Madde madde cevap vereyim.
1. 30 sene şampiyon olamamış bir yer bunu kabullenir bir yerden sonra, 4 sene daha feda edelim ama kurtulalım der. Nesil değişmiş bir kere. Her sene ille de şampiyonlukla girmiyordu Liverpool sezonlara, hele de bu 2000lerin başından beri böyle. Klopp geldiğinde de son dönemde Suarez senesi hariç ŞL bile görememiş bir takım vardı bırak şampiyonluğa oynamayı. Bu takıma o hedefi verebilirsin.
2. Sabredilir evet Klopp gibi bir profile sabretmekle Torrent gibi bir profile sabretmek arasında fark var. Kloppla kıyas değil burada mevzu, ilk adam olarak orta seviye bir takımı üste çıkardığı bir geçmiş var.
3. Birinci adam mevzusuna gelelim. Torrent 10 sene bir sistem hocasının yardımcısı olmuş, ana kararları almamış, genelde Barca ve Bayern'de hazır takımlara eklemeler yaparken, City'de yeni bir takım kurmuşlar hatta Arteta da Arsenal'e geçmiş bak sabrın ölçülebileceği bir örnek mesela Arteta. Zira kötü bir Arsenal ile iki kupa almıştı ve devamında orta şeker bir sene sabredildi, üstüne gençleştirme odaklı düşük maaşlı ama yüksek bonservisli hamleler yapıldı herkes dalga geçti bunlar kim diye, Ben White ve Ramsdale'ın durumu ortada. Saka ve Smith'i çat diye koyması ortada. Torrent ise Amerika ve Brezilya gibi ülkelerden ancak teklif alıp oralara gidiyor ve belki futbol iklimi belki de başarısız bulunmaktan gönderiliyor. Geçmişte hep gelecek yabancı hocanın şampiyonluk stresi ve baskını yaşamış kişiler olması gerektiğini söylerdim, birinci adam tecrübesi burada başlar, sonra da kriz anlarında verilen kararlarda başlar, henüz bu yönde pek olumlu bir şey yok. Hatta 3 gün önce oyunculara güveniyorum derken Konya yenince bu takımı ben kurmadım demesi doğru değildi; gelmeseydi o zaman.
4. Guardiola zaten bu ligde başarılı olamaz, bu söylem de zaten FT düşmanlarının ürünü zira FT gitmeden önce kim gelse takım daha başarılı olacak diyorlardı, olmayınca kadro kötünün arkasına sığındılar. Torrent'e 10 maçla gitsin diyenlere anti tez de Terim'in son 9 maçı lakin o maçlar esnasında hakemler katlediyor derlerken şimdilerde onu unuttular. Kısacası iki taraf da boş yapıyor, 4-5 olmak 8-9 puana bakıyordu fazlasına değil. Ligin dinamiklerini bilen bir tercih sana bunu sağlardı zira temel problem gol atamıyor oluşumuzdu o dönem.
5. Hamaset konusunu City yapmasını bekliyor lafı için dedim kimse bunu bekleyemez diye zira sahadan çok tabeladır asıl beklenti taraftarın genelinde.
Bekleme süresine gelince hiç bir başkanın belki Eşref dışında Torrentle devam edeceğini sanmıyorum yine de edilecekse de gelecek sezon başlangıcında şans verilir ama sonuna kadar beklenileceğini sanmıyorum yarış dışı kalırsa.