Guardiola 'nın Yardımcısı geldi diyorlar...

Biz Guardiola'nın Şefini de gördük (F. Rijkaard) !!!

tumblr-m4nne0daad1qlvmbqo1-1280.jpg
şu adama düzgün bir orta saha verilseydi ne olurdu acaba BAM la oynadı gitti.

BAMla oynamadı yaw rikart. ilk sene topal ve elano vardı, şimdi onların ayarında adam var mı. 2. sene cana ve misimovic alındı. herif sabotajcı gibi ısrarla mustafa sarp denen armutu oynatıyordu

kadire göre;

-taktik olarak rezil bir takım, hiç bir şey bilmiyorlar demiş
-bana her şeyi söylesinler ama duran toplar konusunda dünyanın en iyilerinden biriyim demiş. duran toplara çok ağırlık verecekmiş

2 Ağustos 2020’de El Pais gazetesinden Diego Torres’e bir röportajda verdi."Tarzını kaybedersen, kaybettiğinde hiçbir şeyin kalmaz” başlıklı röportajda Torrent, futbol anlayışını şu sözlerle anlattı.

Teknik direktör asla maç kazanamaz. Çözümler verir.

Rakibim 10 saniyeden fazla topa sahip olduğunda gergin oluyorum.

Geride beklemek iyi değildir. Çünkü sonunda santrforunun yanında her zaman boşluklar oluşur.

Futbolda hiçbir sistem bir diğerini etkisiz hale getirmez. Kazanıp kaybetmemek oyuncuların davranışlarına bağlıdır.

Oyun sistemi rakibe göre değişir. Eğer 4-2-3-1 oynarlarsa ve orta saha oyuncunuz serbest kalırsa, diğer on oyuncu yalnız kalır.

4-4-2 oynarlarsa iki taraf zaten iki merkezde olduğu için orta saha oyuncusu serbest kalabilir.

4-3-3 oynarlarsa, iki kanat oyuncusu ve bir forvet ile açılırlarsa, orta saha oyuncunuz serbest kalabilir. Çünkü üçe karşı dört savunma vardır.

Maçların yüzde 80'inde kanat oyuncusu içeri girer, sonunda 3-2-2-3 oynanır. Beş kişi ile savunma yapar.

İnsanlar tiki-taka'dan aşağılayıcı terimlerle bahseder. Burada mesele pas vermek değil, oyuncuları hareket ettirmek. Rakibi iki veya üç kez yoklamak ve boşluk bulmaktır.

Hocayı tanımıyorum ama profil olarak güveniyorum. Başlangıç olarak, duran top kullanmayı ogretse bu sezon gelişmedir zira milletten kornerden gol atar biz son yıllarda kornerleri gol yemek için kullanır olduk. Atmayı geçtim yememeyi planlar sanırım en azından. Birde takımdaki oyuncuların kalitesini çözüp bizim ceza sahamızda sırtı dönük top alıp çıkaramadığını teşhis etse zaten yediğimiz gol sayısı yarı yarıya düşer. Hücuma gelecek sezon bakarız artık.

Sözcü'de yer alan habere göre; Dünyanın en iyi aktif teknik adamı olarak gösterilen ‘Pep', eski yardımcısı için “Çok önemli bir taktisyen. Disiplinli ve çalışkan. ‘Dome' kesinlikle doğru tercih olacaktır. Maçlarını izleyeceğim. Artık ben de Galatasaray'ı destekleyeceğim” ifadelerini kullandı. Bu sözler, Elmas'ı doğru ismi seçtiğine ikna etti.İspanyol gazetesi Mundo Deportivo’dan Cordula Reinhardt, Sözcü’ye yaptığı Torrent değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: Pep Guardiola, 2007'de B takımının başına geçtiğinde Domenec Torrent'i analizci olarak görevlendirmişti. Bunun en önemli nedeni Torrent'in rakibi çözmedeki ustalığıydı. Hücumdan savunmaya, duran toptan nasıl penaltı kullandıklarına kadar raporunu sunar, Pep de takımını buna göre hazırlardı. Bu çalışma biçimi Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City'de de devam etti. Torrent, zamanla taktik konusunda da devreye girmeye başladı. Onun tavsiyesiyle Messi'nin sahte 9 oynadığı maçta, Barcelona, Real Madrid'i adeta sahadan silmişti. Torrent için “Pep'in içindeki ses” demek mümkün. Kariyeri boyunca Guardiola'nın özellikle rakip konusunda Torrent'in tavsiyelerinin aksine hareket ettiği tek bir maç bile yok.Torrent, takımını maç maç hazırlar ve değişken taktik uygular. Rakibini analiz etmede dünyanın en iyilerinden biridir ve özellikle maça yakın günlerdeki idmanları buna göre belirler. 4-3-3 tiki taka sisteminin Xavi ve Iniesta olmadan da başarı getireceğine inanır. Zaman zaman 3-2-2-3'ü de uygular. Savunma hücumdan başlar prensibine inanır ve rakibi ağır presle boğmayı hedefler.

Terimden sonra bakkal Hasan bile daha hoca görünür insanın gözüne bırakın Torrenti. Esas Terim'in copleriyle ne yapabileceği önemli. Ha ne zamanki bu da Ocak-Temmuz demeye başlar, o zaman ilk ben linclerim zaten.

Terimden sonra bakkal Hasan bile daha hoca görünür insanın gözüne bırakın Torrenti. Esas Terim'in copleriyle ne yapabileceği önemli. Ha ne zamanki bu da Ocak-Temmuz demeye başlar, o zaman ilk ben linclerim zaten.
Terim'in çöpleri ne ya çöp olduğu için mi Avrupa'da lider çıktık? Ligde bu durumda olmamızın sebebi ilk olarak Terim'in ligde çalışmayan planın üzerine ısrar etmesi, sonra oyuncuların kaçırdıkları anormal goller ve sonra hakemlerdir.

Terim'in çöpleri ne ya çöp olduğu için mi Avrupa'da lider çıktık? Ligde bu durumda olmamızın sebebi ilk olarak Terim'in ligde çalışmayan planın üzerine ısrar etmesi, sonra oyuncuların kaçırdıkları anormal goller ve sonra hakemlerdir.
Terim'in çöpleri derken, tüm takımı kastetmedim renktaş, Arda, Ömer vb. futbolculardan bahsettim. Transferde Terim çok başarılıdır, her dönem Galatasaray'ı kara geçirmiştir dersen de saygı duyarım.

Yerli messi ronaldo varken gittik omeri berkani aldık doğru . Keremi de milana kaptirdik

Terim'in çöpleri derken, tüm takımı kastetmedim renktaş, Arda, Ömer vb. futbolculardan bahsettim. Transferde Terim çok başarılıdır, her dönem Galatasaray'ı kara geçirmiştir dersen de saygı duyarım.
Terim transferlerde çok başarılı olduğunu sanmıyorum ama Galatasaray oyuncusuna çöp denmesini doğru bulmuyorum bunun yanında öyle yazınça tüm takımı kast ettiğini sandım. Yoksa Terim'im hala Arda, Babel vb. oyunculardan bir şey beklemesi bunlara gösterdiği sabrı genç oyunculara göstermemesi(Morutan gibi.) zaten benim bu projede kendisine olan inancımı bitiren faktörlerdir.

Yerli messi ronaldo varken gittik omeri berkani aldık doğru . Keremi de milana kaptirdik
Valla Messi Ronaldo bilmem de Ömer ve Berkan yerine senle ben oynasaydik yine ligde 12. olurduk, üstelik milyon eurolar kulüpte kalırdı. Haa Messi Ronaldo da iyiki yoktu yoksa sonları Mustafa, Aytaç falan olurdu, o da ayrı mevzu.

Geri
Üst Alt