Ben hala niye şans verilmesi gerektiğini anlayamadım.

Dünkü gibi sürekli geriye, yana pas Terim döneminde olsa, daha doğrusu aynı futbolu Terim oynatsa edilmedik laf kalmazdı. Terim döneminde kadro kötü değildi hoca kötüydü şimdi nasıl kadro kötü ama hoca iyi oluyor

Bu adamı bu kadar değerli yapan nedir zira çok merak ediyorum, Barcelona ve Beşiktaş maçlarındaki oyun mu? Peki Antep ve Konya maçları ne olacak?

Bu arada öyle defol git ya da bazılarınızın yaptığı gibi küfredecek falan değilim takımın başındaki hocaya ama ışık görenler neyin ışığını gördü anlamış değilim. Bekler içe kaçıyor, kanatlar çizgide içler derine giriyor bu mu yani mevzu, bir tane akan oyunda ortayla pozisyonumuz yok. Takım karakter koyamıyor, bunlar ne olacak da çözülecek biri anlatırsa memnun olurum.

Diğer noktaya gelecek olursak gelecek sezon 10 haftada 12-13 puan toplarsa ne olacak

Nasıl bir güruhsanız Tjk Ismail'i getirdi ilk maçtan bir fark görüldü diyenlere de saldırıyorsunuz, adam sene başından beri sövülen Montero, Wellintonla, Bats ile oynuyor. Önder ve Sergen dönemi niye böyle oynamıyordu kadro o kadar iyise demekki verim almaktır aslolan ve bu adam bu kadrodan verim alamadı.

Seneye de yeni bir takım kurulma ihtimali yok, hadi kuruldu diyelim, doğru düzgün geçmişi olmayan bu adamın kurduğu kadro iyi olmazsa bugün kendisini çılgınca savunanlar da hiç savunmamış gibi söven tarafa geçer muhtemelen, şaşırtmaz.

zaten bu kadar kötü giden hocayla sezona girme riskini hiçbir başkan almaz

taraftar 2. maçta mahveder ve yönetim de durduk yere yıpranır

Mantık aramaya çalışıyorum, bulamıyorum. 40 yılın başı kendini ispat etme şansı verilen bir kulübe gelmişsin. Yaklaşık 3 aydır da takımın başındasın. 11 lig maçı, 2 de Avrupa Kupası maçı oynamışsın.

2 ay sonra kulüpten gidecek Babel gibi bir adamdan, ilk günden beri toptan kaçan kımıl zararlısı Cicaldau'dan hâla neyin medetini umuyorsun? Bir de 70 dakika bunları sahada tutuyorsun. Hadi onları da geçtim, saçı sakalı ağarmış, mahalle kabadayısından hallice Arda'yı nasıl bir düşünce ile sahaya sürüyorsun?

Türkiye'de proje bir sonraki maçı kazanmak diyorsun, peki bu oyuncuları oynatmak geleceğe dair bir planın parçası da biz mi bilmiyoruz?

Fener'i nasıl yenmedin diye eleştirecek halimiz yok tabii, 20 senedir ekseriyetle kazanamadığımız bir deplasman sonuçta ama sahada 35 yaşında 2 topçu, hayalet Casper orta saha, 70'e kadar oyuncu değişikliği için bekleme ve yedekten giren ağır abilerle hiç de heves bırakmadığını söylemek lazım.

İnsan yenilse de bir arayış, bir farklılık görmeyi umuyor. Terim'den farkı, takımın fizik gücünü ve sahaya yayılış biçimini geliştirmesi oldu, kabul. Kadro da çok yetersiz buna da kabul. Ama gene de o ihtiyacımız olan heyecanı veremiyor, ben ekstra bir arayış göremiyorum, bu da beni kendisi hakkında negatife itiyor.

SM-G970F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

benim hülyalarım, benim rüyalarım dünyadan daha büyük. İnsan hayal etmeden yaşayamaz.

Zamanında Guardildo ile ahbap olmuş olabilirler ama şu anki şartlara bakmak lazım.

Fena kolpaya geldik

Madem kaleden pas ile çıkacaksın, o zaman neden Pena'yı kestin de sakatlıktan yeni çıkan Muslera'yı kaleye koydun?

Ulan toprak toprağı gurbette severmiş diye boşuna dememişler.
Arda’yı son on dakika oyuna alması ile aynı neden reis

Bu herif Türkiye’de işlerin nasıl döndüğünü çözmüş

Geldiğinden beri kaç maç oldu çeşitli kriterler nedir?

1. Saha Sonuçları: (4G 2B 6M A.G: 18 Y.G: 23 A: -5

Hatayspor 4-2 Galatasaray
Galatasaray 1-3 Kasımpaşa
Galatasaray 1-2 Trabzonspor
Alanyaspor 1-1 Galatasaray
Galatasaray 1-1 Kayserispor
Göztepe 2-3 Galatasaray
Galatasaray 4-2 Ç.Rize
Konyaspor 2-0 Galatasaray
Galatasaray 2-1 Beşiktaş
G.Antep 3-1 Galatasaray
Galatasaray 2-0 Karagümrük
Fenerbahçe 2-0 Galatasaray

12 maçta 6 mağlubiyet gibi bir istatistik var ortada.

Maç Başı Yenen Gol yaklaşık = 2
Maç Başı Puan Ort: 1.15

2. Saha İçi Parametreleri:

Torrent sonrası

Topa sahip olma yüzdesi=Azaldı
Gol Beklentisi =Azaldı
Pas Sayısı=Azaldı
Sprint Oranı=Azaldı

Burada kritik nokta çalışmıyor denen takım en azından bunlarda iyiydi ama bitiremiyordu. Şimdi ise pozisyona da az girmeye başladık, Gomis'in bitiriciliği biraz iyi olduğu için daha yüzdeli bitiriyoruz ama oyun içinde uyanık kaldığımız süreler bariz azaldı.

3. GELİŞTİRİCİ ANTRENÖRLÜK (BELKİ DE EN ÖNEMLİSİYDİ)

Terim varken, kadroda yer alan isimlere ekstra bir şey katamadığı söyleniyordu ki haksız sayılmazdı. Son yıllarda yabancı futbolculardan çok da iyi verim alınamadı. Fernando ve Mariano'nun yeri 3 yıldır dolmuyor ve halimiz ortada bu mevkilerde. Yine de kapasitesinin çok üstünde oynayan Taylan, Onyekuru, sakatlanmadığında Saracchi gibi performanslar da çıkmıştı son 2-3 senede. İstikrar yoktu, çünkü bu tarz isimler ile istikrar yakalayamazsın Fernando, Mariano'da olduğu gibi.

Ancak yeni gelen Torrent de geliştirici geçmişine rağmen bu konuda ileri gidemediği gibi Gomis, Babel, Feghouli gibi 33+ tercihleri ve Halil, Morutan gibi isimleri iyice kulübeye hapsetmesi ile umut da vermiyor. Saha içinde daha sakin kalıyor oluşumuz tecrübeli ve ne yapamayacağını bilen isimleri oynatmasından, ama bu takım saçmalayarak da olsa doğruyu bulabilecek bir şeyler vaat ediyorken, en azından bir şablon aşılamak yerine kaybedilmiş sezona tüy diken hamleleri ile Torrent bırakın geleceği bugünü bile kotaramıyor, kotaramadı.

Eğer şu an sn. Torrent;

Sezon sonu parasını alıp gidecek Babel, Feghouli yerine

Morutan'ı parlatsa
Halil'i 2. santrafor rolüne adapte edebilse
Kaleye vatandaşı 7-8 maç oynatıp kenara aldığı Pena'yı almasa
Orta sahada Gedson'da veya en azından o profil ve standart da diretse
Barış Alper'in varsa bir seviyesi gösterse

Bir şeyleri kotarabilecek dirayet de cesaret de var derdim ve saha sonucu bu olsa bile sahip çıkardım.

Ancak hiç birine yapamadı. Tam tersini yaptı. Üzerine tüy dikti bu sezonun.

Çünkü ÇAPI bu. Tıpkı başkanım diye dolanın ÇAPI'nın da bu olduğu gibi.

Yani tencere yuvarlandı kapağını buldu.

Öncelikle ezbere yapılan yorumları bırakmamız lazım. Her yeni gelen teknik direktör takımda bir fark oluşturuyor deniliyor neye göre ? Zaten kadrosu iyi olan takımlarda bu etki oluyor evet ama kadrosu bizim gibi kötü planlanmış takımlarda ben bir etki oluşturduğunu göremedim. Bakınız Rize(2 hoca), Malatya(2 hoca), Göztepe(1 hoca), Altay(2 hoca).

35'lik Babel ve 35'lik Gomis oynadı deniliyor pardon da kim oynayacaktı ? Yedekte Muhammed ve Yunus Akgün vardı da Torrent mi oynatmadı ? Gomis'e katlanamıyorsunuz 70 dakika Halil'e nasıl dayanacaksınız ? Babel dün gayet iyi oynadı yorulana kadar nesi eleştiriliyor bu durumun ?

Neden defanstan pasla çıkıyoruz topu şişirerek oynamıyoruz diyor bazıları. Yahu Gomis 1 metre önündeki topa koşmaktan aciz yedeği yok Fenerbahçe orta sahası fizik ve kalite olarak bizden kat ve kat öyle oynasak dünki eziyetten daha büyük bir eziyet izlerdik .

Takımda 4 orta saha var 1'ini tam izleyemediğimiz için yorumlayamayacağım ama takım planlanırken neye göre alındı bu adamlar ?

Tiki-Taka oynayacaksak orta sahadaki 6 numaran pasör ve savunması iyi (Busquets, Xabi Alanso, Yaya Toure) 8 ve 10 numaraların kısa pire gibi çevikliği hızlanması pası tekniği oyun görüşü iyi olan adamlar olmak zorunda. Bu sistem için sadece savunma oyuncularımızın pasör özelliği bu durumu karşılıyor ne bekler ne orta saha ne kanatlar bu sistem için uygun değil.

Geçiş oyunun atası Mourinho'nun Real Madrid'ini hatırlayalım. Bu sistem yıllarca lige ambargo koymuş Tiki-Takalı Barcelona'ya karşı üretilmişti. Orta saha biri pres ve fizik gücü yüksek Khedira- biri pasör oyun görüşü ve defansı iyi Alanso önlerinde teknik kabiliyeti üst seviyede ama savunmada tırt Mesut kanatlarda Ronaldo-Di Maria önlerinde Benzema. Bu sistemin ana mentalitesi ceza sahası ve orta saha cizgisi arasında kapan topu kap hızlı bir şekilde atağa çık. Bizde bakıyorsun orta saha zaten top kapma özürlüsü olayı başından kaybediyorsun. Kanatlarından Kerem uygun ama Babel uygun değil. Beklerinden belki Omar git gel yapar ama Van Anholt gidiyor gelmiyor bu sistemde olmuyor.

Uzun top oynasak İleride topu indirecek fizik gücü kalitesi iyi mücadele gücü yüksek forvetlerin ve kanat oyuncuların olacak en başında orta sahan yine press ve savunma gücü yüksek iki adam olmak zorunda düşen topları toplayabilmek için. Bu tarz takımlar genelde takım ortalaması uzun durun toptan bol gol bulan takımlar. Duran topları iyi kullanan oyuncun mutlaka olması lazım. Elindeki oyuncularından belki Mustafa Muhammed uyuyor bu sisteme Keremle Babelle olmaz bu işler.

Kanatlardan oynayacaksak kanat oyuncularının ve beklerinin vasat üstü forvetlerinin ve kanatlarının hava hakimiyetinin yine iyi olması lazım. Orta sahalarda bu sefer bitiricilik arayacağız çünkü içeri şişirilen ortaları onlar tamamlayacaklar. Bakıyoruz Berkan'ın tekniğini anlatmama gerek yok zaten Cicaldau bomboş pozisyonlarda bile topa ya çok cılız vuruyor ya da kaleciye nişanlıyor çünkü oyun yapısı buna uygun değil.

3 orta sahamız var .

Taylan alt sıra takımlarında vasat Tekniği ile 8 numara oynar. Bu adamın defansif yönü defansif pozisyon bilgisi ve ağırlığı büyük takımda 6 numara oynayabilecek kapasitede değil. İnatla bu adamı savunmanın önüne tek başına koyuyorlar bu bir hata. Taylan büyük ihtimal sıkı savunma yapan takımlarda kapılan topları uzun oynaması için görevlendirilen bir oyuncu konumunda olur. Bize tamamen ters oyun tarzı yedek için alındıysa eyvallah ama bu adamı 11 düşünüp sezona başlamak tam bir skandal. Dün yenilen 2 golde onun hediyesiydi.

Berkan belki geçiş oyununda Khedira'nın üstlendiği görevi üstlenebilir. Tekniği kötü ama ciğersiz pres gücü yüksek yanında sağlam bir 6 no ile oynadığı zaman daha fazla fayda sağlanabilir. Ama yanında 6 no ile oynadığında yani çift ön liberolu sistemde yanında 10 no ile oynadığı zaman değil. Bu tarz adamlar önündeki kanat oyuncusunun da defansif yönüne çeker iki kişilik oynar Kerem'i daha da özgür kılabilirdik kadro planlaması güzel yapılsaydı.

Cica ise olgun hali pres gücü önde basarak oynayan takımlar için uygun hiçbir özelliği vasat üstü değil. Sistem oyuncusu artı hiç bir özelliği yok. Ne pası iyi ne şutu iyi ne adam geçebilmesi iyi şuan ne top kapabiliyor ne hava topu kazanabiliyor sadece koşuyor.

Şimdi soruyor FT ve yönetime bu orta saha ile sezona başlarken amacınız neydi ? Hangi sistemle ve taktikle oynayacaktık ki böyle bir orta saha kuruldu ? Bu adamların hepsi birbirinden bağımsız oyuncular farklı sistemlerin oyuncuları nasıl bir başarı beklendi bu kadro ile ?

Fenerbahçe sezon içinde kaç kere bir şeyleri deneyebildi neden bekleri harici alternatifleri çok orta sahada 8 adam stoperde 4 adam forvette birbirinden farklı ama yeteneksiz 3 adam kanatlarında oynayabilen 4-5 adam alt yapıdan çıkardıkları 2-3 oyuncu bla bla. Orta sahayı pres gücü ve dayanıklılığı yüksek oyunculardan, kanatları pasör oyuncular ile kurup öncellikleri kanat oyunu olan bir oyun inşa ettiler. Yediğimiz 2 golde bu şekilde geldi. Birinde bek golü getirdi birinde de o bekin önündeki pasör orta saha İrfan golü getirdi.

Çok dertlenmiştim uzun uzun yazdım velhasıl kelam bu takımın başına kim gelirse gelsin bir şey değişmezdi bu orta saha bu vasat orta saha ile alınabilecek maximum puan alındı hatta tekrar söylüyorum bu takımın üzerinde Galatasaray forması olması daha az puanımız olurdu. Tarihimizde gördüğümüz en skandal kadro planlaması ile oynadığımız sezonun biran önce bitmesini temenni ediyorum.

Gelelim gelecek sonu Torrent ile devam etmeli miyiz ? Yine defanstan çıkarak tiki-taka benzer bir oyun oynayacaksak bu adam kalsın. Bu oyunu bu ligte daha iyi oynatacak bir adam yok. Eğer bir şeyler değişecekse ona göre hoca ve ona göre transferler yapılsın .

Geri
Üst Alt