geretsin hakkı yenmedi z. batırdı 2. sezonda. ayrıca skibbeyi niye yazmıon ? en çok haksızlığa uğrayan hoca o avrupada geleni geçeni domine ediyordu 3-4. ayda yardımcılarını kovup istifaya zorladılar. şimdi skibbe yaşında ve tecrübesinde adamı rüyamızda göremeyiz iyi 1 fırsattı o dönem

skibbe kalsın isterdim ama sonuçlar açısından bakınca diğerlerine bir nebze anlaşılır

Bu adam 3-5 yıl önce futbola bi gireyim hele bi antrenör kursuna yazılmış ve lisans almış olsa sana katılabilirim belki (belki dememin sebebide bi insan gerçekten bi işe hayatını adarsa gene başarılı olur)
Ama bu adam yıllar boyudur futbolun içinde,futbolu cırrıgına kadar biliyor,adamın çalıştığı takımlar dünyanın dev takımları öyle bi diplomaya sahip,adam Türkiyede futbolu biliyorum diye gezini sulu götürür susuz getirecek birikime tecrübelere sahip bu birikimlerini hocalık olarak sunmaya yeni başlamış ama şansı yok ki nerde bi sisteme zamana sabıra düşman ülke var orda takım çalıştırıyor.bugün ispanya ve italyada çalışsa emry gibi olabilir deme sebebimde buydu zaten

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Tek sorum var neden İspanya ve İtalya da çalışmamış? Ya da çalışamamış?
Sistem kurabilecek ülkeler olarak bunları saydığın için soruyorum?

Hocalık dediğin şey sadece bilgiyle olmuyor adam yönetimi bu işin yüzde ellisi. Hocayı dinlemiyorlar diyorsun bende kendini dinletemiyor diyorum.

Bu üniversite hocası olmaya benziyor. Adam dahi bin tane makalesi var acayip bilgili ama derse bir geliyor hiç bir şey anlatamıyor. Bu ne diyor diye bakıyorsun. Anlatma meziyeti yok.

Torrent futbolu biliyor bunda hiç şüphe yok. Bu adamda yöneticilik becerisi yok oyunculara hükmedemeyen ancak işin analiz kısmını yapar ama bunu aktarırken beceremez. Karşındaki futbolcu senle aynı zekada mı seni anlayabiliyor mu bunları beceremez.

Zaten yukarıda belirttiğim ülke takımları da bu yüzden bu adama yatırım yapmıyor. Seneye kalsın ilk beşe bile takımı sokamaz sonrada kovulur. Muhtemelen hocalık kariyeri de biter çünkü kendi de bu işi yapamayacağını artık anlamış olur.

Yukarıdaki teknik direktör listesi aslında sorunun yapısızlık, sistemsizlikten kaynaklı olduğunu yüzümüze bi tokat gibi vuruyor. Boldladığım kısımda taraftarın ne kdr sığ olduğunu gösteren önemli bi nüans. Bizim taraftar futbolu hücumdan ibaret sanıyor, Euro 16'da millet gülüp eğlenirken biz mehter marşı eşliğinde takılıyorduk tribünde. güçlü 1 rakipten 5 tane yiyelim, maç sonu konuştuğumuz konu, bulduğumuz fırsatları değerlendirseydik skor böyle olmazdıya geliyor. ya da 5 gol de yesek oynanan oyundan keyif aldım takım korkak değil yürekli oynuyor vs gibi yorumlar görmek çok olası. 2022 yılındayız durum o güne göre pek de farklı değil.

Merak edip baktım, gitmek üzere olduğu dönem Lucescu 2001-2002 sezonunda ilk yarı sonu 17 maçta 12G 3B 2M almış. ve lider, 3 puan farkla. puantaja bakarsak bu adamı kimse shutlamaz dünya üzerinde. taraftar çok farklı bi kafada. Hala öyleler.

Taraftar tek değil,spor yazarı diye tv de konuşanlar maaş için futbola kendi karakterlerine okudukları yıllara emeklerine ihanet ediyorlar.kerem geçmişini anlatıyor yaşadığı zorluğu ve çoğu genç yetenekli oyuncular bu durumda futbolu bırakmak zorunda kalmış.demirkol mudur paslı demir beyin midir nedir ,kalkıp gs de oynuyorsunya demiş .iyi hocayı tvden kovulmasın diye kötülerler kötüyü överler. emre belezoğlunu övüyorlardı çoğu.şimdi böyle bi durum ülkede genelde aynısı için geçerli insanlarda.böyle iken ülke futbolunda ne düzelecek.hayır yani bu ülkede ne düzgünki .bu ülke hakikaten 70-80 yıldır ALLAHA emanet duruyor

Torent pahalı transfer istemiyor ,yalan konuşmuyorsa eğer.adam oynattığı sisteme uygun elmander melo gibi işini yapan , gerçekten o sistemi oynayan ,öğretmek için zaman kaybı yaşamayacağı savaşçı hırslı mücadeleci oyuncu istiyorum diyor.

Mesela torentten barça cty oyuncuları için kiralık yararlanabiliriz ayrıca.kemik kadrosu kurarsın yanınada kiralık olarak barça cty den getirtirsin pena gibi faydalı olacak oyuncular.adamlar penayı bize kiraladıysa bunda torentin ve yardımcısının faydasını görmezden gelemeyiz.

Bu şekilde yedek as kadro arasında uçurum olmaz ,adam kadroyu azaltmak istiyor bunun sebebide şişik kadro hem saçma maliyet demek hemde faydalanamıyorsun.adam yeterli kadro sayısıyla tüm oyuncuların oynamasınıda sağlıyor ve bu durumda herkes hazır kıta bekliyor.e zaten hepsi sisteme cuk diye oturacak oyuncu olunca kimse demeyecek arkadaş bunu niye oynatmıyon hoca.

Bu sistem o kadar ucuz oyuncular ile olmaz. Genç alıp, öğretmesi gerekiyor. Burada da Morutan, Cica gibi oyuncuları kesmesi geliyor. Öğretici birisi değil. Örnek verdiğin Melo-Elmander bugün olsa 30 milyon €. Bugün o tarz ikili rüyamızda göremeyiz. Öğretmekle uğraşamam gibi bir şey diyorsa yolu açık olsun. Bana göre hikaye anlatıyor. Çünkü oyuncu verimini arttırabilen birisi değil, oturtmak istediği sistemde o kadar ucuz değil.

Yardımcı antrenör olarak kalabilir. Boş yere tazminat ödemekten iyidir.

Bu sistem o kadar ucuz oyuncular ile olmaz. Genç alıp, öğretmesi gerekiyor. Burada da Morutan, Cica gibi oyuncuları kesmesi geliyor. Öğretici birisi değil. Örnek verdiğin Melo-Elmander bugün olsa 30 milyon €. Bugün o tarz ikili rüyamızda göremeyiz. Öğretmekle uğraşamam gibi bir şey diyorsa yolu açık olsun. Bana göre hikaye anlatıyor. Çünkü oyuncu verimini arttırabilen birisi değil, oturtmak istediği sistemde o kadar ucuz değil.
Ben boyle bir sey yazmadım, hatları karıstırmıs gibisin rts

bok gibi hoca işte yav neyin tartışması. terim de kötüydü bu da kötü, doğruyu bulana kadar çevirmeye devam. bu herife bu emeklilik ikramiyesine layık gören herifler de florya'da kale direği olarak kullanılmalı

Tek sorum var neden İspanya ve İtalya da çalışmamış? Ya da çalışamamış?
Sistem kurabilecek ülkeler olarak bunları saydığın için soruyorum?

Hocalık dediğin şey sadece bilgiyle olmuyor adam yönetimi bu işin yüzde ellisi. Hocayı dinlemiyorlar diyorsun bende kendini dinletemiyor diyorum.

Bu üniversite hocası olmaya benziyor. Adam dahi bin tane makalesi var acayip bilgili ama derse bir geliyor hiç bir şey anlatamıyor. Bu ne diyor diye bakıyorsun. Anlatma meziyeti yok.

Torrent futbolu biliyor bunda hiç şüphe yok. Bu adamda yöneticilik becerisi yok oyunculara hükmedemeyen ancak işin analiz kısmını yapar ama bunu aktarırken beceremez. Karşındaki futbolcu senle aynı zekada mı seni anlayabiliyor mu bunları beceremez.

Zaten yukarıda belirttiğim ülke takımları da bu yüzden bu adama yatırım yapmıyor. Seneye kalsın ilk beşe bile takımı sokamaz sonrada kovulur. Muhtemelen hocalık kariyeri de biter çünkü kendi de bu işi yapamayacağını artık anlamış olur.

Neden çalışmadığı konusunda kesin bi bilgi sahibi değilim,belki hocalığa adım atmaya karar verdiğinde takımlar boşta değildi veya menajeri ona çalıştığı takımları hızlıca ayarlamıştır veya güvenmemişlerdir veya hoca menajerinin onun için bian önce bulduğu takımdaki yönetime inanmıştır bi gelecek inşaa etme anlamında.ama gidip yaşadığında yönetim dürüst olmadığı için ayrılmıştır.

Ben burdaki yaşantısına bakıyorum ,çünkü en gerçekçi veri şuan burda.adam geldiğinde belkide biz bile aslında ne kadar kaotik bitmişlik rezillik dönmüş yönetiminden tesisine kadar ,yeni yeni net olarak görüyoruz.öyle bi ortamda dahi olsan bile prof olsan bile hatta dersi en iyi anlatan bi prof olsan bile düzene sokman imkansızdır.çünkü düzene girmek istemeyen bi topluluğa girmişssin.yönetim rant kavgasında sadece baştaki yönetim değil camiada olan hepsi,takımla alakaları yok ,tesislerde casuslar pislikler keyifçiler cirit atıyor ,oyuncular ne doğru bi yapılanma üzerine transfer olmuş ,bi kaçı dışında iş ahlağı olan yok.bu hoca çalışıyor anlatıyor ve gözlemime göre iyide anlatıyorki bazı oyuncular hep çalıştırdığı konuda tersini yaptıkları için veya yeterince uygulamadıkları için sonuç alamıyorlar.

Ben burdaki yani türkiyedeki torente baktığımda yetersizlik görmüyorum ,işini yapmaya çalışan iyi bi analiz ve uygulamacı görüntüsü veren ama takım içinde ahlaksızlar var diye emeği boşa giden bi hoca gözlemliyorum.

Torent dün çalışmamış belki nedenini kesin bilmiyorum ama yarın kendi ülkesinde veya İtalyada felan çalışmayacağı durumu olmayabilir.dün olmamış yarın olur.önemli olan emektar olmak işini benimseyerek yapmak .biri elbet elinden tutar.ama şu da var hayatta çoğu insan vardır işini iyi yapacak ama yüzü gülmez.çok futbolcu olacak gençler süründü kerem gibi vazgeçme noktasına geldi .ama keremin kısmeti açıktı devam etti.sesi tatlıses gibi müslüm gibi orhan gibi olan hatta belkide daha güzel olan çok inşaat işçisi özel sektör işçisi vardı ama bi tatlıses müslüm çıktı ,kısmet onlara güldü,veya ali ağaoğluna.bazen iyisindir ama kaderin talihin fırsat vermez.bakalım kısmetse zamanla torent belki kafamızdaki belirsizliklere veya sorulara bigün cevap olur

Cevapladığın msjı ben yazmıştım ama renktaş yazmış gibi çıkmış .tuhaf olmuş

Renktaş alt yapıdan o sistemle büyüyen wonderkid mi deniyor onları değil aynı ortamda büyüyen alabileceğin oyuncular var.melo elmander derken iş ahlakı olarak hırslı olarak işini verilen görevi sonuna kadar yerine getiren olarak örnek verdim.yoksa meloyu şimdi 60-70 versen alamazssın.onda hem fikiriz.ben iş ahlakı açısından örnekledim.

Mostafa Mohamedi oynatmassan cekedine sicarm

Bu kadar menajerlikden anlamayan adami nasil bulduk biz ya. Adam da oyun okuma, maca müdahele 0 hiçbir hamle yapmıyor öyle seyirci gibi izliyor.

Önder Karaveli'den 1 tık fazla iyi hoca Ligde'ki en kötü hoca şu an..

riekerink bundan 10 gömlek üstün hocaydı en azından atak yapıyordu takım

Geri
Üst Alt