İkinci yarıda Marcao-Nelsson-Kerem, hatta gömdüğümüz Taylan-Berkan dan mesela ikisi uzun süreli sakatlık yaşasa, ligden düşmesi işten değildi bu takımın. Terim, kadro fizik-mental yönden tükenmiş hale geldiği için ve aynı zamanda başkan ve yönetime ''Çalışarak gelişemiyorsak, değişerek gelişiriz'' söylemiyle rest çektiği için paketlendi; sanki kulübün içinde bulunduğu ekonomik şartları bilmiyor, yaz döneminde TS dahil başka hiçbir kulübün yapmadığı transfer harcamasını kendisi yapmamış gibi, Dennis Man filan düşünüyordu muhterem, menajeri teyit etti?!..

Bu bağlamda, ''S.....limitini!'' sözü, yazın da, ara transfer döneminde de sarfedilmiş olsa farketmez, yüzsüzlüğün pişkinliğin bu kadarı da kendisine yakışır. Başka neler konuşulduysa Burak başkan da beklenmedik şekilde o resti gördü. Olayın özeti budur. Hala Terim' e laf söyletmemek kaygısında isen yersiz bulduğumu belirtmek isterim...

Puan ortalaması filan da hikaye, her bakımdan ayarı bozuk, yetersiz bir takımda (Sezon başında da söylüyordum bunları) mesela TS maçının sonunda iki saçma hata olmasa ve kazansaydık, ortalama iyi diye iyi mi diyecektin Torrent'e?..

Terim'e laf söyletmemek ne alaka ya benim mesajımla? Bu kadronun maksimumu budur lafı boş laf, bu kadro iyi demek de değil, o kadar kötü değil demek. Torrent sonrası gelen adamlardan çok verim aldık sanar gören de ama pardon o istemedi biz zorla aldık Pulgar'ı falan, kesin öyledir çünkü.

Aldığı puan hikayeyse neye bakıcaz pardon? Ligin antin kuntin takımlarına pozisyona girmekte zorlanıp 2şer 2şer gol yiyen takıma laf etme, aldığı puana laf etme ama başarısız da olmasın aynen.

Puanların %50sini dahi alamadı, %60-70ini alsa zaten kabul edilebilir olurdu. 12 maçta zoraki 14 puan alan adamı savunmaya devam edin altı boş dayanaksız argümanlarınızla. İnşallah kalır da görürüz seneye ne halt yiyeceğini.

Hazırlık maçları dahil 14 maç 4g 2b 8m gibi karne yaptı yanılmıyorsam. Herkesten birinci hoca olmuyor işte

"Bu takım yatmış" ile geldi
"Bu takımda ortasaha yok" ile ayrılacağız gibi

ilginç bir durum daha var

demekki video izleyerek bir takim ve oyuncu grubunun durumu anlasilamiyor imis

İnşallah kalır da görürüz seneye ne halt yiyeceğini.
Bu anlayış yüzünden başarısız bu camia. Hatta bu anlayış şu an böldü herkesi.

Ne halt yiyeceğini nedir bu nasıl tavır yahu. Ne gerek var. Bu kini besleyen bir şey olmalı? Torrent hakkında olumlu konuşulduğunda rahatsızlık hissi oluşması çok garip.

11 haftada 2 galibiyet alabildi bu takım Torrent gelmeden önce. Alışma süreci şu bu derken zaten çok ağır bir fikstüre girilmişti. Kör - topal bir silkelendi. O mental çöküş yavaş yavaş onarıla onarıla gidiyor. Takımın da bir kapasitesi var. Kötü değil eksik. Bu eksikler tamamlanınca vaat ettiği şeyler var. En azından bunu düşündürten profesyonel bir ekip var kenarda. İyi bir kamp geçirileceğinden, daha doğru bir kadro mühendisliği yapılacağından gram şüphem yok.

Ne halt yiyeceğini nedir bu nasıl tavır yahu. Bu kini besleyen bir şey olmalı? Torrent hakkında olumlu konuşulduğunda rahatsızlık hissi varsa orada sıkıntı vardır.

11 haftada 2 galibiyet alabildi bu takım Torrent gelmeden önce. Alışma süreci şu bu derken zaten çok ağır bir fikstüre girmişti takım. Kör - topal bir silkelendi. O mental çöküş yavaş yavaş onarıla onarıla gidiyor. Takımın da bir kapasitesi var. Kötü değil eksik. Bu eksikler tamamlanınca vaat ettiği şeyler var. En azından bunu düşündürten profesyonel bir ekip var kenarda. İyi bir kamp geçirileceğinden, daha doğru bir kadro mühendisliği yapılacağından gram şüphem yok.
Bunlar tamamen senin varsayımların, kafanda kurduğun şeyler. Muslera ile Taylan için de ne alıp veremediğin var diyordun eleştirince, birisini istemiyorsam istemediğimi söylerim ki ikisinin de bu seneki performansları ortada.

Torrent kim de ona karşı kinim olacak, tek başına henüz bir yerde tutunamamış umrumda olmayan bir adam, övdüğünüz tüm içeriklerin de neredeyse altı boş, sen veya bir başkası övüyor diye başkaları beğenmek zorunda değil. Bana bir ümit vaadetmedi bu kadar net mevzu, eldeki tek koz olan kendi takımı değil lafı da seneye taca çıkacağı için görürüz o zaman ne halt yiyeceğini demek de gayet basit bir laf.

Camiadaki kutuplaşmanın da benim tavrımla uzaktan yakından alakası yok. 11 haftada nasıl doğrandığını unutup sırf takımın başındakini sevmiyor diye bunu Torrent'in başarısızlığına kılıf bulanlarla çoj daha fazla ilgisi var hatta.

Torrent şu ana kadar başarısız, bu da gayet açık, aksini iddia edenlerin de net bir dayanağı yok. Puana bakmayalım, istatistiklere bakmayalım, oyuncu tercihlerine bakmayalım, dünyanın her yerinde gülerler şu argümanlara.

Ne halt yiyeceğini nedir bu nasıl tavır yahu. Ne gerek var. Bu kini besleyen bir şey olmalı? Torrent hakkında olumlu konuşulduğunda rahatsızlık hissi oluşması çok garip.

11 haftada 2 galibiyet alabildi bu takım Torrent gelmeden önce. Alışma süreci şu bu derken zaten çok ağır bir fikstüre girilmişti. Kör - topal bir silkelendi. O mental çöküş yavaş yavaş onarıla onarıla gidiyor. Takımın da bir kapasitesi var. Kötü değil eksik. Bu eksikler tamamlanınca vaat ettiği şeyler var. En azından bunu düşündürten profesyonel bir ekip var kenarda. İyi bir kamp geçirileceğinden, daha doğru bir kadro mühendisliği yapılacağından gram şüphem yok.

Puan önemli değil takım oyun olarak daha da geriye gitti asıl problem burda.Ekstra olarak Galatasaray’ın hocalık kariyeri 2 takımdan 6 ayda kovulmuş birinin olmasını bekleyecek lüksü de yok maddi imkanı da yok

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bunlar tamamen senin varsayımların, kafanda kurduğun şeyler. Muslera ile Taylan için de ne alıp veremediğin var diyordun eleştirince, birisini istemiyorsam istemediğimi söylerim ki ikisinin de bu seneki performansları ortada.

Torrent kim de ona karşı kinim olacak, tek başına henüz bir yerde tutunamamış umrumda olmayan bir adam, övdüğünüz tüm içeriklerin de neredeyse altı boş, sen veya bir başkası övüyor diye başkaları beğenmek zorunda değil. Bana bir ümit vaadetmedi bu kadar net mevzu, eldeki tek koz olan kendi takımı değil lafı da seneye taca çıkacağı için görürüz o zaman ne halt yiyeceğini demek de gayet basit bir laf.

Camiadaki kutuplaşmanın da benim tavrımla uzaktan yakından alakası yok. 11 haftada nasıl doğrandığını unutup sırf takımın başındakini sevmiyor diye bunu Torrent'in başarısızlığına kılıf bulanlarla çoj daha fazla ilgisi var hatta.

Torrent şu ana kadar başarısız, bu da gayet açık, aksini iddia edenlerin de net bir dayanağı yok. Puana bakmayalım, istatistiklere bakmayalım, oyuncu tercihlerine bakmayalım, dünyanın her yerinde gülerler şu argümanlara.
Şahsen benim hiç bir şeyi unuttuğum yok. Şu ana kadar Terim ile ilgili yaptığım tüm yorumlar süreci ve kadroyu yönetemediği ve mental çöküntünün zeminini hazırladığı yönündeydi.

Övdüğünüz içeriklerin neredeyse altı boş demişsin.

Neye göre boş. Hangisi boş mesela? Boşlukları doldur okuyalım evet boşmuş diyelim biz de.

Sen de gördüğüm "şu kadar maçta şu kadar puan aldı. Şu kadar almalıydı." Eee? "Başarısız gitsin. "

Eii gitsin. Yarın diğeri gelsin. Terim varken uzun bir mesaj atmıştım bu taraftarla bu kulüp büyük bir antrenör sirkülasyonuna girtecek diye. Tam da o oluyor şu an.

Dome gitsin başkası gelsin. Sonra o da gitsin diğeri gelsin. Hesap makinesini alıp maç/puan hesabı yapalım. Rakipler bizden daha hazır nasılsa süreç de zor. Sürekli değiştirelim Selçuk İnan'ın dediği gibi. Bu esnada bir bakmışız 6-7 sezon geçmiş Fenerbahçe gibi kısır döngüye girmişiz.

Ben her zaman istikrar ve çalışmanın başarı getirdiğini düşünenlerdenim.

ben de terimin futbolundan nefret ediyordum ve gitmesini istiyordum ama sırf terimden sonra geldi diye torrent i boş yere övmeyi, hala övmek için birşeyler bulmaya çalışmayı anlamıyorum. adam geldikten sonra bu takıma hiç birşey katmadı üstüne bir de defansif gücümüz azaldı onun döneminde çok kolay gol yer hale geldik. teorik bilgide bir çok iyi hoca bulabilirsin, pratikte öyle olmuyor ama. öyle olsa ortalık iyi hocadan geçilmezdi. torrent genç bir hoca olsa potansiyeli var der sabredersin de o da yok.

Terim'e laf söyletmemek ne alaka ya benim mesajımla? Bu kadronun maksimumu budur lafı boş laf, bu kadro iyi demek de değil, o kadar kötü değil demek. Torrent sonrası gelen adamlardan çok verim aldık sanar gören de ama pardon o istemedi biz zorla aldık Pulgar'ı falan, kesin öyledir çünkü.

Aldığı puan hikayeyse neye bakıcaz pardon? Ligin antin kuntin takımlarına pozisyona girmekte zorlanıp 2şer 2şer gol yiyen takıma laf etme, aldığı puana laf etme ama başarısız da olmasın aynen.

Puanların %50sini dahi alamadı, %60-70ini alsa zaten kabul edilebilir olurdu. 12 maçta zoraki 14 puan alan adamı savunmaya devam edin altı boş dayanaksız argümanlarınızla. İnşallah kalır da görürüz seneye ne halt yiyeceğini.
Torrent' in ille kalmasını savunmuyorum. Demek istediğim, yerine başkası da gelse seneye şampiyonluk ihtimali yine olmayacak bu takımın. Hele ''İlle de yarışın içinde olacağız'' mottosuyla günü kurtarmaya yönelik davranan biriyle ki Torrent' in yerine başkasını getirmenin esas gayesi bu olacak, sonraki sezonlara da enkaz devredilmesinden endişe ediyorum...

''Aktif nadas'' olarak adlandırdığım kavram, hayatın gerçeklerine göre hareket etmek; bir sezonu heba etmek gerekir bazen, önemli olan o sezonu doğru şekilde değerlendirmektir...

Rakiplerimize bakalım;

TS: Bu sezon çok iyi futbol oynamasa da; rakiplerinin saçmalaması, dara düştüğü maçlarda MHK desteği ve tabii geniş kadrosu sayesinde hedefe ulaştı. Seneye birkaç iyi transferle taşların tümüyle yerine oturması ve daha iyi futbol oynamaları muhtemeldir...

BJK: İki beki üçlü defans için tam aranan özelliklere sahip oyuncular, Josef-Gedson ile taş gibi orta saha...Sezon başından beri yerli stoper arıyorlardı, üzerine üçlü için şimdi birde yabancı alırlar, defans sorunu biter. Batshuayi gidecek gibi, sağlam bir forvet de alırlarsa kadro tamam. Belki alternatif birkaç oyuncu daha...Batmış, bitmiş dediğimiz BJK bu!..

FB: Bir solbek, bir santrfor çok şeyi değiştirir, sonrası alternatif olarak düşünülecek oyuncular...

Bizim kadroya bakıyorsun; gözü kapalı sahaya süreceğin futbolcu sayısı bir elin parmakları kadar bile değil. Onlardan birkaçı satılacak da 6-7 si banko olmak üzere 10-12 transfer yapılacak da vs vs...Rıdvan gibi yorumcuların şimdi dediğini ben uzun zamandır söylüyorum; Pep-Klopp koalisyonu kursan n'olur, eldeki iki oyuncuyu 50 milyona okutsan n'olur?!..

Taraftar sayısının va popülaritenin artmasıyla birlikte, artık tamamen FB leştik kulüp olarak, maalesef. Şartlar hiç uygun olmadığı halde kibrinden taviz vermeyen, gereken durumlarda sabır gösteremeyen bir camia oldu Galatasaray...

Şahsen benim hiç bir şeyi unuttuğum yok. Şu ana kadar Terim ile ilgili yaptığım tüm yorumlar süreci ve kadroyu yönetemediği ve mental çöküntünün zeminini hazırladığı yönündeydi.

Övdüğünüz içeriklerin neredeyse altı boş demişsin.

Neye göre boş. Hangisi boş mesela? Boşlukları doldur okuyalım evet boşmuş diyelim biz de.

Sen de gördüğüm "şu kadar maçta şu kadar puan aldı. Şu kadar almalıydı." Eee? "Başarısız gitsin. "

Eii gitsin. Yarın diğeri gelsin. Terim varken uzun bir mesaj atmıştım bu taraftarla bu kulüp büyük bir antrenör sirkülasyonuna girtecek diye. Tam da o oluyor şu an.

Dome gitsin başkası gelsin. Sonra o da gitsin diğeri gelsin. Hesap makinesini alıp maç/puan hesabı yapalım. Rakipler bizden daha hazır nasılsa süreç de zor. Sürekli değiştirelim Selçuk İnan'ın dediği gibi. Bu esnada bir bakmışız 6-7 sezon geçmiş Fenerbahçe gibi kısır döngüye girmişiz.

Ben her zaman istikrar ve çalışmanın başarı getirdiğini düşünenlerdenim.

4.5 sene aynı hocayla çalışıp yerine getirdiğin adamdan vazgeçtin diye istikrarsızlık olmaz. Ayrıca bir kez bile gönderin bu adamı demedim. Benim umrumda değil takımın başında kim olduğu, mevcut yapıda teknik direktöre inene kadar çözülmesi gereken bir çok sorun var ve kolay kolay çözülemez.

Az puan alması kabul edilebilirdi eğer bir kaç genç oyuncuya şans verip eldekilere de kaybettilleri özgüveni aşılasaydı, yaptı mı? Hayır. Torrent geldikten sonra benim gözümde pozitife giden sadece Mm ve Berkan var. Babel'i saymıyorum zaten yitik bir sezonda oynamasına gerek dahi olmayan bir oyuncu ha eldeki en iyi kadro buysa da bu kadronun ederi 12 maçta 14 puan değil.

Diğer konuya gelince :

- Eldekilere şok bir özgüven kazandırdı mı? Yukarda saydıklarım dışında hayır ki Berkan'a neler söyleniyor ama önde yaptırmaya çalıştığı işler değerli.

- Kendi sistemine daha fazla uyan Pena takıma alışmışken kesip Muslera'yı koydu bir anda.

- Defansif açıdan net geriye gittik, daha kolay gol yiyoruz. Defans ve kaleci bölgesi de kötü değil.

- Takımın ilk yarıdaki en büyük sorunu gol atmaktı, bunu çözdük mü eh işte Gomis 5 gol attı sanırım, bir de ilk yarı çalınmayan penaltılar çalındı.

- Takım 60tan sonra daha güçlüymüş, buna dayanak olan iki maç var birinde penaltılarla döndük diğeri de Rize işte, yine de Rize'yi yenmek pozitifti. Beşiktaş ve Gümrük maçlarında ise tersi oldu mesela, sadece rakipler verdiğimiz fırsatları değerlendiremedi.

- Kondisyon sorunu varmış ve çözmeye çalışıyormuş, elimizde veri var mı takımın daha fazla koştuğuna dair, muhtemelen yoktur. Top kapma süresi kısalmış, var mı veri? Bu konuda kısmen de olsa bir olumluluk olabilir ama sahaya yansıma etkisi çok yüksek sayılmaz.

- Oyuncu değişiklikleri oyuna pozitif yansıyor mu? Net bir şekilde hayır.

- En büyük argüman da kadronun kötü olması, sanırım ligdeki en kötü kadro bizde ama ne hikmetse takımın yarısı Milli takımlarında oynuyor. Oynamayanlar da Aanholt yeni kesildi, Marcao ve Babel. Başka da yok MT kadrolarına girmeyen.

Bu koşullarda Torrent'i başarısız bulmam benim gözümde gayet normal. Aksine ısrarla övme çabası asıl bana anormal gelen husus.

Al Terim'i vur Torrent'e yav... Hâlâ Terim Torrent muhabbeti yapılıyor. İkisi de sıvadı.

Bu adamin kalmasini isteyip sabredilmeli falan diyenler inanilmaz komik ya.

Gelmesi basli basina skandaldi no name kimsenin tanimadigi sacma sapan bir adam, geldikten sonra da basarisiz oglu basarisiz oldu. Sokuk bjknin yeni hocasi 2 macta hava katti takima farki hissedildi, teletabi ismail, emreb, farioli hepsi fark yaratti. Bizim herif geleli 4-5 ay oldu en en en ufak olumlu gidisat yok, kendini cok bilmis sanan "elit" tipler mabaddan ufurme sebeplerle sabir mabir diyor. Zamaninda elanoyu falan da savunurlardi siz goremiyosunuz cok iyi oynuyor aslinda falan diye. Torrent ne gecmisiyle ne de bizdeki performansiyla kalmayi haketmistir. Bizden sonra da max getafe taç antrenörü falan olur. Neyse ki baskan adaylari ne kadar kotu de olsa bu adami takimin basinda tutacak kadar kafayi siyirmamis.

Son düzenleme:
sabredilmeli demek biraz ezbere futbol romantikliği, verilerden ve gerçeklerden uzak. rasyonel düşününce ortaya konulan performansa, takıma yapılan etkiye bakılınca torrent'in bir ışık gösterdiği söylenemez. doğru adam değilse istediğin kadar sabret birşey değişmez , sabredeceğin kişinin umut vadetmesi, ufak birşeyler göstermesi gerekir önce.

Iki başkan adayı da çalışmayacağını beyan ettiğine gore konu kapandı maalesef. Emeklerin icin sağol Imparatorrent hocam. Elemandan enkaz aldın, bundan daha iyisi yapılamazdı. Biz senden raziyiz.

Geri
Üst Alt