Dünya Beşiktaş'ı konuşacak

Cevap: Dünya Beşiktaş'ı konuşacak

Bi arkadasda Schalkeyi Besiktastan üstün görmüs tövbe tövvbe.

Schalke ekonomik güç bakımından Türkiye' deki üç büyüklerden de büyüktür.

Her sene en az 50.000 kombine satar ve her maçta stadı full çeker.

Yıllık en az sabit 50.000.000 € geliri vardır.

Olaylara objektif yaklaşırsak üç büyükler olarak ekonomik anlamda avrupanın orta sınıf takımlarının bile gerisinde olduğumuzu görürüz. Fenerbahçe taraftarları hemen zıplamasınlar, onlar daha kimi ne kadara aldıklarını bile kesin olarak bilemiyorlarken "Avrupa' nın ekonomik anlamda en güçlü on kulübünden biriyiz. " mavrasını okumaya devam ededursunlar.

Mustafa siz Fenerliler Matrix'te mi yaşıyorsunuz, ciddi ciddi soruyorum bak? Alex Hagi'den iyi, Ercan Saatçi ve Selçuk Yula tarafsız. Bu dediklerin belki paralel evrenlerde geçerli olabilir fakat gerçek hayatta böyle olmuyor. Hagi'nin oynadığı 5 sezonda GS şampiyon olmuş, UFEA ve Süper Kupa alınmış. Alex'in en büyük başarısı çeyrek final, o da Deivid'in 35 metreden bir daha atamayacağı gollerle gelmiş. Ya da neyse daha da bir şey demiyorum...:asd:

Ercan Saatçi, Selçuk Yula'ya tarafsız diyen ben değilim. Taraflılar ama bunu kurumlarına yansıtmazlar diyorum. Örneğin Ercan Saatçi spor müdürü olduğu gazetede tarafsız kalmak için ekstra gayret gösterir, Vatan'da çıkan üslupta bir haber çıkarttırmazdı. Dediğim budur. Hem lafımı çarpıtıp hem de lafı koydum, dalgamı geçiyorum havalarına girmek...

Alex'e gelelim. Futbol takım oyunudur. Galatsaray o yıllarda takım olarak çok iyiydi. Takım oyunu oynuyorlardı ve Hagi o takımın olmazsa olmazı değildi. Aynı Mantıkla Pedro Ronaldo'dan iyi de diyebilirsin. Birçok saçma örnek bulabilirim bunun gibi. Önemli olan başarıda olan katkısıdır. Örnek de vereyim. Mesela Fenerbahçe'nin o zamanki dönemsel başarısı 100 olsun, Alex bunun 40'ı olur. Galatsaray'ın o zaman ki dönemsel başarısına da 200 diyelim. Hagi'nin bunda payı 35 olsun. Bu durumda Hagi > Alex der misin? Ben demem. Ayrıca Alex'le Hagi arasında profesyonel bilinç anlamında dağlar kadar fark var. Alex ortalama kaç maça çıkmış, kaç maçı kurtarmış, hangi hakemin ayağına basmış, hangi rakip oyuncuya tükürmüş. Amacım fanatik bir bakış açısıyla hagi'yi kötülemek değil. Ama iki futbolcuyu kıyaslarken her türlü özelliğiyle kıyaslamak gerekir.

images

Ercan Saatçi, Selçuk Yula'ya tarafsız diyen ben değilim. Taraflılar ama bunu kurumlarına yansıtmazlar diyorum. Örneğin Ercan Saatçi spor müdürü olduğu gazetede tarafsız kalmak için ekstra gayret gösterir, Vatan'da çıkan üslupta bir haber çıkarttırmazdı. Dediğim budur. Hem lafımı çarpıtıp hem de lafı koydum, dalgamı geçiyorum havalarına girmek...

Alex'e gelelim. Futbol takım oyunudur. Galatsaray o yıllarda takım olarak çok iyiydi. Takım oyunu oynuyorlardı ve Hagi o takımın olmazsa olmazı değildi. Aynı Mantıkla Pedro Ronaldo'dan iyi de diyebilirsin. Birçok saçma örnek bulabilirim bunun gibi. Önemli olan başarıda olan katkısıdır. Örnek de vereyim. Mesela Fenerbahçe'nin o zamanki dönemsel başarısı 100 olsun, Alex bunun 40'ı olur. Galatsaray'ın o zaman ki dönemsel başarısına da 200 diyelim. Hagi'nin bunda payı 35 olsun. Bu durumda Hagi > Alex der misin? Ben demem. Ayrıca Alex'le Hagi arasında profesyonel bilinç anlamında dağlar kadar fark var. Alex ortalama kaç maça çıkmış, kaç maçı kurtarmış, hangi hakemin ayağına basmış, hangi rakip oyuncuya tükürmüş. Amacım fanatik bir bakış açısıyla hagi'yi kötülemek değil. Ama iki futbolcuyu kıyaslarken her türlü özelliğiyle kıyaslamak gerekir.

Bu kafaya ulaşmak için ne kullanıyorsun acaba?

Sanırım PCP kullanıyorsun..

Kesin kararımı verdim Absinth + PCP kullanıyorsun. Nede olsa size çok yükleniyorlar.

Kök Not : Yahu sen ne başarısından bahsediyorsun? Allah için bir açıklasana.

Fenerbahceli arkadaslara tavsiyem 3. buyugun taraftarlariyla laf dalasina girmemeleri. Asla buyuk olamayacaksiniz diye kestirip atmak en iyi. Cok pis sinirleniyorlar. :asd:

Fenerbahceli arkadaslara tavsiyem 3. buyugun taraftarlariyla laf dalasina girmemeleri. Asla buyuk olamayacaksiniz diye kestirip atmak en iyi. Cok pis sinirleniyorlar. :asd:

İbram kendi kendinle çelişiyorsun. Peki madem Beşiktaş 3. büyük, Fenerbahçe kaçıncı büyük o zaman? Rakam veriyorsun ya ondan sordum, şimdi bana abuk sabuk "Fenerbahçe'nin büyüklüğü çok acayip bir şeydir, bele kol gibidir, o anlatılamaz", gibi laflarla gelme hani kesin rakamlar veriyorsun ya ondan. :asd:

kamera arkasında GS'ye küfür ederken tarafsız kalmak için epey bi çaba sarfetmişti, haklısın.

Ama Alex kendini çok güzel atıyor sahtekarlıkta bir numara.Hayatında 1 tane Dünya Kupası oynamamış bir adamı gelmiş geçmiş en iyi 20 futbolcu arasına giren bir adamla kıyaslıyorsunya seni tebrik ediyorum.

Evet senin gibi IQ değeri -30 olan birisi diyecek birşey bulamayınca söyliyebiliyor, sende haklısın doğuştan ne yapıcan.

Ayrıca Hagi tam bir lider.4 sende 4 lig 1 uefa 1 süper kupa kazanmış.

Alex 8 yılda 3 şampiyonluk Denizli ve Trabzon'da sahada yok.Chelsea maçında sahada yok.Yani kısacası Alex efendi bir adam ama lider özelliği yok.Birde Avrupa'da Hagi'yle Alex'i kıyasla sana açıp şeyiyle gülerler.Hatta açıp göstermekle kalmazlar.

Schalke ekonomik güç bakımından Türkiye' deki üç büyüklerden de büyüktür.

Her sene en az 50.000 kombine satar ve her maçta stadı full çeker.

Yıllık en az sabit 50.000.000 € geliri vardır.

Olaylara objektif yaklaşırsak üç büyükler olarak ekonomik anlamda avrupanın orta sınıf takımlarının bile gerisinde olduğumuzu görürüz. Fenerbahçe taraftarları hemen zıplamasınlar, onlar daha kimi ne kadara aldıklarını bile kesin olarak bilemiyorlarken "Avrupa' nın ekonomik anlamda en güçlü on kulübünden biriyiz. " mavrasını okumaya devam ededursunlar.

Tav tav atiyorsun.

Schalkede hicbir futbolcu primler dahil 3,7 milyon euro net para kazanamaz. Buna Raul bile dahil.

Emin ol kombineler haric gelir düzeyi Besiktasin yarisi kadardir özellikle yayin gelirlerine baktigimizda.

Schalkenin öyle 5-10 milyon taraftarida yoktur.

Burdaki mac izleme kültürüde türkiyeden cok farklidir.

Insanlar eglenmeye bira icmeye stada gider sonuc önemsenmez pek.

Küme oynasalar bile o stad full ceker.

rengini fazla belli etme, bak yoksa gerrard'i cagiririm buraya, bu sefer 9'a kadar yolu var

9 olursa gazetedeki dehset, vahset, sapik basliklari düsünemiyorum bile :D

Beşiktaş'ın Avrupa'da 8 yemesi senin hoşuna gidiyorsa birşey diyemem ama benim hoşuma gitmiyor.Hele birde böyle dalga geçilince gıcık oluyorum.

Beşiktaş'ın Avrupa'da 8 yemesi senin hoşuna gidiyorsa birşey diyemem ama benim hoşuma gitmiyor.Hele birde böyle dalga geçilince gıcık oluyorum.

bir besiktasli olarak 8 yemenizin hosuna gitmemesi normal tabi.

ama bjknin veya fbnin fark yemesi umrumda bile degil beter olsunlar, rezil rüsva olsun ezikler, ayrica sen niye burada takiliyorsun ki, sizin o müthis "Pazar" adli grubunuzun forumu var, oraya gitsene...

Geri
Üst Alt