İyi başladı, takımda yaptırmaya çalıştığı pas oyununun, tek amacının manasız şekilde defansta ve orta alanda topa hakim olmak, yan ve geri paslar yapmak değil hücuma beklerin desteği ile hızlı ve dikine çıkmanın ilk seçenek olduğu bir oyun stratejisi gördüm. Bence eldeki oyunculardan ötürü başarılı olamadı ancak bu strateji doğruydu.
Takımın disiplinli saha yerleşimi konusunda net geliştiğini söyleyebilirim.
Ayrıca oyuncuların fiziki kaliteleri Terim dönemine göre ciddi artış gösterdi.
Diğer taraftan şunları kabul etmek lazım:
İlk baştaki oyun stratejisindeki değişimi gördükten sonra iki üç ay sonra takım iyice yukarı çıkar derken, ilk çıkıştan sonra takım gelişimi devam ettiremedi.
Elindeki oyunculardan maksimum verimi aldığını kesinlikle düşünmüyorum.
Babel’de ısrar etmesi bende çok büyük hayal kırıklığı yarattı.
Kalırsam alt yapıdan oyuncu çıkartacağım vesaire tarzı açıklamalar yaparken, hiç bir iddiamızın olmadığı süreçte hiç bir genç oyuncuya şans vermemesi en utanç duyması gereken noktaydı.
Bunları söylemekle birlikte ben kendi alacağı oyuncularla Avrupa’da olmayacağımız gelecek seneyi Torrent ile geçirmeyi ve ona şans vermeyi en doğru seçenek olarak görüyorum. Pulgar takıma girdikten sonra orta alanda ciddi bir pozitif gelişim görmüşken, kendi alacağı doğru tipte oyuncularla memnun olacağımız bir futbol oynatabileceğini düşünüyorum.
Şampiyonlar Ligi ve garanti 30 milyon Euro tarzı rakamların olmadığı, takımın gelirlerinin çok düşük olduğu şu süreçte kalkıp Torrent ve yardımcılarına 2 milyon Euro tazminat vermenin çılgınlık olduğunu düşünüyorum. Ayrıca teknik direktör olarak bu lig için yeterli olduğunu düşünüyorum. Bence tek ihtiyacımız doğru tipte oyuncular.
Gelecek seneyi iyi geçirmezse ve Nuri önümüzdeki sene de Antalya’da iyi performans sergilerse onu takımın başına getirmeyi en iyi strateji olarak görüyorum.
yorumun
genel anlamda,
*detay ozelinde okudugum en *dogru_tespitli yorumlardan.
ozellikle *son satira yonelik yorum getirmem gerekirse,
torrent(tahminim gonderilir) disinda yabanci olacaksa *alman dan yanayim. yerli de ise okan buruk. bu konuyu da diger ilgili basliklarda nacizane deginmistim.
torrent kalirsa, sampiyonluk hedefi haric benim tek onem verdigim konu; *altyapi dan *kac oyuncuyu uste cikarip > *ilk_11e > en az 1ini monte edecek -
ustune, sezon icin sunulan listeden as kadroya en az 2sini her mac kadro da tutacak bolca sure verecek ?
bunlarin garantisi var mi. bu cok yorum acik bir denklem bence.
salt *altyapi konusunda sunu da eklemek gerektigini dusunuyorum nacizane. malesef efsanemiz fatih terim den de hayal kirikligi kaldi hafizalar da bu son gelisinde. altyapi konusu ozelinde. yunus'u iki sezon ust uste kiraya vermek kanimca cok buyuk hata teknik anlamda. bu da kendisine yazar. malesef.
hemen akabinde baris'a o kadar para bayilmakta keza... pismesi gereken morutan ,firsat vs transferi olarak gormus, fiyat artmasin vs diye veya farkli bir albenisinden dolayi almayi dusunmus- ayni sirada diger yanda eldeki daha ust yetenek olan yunus yine kaybeden taraf olmus a takima birak 11i , a takim genel kadrosuna bile entegre edilmemis yine kiraya gonderilmis. *bitik babel ,feg , faydasi olmayan vasat alti sezonluk performansin uzerine tutulan omer,yetmemis bu verim vermeyen oyuncular, hoca gidip ustune oyun anlaminda vasat olan alparslan vsleri takimda almasi nerden baksan eksi. omar,boey vsye girmiyorum bile.... bu baglamda, arti anlaminda ise benim adima *kerem'i ve *nelsson'u kadroya monte etmesi pozitif di *efsanemizin son gelisinin *son_sezonu ozelinde...
kim gelecekse ,sampiyonluk disinda , tek kistasim * ALTYAPI. bunu da sezon boyu nacizane bolca deginecegim/hatirlatacagim kim basa gelecekse.
lami cimi yok bu isin. bu planmala ismi altinda garip macerala girilmesin artik.
hangi hoca olursa olsun, taraftar olarak nitelik ve seviye bazli elestirilerimizi,fikirlerimizi mesaja dokmeliyiz bence de.
fatih terim'in sampiyon olmamasi basarisiz oldugu anlamina geliyor cogu renkdasimizin.hak veririm saygi duyarim.
ben isin o tarafina salt kanalize olmus degilim.
uzun vade tandansli bakiyordum bu sezon baslarken. hani hatirlarsaniz genclesiyoruz, planliyoruz vs aciklamalari yapildi ya hoca ve baskan bazli ?
< - hani nerede ? < ---- > sezon baslarken kadro planlamasi,vizyon, buna bagli kurulan teknik ekibin *yardimcilari,,,,,, as kadroya alinan kalitesi olan *yerli, yabanci isimler, ve altyapimizdan bir kac ismi yeterliligi bahane edilmeden ust yapiya monte edilmesi gerekirdi icinde bulundugumuz sezonun basinda.........
- kadro planlamasinda ana tema genclesme ,derken, baris,morutan,boey... baska ismi sizde belirtebilirsiniz.
bu isimlerden hangisi icinize sindi samimi soruyorum.
baris sizce o paraya alinmalimiydi yoksa yunus mu tutulmaliydi?
morutan sorusu da ayni denklem de sorudur yunus ozelinde.
boey ,adeta kronik oyuncu gibi sezon yasadi bizle. kac mac sayisi var ilk 11 saydik mi ? bir bakin sasiracaksiniz.
yerli rotasyon , anca *alparslan mi kalmisti havuz da? neden sonra semih alindi ? denayer niye sezon basindan tutul du ? ... kaleci olarak neden *fatih alinmasindan israr edildi ?
sezon basi fatih terim buyuk hata yapti bu denklemlerde ve kararlarda.... saha ici oyun, skor vs konularina deginmedim.bu da ayri baslik konusu....
yeni gelen hoca, sevgili
@Tugay Kaya Korkmaz 'in da belirttigi gibi pozitif seyler elbette yapti. eksik ve yerine getirmedigi seyleri de keza *degindi renkdasimiz hocaya dair.
saha ici oyun ve transferler den bagimsiz;
iki hoca da basta da belirttigim/z gibi, ozellikle altyapi ozelinde o yone hic bakmamalarindan dolayi cok hatalilar.
basta asil *efsanemizin bu hatalari her sezon yapmasi, ben dahil kendisini sevenleri iki kat uzuyordur tahminim...
fatih terim gibi efsanin *bu *bakista olup - *sonradan gelen *yabanci hocanin da altyapiya orali olmamasina ne yorum getirsek elde kaliyor malesef.
yazacak cok sey var. yine uzun mesaj olacak sizleri okumakla zahmete sokacagim demistim. yine uzun mesaj oldu yarida kesmeme ragmen. kusuruma bakmayin tekrardan.