"Dönmek istiyorum"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: "Dönmek istiyorum"

Ben hic gormedim de o yuzden soyluyorum, en azindan burada.

Özellikle dışarıda GS'li dostlarla sohbet ederken ben çok karşılaştım... Hatta ileriye gidip daha iyi olduğunu iddia edenler bile var...

Bana Lincoln ve Hagi'nin adının yanyana anılması, Hagi'den referans alınarak Lincoln'ün ne kadar iyi olduğunun anlatılması çok garip geliyor...

Hagi çok iyi çalım attığı, ayağının içini veya dışını çok iyi kullandığı için büyük bir topçu değildi ki... Bu özelliklere sahip ve hatta bazılarını Hagi'den daha iyi yapan futbolcular var ama onu büyük yapan özellikler başka bunu da tüm dünya da herkes kabul etmiştir...

Ama asıl demek istediğim tüm dünyadaki kulüplerin Fotomaç, Fotospor, Fanatik, eski GS'li futbolcu yazarları okuduğu için Lincoln'ü istemediğini düşünmek hatalı olur...

Dediğim gibi diyelim ki Avrupa'daki hiçbir kulüp (vasat ve vasatın altındakiler dahil) parası olmasına rağmen bu adamla ilgilenmiyor demek ki futbolu bilmiyor..

Bunlar haydi bilmiyor diyelim Rijkaard'da mı bilmiyor, ya Neskeens...

Ya bunların hiçbiri futbolu bilmiyor ya da Lincoln teknik kapasitesi yüksek olan vasatın altında bir oyuncu.... Ya da futbolu bir tek Lincoln'ü sevenler biliyor

Ari Sarkosyan;

Sizin dediğiniz kıyaslama Hagi-Alex kıyaslaması olsa gerek. Alex ile Lincoln'ü karıştırıyor olmayasınız? Çünkü ben bugüne kadar ne bu forumda ne de çevremde Hagi ile Lincolnün kıyaslandığını pek görmedim.

Lincoln, karaktersizlik yapıp antrenmanlara gelmemiş, laubali davranışlar sergilemiştir.Galatasaray Spor Kulübü bunlara izin verecek bir kulüp değildir.Lincoln takımı kendi içerisinde böldü.Bu adam değil çok yetenekli, dünyanın en iyi futbolcusu olsa dahi o oyuncunun benim takımımın formasını giymesini istemem.Futbol, bir takım oyunudur..

Kulup bulamamasinin bas nedeni transfer sezonunun disinda olmamizdir diye dusunuyorum. Ayrica Lincoln ucuz bir futbolcu degil. Senelik maliyeti bir suru kulubu zorlar. Ayrica Galatasaray'dan ayrilsa da hukuken sorunlar var diye okudum, bunun da etkisi vardir. Son olarak Lincoln oyun stili ve takim icindeki onemi sebebiyle oyle pat diye takimin icine konacak adam degildir. Basta Brezilyali olmasi sebebiyle uyum sorunu, istikrarsizlik gibi dusunceler etkiliyordur takimlari. Schalke'den gordugu kirmizi kart sebebiyle kovulmasi da Almanya'daki pazarini azaltiyor.

Dön,nasıl kimle nerdeysen.Dön,bizi biraz sevdiysen...

Ari Sarkosyan;

Yunus bey,

Sizin dediğiniz kıyaslama Hagi-Alex kıyaslaması olsa gerek. Alex ile Lincoln'ü karıştırıyor olmayasınız? Çünkü ben bugüne kadar ne bu forumda ne de çevremde Hagi ile Lincolnün kıyaslandığını pek görmedim.

Bu forumda Hagi - Alex karşılaştırması çok olduğunu biliyorum bu da bana absürd geliyor...

Lincoln - Hagi karşılaştırmasına forum dışında birçok kere tanık oldum, iştirak ettim ve fikir de beyan ettim...

Forumda genellikle Lincoln'ün ne kadar iyi bir futbolcu olduğunu ispat etmek için Hagi'ye referans yapılıyor... Örneğin "Hagi'den sonra göze en hoş gelen futbolu oynayan" ve benzeri... Bu konuda ise dediğim Hagi'nin çok iyi çalım veya pas atması değil... Hagi'ye bu özellikleri benziyor diye bir topçu "iyi" veya "büyük" olamaz... Olsa olsa oynadığı mevki itibariyle vasat olur demek istedim...

Şu forumda Lincoln antipatikliği olan yüzlerce kişi var ama Lincoln eğer geri dönse bu kişilerin hepsi iyi oldu diyecekler Lincoooln Lincoooln diye bağıracaklar.. :o

Şu forumda Lincoln antipatikliği olan yüzlerce kişi var ama Lincoln eğer geri dönse bu kişilerin hepsi iyi oldu diyecekler Lincoooln Lincoooln diye bağıracaklar.. :o

Açıkçası Lincoln'la ilgili antipati gibi kuvvetli bir düşüncem yok ama gerçekten de "vasat" bir topçu, eskiden "çingene" lakaplı Arif vardı bana onu çok andırıyor...

Çingene Arif de çok teknik bir topçuydu hatta yanında Prekazi bile düz kalırdı ama çok da başarılı olmasına rağmen hiç bir zaman büyük topçu izi bırakmadı tarihte....

Beşiktaş'a sırtıyla gol attığında Iorfa'ya da tezahurrat yapılmıştı bu onu büyük topçu yapmadı hiç bir zaman

Dönüp dönmemesini geçtim,öyle bir hal aldı ki Lincoln atsan atılmaz satsan satılmaz durumuna düştü.

Adam idman yapamıyor,futboldan çok uzak kaldı.Böyle bir adamı satmak da istesen kim alır ki?O yüzden en azından yeni bir sözleşme ile,takım içi dengeleri de bozmamak kaydıyla atıyorum yıllık 500.000 Euro garanti + maç başına ücret gibi bir rakamla en azından idmanlara çıkmalı,çok sıkıntıda kaldığımızda da oynatabileceğimiz kaliteli bir ismimiz olur.Çünkü ortasahada yaratıcı oyuncu sıkıntısı çektiğimiz bir gerçek.

Dönüp dönmemesini geçtim,öyle bir hal aldı ki Lincoln atsan atılmaz satsan satılmaz durumuna düştü.

Adam idman yapamıyor,futboldan çok uzak kaldı.Böyle bir adamı satmak da istesen kim alır ki?O yüzden en azından yeni bir sözleşme ile,takım içi dengeleri de bozmamak kaydıyla atıyorum yıllık 500.000 Euro garanti + maç başına ücret gibi bir rakamla en azından idmanlara çıkmalı,çok sıkıntıda kaldığımızda da oynatabileceğimiz kaliteli bir ismimiz olur.Çünkü ortasahada yaratıcı oyuncu sıkıntısı çektiğimiz bir gerçek.

Elimizdeki diğer Brezilya'lı Elano'dan tam anlamıyla faydalanmayı başaramamışken onun daha kötüsü daha az kariyerli ve daha sorunlu olanını almak ne kadar çözüm olur?

Bir de teknik bir oyuncu olabilir ama ikili mücadelelerin hepsinde Lincoln yerde... Bazılarında gerçekten faul var bazılarında ise rol icabı... Öyle ya da değil ama sürekli yerde olması oyunumuzun temposunu düşürüyor rakibin yerleşmesine fırsat tanıyor...

Arda zaten şu haliyle Lincoln'den daha verimli hadi o olmasdı... Onun yerine Kewell bile mevkisi olmamasına rağmen çok daha verimli olur, çok daha tempolu çok daha basit oynamayı bilen bence Lincoln'den kat be kat daha yaratıcı...

Bu iddialarin ne bir dayanagi var ne de bir mantigi, ya tutarsa mantigiyla yazilmis sacmaliklardan ibaret.

Elimizdeki diğer Brezilya'lı Elano'dan tam anlamıyla faydalanmayı başaramamışken onun daha kötüsü daha az kariyerli ve daha sorunlu olanını almak ne kadar çözüm olur?

Bir de teknik bir oyuncu olabilir ama ikili mücadelelerin hepsinde Lincoln yerde... Bazılarında gerçekten faul var bazılarında ise rol icabı... Öyle ya da değil ama sürekli yerde olması oyunumuzun temposunu düşürüyor rakibin yerleşmesine fırsat tanıyor...

Arda zaten şu haliyle Lincoln'den daha verimli hadi o olmasdı... Onun yerine Kewell bile mevkisi olmamasına rağmen çok daha verimli olur, çok daha tempolu çok daha basit oynamayı bilen bence Lincoln'den kat be kat daha yaratıcı...

Hayır ben alıp direk oynatalım demiyorum.Ama sen 5-6 aydır idmana çıkmamış bir adamın bonservisini eline versen bile kendine gidecek bir klübü zor bulur Avrupa'da.Çünkü kimse o fizik-kondüsyonunu bulana kadar oturduğu yerde para vermek istemez Avrupa'da.

Bizim klüpte ben bu adamdan para kazanacağım diyor,bu halde gönderemezsin ki onu.Çağır,benim söylediğim tarzda yeni bir sözleşme öner,bırak idmanlara çıksın hatta A2 liginde oynayabiliyorsa oynasın.Yoksa bu sürümcemede kalır gider.

Bağırırsam Allah belamı versin. :) Kombinemi Emir'e satacağımdan stada da gitmem zaten her türlü yırtarım.

Daha kötüsü olamaz çünkü aynı mevki oyuncuları değiller. Lincoln türlü meziyetleri olan komple bir hücum oyuncusu, Elano ise oyunu iki yönlü oynamaya daha uygun "box to box" oyuncusu.

Ayrıca Arda ve Kewell'ın Lincoln'den yaratıcı olduğuna kesinlikle katılmıyorum ve bu takımı geçen sezon izlemiş biri olarak saçma buluyorum. Geçen sezon Lincoln olmadığı maçlarda pozisyona giremiyorduk, hep tek gollü bitiyordu maçlar. Nasıl olduda Lincolnden daha yaratıcı olan Arda ve Kewell bu maçlarda bize pozisyon hazırlayamadı, ilginç doğrusu. :)

Sevgiler.

Daha kötüsü olamaz çünkü aynı mevki oyuncuları değiller. Lincoln türlü meziyetleri olan komple bir hücum oyuncusu, Elano ise oyunu iki yönlü oynamaya daha uygun "box to box" oyuncusu.

Ayrıca Arda ve Kewell'ın Lincoln'den yaratıcı olduğuna kesinlikle katılmıyorum ve bu takımı geçen sezon izlemiş biri olarak saçma buluyorum. Geçen sezon Lincoln olmadığı maçlarda pozisyona giremiyorduk, hep tek gollü bitiyordu maçlar. Nasıl olduda Lincolnden daha yaratıcı olan Arda ve Kewell bu maçlarda bize pozisyon hazırlayamadı, ilginç doğrusu. :)

Sevgiler.

Bu sezon gol rekoru kıracağız belki. Kewell şimdiden 10 gol 4 asist, arda da 4 gol 15 asistte falan. Hani gollü maç istiyorsun ya...

Bağırırsam Allah belamı versin. :) Kombinemi Emir'e satacağımdan stada da gitmem zaten her türlü yırtarım.

Bu da çok iyi:D

Ribery, Sergen Yalçın, Felipe, Revivo, Arda gibi adamlar görmüşken hagi'den sonraki en büyük futbolcu(yetenek ve göz zevki açısından diyorum, Bülent Korkmaz tarzı bir büyüklükten bahsediliyorsa kaale bile almıyorum.)lincolndür demek hakikaten enteresan.

Bu arada lincolnle uğraştığımız kadar hagiyi futbola döndürmeye uğraşsaydık muhtemelen başarırdık. Çok da kral olurdu. Son olarak tamam arkadaş biz medyanın gazına geldik de şu başkanınıza bir kulak verin yahu. Adamın anlatırken yüzü kızarıyor. Ama onun da bahanesi hazır. Herşey arda'nın başının altından çıktı, arda olayları organize etti, yönetimde onun gönlünü hoş etmek için lincolnü şutladı. Evet sütten çıkmış ak kaşık bir kardeşimizdir bu. Kalli-Skibbe-Bülent Korkmaz-Yönetim-Arda-Sabri-Ayhan-Hasan Şaş-Ümit Karan "tu-kaka" dır.

Tutturmuşsunuz medyanın gazına geliyorsunuz diye.Bu adamın karaktersiz olduğunu söylemek için hiçbir medya organını takip etmeye gerek yok ki.Zaten öyle olmasa sizin o inanılmaz yetenekli futbolcunuz niye gitsin ki bu takımdan? Yönetim çok akılsızdı,onlar yolladı diye gitti yani? Tamam iyi oyuncuydu biliyoruz da bari karaktersiz dememize laf söylemeyin.Seversiniz anlarım ama her şey bu kadar göz önündeyken de medyaya falan laf etmeye gerek yok.Gözlerinizi açmanız yeterli.Başkan bu konuda gerekli açıklamayı yapmışken de daha fazla tartışmayı gereksiz görüyorum.

Sevgiler.

Skibbe'nin ilginç, Bülent Korkmaz'ın anlaşılmaz sisteminde Arda ve Kewell'ın yaratıcılığını anlayamamak olağan karşılanabilir... Geçen seneki gol yollarındaki aksaklıkların hepsini Lincoln yokluğuna bağlamak da yanlış olur...

Bu sene Rijkaard'ın sisteminde sonuç ortada.... Arda ve Kewell'ın ne kadar yaratıcı olduğunu görüyoruz... Adama İngiltere gibi yerde en üst düzey takımda boşuna ilk 11 oynatıp "büyücü" lakabını herhalde çok koştuğu için vermezler :) Ha eğer Lincoln bu sistemde daha yaratıcı olur deniyorsa önce Rijkaard'ın onu istemesi lazım ki Rijkaard istemiyor.... Yani modern futbol anlayışında bu tür futbolcuya yer yok.... Adam bir Romario ya da Ronaldinho değil ki tek bir özelliği o kadar üstün olsun ki diğer açıklarını kapatsın (bunu uluslararası düzey futbol için söylüyorum yoksa Denizlispor'a harika oynamış bana ne)... Ayrıca Lincoln için kullanılabilecek en yanlış terimlerden birisinin "komple" olduğunu düşünüyorum, sadece hucüm anlamında düşünsek bile bir kere topsuz oynamayı boşluk yaratmayı sevmiyor, yapmıyor veya yapamıyor Bunları bile yapamayan bir oyuncu nasıl komple bir hucüm futbolcusu olur?

Futbolda yaratıcı olmak çalım atmak değildir ki, Elano ve Kewell'ın Lincoln ile birebir aynı mevki oyuncu olmadıkları aşikar ama buna rağmen daha verimli olurlar

kanaatindeyim...

Sevgiler

Ya gerçekten Elano Blumer´e medya tarafından amaç futbolcuyu taraftara karşı soğutma olan çabayı 2 gözünüz görmüyor mu ?

Yok Elano maçta uyuyor , yok Elano gitmek istiyor , yok Elano geç dönüyor İşte bunların aynısı Lincolnede yapıldı ve sonunda amaca ulaşıldı Hataları oldu mu ? Tabiki oldu ama medya tarafından öyle bir abartıldıki Lincoln Bülent Korkmaz´a küfür etmiş

Yahu nereden biliyorsunuz duydunuz mu ? Sadece tepki verdi orada Düşün sen o ana kadar takıımın en iyi oynayan adamısın, takımın en önemli yıldızısın ve kenara alınıyorsun . Ben olsam bende tepki veririm

Ve Bülent Korkmaz olayı gibi birçok örnek

Yok Galatasaray ruhu bilmem ne ruhu geçiniz Bu yabancılar para için geliyor bu ülkeye bu kadar basit Barosu örnek verenler var Baros nasıl Galatasaray ruhuyla oynuyor diyenler var

Zaten Baros Liverpooldada , Lyondada , Milli takımdada çok mücadele eden bir oyuncuydu yapısı böyle Ruhla muhla alakası yok

Saygılar

Ya gerçekten Elano Blumer´e medya tarafından amaç futbolcuyu taraftara karşı soğutma olan çabayı 2 gözünüz görmüyor mu ?

Yok Elano maçta uyuyor , yok Elano gitmek istiyor , yok Elano geç dönüyor İşte bunların aynısı Lincolnede yapıldı ve sonunda amaca ulaşıldı Hataları oldu mu ? Tabiki oldu ama medya tarafından öyle bir abartıldıki Lincoln Bülent Korkmaz´a küfür etmiş

Yahu nereden biliyorsunuz duydunuz mu ? Sadece tepki verdi orada Düşün sen o ana kadar takıımın en iyi oynayan adamısın, takımın en önemli yıldızısın ve kenara alınıyorsun . Ben olsam bende tepki veririm

Ve Bülent Korkmaz olayı gibi birçok örnek

Yok Galatasaray ruhu bilmem ne ruhu geçiniz Bu yabancılar para için geliyor bu ülkeye bu kadar basit Barosu örnek verenler var Baros nasıl Galatasaray ruhuyla oynuyor diyenler var

Zaten Baros Liverpooldada , Lyondada , Milli takımdada çok mücadele eden bir oyuncuydu yapısı böyle Ruhla muhla alakası yok

Saygılar

Sen daha kendi başkanının söylediklerine inanmıyorsun. Farklı bir dünyada yaşıyorsunuz sanırım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt