşuları olan orta saha oyuncularını severim. Şut çalışması lazım. Kaleciyle karşı karşıya şutları pek iyi değil şu ana kadar. İyi bir sezon öncesi kampı ile çok beğenilen bir oyuncuya dönüşebilir
İyi bir defansif orta saha
Yunus bu sene son derece iyi performans sergiliyor.. Dört Türk oyuncu zorunluluğu varken, formayı alması garanti gibi.
Morutan bence çok yetenekli bir oyuncu. Bileği çok ince, şutları çok kaliteli. Umarım Torrent söylendiği gibi oyuncu geliştirmede iyidir. Doğruysa güzel bir sezon öncesi kampı ile seneye yıldızı parlayabilir.
Kerem başka bir takıma transfer olmazsa sanırım yeri garanti gibi
Gomis veya Mohamed bu lig için son derece iyi forvet oyuncuları. Bu iki adamı da gole yakın noktalarda topla buluşturursak, çok iyi ortalama ile goller atarlar. Gomis rakibi sırtında taşıyıp, topu kontrol edip arkadaşlarına pas atmada ve doğru pozisyon almada Mohamed’in çok önünde. Bunu kabul etmek lazım. Adam bir şekilde her zaman topla buluşması gereken noktaya doğru zamanda doğru koşuyu yapıyor. Helal olsun.

Yani Torrent düzgün bir eğitmen ve antrenör ise, iki üç ilk on bir oyuncusu ve yedek kulübesinin tamamen yenileneceği bir transfer sezonu ile bu takım bu lig için çok güçlü olur. Öyle büyük transfer bütçesine falan da gerek yok. Makul ücretlerle kolayca bu takımın yedek kulübesi yenilenir.

Önümüzdeki sene için en büyük şansımız Diagne, Feghouli ve Babel’in sözleşmelerinin bitecek olması. Üçü de aldıkları paralara göre çok berbat performans gösteren oyuncular.
2.5, 4.5, 3.5 artı sanırım yüzde 40 vergiyi ekleyince giren kazık daha net ortaya çıkıyor.

Sonuç olarak hem Burak başkanın, hem Torrent’in hem de Sensible’ın önünde müthiş bir fırsat var. Bunu değerlendirebilecekler mi göreceğiz. Ama bu üçüne de ful sezon öncesi kampı vermek zorundayız diye düşünüyorum.

Trabzon macina kadar saha da izledigimiz kadariyla ve kendisinin de basin la yaptigi sohbet toplantisinda söyledigi gibi kendi oyun anlayisini oturtmak istedi takima

Ama trabzon macinda iyi futbol a ragmen yine maglup olunca ve üst üste kaybedince daha garanti ve kontrollu bir oyuna döndü alanya macindan itibaren cünkü alinan her maglubiyet oyuncularin üstünde baski olusturuyor

Göztepe maci bu yuzden cok kritik oldu bizim icin

Ben oyuncularin mental ve özgüven olarak toparlandiklarini dusunuyorum,bir galibiyete ihtiyacimiz vardi ve bunu bir sekilde aldik

Artik bundan sonra kendi oyun anlayisi üstüne calismalar yapacagini dusunuyorum hocanin veya böyle umit ediyorum diyelim

Bu sezon içerdeki Konya ve geçtiğimiz sezonki Alanya deplasmanını izlememişsin o zaman.

onlar da çok kötüydü ama bu maçın ilk yarısı kadar plansız ezik hiç görmemiştim

o maçlarda da mahkumduk ama en azından top ayağa geçince gidebildiğimiz anlar vardı

şu maçta 60 dakika amatör küme takımı gibiydi

Alanya deplasmanında verilmeyen 2 penaltımıza ek olarak( Bir tanesi çok net, ilk 15 dakika içinde falandı) Onyekuru'nun net kaçırdığı bir pozsiyon vardı yine maçın başlarında. Ek olarak Momo'nun bir topu direkten dönmüştü. İlk yarıda 3-0 olurdu o maç. Alanya hayvan gibi baskı kurdu ama genelde karamboldü pozisyonlar. İçim şişmişti tabii izlerken yalan yok ama hakem adam gibi yönetse zaten oralara gitmeyecekti 1-0'da takılı kalınca ikinci devre full baskı yedik. Ek olarak öndeyken baskı yemekle yenik durumdayken baskı yemek arasında bir fark vardır, göztepe-alanya kalite farkına değinmiyorum.

MM'nin zirve maçıydı benim açımdan ilk 30 dakikada oynadığı top world class'tı aşırtma paslar 3-4 kişinin arasında top saklamalar, yerden seken topa plase vurmalar falan. Eyy gidi.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt