Drogba'ya Yapılan Haksızlıktır

Öner Güzel

Kırmızı Üye
Son günlerde, Antalyaspor maçında kaybedilen puanla birlikte Drogba, günah keçisi ilan edilip kendisine linç girişimi başladı. Medyanın yanlı tutumuyla ortaya çıkan mübalağa, sınırlarını aştı ve Türk futbol seyircisini büyük etki altına aldı. Bunu GSC ve diğer taraftar forumlarındaki yorumlarda rahatlıkla görebiliriz.

İyi performans sergileyememenin verdiği üzüntüyle, bir anlık yapılmış bir hata ile bileti kesilecek oyuncu değildir Drogba. Kazandırdıklarıyla kaybettirdikleri arasında orantı yapılmalı, yargılama ona göre yapılmalıdır.

Drogba, en kısa zamanda taraftarla barışacaktır. Galatasaray'ın oyuncu bazında Dünya'daki en büyük referansıdır, sahip çıkalım.

Bir saygısızlığıyla Drogba'yı silen taraftarın Balotelli'yi istemesi de ayrı bir ironi ya, neyse!

çok değil 2 ay önce Drogbaya ilah gözüyle bakılıyordu,eleştiri olsun hakediyor zaten bu aralar ama drogba leşh, kadro dışı bırakılmalı gibi antuvari yorumlar yapmayalım,Chelsea maçları ile birlikte toparlayacak,kapak takmaya müsait bir reistir kendisi, yorumları ona göre yapalım pls

Adami Chelsea macinda oynatmayalim ders olur diyen bir zihniyetten ne bekliyorsunuz?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Chelsea maçında hatrick bile yapsa sene sonunda vedalaşılmalı. Afedersin kendini Allah sanıyor adam biraz fazla şişti

Hiç kimse Galatasaray'dan üstün değildir

Skora endeksli bir toplum olduğumuz için doğal karşılıyorum ama inatla devam edince insanın bir şeyler söyleyesi geliyor. Sezona tutunuyorsak bunun baş mimarlarından biri Drogba gerek şampiyonlar liginde ve ligde yaptıklarıyla önemli avantaj sağladık. Ama nedense bir kaç maç sallanınca yaşıyla ilgili vb. ergence yorumlar oluyor. Drogba'nın yaşının ilerlemesi yeni bir mevzu değil ki zaten aldığımızda da yaş performans tahminleri bunun olabileceğini bize gösteriyordu. Hadi onu geçtim sezon başından beri formsuz pek çok oyuncumuz var. Neymiş efendim Drogba Tugay'ın elini sıkmamış bilmem ne sanki dünyada ilk defa böyle bir olay yaşandı da büyütüyorsunuz. İşinize gelince Galatasaray medyada linç ediliyor dersiniz ama onlara inanıp burada ya da sağda solda kulübe oyunculara sallayan nice taraftar var. Harbiden sizin derdiniz nedir ya ?

ibrahimovic filan gelirse iki gunde postalarlar Iboyu bu kendini bisi saniyor diye :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Bence Antalya maci ile ilgili degil konu. Haftalardir böyle Drogba. Asan kesen varsa bile, gidin bi bakin 3 sene önce hangi hiyarlarla oynuyordu bu takim. Bizim taraftar Türkiye de herhalde en nankör taraftardir. Adami yollamak isteyenlere hem kismen hak veriyorum hem de vermiyorum. Drogba cok önemli bir futbolcu ve bundan önemlisi de cok önemli bir kisilik. Ben Avrupa da yasiyorum ve gecen sezonki Drogba ve Sneijderin gelisiyle takim daha cok ünvan kazandi ve tanindi.

Ve haftaya önümüzde cok önemli bir karsilasma var, belki de herkesin sezon icinde en önemli buldugu karsilasmadir. Unutmayin Chelsea Drogba dan cok korkuyor, cünkü adamin kalitesini biliyorlar, iki sene önce Bayern Münihe final de ne yaptigini da unutamazlar hayatlari boyunca. Yazin Arsenal takimi tabiri caizse altina ediyordu Emirates Cup da aceba bize karsi gelenegini bozmayip yine gol atar mi diye. Iste bu nedenler sayesinde adama hala tapiyorlar. Ve bu adam Chelsea karsisinda en büyük kozumuz.

Yigiti öldür ama hakkini yeme demisler. Drogba bize cok sey katti geldiginden beri, bunu kimse inkar edemez. Bu sezon da önemli isler kaydetti. Kendisine saygimiz sonsuz, cok da seviyoruz ama bazi seylere tahammül etmek gercekten güc. Mesela Sabri diye bir futbolcu var takimimizda, adam yetenek olarak takimin belki en kötüsüdür. Ama bakin son haftalarda adama saygi duyan cok kisi görürsünüz. O yetenek kisitliligina ragmen adam maksimum performans göstermeye cabaliyor ve varini yogunu sahaya koymak pesinde ne kadar kötü bir futbolcu olsa bile. Bu bile taktir ettiriyor kendisini.

Drogba bunun aksine son zamanlarda düsüs icerisinde, bu zaten gözle görülür sekilde. Tamam her futbolcu düsüs yasar ama saha icinde yine de savasmali, didinmeli. Oyuncunun yasi asla bunu yapmamak icin bir neden olarak gösterilemez. Sabri nasil savasiyorsa, Melo nasil canini disine takiyorsa Drogba da aynen bu eylemin icinde olmali. Davranislari hic bir sekilde savunabilinemez bence. Ah bir de mac secmese , neler olurdu simdiye kadar. Cumartesi günü en büyük kozumuz olabilir, tabi isterse.

Elimizde ki forvetlerin hepsi kötü, artık bunu inkar etmenin kimseye faydası yok. Bu yüzden şu bir gerçek ki ne olursa olsun sene sonuna kadar Drogba'ya muhtacız. Çünkü ne kadar kötü de olsa sezona tutunmak istiyorsak bunu ancak Drogba ile sağlayabiliriz, Burak ve Umut ile 3 haftaya kalmaz 2.liğe bile havlu atarız.

Buna rağmen bjk maçında tribünde olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Antalya maçında dibe vurdu artık. Kafasını iyice toparlayıp, dönüşünü Chelsea maçıyla yapmalı.

Çıkarken Tugay'a yaptığı hareketten değil kaç maçtır sahada yapamadıklarından dolayı kızıyorum.

Yılda 4-5 milyon avro para kazanıp o hareketi yapmamalı bir futbolcu aynısını umut bulut yapsa 3 kat fazla tepki alırdı.Drogba tecrübeli bir oyuncu genç oyunculara örnek olmalı ama böyle örnek olunmaz.

Takımdaki herkes eşittir.Hem bu drogbanın yaptığı ilk şey değil bir benzerini F.terim dönemindede yapmıştı.Geçen seferkinin üstünde insanlar fazla durmamıştı ama bu kez tepkiyi haketti fazlasıyla.

Sorun maç seçmesi. Önemli maçlarda zaten iyi oynuyor. Sıradan maçlarda, özellikle Anadolu deplasmanlarında hiç kasmıyor. Zaten herkesin eleştirdiği nokta da bu, yoksa futbolculuğunu kimse tartışmıyor.

Ama bu tavır bize uymaz. Sadece derbi kazanarak şampiyon olunmuyor maalesef.

BU sene başından beri Drogbayı eleştiren biriyim..Kaçırdığınız bir nokta var bu yıl kimsenin ooo Drogba muhteşemsin 2 sene daha bizimle kal dediğini hatırlamıyorum.. Çoğu kişi benim gibi düşünüyor geçen yıl bize bir şampiyonluk kazandırdı denebilir ama bu yılla geçen yıl arasında dağlar kadar fark var...Geçen yıl da koşmuyordu ama oyun ciddiyeti çok üst seviyedeydi frikikler dışnda egosunu göstermiyordu ..BU sezon her hareketi ego kokuyor.. Topu alışı daima spektaküler hareketlerle çalım sevdası , sanki t.şağına halı sahada oynar gibi her topu tek pas yapmaya çalışması , kendinin hala 25 yaşındaki kadar güçlü sanıp her topu kaptırması uzar gider.. Ha Drogba bu boru değil yeri geldiği çok kritik goller de attı asistler de yaptı ama dedim ya yaptıklarını görüyoruz fakat yapmadıkları veya yapamadıklarının bize neler kaybettirdiğini göremiyoruz..

Kimse kusura bakmasın ama bu yıl Drogba iyi diyen adam ya ağır futbol cahilidir ya maçları izlemiyordur.. Gs seviyesi artık her yıl şampiyon olmayı istiyor her yıl Şl'de üst turları istiyor yani uzun lafın kısası Drogba'ya sezon sonu güzel bir veda yapalım kalbimizde hep efsane olarak kalsın..Eğer olur da 1-2 yıl daha sözleşme uzatırsak seneye adamın en büyük fanları bile sövmeye başlar benden söylemesi..

P.S. Tugay olayına değinmiyorum bile her futbolcunun öyle dönemleri olabilir..Tugaya yaptığı saygısızlık konuşulur hallolur ama bunun ötesinde Drogbanın maç seçmek,umursamamak gibi çok daha ciddi sorunları var ..

Bizim değil Drogba'nın bize yaptığı haksızlıkdır.Takımın en çok kazanan oyuncusu.Takımı küçümsüyor..İlk zamanlar mücadele ediyodu,herkesin sempatisini kazanmıstı.Sebebi nedir bilmiyorum ama drogba değişti.Zarar veriyor takıma.Sene sonu tesekkür edip göndermeliyiz.

Problem bu maçlık değil. Bu senelik de değil. Sorun geldiğinden beri kendisini takımdan büyük görmesi, takım arkadaşlarına gerektiği kadar saygı duymaması. Frikik konusu bunun bir göstergesi mesela. Bunu geçen seneden beri söylüyorum. Bu sene önünden geçen rakibe ayak uzatmaktan aciz. Kimse ondan 90 dk pres yapmasını beklemiyor ama takıma daha fazla faydası olmalı.

Keşke Burak'a yapılan haksızlıktır diye konu açsaydın da inansaydık sana.

yav he he

adam senede 4 milyon aliyor ve oyundan cikinca artistlik yapiyor

burasi galatasaray ve en iyi peformansini göstermek zorunda

adam resmen kac mactir sahada sadece yürüyor, devre arasindan önce de acayip kötü oynuyordu..

drogba meşhur futbolcu, büyük futbolcu iyi hoşta sahada kafasına göre takılıyor.

1 maç değil 2 maç değil 3 maç değil böyle oynadığı çok maç var.

kazandırdığı, iyi oynadığı maç yok mu tabiki var ama bu takım onu arada sırada iyi oynasın diye almadı.

sorun iyi-kötü oynamakta değil bu taraftar kötü dahi oynasa "takım için oynayan" futbolcunun hakkını verir ama drogba vurdumduymaz takılıyor.

Geri
Üst Alt