dünya futbol tarihinin en pahalı 7. kaleci transferi

Artık olan olmuş da Roma kalecisi 30 milyona alınabilirdi.

1. Kepa Arrizabalaga – €80M
2. Alisson Becker – €62.5M
3. Gianluigi Buffon – €52.9M
4. André Onana – €50–52.5M
5. Ederson – €40M
6. Jasper Cillessen – €35M
7. Thibaut Courtois – €35M
8. David Raya – €31.9M
9. Giorgi Mamardashvili – €30M
10. Manuel Neuer – €30M

Kulübe baskı yaptın o kadar şimdi liste mi atiyorsun

Herif bide 30 yaşında

uğurcan’ı severim ama bu tür transferler saçma sapan bonservisler ödenen ortam.

5 edecek adama 15 verirdi o da

Homegrown oyuncu alıyosun, şamp. yolundaki direkt rakibinin kaptanı, sezonu çok iyi açmış, gedikli MT havuzu oyuncusu

Bir PREMIUM ödenecekti bu vaziyetler altında. Ödemeye değer miydi, göreceğiz
Yanlis bakis acisi. Oncelikle Trabzon sittin sene sampiyonlukta rakibimiz olamaz.
Ayrica yerli kaleci alma diye bir zorunlulugumuz yoktu. O dedigin premiumun tek nedeni yonetimin malligi yuzunden transferin son gunu opsiyonsuz kalmamiz.
Bu transfer tek basina yonetimin istifasini gerektiren bir durumdur.

Ölü yatirim, belki üc dört yil normal (üst duzey demiyorum) kalecilik yapar sonra belli dönmeze benziyor. Restens alip ilerde belki Fransa milli takimin kalecsine sahip olup yillarca kalci aramiyacaktin, evet genc kaleci belki bu yil Günayla kaleyi degisirlerdi ama seneye ilk 11 kalecimiz olurdu. Sanki ugurvan CL maclarina cikip mac mi kurtaracak? Hele birde kötü oynarsa o vakit rezaleti görün.

Bonservis her şey değildir.

Bonservissiz 10 maaş verirsin 4 yıl: 40 eder ucuz görünür
Bonservisli 27 bonservis 3 maaş verirsin 4 yıl: 39 eder pahalı görünür.

Neden? Çünkü bizim ülke matematik özürlüleri ülkesi.

Elma ile armutu karsilastiramazsin. Senin sundugun hipotezin mantikli olmasi icin iki oyuncunun ayni seviyede olmasi lazim. Eger ki 10 maas alan adam, 3 maas alan adamdan cok daha iyiyse senin hipotezin bir anlami yok.

Elma ile armutu karsilastiramazsin. Senin sundugun hipotezin mantikli olmasi icin iki oyuncunun ayni seviyede olmasi lazim. Eger ki 10 maas alan adam, 3 maas alan adamdan cok daha iyiyse senin hipotezin bir anlami yok.
İkisinin de denk olduğu düzlem için söyledim. Aynı mali şartlara, hatta bir tık daha pahalıya Uğurcan mı, Ederson mu desen ben Uğurcan derdim zira Ederson’un orta/üst düzey bir kaleci bile olmadığını düşünüyorum. Ayakları iyi diye şişirilen kalecilik meziyetleri ciddi eksik biri. Refleksleri zayıf, 1-1’leri zayıf.. Büyük takımlarda özellikle bizim gibi verdiği pozisyonların %70-80’i geçiş hücumu olan takımların kalecilerinde en olması gereken özellikler bunlar. Neyse kimse EPL’de takip etmiyor herhalde, koltuğunun altından yumurtladığında, ya da saçma sapan kalesini terkedip gol yedirdiğinde herkes iyi ki almamışız diyecektir.

İkisinin de denk olduğu düzlem için söyledim. Aynı mali şartlara, hatta bir tık daha pahalıya Uğurcan mı, Ederson mu desen ben Uğurcan derdim zira Ederson’un orta/üst düzey bir kaleci bile olmadığını düşünüyorum. Ayakları iyi diye şişirilen kalecilik meziyetleri ciddi eksik biri. Refleksleri zayıf, 1-1’leri zayıf.. Büyük takımlarda özellikle bizim gibi verdiği pozisyonların %70-80’i geçiş hücumu olan takımların kalecilerinde en olması gereken özellikler bunlar. Neyse kimse EPL’de takip etmiyor herhalde, koltuğunun altından yumurtladığında, ya da saçma sapan kalesini terkedip gol yedirdiğinde herkes iyi ki almamışız diyecektir.
Kusura bakma ama birisi Turk takimlarina karsi oynayarak kariyer yapmisken, digeri PL’de altin eldiven alip, CL kupasi goruyordu. Dunyada hata yapmayan kaleci yok. Ederson Ugurcan’dan kotu kaleci demek bence sacmalik. Gorusune saygi duyarim tabi ki.

Bizim Başkan için dünyanın en iyi kalecisi işte.
Uğurcan’ı bende beğenirim ama en fazla 20 ederdi. Neredeyse Donnarumma fiyatına aldık adamı.

YÖNETİM İSTİFA!

Kusura bakma ama birisi Turk takimlarina karsi oynayarak kariyer yapmisken, digeri PL’de altin eldiven alip, CL kupasi goruyordu. Dunyada hata yapmayan kaleci yok. Ederson Ugurcan’dan kotu kaleci demek bence sacmalik. Gorusune saygi duyarim tabi ki.
Dediğim hatalı gol yedirmesi değil, temel kalecilik meziyetleri. Refleks kalitesi, topu doğru yere tokatlama, karşı karşıya doğru pozisyon alma…
Bu yönleriyle zayıf bir kaleci, yan toplarda ve oyun kurmada iyi bir kaleci.

Mesela Okan hoca derdi ki bana ayakları iyi oyun kurabilen kaleci lazımdı ondan aldık, okey oluruz zaten ama kalecilik anlamında beğendiğim bir kaleci değil. Ben oyun kurmasından karşı karşıya kaldığında başarısı, refleksleri iyi olan kaleciyi tercih ederim. “Son anda Muslera” kalecisiydi bence bizim ihtiyacımız ki 15 yıl böyle bir kaleci izledikten sonra. Benim görüşüm tabii aksine de saygılıyım

Bu transferi yabancı kontenjanını boş tutup lookman çekmek için yapmadılarsa Galatasaraya yapılmış en büyük ihanetlerden birisidir bu.

bu hesap bile yanlış

çünkü 40m net maaş vergisiyle yaklaşık 67m brüt maliyet oluşturuyor
12m net maaş ise vergisiyle 20m brüt maliyete geliyor

yani net maaş maliyetlerinin arasındaki farkın 1.67 katı bir maliyet farkı oluyor günün sonunda

Dediğim hatalı gol yedirmesi değil, temel kalecilik meziyetleri. Refleks kalitesi, topu doğru yere tokatlama, karşı karşıya doğru pozisyon alma…
Bu yönleriyle zayıf bir kaleci, yan toplarda ve oyun kurmada iyi bir kaleci.

Mesela Okan hoca derdi ki bana ayakları iyi oyun kurabilen kaleci lazımdı ondan aldık, okey oluruz zaten ama kalecilik anlamında beğendiğim bir kaleci değil. Ben oyun kurmasından karşı karşıya kaldığında başarısı, refleksleri iyi olan kaleciyi tercih ederim. “Son anda Muslera” kalecisiydi bence bizim ihtiyacımız ki 15 yıl böyle bir kaleci izledikten sonra. Benim görüşüm tabii aksine de saygılıyım
Dedik. City’de 10 sezon oynamış kaleciyi anlattık millete.. Temel kalecilik meziyetleri sorunlu dedik. Refleksleri yok dedik, çıkışları hatalı dedik..

3 maç 2 kurtarış, 4 gol yedi. Bu istatistik burada dursun. Beğenilmeyen Uğurcan da 3 maçta 9 kurtarış, 6 gol yedi.

Uğurcan %60 kurtarış yüzdesi, Ederson %33. Ederson bize gelse muhtemelen bu 3 maçta 10-11 gol yemiştik.

😎😎

Geri
Üst Alt