Tudor tepkilerinde haklıydı Torrent değil.

İkisi arasında ciddi farklar var.

Tudor daha avantajlıydı evet ama Torrent de stabil birisi değil ha olmak zorunda mı hayır ama 2 ay takımı izleyip 4 ay hocalık yapıp sonra da gelip bilgisayar yoktu diye ağlayamazsın. Duruşun mu var o zaman gelmeyeceksn böyle bir kulübe, geldin mi o zaman ilk gün söyleyeceksin bunları.

İşler kötü giderken kendinde hiç hata aramazsan tepki de alırsn.

Ha Tudor'a gösterilen tepkinin onda biri gösterilmedi Torrent'e orası da ayrı.

ne yapabilirim konuyla ilgili anlamadım. torrentin operasyonunu başlatan da 2 başkan adayıydı basın değil.
Terim sonrası gelen her hocaya takınılan aşağılık tavırlar beni rahatsız etmekte ancak pek bir şey yapılamıyor.

2 başkan adayı da ayrı bir dava zaten.

Terim sonrası gelen her hocaya takınılan aşağılık tavırlar beni rahatsız etmekte ancak pek bir şey yapılamıyor.

2 başkan adayı da ayrı bir dava zaten.

lucescu haricinde doğruluk payı olmayan bir vaziyet. onda da aşağılık tavırdan ziyade ft dönsün diye tezgah vardı.

tudor ile torrentin durumu arasında dağlar kadar fark var medyada maruz kaldıkları açısından

birincisi tudor başarılıydı torrent değil

ikincisi tudorun tepesinde terim kılıcı sallanıyordu torrentin durumunda bu baskı başka türlüydü

tudor bjkden 3 yedi diye gönderildi deniyor ama bjkye 3 atsa ertesi hafta berabere kalsa o da olmadı gözünün üstünde kaşı var diye gönderilecekti belliydi (delil de şu ki ertesi sene galatasaray deplasman derbilerinde aynı performansı gösterdi kimseye bir şey olmadı)

oysa torrent 3 galibiyet fazla alsa üzerindeki baskıyı kırabilirdi

İlk döneminde paşa ve trabzonu galibiyetle kapatsa terim baskısını kırma şansı olurdu

şu söz bence çok haklıydı

volkan demirel kadar etki edemedi

lucescu haricinde doğruluk payı olmayan bir vaziyet. onda da aşağılık tavırdan ziyade ft dönsün diye tezgah vardı.
O tezgah Terim'in GS'ında başında olmadığı her dönem var. Bu yüzden artık kendisini Galatasaray'ın kangreni olarak görmekteyim.

Esref baskan bir sezonluk periyodu gecis donemi olarak belirleyeceginden kendisiyle devam edecektir. Hocam kendini kanitlama zamanin geliyor

O tezgah Terim'in GS'ında başında olmadığı her dönem var. Bu yüzden artık kendisini Galatasaray'ın kangreni olarak görmekteyim.

öyle bişey yok bi de 1 senede anti ft olmanı tuhaf buluyorum geçen sene böyle değildin. bi sürü td ftnin milli takımda stabil bi şekilde gittiği dönemde o baskı olmaksızın çalıştı. bunları sen de bilion ama ft = evil muhabbeti kolay gelior sanırım. yukarda e. bari de yazmış tudorla ilgili, ewt tudorun üstünde ft ismi dolanıyordu ama ta ki bjkden 7-8 yiyecek seviyeye gelene kadar ve başaktan 5 yiyene kadar. ama atlanan bişey var ki ft milli takımda mutlu mesut giderken tudor ztn brumayı 18.dkda çıkardığı için, sezon bitiminde sneijder ve de jongla kapışıp sonra sneijderin gönderilip daha gitmeden forma nosunun belhandaya verildiği süreç üstüne östersund mağlubiyeti ile ztn herif baya antipati toplamıştı. + o yarım sezon skorlar o kdr iyi değildi. daha sonra yeni sezonla toparlasa da ilk ciddi sınawlarda çuvallayınca doğal olarak ft denmeğe başlandı. bu yrentte de barça ve bjk maçlarında herife laf eden yahut ftden bahseden yokken bi kaç kötü sonuçta ftyi getirmeyecez diyen 2 başkan adayı bu adamı kovacaz diyince ztn fiilen kovulmuş bi td olarak görülmeye başlayınca herifin taraftar ve basın nezdinde itibarı 0landı. şimdi bunları ftye bağladın ama skibbe, rijkaard, mancini, prandelli, riekerink gibi ftnin dönmesi mümkün olmayan dönemlerde çalışan adamlarla ilgili de mi ft bağlantılı mazeretler üreteceğiz merak ediyorum (skibbe hariç, o iyi hocaydı ama onu steau maçıyla birlikte basın ve adnan polat yedi. ama ft yoktu o dönemde zira milli takımda daha yeni show yapmıştı) o yüzden kangren sohbetini kangrenli bir uzuv gibi kesip atmakta yarar var.

İyi başladı, takımda yaptırmaya çalıştığı pas oyununun, tek amacının manasız şekilde defansta ve orta alanda topa hakim olmak, yan ve geri paslar yapmak değil hücuma beklerin desteği ile hızlı ve dikine çıkmanın ilk seçenek olduğu bir oyun stratejisi gördüm. Bence eldeki oyunculardan ötürü başarılı olamadı ancak bu strateji doğruydu.

Takımın disiplinli saha yerleşimi konusunda net geliştiğini söyleyebilirim.

Ayrıca oyuncuların fiziki kaliteleri Terim dönemine göre ciddi artış gösterdi.

Diğer taraftan şunları kabul etmek lazım:

İlk baştaki oyun stratejisindeki değişimi gördükten sonra iki üç ay sonra takım iyice yukarı çıkar derken, ilk çıkıştan sonra takım gelişimi devam ettiremedi.

Elindeki oyunculardan maksimum verimi aldığını kesinlikle düşünmüyorum.

Babel’de ısrar etmesi bende çok büyük hayal kırıklığı yarattı.

Kalırsam alt yapıdan oyuncu çıkartacağım vesaire tarzı açıklamalar yaparken, hiç bir iddiamızın olmadığı süreçte hiç bir genç oyuncuya şans vermemesi en utanç duyması gereken noktaydı.

Bunları söylemekle birlikte ben kendi alacağı oyuncularla Avrupa’da olmayacağımız gelecek seneyi Torrent ile geçirmeyi ve ona şans vermeyi en doğru seçenek olarak görüyorum. Pulgar takıma girdikten sonra orta alanda ciddi bir pozitif gelişim görmüşken, kendi alacağı doğru tipte oyuncularla memnun olacağımız bir futbol oynatabileceğini düşünüyorum.

Şampiyonlar Ligi ve garanti 30 milyon Euro tarzı rakamların olmadığı, takımın gelirlerinin çok düşük olduğu şu süreçte kalkıp Torrent ve yardımcılarına 2 milyon Euro tazminat vermenin çılgınlık olduğunu düşünüyorum. Ayrıca teknik direktör olarak bu lig için yeterli olduğunu düşünüyorum. Bence tek ihtiyacımız doğru tipte oyuncular.

Gelecek seneyi iyi geçirmezse ve Nuri önümüzdeki sene de Antalya’da iyi performans sergilerse onu takımın başına getirmeyi en iyi strateji olarak görüyorum.
yorumun
genel anlamda,
*detay ozelinde okudugum en *dogru_tespitli yorumlardan.

ozellikle *son satira yonelik yorum getirmem gerekirse,
torrent(tahminim gonderilir) disinda yabanci olacaksa *alman dan yanayim. yerli de ise okan buruk. bu konuyu da diger ilgili basliklarda nacizane deginmistim.

torrent kalirsa, sampiyonluk hedefi haric benim tek onem verdigim konu; *altyapi dan *kac oyuncuyu uste cikarip > *ilk_11e > en az 1ini monte edecek -
ustune, sezon icin sunulan listeden as kadroya en az 2sini her mac kadro da tutacak bolca sure verecek ?
bunlarin garantisi var mi. bu cok yorum acik bir denklem bence.

salt *altyapi konusunda sunu da eklemek gerektigini dusunuyorum nacizane. malesef efsanemiz fatih terim den de hayal kirikligi kaldi hafizalar da bu son gelisinde. altyapi konusu ozelinde. yunus'u iki sezon ust uste kiraya vermek kanimca cok buyuk hata teknik anlamda. bu da kendisine yazar. malesef.
hemen akabinde baris'a o kadar para bayilmakta keza... pismesi gereken morutan ,firsat vs transferi olarak gormus, fiyat artmasin vs diye veya farkli bir albenisinden dolayi almayi dusunmus- ayni sirada diger yanda eldeki daha ust yetenek olan yunus yine kaybeden taraf olmus a takima birak 11i , a takim genel kadrosuna bile entegre edilmemis yine kiraya gonderilmis. *bitik babel ,feg , faydasi olmayan vasat alti sezonluk performansin uzerine tutulan omer,yetmemis bu verim vermeyen oyuncular, hoca gidip ustune oyun anlaminda vasat olan alparslan vsleri takimda almasi nerden baksan eksi. omar,boey vsye girmiyorum bile.... bu baglamda, arti anlaminda ise benim adima *kerem'i ve *nelsson'u kadroya monte etmesi pozitif di *efsanemizin son gelisinin *son_sezonu ozelinde...

kim gelecekse ,sampiyonluk disinda , tek kistasim * ALTYAPI. bunu da sezon boyu nacizane bolca deginecegim/hatirlatacagim kim basa gelecekse.

lami cimi yok bu isin. bu planmala ismi altinda garip macerala girilmesin artik.
hangi hoca olursa olsun, taraftar olarak nitelik ve seviye bazli elestirilerimizi,fikirlerimizi mesaja dokmeliyiz bence de.

fatih terim'in sampiyon olmamasi basarisiz oldugu anlamina geliyor cogu renkdasimizin.hak veririm saygi duyarim.
ben isin o tarafina salt kanalize olmus degilim.
uzun vade tandansli bakiyordum bu sezon baslarken. hani hatirlarsaniz genclesiyoruz, planliyoruz vs aciklamalari yapildi ya hoca ve baskan bazli ?

< - hani nerede ? < ---- > sezon baslarken kadro planlamasi,vizyon, buna bagli kurulan teknik ekibin *yardimcilari,,,,,, as kadroya alinan kalitesi olan *yerli, yabanci isimler, ve altyapimizdan bir kac ismi yeterliligi bahane edilmeden ust yapiya monte edilmesi gerekirdi icinde bulundugumuz sezonun basinda.........

- kadro planlamasinda ana tema genclesme ,derken, baris,morutan,boey... baska ismi sizde belirtebilirsiniz.
bu isimlerden hangisi icinize sindi samimi soruyorum.
baris sizce o paraya alinmalimiydi yoksa yunus mu tutulmaliydi?
morutan sorusu da ayni denklem de sorudur yunus ozelinde.

boey ,adeta kronik oyuncu gibi sezon yasadi bizle. kac mac sayisi var ilk 11 saydik mi ? bir bakin sasiracaksiniz.

yerli rotasyon , anca *alparslan mi kalmisti havuz da? neden sonra semih alindi ? denayer niye sezon basindan tutul du ? ... kaleci olarak neden *fatih alinmasindan israr edildi ?

sezon basi fatih terim buyuk hata yapti bu denklemlerde ve kararlarda.... saha ici oyun, skor vs konularina deginmedim.bu da ayri baslik konusu....

yeni gelen hoca, sevgili @Tugay Kaya Korkmaz 'in da belirttigi gibi pozitif seyler elbette yapti. eksik ve yerine getirmedigi seyleri de keza *degindi renkdasimiz hocaya dair.

saha ici oyun ve transferler den bagimsiz;
iki hoca da basta da belirttigim/z gibi, ozellikle altyapi ozelinde o yone hic bakmamalarindan dolayi cok hatalilar.
basta asil *efsanemizin bu hatalari her sezon yapmasi, ben dahil kendisini sevenleri iki kat uzuyordur tahminim...
fatih terim gibi efsanin *bu *bakista olup - *sonradan gelen *yabanci hocanin da altyapiya orali olmamasina ne yorum getirsek elde kaliyor malesef.

yazacak cok sey var. yine uzun mesaj olacak sizleri okumakla zahmete sokacagim demistim. yine uzun mesaj oldu yarida kesmeme ragmen. kusuruma bakmayin tekrardan.

F.T. meselesine takilip kalmamaliyiz. F.T. hocamiz gibi olgunca ve profesyonelce move on etmeye calismaliyiz. Arsenal ve Man Utd camiasinin hali ortada. Hic Redcafe ya da Arsenal-Mania'ya falan girdiniz mi? Kac yil olmus hala Ferguson ve Wenger uzerinden tartisma ceviriyor taraflar. Gerek yok, kulube faydasi yok.

öyle bişey yok bi de 1 senede anti ft olmanı tuhaf buluyorum geçen sene böyle değildin. bi sürü td ftnin milli takımda stabil bi şekilde gittiği dönemde o baskı olmaksızın çalıştı. bunları sen de bilion ama ft = evil muhabbeti kolay gelior sanırım. yukarda e. bari de yazmış tudorla ilgili, ewt tudorun üstünde ft ismi dolanıyordu ama ta ki bjkden 7-8 yiyecek seviyeye gelene kadar ve başaktan 5 yiyene kadar. ama atlanan bişey var ki ft milli takımda mutlu mesut giderken tudor ztn brumayı 18.dkda çıkardığı için, sezon bitiminde sneijder ve de jongla kapışıp sonra sneijderin gönderilip daha gitmeden forma nosunun belhandaya verildiği süreç üstüne östersund mağlubiyeti ile ztn herif baya antipati toplamıştı. + o yarım sezon skorlar o kdr iyi değildi. daha sonra yeni sezonla toparlasa da ilk ciddi sınawlarda çuvallayınca doğal olarak ft denmeğe başlandı. bu yrentte de barça ve bjk maçlarında herife laf eden yahut ftden bahseden yokken bi kaç kötü sonuçta ftyi getirmeyecez diyen 2 başkan adayı bu adamı kovacaz diyince ztn fiilen kovulmuş bi td olarak görülmeye başlayınca herifin taraftar ve basın nezdinde itibarı 0landı. şimdi bunları ftye bağladın ama skibbe, rijkaard, mancini, prandelli, riekerink gibi ftnin dönmesi mümkün olmayan dönemlerde çalışan adamlarla ilgili de mi ft bağlantılı mazeretler üreteceğiz merak ediyorum (skibbe hariç, o iyi hocaydı ama onu steau maçıyla birlikte basın ve adnan polat yedi. ama ft yoktu o dönemde zira milli takımda daha yeni show yapmıştı) o yüzden kangren sohbetini kangrenli bir uzuv gibi kesip atmakta yarar var.
Benim isim takıntım yok. Umurumda da değil açıkçası. Belki gamsız, umursamaz ve anti-romantik biriyimdir. Açıkçası çok ciddi bir Galatasaray kültürü aşığıyım. İsimlere de takılıp kalmam. Hepsi gelip geçici. Mevcut güncel potansiyele ve çalışma disiplinine bakarım daha çok. Görevde kim varsa da onu desteklerim. Desteklenecek bir durumu varsa...

Terim konusundaki eleştirilerde de amansız düşmanlık besleyenlere karşı durdum yine dururum çünkü abuk sabuk futbol yorumları yapılıyordu kendisine. Halbuki Terim'in en büyük zaafına kimse odaklanmıyordu. Herkes bir modern futbol safsatası altında Terim'i eleştirirken ben olayın kadro yönetememe olayı olduğunu defalarca yazmışımdır. Rotasyon 13-14 oyuncuyu aştığında beceremediği bir kadro yönetimi durumu var. Ne bir kadro istikrarı ne de oyuncu yönetimi becerebiliyor. Pragmatist çözümlerde üstüne yok ancak "sistem ve planlama" kelimesi geçtiğinde Terim ile yola çıkmak komik oluyormuş hakikatten. Bu sezon buna emin olmuş oldum. Terim de giderse hoca sirkülasyonuna girileceğini de defalarca yazdım. Ancak takımı öyle bir travmatik duruma soktu ki elde seçenek bırakmadı. Net küme düşerdik kalsaydı. Öyle bir koma haline girmiştik. TFF zaten açığını kolluyordu. Baskı altında olduklarından her maçta bencil oyuncu performansları, istikrarlı çöküş vs.vs...

Ne bir yapı kuracak, ne de bunu yönetebilecek becerileri yok kendisinin. Bu sezon bir nebze durumları idare edebilse belki bunu da yapar diye düşünüyordum ancak nafile. Ekibi de Piri dışında çok yetersizdi. Yarışmacı hocadır, ona bir kadro kurulur ve o da sonuç alır. Ben kendisine böyle bakıyorum. İşin basın ayağında ise bütün kariyeri boyunca kazandığı saygınlığıyla temellerini attığı bir Terim basını var. Bu söylenti veya dedikodu falan değil gerçek bir şey. Bir gün zamanı geldiğinde Ali Dürüst bunu bir kitapta veya bir biyografi de anlatacaktır umarım. Çünkü kendisi Burak Elmas'ı Terim'e kadro kurdurmaması konusunda sezon başında uyarmıştır. Ancak Burak Elmas dinlememiştir. Sonuçlarına da katlanmaktadır.

Bu bilmem kaçıncı Terim döngüsü bilmiyorum ancak ben bıktım şahsen. Koskoca kulüp bir isme bu kadar sıkışıp kalamaz, kalmamalı. Bu kangren kesip atılmalıdır. Terim de kendisine çok istediğinden, İtalya'da bir kariyer çizmelidir. Düşük bir takım alıp yapılanmaya sokarak başarılar elde edip kendisini bu konuda da ispat etmelidir. O zaman heykeli de dikilir zaten.

Benim isim takıntım yok. Umurumda da değil açıkçası. Belki gamsız, umursamaz ve anti-romantik biriyimdir. Açıkçası çok ciddi bir Galatasaray kültürü aşığıyım. İsimlere de takılıp kalmam. Hepsi gelip geçici. Mevcut güncel potansiyele ve çalışma disiplinine bakarım daha çok. Görevde kim varsa da onu desteklerim. Desteklenecek bir durumu varsa...

Terim konusundaki eleştirilerde de amansız düşmanlık besleyenlere karşı durdum yine dururum çünkü abuk sabuk futbol yorumları yapılıyordu kendisine. Halbuki Terim'in en büyük zaafına kimse odaklanmıyordu. Herkes bir modern futbol safsatası altında Terim'i eleştirirken ben olayın kadro yönetememe olayı olduğunu defalarca yazmışımdır. Rotasyon 13-14 oyuncuyu aştığında beceremediği bir kadro yönetimi durumu var. Ne bir kadro istikrarı ne de oyuncu yönetimi becerebiliyor. Pragmatist çözümlerde üstüne yok ancak "sistem ve planlama" kelimesi geçtiğinde Terim ile yola çıkmak komik oluyormuş hakikatten. Bu sezon buna emin olmuş oldum. Terim de giderse hoca sirkülasyonuna girileceğini de defalarca yazdım. Ancak takımı öyle bir travmatik duruma soktu ki elde seçenek bırakmadı. Net küme düşerdik kalsaydı. Öyle bir koma haline girmiştik. TFF zaten açığını kolluyordu. Baskı altında olduklarından her maçta bencil oyuncu performansları, istikrarlı çöküş vs.vs...

Ne bir yapı kuracak, ne de bunu yönetebilecek becerileri yok kendisinin. Bu sezon bir nebze durumları idare edebilse belki bunu da yapar diye düşünüyordum ancak nafile. Ekibi de Piri dışında çok yetersizdi. Yarışmacı hocadır, ona bir kadro kurulur ve o da sonuç alır. Ben kendisine böyle bakıyorum. İşin basın ayağında ise bütün kariyeri boyunca kazandığı saygınlığıyla temellerini attığı bir Terim basını var. Bu söylenti veya dedikodu falan değil gerçek bir şey. Bir gün zamanı geldiğinde Ali Dürüst bunu bir kitapta veya bir biyografi de anlatacaktır umarım. Çünkü kendisi Burak Elmas'ı Terim'e kadro kurdurmaması konusunda sezon başında uyarmıştır. Ancak Burak Elmas dinlememiştir. Sonuçlarına da katlanmaktadır.

Bu bilmem kaçıncı Terim döngüsü bilmiyorum ancak ben bıktım şahsen. Koskoca kulüp bir isme bu kadar sıkışıp kalamaz, kalmamalı. Bu kangren kesip atılmalıdır. Terim de kendisine çok istediğinden, İtalya'da bir kariyer çizmelidir. Düşük bir takım alıp yapılanmaya sokarak başarılar elde edip kendisini bu konuda da ispat etmelidir. O zaman heykeli de dikilir zaten.

:ka21:yazdıklarına iştirak ediom tamami ile. bilhassa 2. paragraftaki oynattığı futbol vs. kadro kurması ve onu idare etmesi kısmına.

Hayricim bu kadar uzun yazmana gerek yok, FT boşta olmasa Tudor falan gitmezdi. Terim basını Tudorun üstüne gitmezdi. Torrentin üzerinede pekala Terim yüzünden gidildi. Gelmeden önce adama basın yüklendi. Hala daha da Terim yüzünden üstüne gidiliyor. Bunu görmemek için zorlamak gerekir biraz. Yabancı tdlere yerli yiyicilerden dolayı bir antipati mevcut kabul, ama söz konusu Terimse milli takım ya da Galatasaray yabancı TDsi üzerinde ekstra 10 misli yapay bir baskı olusturuluyor

Hayricim bu kadar uzun yazmana gerek yok, FT boşta olmasa Tudor falan gitmezdi. Terim basını Tudorun üstüne gitmezdi. Torrentin üzerinede pekala Terim yüzünden gidildi. Gelmeden önce adama basın yüklendi. Hala daha da Terim yüzünden üstüne gidiliyor. Bunu görmemek için zorlamak gerekir biraz. Yabancı tdlere yerli yiyicilerden dolayı bir antipati mevcut kabul, ama söz konusu Terimse milli takım ya da Galatasaray yabancı TDsi üzerinde ekstra 10 misli yapay bir baskı olusturuluyor
Tudor'un yaşadığını Vitor Pereira da yaşamıştır, Valerien Ismael de yaşayacaktır. Bir FT'leri olmamasına rağmen. Terim medyası değil, Türk spor medyası böyle. Tudor 17/18'de yakaladığı ivmeyi sürdürebilse kimse bir şey diyemezdi. Teknik, taktik eleştiriye girmiyorum. Ama basını, taraftarı geç, soyunma odasını kaybetti adam. Hala en büyük eksiğinin adam yönetimi olduğunu düşünürüm. Oyuncuları kaybedersen FT bile olsan müsait bir yerde indirirler.

Futbol dahilinde yorumlanması çok keyif veriyor TD konusu , keyifle okudum saha içi ve dışı beraber harmanlanmış yorumları.

Hiç uzun kendi fikrimi yazmayacığım daha önceki yorumlardan zaten bilinir bakış açım aşağı yukarı - keza çok güzel ele alınmış yorumlar var yukarıda üsütne pek detaylandırmaya gerek yok.Özetle FT'nin 5inci dönemi olması bana mantıklı gelmiyor - çünkü öyle bir şekilde akıllara oturmuş ki. "Galatasaray sıkıştığı anda Fatih Hoca'yı getirir düzlüğe çıkar" fikri oturmuş halbuki inanılmaz yanlış bir düşünce tarzı. Medyada bunu hep sunduğundan her defasında büyüyor bunun etkisi.

Özetle ben hiç bir ismi Galatasaray'ın üzerinde düşünmem - herkes gider Galatasaray kalır mantalitesindeyimdir. Her gelecek TD'yi desteklerim , yanlışında doğrusunda yorumlarım,eleştiririm ya da överim. Sonuçta bizler belirlemiyoruz yola kimle çıkılacak - kim alınacak satılacak. Biz taraftarız ,bizim işimiz destek olmak. Yola çıkıldığında destek vermek , gerektiğinde alışlamak gerektiğinde de tepki koymak.

Ben olaya böyle bakıyorum. Kısacası yeni yönetimde (ismen sevmediğim kişilerde seçilse) , Teknik kadroda yeni süreç içerisinde desteğimi alır çünkü Galatasaray başarılı olsun isterim- başarısnda süreklilik görmek isterim. He ama bazı şeylerinde geçmişte süreç örenkleri varken aynı döngüye tekrar girilmesini doğru bulmam.

Geri
Üst Alt